![]() |
XP działa u mnie i innych uzytkownikow (patrz watek) bez wiekszych problemow. Konfiguracja jest sprawdzona na kilku komputerach i pendrajwach. Mozesz sprobowac wersje 2.1 w ktorej wgrane zostaly nowsze sterowniki firadisk. Wiecej pomyslow nie mam.
|
A więc tak, co do XP, to po załadowaniu winvblock ( gdy ma się pojawić menu partycjonowania ) jest freez, staje na czarnym ekranie, gdy załaduje ten drugi fire, to jest BSOD.
Co do debiana : http://iv.pl/images/15860622764017827184.jpg Priorytetem jest dla mnie teraz działanie XP'ka, jakieś pomysły? :) |
Co do XP: po wciśnięciu F6 z listy sterowników załaduj winvblock.
W kwestii Debiana (debian-live-7.0.0-amd64-gnome-desktop.iso), rozpakuj zawartosc iso do /cdrinfo.pl/iso/debian7/ i dodaj wpis: Kod:
label debian |
Sam troszkę pokombinowałem ( nie trując aż tak pupki :P ) z Debian 7 Live, ale wyskakuje błąd.
Może na początek : obraz wypakowany do /iso/debian/ "Regułka" Kod:
title Debian 7.0-Live-amd64http://iv.pl/images/72289246990801676145.jpg Z windows XP nie mam pojęcia, poprzedniego postu nie mogłem zedytować. |
Cytat:
(hd0, 0 ) 0/658M I zaczyna ładować, jak dojdzie do końca ( 658/658 ) wyskakuje komunikat " Wciśnij klawisz enter i wyciągnij urządzenie masowe". Jak wcisnę enter i wyciągne czy też nie pendrive, to i tak normalnie ładuje mi się zainstalowany system na HDD |
Instalacja XP działała wcześniej i powinna działać bez większych problemów.
|
Cytat:
Tak czy siak jesteś już moim mistrzem, bo taki penek mi jest bardzo często potrzebny. Do kompletu został tylko Windows XP, także gdyby Ci się tam kiedyś chciało ... Pobrać iso .. :D I sprawdzić :D Byłbym mega wdzięczny |
Kod:
label ubuntu12.04 |
Kod:
Nie wywala Ci komunikatuUbuntu ładnie się bootuje, ale czy możesz zainstalować system? Nie moge włączyć w ogóle instalatora, nic się nie dzieje, reszta działa - menu, ustawienia itd. itd. |
Hmmm no robie tak jak napisałeś. Przy bootowaniu też wyskakuje no command label i coś tam jeszcze, czyli jak by coś się w tej linijce komendy nie zgadzało, ale później ładuje i to co na screenie. Może podaj dokładnie gdzie masz dodany wpis w jakim menu itd. i zrobie tak samo i zobacze :) Tak czy siak już dzięki za szybką pomoc :)
|
12.04 działa bez problemu...
|
12.04 ? :) Bo jeśli 13, to chyba jednak ściągne Ubunciaka 13, ale on ma 9msc wsparcia :(
|
U mnie działa bez problemu. Nie wiem co Ci poradzić.
|
To samo :( Staje na tym samym, to samo się wyświetla. W live.lst zostawiłem ten wpis i dodałem do syslinux.cfg haszując go ENDTEXT # --------------
|
Pierwsza kwestia: nikt nikomu nic nie każe. ;)
Druga: dodaj ten wpis do pliku /cdrinfo.pl/syslinux.cfg. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:46. |