![]() |
W 99% przypadków jest to FAT32 jak mniemam.
Dopiero jeśli FAT32 staje się ograniczeniem (duże pliki) to przerabia się na NTFS. |
Cytat:
Dodam, że ja na swoich pendrive'ach tworzyłem wszystko co tylko było możliwe :D Więc nie panikuj jeśli jednym narzędziem nie będziesz dawał rady - zawsze jest inne pod innym systemem: Linux: GParted, DOS: Partition Magic by PowerQuest (bootujesz DOS'a z specjalnie stworzonego CD lub dyskietki) Windows 95/98/XP: Norton Partition Magic, Windows: Paragon Partition Manager, W ogóle na Windows to jest kupa narzędzi tego typu.. sam mam pewnie >10 programów. Aha, ważne też jest abyś raczej nie używał tego gówna Windowsowskiego.. jak mu tam .. "Zarządzanie dyskami" .. czy jakoś podobnie. |
Przydałoby się partycję na nim zresetować, tzn. zrobić na nowo.
|
a dokladniej, jakis symbol?
|
TDK 4 GB.
|
Jaki to pendrive?
|
Po uzyciu MultiBootISO padl mi pendrive. Niby opercja zakonczyla sie sukcesem, jednak nie da rady ani wejsc na pendriva, ani formatem go potraktowac. "Wloz dysk do napedu". Narzedzie od HP do formatowania tak samo - wykrywa, ze pendrive jest, ale nie wykrywa w nim pamieci. Jakies pomysly?
|
Cytat:
Kod:
title Jakiś tytuł |
No wiec jak powinna wygladać instrukcja dla windowsa który uruchamia sie z pendriva???
Z obrazu.iso |
WindowsMiniPE :pytanie:
Nie ma takiego systemu na stronie microsoftu. :nieee: A skoro nie ma, to jak ma się uruchomić? :hmm: :mruga: -------------------------- Na tym forum nie pomagamy w rozwiązywaniu problemów z nielegalnym oprogramowaniem. :nie!: :glaszcze: |
Witam!
Mam problem z WindowsMiniPE by digiwiz system ten bez problemu botuje sie z plytyCD ale kiedy chcialem aby bootowal sie z pendrive za pomocą Groub4dos system zawiesza sie w trakcie ładowania windowsa. Bardzo proszę o pomoc. Oto fragment menu.lst Cytat:
|
Teoretycznie wystarczywcisnac "Enter", ale nie o to chodzi... Jezeli zamiast sie uruchamiacwymaga wcisniecia czegokolwiek, to w mojej opinii NIE DZIALA :-/... Mialem ten problem przy Hirenie (tez ISOLINUX) - problemem jesli dobrze pamietam byl system plikow na pendrive!
|
mogę pisać tylko nie wiem co tam pisać, taki ze mnie znawca ;)
cokolwiek napiszę (nazwy plików na penie) wyskakuje komunikat: could not find kernel image: xxx boot: _ |
A możesz pisać? Jak tak to ręcznie odpal bootloader.
|
witam
wszystko zrobiłem wg instrukcji, pen działa sprawdzałem na kompie stacjonarnym, ale pojawia się problem na lapku w czasie bootowania wyskakuje komunikat No DEFAULT or UI configuration directive found! boot: może ktoś spotkał się z tym?? z góry dziękuje za pomoc :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:48. |