![]() |
Podczas tworzenia pendrive napotkałem kilka problemów:
1. Kaspersky Rescue Podczas odpalanie Kaspersky Rescue wyskakuje mi komunikat Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
P.S. Proszę o wykasowanie poprzedniego posta, przez pomyłkę go wysłałem |
Faktycznie .Moje niedopatrzenie. :wow:
Cytat:
wpis w menu.lst: Cytat:
P.S. Czy ten wpis jest do końca właściwy, czy trzeba by coś zmieni |
|
ERROR 60
Witam . Mam dwa pytania :
1. Wywala mi taki komunikat: "Error 60: File for drive emulation must be in one contiguous disk area" Jak to ominąć ??? 2. Wrzyciłem na pena obraz iso : Emergency Boot CD ROM 6.0.1 który rusza bez problemu :) Jest w tym iso XP PE (wg mnie lepszy od tego który jest w Hiren's Boot 10).:taktak: Chciałbym go uruchamiać wprost z menu gruba , a nie jak normalnie poprzez wejście w menu w iso Emergency... . Jakie parametry mam ustawić w menu.lst aby ruszyć tego xp "na skróty" ? Struktura plików w tym iso jest taka: http://img715.imageshack.us/img715/8767/strukt1.th.jpg |
Witam
Gdzie mogę znaleść informacje jak dodać obraz windowsa XP i 7? Z góry dzięki |
Dzięki Wam wiele udało mi sie uruchomić z pena, Acronis True Image 2010 Pl, Cichy Boot5 oraz własnej produkcji Bagi Dysk z DOS PL wraz z Norton Commanderem 5PL oraz wiele innych. Niestety od paru dni borykam się z problemem instalacji Karmelkowego Koliberka w polskiej wersji językowej. Z płyty wgrywa się w naszym języku, po uruchomieniu zpliku iso na penie tylko w języku Szekspira i nie mozna go w żadem sposób zmienić. Co zrobić, aby komunikował się w naszym języku? Menu startowe też jest polskie, lecz niestety nie wgrywa sie przy starcie programu. Będę dozgonnie wdzięczny!
|
Cytat:
... za to możliwe jest zmodyfikowanie obrazu .iso o własne pakiety w tym jave i Eclipse :) Przydatne do tej operacji linki: |
Cytat:
Znalazłem również informacje, że inne dystrybucje również posiadają zainstalowaną jave. Podaje nazwy/linki ale zaznaczam, że owych dystrybucji nie testowałem: |
jak przesunąć lokalizację napisów na ekranie?
+ Cytat:
Cytat:
|
co mam począć z konbootem? nie czyta mi wersji na fd, bo nod ją wywala [wirus]
a iso nie mogę uruchomić |
Z tego co kojarzę to Ubuntu 9.10 (ale ten polski remix). Tak przynajmniej mi się kojarzy bo nie pamiętam, abym ją ściągał po instalacji.
|
Cytat:
zmiana "root (hd0)" na "root (hd0,0)" również pomaga. Próbował ktoś z was podpinać linuxa Knoppix (np. 6.0.1)? Chodzi mi o parametry niezbędne w pliku menu.lst dla tego systemu. Ew. poszukuję linuxa liveCD który ma w sobie już zainstalowaną javę (o ile takowy istnieje). |
Cytat:
" APPEND --config-file="timeout 0;default 0;root (hd0);configfile /boot/grub/menu.lst" " zmiana "root (hd0)" również pomaga "root (hd0,0)". |
z tego co wyczytałem można uruchomić w ten sposób Mandrivę Free, ale nie One, a ona z kolei zajmuje ponad 4GB co może mieć paradoksalnie problem przy wgraniu na pendrive sformatowanego przecież w FAT dla celów bootowania ;]
a co z Fedorą? Simply Mepis?[też nie działa] Cytat:
Cytat:
|
Przegranie obrazu z systemem iso bezposrednio na pendrive'a i proba odpalenia bez mapowania zatrzymuje sie w tym samym miejscu (w MobaLiveCD).
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:23. |