![]() |
Tym razem potrzebuję laptopa w okolicach 1800 zł, ma być:
- system Windows 7, - ekran 15,6", matryca najlepiej matowa, ale błyszcząca też przejdzie, - procesor co najmniej i3, - grafika Intela (grać się nie będzie), - dysk 500 GB i więcej, - przynajmniej jeden port USB 3,0. Sprzęt ma być głównie do prac biurowych i internetu, czy ktoś mógłby coś polecić ?. |
Podłączam się pod pytanie. Małżonka potrzebuje maszynę do pisania. Dobrą i tanią. 15" cali wystarczy. USB 3 niezbyt potrzebne. Grać nie będzie. Czasem jakiś film ewentualnie. System niekoniecznie (mam W7). Oczekuję propozycji. Na najbliższym zlocie stawiam piwo pomysłodawcy :) Sprawa jest dosyć pilna!
|
jak to ma być "maszyna do pisania" (czyli raczej tanio i dobrze) rozglądnąłbym się za jakimś polizingowym dellem d620/d630 albo ibm t60/t61 na wiadomym serwisie aukcyjnym. Za ~siedem stówek można kupić fajną maszynkę :taktak: w solidnej, sztywnej obudowie, nie to co dzisiejsze budżetówki... do 1500 raczej nic ciekawego nie ma... chyba, że budżet koło 2k ale imo na "maszyne do pisania" nie warto
|
Jesli pomysl pierwszego wchodzi w gre, to polecam www.intelpc.pl - mozna dostac IBMy za naprawde psie grosze...
Mam nadzieje ze pierwszy w zyciu link polecajacy (handlowalem z nimi w poprzedniej firmie) nie bedzie uznany przez Barteza za reklame :-P... |
Tylko do takiego wysłużonego komputera należy doliczyć wymianę bakterii bo wątpię, że po powiedzmy roku-dwóch przy intensywnym ładowaniu i rozładowywaniu będzie trzymała dłużej niż 15 minut.
@Pierwszy, ten Dellik D620/D630 to następca D520? Ta sama klasa? Jeżeli tak to do pisania powinien wystarczyć. Tylko strasznie się cholery grzeją :/ |
Wolelibyśmy coś nowego, z pełną gwarancją. Joanna męczy się z hp g6000 kupionym za grosze i sprawiającym kłopoty :( (bateria cienka, klawiatura działa losowo, potrafi przerwać panel, czasem nie chce wstać i to nie z powodu systemu)
|
Rozumiem, że ta maszyna do pisania musi być laptokiem? Bo jak nie musi być przenośne, to za 8 stów z monitorem można dać radę, nówka sztuka z gwarancją.
|
Niestety musi :(
Blaszak zapasowy gdzieś się wala w piwnicy. |
@Andy: nie wiem który którego jest następcą - nie orientuje się w numeracji della ale wszystkie te modele to latitude, najlepsze opinie zbiera jednak d620.
Na początku tego roku sam szukałem jakiejś mobilnej "maszyny do pisania", główne założenia: tani i dobry. Wahałem się pomiędzy właśnie dellem d620 a ibm t60 i jakimś hp nie pamiętam modelu... Ostatecznie padło na ibm t60 :spoko: przeważyła dłuższa gwarancja (3mies vs 6mies) podwyższona rozdzielczość (ibm 1440x1050), torba (ibm thinkpad oryginał) i kurier gratis ;) Z zakupu jestem bardzo zadowolony, bateria (extended) trzyma spokojnie 1,5h i dłużej :wow: od ponad pół roku -odkąd go posiadam - bezawaryjnie (odpukać) Ogólnie podobają mi się produkty ibm/lenovo i z nich bym wybierał. |
IBM/Lenovo T61 lub T500.
Miałem T23, T42 - rewelacyjne klawiatury. W kolejnych modelach z pewnością będą równie dobre. :) |
|
To jest fajne. Różnica między 570 a 580 to USB3 i HDMI? Czy coś jeszcze przegapiłem? Jeśli tylko to to wolę tańszy :)
|
a może na AMD-ku, skoro maszyna do pisania:spoko:
http://www.agito.pl/laptop-lenovo-g5...aign=wszystkie |
Macie Zetoxu rację, chociaż nie wiem czy na AMD bateria potrzyma tyle, ale cena lepsza.
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:05. |