![]() |
Za tani. :nieee:
|
Już wiem co może zrobić ktoś kto nie moze zdecydować się między iPhone a Androidem :D
może kupić białego Samsunga Galaxy Alpha czyli samsungową kopię ajfona :D Ekranik 720p 4,7cala, "ledwo" 312ppi, malutka bateria, aluminiowa obudowa, podobny wygląd i co najważniejsze - przy tych "marnych" parametrach kosztuje 2,5 kafla. Ale podoba mi się - wreszcie taki przemyślany hi-endowy telefon bez ekranu 16000x12000 100ppi i wymiarów sporego szpadla. Do tej pory tylko Sony Z Compact takie było. |
Przecież napisałem, Xposed Framework + XPrivacy. Po prostu to strzał z armaty, a do tego XPrivacy jest cholernie nieczytelny i każdy wybór jest w czasie rzeczywistym, a więc są przestoje. Jak masz kilkadziesiąt aplikacji to cholera może wziąć.
|
na 4.4.2 niczego nie ma w chwili obecnej ?
|
W SuperSU przecież się zarządza. Masz tam zakładkę w której masz listę aplikacji, które mają dostęp do roota. Możesz im go odbierać, przydzielać czasowo itd.
Jeśli chcesz uprawnienia do konkretnych zasobów to nie szukaj tego w SuperSU. Potrzebujesz AppOps Starter (tylko Androidy 4.2 do 4.3) lub Xposed Framework i XPrivacy (zajrzyj do przyklejonego tematu o bezpieczeństwie na Androidzie). |
JEst coś lepszego do zarządzania uprawnieniami niż Permission Manager?
|
Chainfire SuperSU na zenfonie KK nie działa :(
Ale chyba i tak nie ma co go rootować przed aktualizacją do 5.0. Nagrzebie i jeszcze update mi nie zadziała. A poza tym ku mojemu wielkiemu zdziwieniu ASUS zrobił lepszego Androida niż Google, wywaliłem wszystkie dodatkowe apki i korzystam z ZenUI, jeszcze żeby wycieli Google pod maską to byłaby moja ulubiona firma. (troche pedalizm ich dopadł, ale nie ma tragedii) I w dodatku nie tylko pomyśleli o tym żeby to wyglądało,ale dali wygodne narzędzie np do sprawdzania wakelocków i zaznaczania które aplikacje nie mogą ich robić (to może ficzek KK nie wiem właśnie sprawdzam czy działa :) ) |
tęczo-glan aktywny, podaj cel, podaj cel xDD
|
Tęcza, symbolem pokoju. Ta od Norego i arki przymierza. To, że pedały ją sobie uzurpowali to nie moja wina.
|
Precz z paradą równości :P
|
Ten root tolkiit zawiera na szczęście Super Su od Chainfire'a.
|
Po prostu to jest łakomy kąsek bo aplikacja ta ma władzę absolutną, a jest poszukiwana przez połowę populacji Androidziarzy, więc...
Pozostaje kwestia czy ufamy Chainfire'owi albo czy ufamy toolkitom do rootowania (czy rzeczywiście wgrywają jego SU). :) A życie byłoby prostsze gdyby Google inaczej licencjonowało Androida i SU było do wgrania z poziomu bootloadera, który to pozwalałby na np. kopię zawartości flasha. Świat byłby piękny i w ogóle tęcza. ;p |
A mnie wystraszyłeś tym "(patrz na autora bo niektóre te SU to miny piechotne ;])", wykorzystałem "specjalnie przygotowane narzędzie" ale na szczęście jest od chainfire'a.
Dziękuje uprzejmie. |
SuperSU od chainfire (patrz na autora bo niektóre te SU to miny piechotne ;]) i AFWall+.
|
Z root'owałem mojego Della Venue
Pamiętam, że na andku jest aplikacja do zarządzaniem uprawnianiami i jakiś firewall tylko nie pamiętam nazwy. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:13. |