![]() |
Dekadę temu był szał na tapety i dzwonki.
Mam wrażenie, że te appsy spełniają tę samą funkcję. Odbiorca ten sam, nasilenie trendu pod względem lokalizacji takie samo. |
Cytat:
|
Cytat:
Bez BT będzie prawie jak iPhone :> Instaluje! :szczerb: |
To dopiero pierwszy build. Tydzień, dwa i będzie w pełni działająca wersja :-)
|
z uwagi na brak obslugi wielu mniej lub bardziej przydatnych funkcji w domowych ROMach szybko mi przeszlo instalowanie tychze
fajnie ze sa, bo czesto sa akutalniejsze i szybsze od oficjalnych a wiekszosc ludzi nawet nie dowie sie nigdy, ze jakas tam funkcja nie dziala (np w moim dawnym HTC z WM w nieoficjalnych ROMach zawsze nie dzialaly przyciski glosnosci na pilocie do zestawu sluchawkowego - a malo kto tego cusia uzywal) :) wczesne buildy raczej nie sa do instalacji i uzywania, a do dalszej przerobki ludzie je umieszczaja, by kolejni poprawiali i rozbudowywali/odchudzali no i zeby sie pochwalic, ze ktos tam jako pierwszy cos tam :) w koncu to jest motor postepu :) |
@nimal ROMy z WM różnią się tym od ROMów z Androidem opartych na AOSP czy CM, że masz do nich kod źródłowy. Oczywiście sterowniki są zamknięte, jednak sam system operacyjny jest otwarty.
Jeżeli chodzi o wspomniany build 4.2 to oczywiście, że nie jest on do normalnego używania. Wrzuciłem info ot tak ;) Jakiś czas temu kupiłem sobie Titanium Backup Pro (20zł). Robienie i przywracanie kopii wersji jeszcze nigdy nie było tak proste i przyjazne. Wszystko jest zapisywane na karcie pamięci, więc nie musisz czekać aż się wgra do chmury - aplikacje są kopiowane z danymi. W przypadku fackupu przywrócenie (posiadając wersje PRO) to kliknięcie jednego przycisku. Aplikacje lecą z automatu. Oprócz aplikacji można kopiować np. punkty dostępowe WiFi, kontakty, SMSy itd. |
Super. w iCloud mam to za darmo. I nie martwie sie czy karta pamieci padnie czy nie...
|
Cytat:
:czytaj: Cytat:
|
Cytat:
I takie pytanie: Co wchodzi do takiej kopii w iCloud? Czy są to oprócz aplikacji i danych konta: save'y z gier, ustawienia telefonu, ustawienia aplikacji, multimedia? Pytam z ciekawości. |
Tak. Komplet.
|
wgrywam sobie backup z chmury i neta brak wiec sie jest w czarnej dupie
iscie genialne |
A ja sobie patrzę na stertę kart pamięci leżących u mnie na podstawie od monitora, kosztowały niewiele i nie ma do nich ŻADNEGO dostępu, wszystkie są skopiowana na dysk zewnętrzny, który jest włączany od święta, część na drugą partycję systemowego. Mam się czuć źle?
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
p.s. Titanium Backup jest również w darmowej wersji - ma ograniczone możliwości. p.s.2. Prędzej padnie łącze internetowe niż karta pamięci. Załącznik 60813 Jeżeli będę chciał to sobie włączę synchronizację z zewnętrzną chmurą, ba jeżeli będę chciał to sobie włączę synchronizację z lokalnym dyskiem sieciowym - kopie robią się każdego dnia o 3 w nocy, nic nie stoi na przeszkodzie aby przy użyciu taskera włączać WiFi na czas przesłania kopii. Dodatkowo mogę kopię szyfrować, tylko lokalnie przed wysłaniem. Podsumowując: W Androidzie MAM WYBÓR. Cytat:
|
Chodzą słuchy, że mają być otwarte sterowniki do PowerVR.
IT stracili niezłą kasiorę przez ich zamkniętość, więc może ziarnko prawdy w tym jest. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:22. |