![]() |
|
Az sprawdzilem u siebie (dwa kompy + emu). Zero problemów. Może Twoj monitor nie obsluguje polskich znaków? ;) A tak na poważnie, pod emu masz ten sam problem?
|
|
Ok, znalazlem przyczyne. Jezeli skorzystasz z bootloadera SysLinuxa, a potem przejdziesz do menu GRUB'a, to z poziomu SysLinuxa uruchamiana jest starsza wersja GRUB'a (grub.exe), która nie obsluguje ladowania czcionek. Niestety nowszej wersji grub.exe brak.
|
Ok dzięki
|
Cytat:
żeby Ubuntu zapisało zmiany. Do tego kernel musi mieć taką ścieżkę jak podałeś /casper/vmlinuz inaczej nie znajduje pliku i ubuntu się nie uruchamia. Misiek, czy u was ubuntu zachowuje układ ikon na pulpicie? U mnie restuje je po restarcie. |
Zachowuje, włącznie ze wszystkimi innymi ustawieniami oraz wgranymi plikami.
|
wywala błąd
Ilość załączników: 2
Witam.Ostatnio postanowiłem zrobic tak ze bym mial w jednym miejscu kilka systemow i tam jakies programy. No i jakas tam czesc mi nie dziala np dodalem sobie windows xp live cd i wybieram go i pokazuje mi sie cos takiego jak na zdjeciu. I dodam też że porobiłem pare zmian w menu poniewaz nie potrzebuje tyle programow moze cos zle zrobilem to podam ten plik co bedzie jakas mozliwos poprawki
|
Zmien nazwe obrazu ISO na taką w której nie będzie spacji i innych, dziwnych znakow.
|
A dzieki nie zauważyłem. A mam jeszcze jedno pytanie bo chce to zrobic na dysku twardym i wczesniej byla mowa ze trzeba AutoUnattend.xml zintegrowac z obrazem systemu. Jak mam ten plik dodac? I z kad go wziaś? Z tej paczki bo widzialem gdzies tam taki plik. I o co chodzi z tym błedem 0x0000007B na niebieskim tle?
|
W najbliższym czasie opiszemy jak zintegrowac pliki AutoUnattend.xml z obrazem ISO. A co błedu o którym piszesz, to poproszę o rozwinięcie tematu (tj. więcej szczegółów, kiedy sie pojawia, zrzut ekranu).
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Czym edytujecie plik conf.cfg? Przy próbie edycji i zapisaniu notatnikiem/WordPadem lub Notepad++ UTF-8 rozjeżdża mi się menu.
Posiadam Windows 10 64 bit. Załącznik 76249 przed edycją pliku cfg Załącznik 76250 |
|
Cytat:
set WIN10ISO_=windows10x64.iso set WIN10ISOx86_=windows10x86.iso set WIN81ISO_=windows8.1x64.iso set WIN81ISOx86_=windows8.1x86.iso set WIN7ISO_=windows7x64.iso set WIN7ISOx86_=windows7x86.iso set WINXPISO=Windows_XP.iso Sprawdziłem na innym komputerze z Windows 7 x64 i to samo. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:11. |