![]() |
Something Large is coming! (:
|
Exclusive Preview - Android L on Samsung GALAXY S5:
http://youtu.be/2yBLqnokjPM |
Jaki problem... wiele problemów, komunikaty w stylu "aplikacja gmail przestała działać", brak zakładek w ustawieniach (aplikacja ustawienia wywalała się po wejściu w ustawienia) po nawet procesy com.
Nie dało nic wywalanie, ściąganie apek na nowo, reset z poziomu boot (power+vol) też nic nie dał :) Wczoraj mu wgrałem kasty bez tych chińskich śmieci, "prawie" czysty android. Jak uwaliła, nie wiem - z zeznań słyszałem, że jakoś samo się... i potem nie dało się już używać :) Mam andka na SGS2 długo długo i w ogóle nie miałem takich doświadczeń, dlatego zdziwienie u mnie :) W ogóle to już była pewna, że zepsuty na amen :D |
A jak go uwaliła i jakie miał objawy?
Cytat:
Tak czy inaczej ciekawy jestem co się stało. P.S. Nigdy nie twierdziłem, że Android jest bez błędów ;) |
Tablet z tutejszego polecenia: http://forum.cdrinfo.pl/f123/tablety...ml#post1235441
Sprzętowo nic mu nie dolega, teraz znowu działa bdb. Gdyby ktoś nie wiedział, na dalekim wschodzie sprzęt ten jest znany pod nazwą CUBE U30GT. Pisząc fakap miałem myśli, jakieś niestandardowe powiadomienia o nowych aktualizacjach aplikacji, knifach w operze, gmailu itd, czyli podejmowanie samodzielnych decyzji w związku z tym co widać na ekranie/czasem system tego wymaga. Przecież to normalne, nie każdy jest komputerowiec :P |
Cytat:
Cytat:
Aha... A co to za tablet? |
Ironia pierwsza klasa.
|
Cytat:
A przede wszystkim kupiłeś zły tablet. Czy to Nexus? Jak nie to wcale nie jest Android i przestań wreszcie nazywać Androida Androidem. |
Moja mama uwaliła system w nierootowanym tablecie z Android Jelly Bean,
nawet reset nie pomógł - nie wiedziałem, że da się to zrobić, nawet nic nie instalowała :) Pomógł tylko reflash za pomocą Rockchip Batch Tool... W zasadzie każdy fakap na tym systemie jest problemem bo nie wie wtedy co robić, czasem serio się zastanawiam, czy nie byłby lepszy iOS... :/ |
Cytat:
To tylko prezentacja jak coś będzie wyglądać, a nie test/recenzja. Dla mnie to też nieuczciwe ale niewiele mówi o finalnym iPhone. Cytat:
Cytat:
- wydajność MPIS/MFLOPS per mhz - efektywność per wat - zestaw instrukcji Wynikami w Antutu mogą się podniecać szczyle w podstawówce. Na samo porównanie 2 rdzeni 1.3Ghz do 4 (czy nawet 8) rdzeni 2.5Ghz ktoś poważny powinien zareagować co najwyżej śmiechem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na iOS bym pewnie narzekał gdybym... go miał. Ale skoro nie mam to nie zmyślam. Cytat:
|
Cytat:
Z którą wersją wprowadzili upośledzony multitasking? Dopiero wtedy mogli sobie pozwolić na to sprzętowo. Co do procków pod najmocniejszymi smartfonami z Androidem - mimo architektury 32 bitowej wyprzedzają wydajnością układy od Apple. Dlaczego też nie poruszasz układów GPU? Dlaczego Apple potrzebuje aż tak wydajnych jednostek? Wiesz dlaczego? Bo interfejs by im przycinał. Cytat:
Np. Złącza Magsafe od japońskich odkurzaczy. Cytat:
BYło o tym głośno, że jakaś firma opatentowała dawno przed MS taki interfejs :) Cytat:
Cytat:
No i najnowsza wersja Androida tzw. "L" jeszcze bardziej optymalizuje maszynę wirtualną, dzięki czemu narzut staje się coraz mniej znaczący. Jeżeli Tobie wystarczy system z upośledzonym multitaskingiem to ok. Tylko proszę nie mów, że multitasking wcale nie jest potrzebny na urządzeniu mobilnym. Cytat:
Cytat:
Już przed tym tematem miałem dość tego syfu od fanatyków Apple i zdecydowałem się w końcu pokazać, że to nie jest wcale tak jak oni twierdzą. Cytat:
Wybacz ale ten pro to ma tyle wspólnego ze stacją roboczą co iOS z najbezpieczniejszym systemem mobilnym na świecie. Gdybym miał kupić do firmy stację roboczą, to bym się nie zastanawiał nad jej wyglądem, tylko nad tym jak dużo z niej wycisnę. Cytat:
iMac miał wadę fabryczną i nie ważne ile razy wymieniałeś i tak żółkły. Ludzie po 3-4 razy wymieniali i dalej było to samo. Poczytaj sobie wątki na forach Apple, tych oficjalnych jak i nie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nigdy nie twierdziłem, że wcześniej smartfonów nie było. Po prostu teraz pozwalają na zdecydowanie więcej niż 10 lat temu. Tak od strony developera jak i użytkownika. |
Nie bronie iOS. Przez wiele lat używałem PalmOS na kilku urządzeniach i jakoś nie płakałem.
Potem przesiadłem się na WM hurra multitasking, z którego mało korzystałem. Mniej niż sądziłem. Na szczęście WM też posiadał rozbudowany system eventów z którego programy chętnie korzystały i nie zawalały pamięci w tle. Durne argumenty? Na przestrzeni 10 lat używałem pewnie z 10 palmtopów i smartfonów, nie wszystkie miały multitasking. I żaden nie był od Apple. Ty masz pierwszy i uważasz że zjadłeś wszystkie rozumy a Google ma monopol na smartfony. Smartfon musi umieć to co Android bo inaczej nie nazywa się smartfon tylko ficzerfon. A przecież smartfony istniały długo przed Google - chociażby Handspring Treo. Tam gdzie nie ma multitaskingu stosuje się inne rozwiązania, żeby urządzenie spełniało swoje zadania, bo zazwyczaj nikt nie sprzedaje urządzeń które nie działają. Dla mnie samochód bez napędu 4x4 z systemem DSC to też nie samochód. Bo w zimie z ulicy nie wyjade. Napęd na jedną oś to nawet zabawki dla dzieci mają. |
Wiesz to ze można było się bez niego obejść to inna kwestia. Tutaj o to nie chodzi.
Smartfon bez multitaskingu, to jak stacja robocza bez możliwości rozbudowy, to jak rower bez możliwości wymiany koła itd. Próbujesz bronić iOS marginalizując znaczenie multitaskingu. Wiesz to samo robił Jobs z wieloma funkcjami które miała konkurencja a nie miał iPhone... Bronić ok, ale nie używając durnych argumentów. |
No właśnie nie rozumiem dlaczego to podstawa, skoro przez całe lata i jeszcze do tej pory jakoś mogą się bez niego obyć i działają dobrze.
Nie zrozum mnie źle - bardzo fajnie że jest - i czasem to bardzo pomaga - ale to nie jest podstawa. |
Wiesz sobrus to już ficzerfony potrafiły uruchomić muzykę i można było robić coś jeszcze.
Czepiasz się konkretnego przykładu jaki zrobił Patrix a głównie chodzi o to, że w smartfonach multitasking to podstawa. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:39. |