![]() |
Ilość załączników: 1
Zrobiłem jak kazałeś, wypakowalem ISO do /cdrinfo.pl/iso/ubuntu/
Dodałem w pliku konfiguracyjnym live.lst to co kazałeś ( dodając oczywiście przed te komendy title Ubuntu 12.04 ) Wyskoczyło takie coś : Kurcze na odwrót fotka, a załącznika nie moge edytować bo 6 postów napisałem :( sorki |
12.04 powinno działać na powyższym wpisie. Co do XP, to nie mam obrazu pod ręką, więc dzisiaj nie pomogę.
|
A ubuntu 12.04 LTS ? Żadnej różnicy? Bo wspominałem o 12.04 :)
A jak z XP ? Wrzucam do katalogu win_iso. XPeka również trzeba wypakować? Po wciśnięciu "Instaluj Windows Xp z wybranego obrazu ISO" wyskoczyło file not found, bo miałem inną nazwę niż XP.iso , a więc zmieniłem i teraz wyskakuje (hd 0, 0 ) I tak jak by rozpakowywał coś " x/650MB" i jak dojdzie do 650/650MB czyli wypakuje wyskakuje komunikat " Wciśnij klawisz enter, a następnie usuń dysk/pendrive z nośnika" i włącza się normalnie system, a nie instalator xp |
Najnowszej wersji OpenSuse live (12.3) raczej nie uruchomisz.
Co do Ubuntu (13.10) , to zawartość obrazu iso trzeba rozpakować np do /cdrinfo.pl/iso/ubuntu/. Następnie dodajesz taki wpis: Kod:
label Ubuntu |
Ok, zrobione - windows 7 i XP działa, teraz sprawa z OpenSuse Live i Ubuntu. Jest katalog Live, ale wpis defaultowy jest tylko pod Win8. Czy wiesz może co mam dopisać w konfigu?
|
Możesz zacząć od nowego arta (w starszym są podane szczegóły dotyczące budowy menu, grafik, etc).
|
ASRock H61 iCafe
Czyli ten artykuł można łączyć z poprzednim? Tzn według poradnika lecę i później to co podałeś? |
Pierwsza zasada: nie piszemy dwóch postów pod rząd. Jak masz zamiar cos dodac, to od tego jest przycisk "edytuj".
Artykuł do którego linka podałem powyżej jest kontynuacją poprzedniego artykułu (Samouruchamialny pendrive USB multiiso menu). Dlatego warto zainstalować nowe menu, podpięte do nowszego artykułu. W poprzednim poście nie wyraziłem się zbyt jasno: chodziło mi o płytę główną komputera. :) |
Widziałem ten artykuł, ale czy on nie ogranicza się do windowsów? Ja potrzebuję :
WindowsXp Windows 7 NortonGhost OpenSuse Live Ubuntu 12.04 lts Hiren's Boot Jaka płyta czego? Windows 7? Nietykana bez service packa Home Premium. Windows XP z dogranym przez Nlite dodatkiem SP 3 |
Rzuć okiem na ten artykuł
. I daj znać jaką masz płytę. |
Niee, podpinam go pod USB2.0 :) W pliku konfiguracyjnym dodawałem uniwersalnie.
|
A czy przypadkiem nie podpinasz pendrajwa pod port USB 3.0 (dotyczy XP i Win7)?
|
Witam,
Uniwersalnym sposobem nie idzie dodac win xp i 7. W XP wyskakuje BlueScreen, a Windows 7 nie widzi dysków i pyta o sterownik na CD/DVD/Dyskietce. Również mam problem z najnowszą wersją OpenSuse Live i Ubuntu 12.04 LTS. Co trzeba zrobić, że wyżej wymienione systemy działały |
Spróbuj (dla pewności) uruchomić skrypt instalacyjny z prawami administratora.
|
A mi coś nie wychodzi po pierwszej instalce mam tylko 3 pliki w głównym katalogu
brakuje katalogu linux |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:38. |