![]() |
Czyli tych aplikacji nie ma również tutaj: https://play.google.com/store/account ?
(chodzi o zakupione plikacji) |
Cytat:
A śmiałeś się ze mnie, że potrzebuję roota by robić zewnętrzne backupy. :P |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W czasach końcówki Androida 2.x który nie miał jeszcze nawet JIT, a telefony miały mniej pamięci to było bardzo słabe rozwiązanie, Cytat:
Ale chętnie posłucham jak to działa w Lolipopie. Jeszcze tylko jedna rzecz - uważam że to co robią producenci to znaczy montowanie wewnętrznej pamięci jako SDCARD to *****izm. Mój poprzedni telefon nie miał takiego rozwiązania - jak chciałeś zrobić zdjęcie to musiałeś dokupić kartę SD bo nie miał jak zapisać - ale w systemie był porządek. Dokupienie karty 2GB za 10zł czy nawet dorzucenie do zestawu to chyba nie problem? Cytat:
Cytat:
Pokaż jakiś film z działaniem :) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo ja ich produktów nie posiadam i problemu nie ma ;) Cytat:
I kurde normalnie teraz można wymieniać aż raz na tydzień :D Ile czasu zaoszczędzone do chodzeniu po sklepach :D |
Co za LOL. Smartfon, który fabrycznie nie wyszedł z Androidem dostał właśnie jego najnowszą wersję :D
http://www.xda-developers.com/androi...lollipop-port/ |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Atomek ma ~450 w SC S4 ma ~480 w SC No i tutaj uruchamianie aplikacji jest na podobnym poziomie. Ta osoba przed testem nie zrobiła też czysczenia pamięci przed testem - nie wiadomo czy ten ktosiek wywalił aplikacje z pamięci - wnioskuję to po aplikacji YT, uruchomiła się o wiele szybciej na Atomku. S4 w MC ma już ok 50% więcej. Tylko te 50% odczuje się*tylko kiedy 4 jajka są*równo obracane. Atom jest dwurdzeniowy. To tyle jeżeli chodzi o filmik. Dalej... Cytat:
No i widzisz, to że Ci się nie podoba sandboksowanie aplikacji to twój problem :) Moim np. zdaniem to świetne rozwiązanie. W aplikacjach desktopowych widać*to coraz częściej - np. Chrome i jego piaskownica. Piaskownica ma maksymalnie utrudnić wpływ błędu aplikacji na działanie systemu. CO do maszyn wirtualnych. Przyjeli takie założenie - na tym oparli cały system. Ma to swoje minusy ale ma i plusy. Kiedyś wrzuciłem chyba w tym temacie fajny filmik od developerów robocika odnośnie narzutu jaki generuje VM. Wyszło, że większy narzut dają*operacje OpenGL. Z tego co pamiętam nie chciało Ci się*obejrzeć. Co do karty pamięci założenie developerów (czytałem o tym sporo) było takie aby był większy porządek - aby aplikacja mogła zapisać tylko do swojego folderu. W takiej wersji jakiej to zaimplementowali było lekko bez sensu. Powinni dodać pokazywanie okienka z potwierdzeniem operacji kiedy aplikacja chce dostęp do przestrzeni innej aplikacji na karcie pamięci. Tylko wtedy byś*się pewnie przyczepił do tego komunikatu. W lolipop już*tego nie ma w takiej formie jak istniało. No i sam problem z zapisem na kartę powinien być*widoczny od bodaj ICSa bo tam już pojawiły się te zmiany. Dlaczego klienci tego nie odczuli? Bo OEMy odpowiednio montowały kartę*pamięci ;) Cytat:
Ale nawet gdyby iP był lepszy o 100% w każdym benchmarku, to i tak tego nie widać w rzeczywistośći! :) Oczywiście kiedy porównany urządzenia w podobnej cenie: skoro iP to highend to do porównania po drugiej stronie bierzemy highenda. Cytat:
No i jeszcze dodam, że iPhone 6 w realnym teście nie wypada już*tak kolorowo :D Powiedziałbym, że DOSTAJE PO DUPIE! :D W tylu testach lepszy a w rzeczywistości? :) No i M8 się*nie zgina :D Cytat:
Mając tyle samo ramu co poprzednik iPhone 6/6+ daje użytkownikowi mniej do wykorzystania. No ale komu to przeszkadza? W końcu iPhone jest do SMSów i FB. Cytat:
1GB ramu dali po to aby za rok te same osoby kupiły wersję z 2GB bo na tej po 3 kartach w przeglądarce będą*mieli przeładowanie. Subtelne postarzanie produktu. Cytat:
W przypadku iPhona jak nie dostaniesz oficjalnego updejtu to nie masz nic. W przypadku słuchawki z Androidem jak zostaniesz wyruchany przez producenta, to masz dużą szansę na alternatywny soft - aka CM. Cytat:
Tak btw to telefony się*ładuje? Odkąd pamiętam, to gdy mi się*rozładował szedłem do sklepu i brałem nowy. Mówisz, że da się je ładować? ;) //Jak coś*to zbijam się*;) |
pvstar+ też najwyraźniej znikęło z marketu.
Zarówno płatne jak i free. No nie bez powodu - konkurowało z Youtubową aplkacją od Google, umożliwiało m.in słuchanie YT z wyłączonym ekranem i cacheowanie utworów na karcie SD. I kto tu się śmieje z Apple :> |
Ciekawostka dotycząca androida - a raczej przykra wiadomość dla użytkowników kupujących legalne aplikacje.
Miałem sobie zakupioną aplikację PicSpeed HD Wallpapers PRO - jedna z najfajniejszych aplikacji do tapet, i co się okazuje po zrobieniu wipe telefonu i chęci wgrania tejże aplikacji na nowo? Aplikacja znikła z marketu, ba znikła z listy aplikacji i z historii zakupów! Myślę co jest grane, zacząłem sprawdzać stare e-maile z potwierdzeniem kupna - może nazwę pomyliłem, ale nie, w potwierdzeniu aplikacja jest na liście zakupów nie ma oraz w sklepie również. Backup aplikacji jednak się przydaje ;) Skoro to się stało z jedną aplikacją - z innymi może być podobnie - mogli chociaż jakieś ostrzeżenie dać o zniknięciu danej pozycji... zakupionej... U was też nowy tapatalk działa tragicznie? Wróciłem do starej wersji i problemy z przeglądaniem forum znikły - a może tylko u mnie nowa wersja tak źle działa... |
|
Prędzej uda się sprzedać na olx niż na allegro
Allegro do rzeczy nowych ok, ale do używanych olx jest lepszy... |
Różnie z tym olx jest ale plusem jest, że darmowy i ogłoszenia mogą wisieć, tylko odnawiać.
|
Nie na allegro - bo tam nie kupują, na olx - trzy graty smartphon'nowe tam opchałem :D
|
Cytat:
|
No ja bym jednak wolał dostać update niż komunikat "Sorry, iOS8 required" przy próbie zainstalowania lub update aplikacji...
Wiadomo, każdy telefon kiedyś będzie za wolny i skończy w śmietniku. |
To ja już wolę nie dostać update jak ma działać gorzej niż poprzednio tylko za to by mieć wyższy numerek....
|
No ale iPhone 4S to telefon z 2011 roku, 800Mhz i te sprawy i ma aktualizacje do iOS 8.1.2.
Pewnie na tym się skończy, pewnie iOS8 nie biega na tym gracie tak jak biegał 5.0. Ale i tak miło. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:14. |