![]() |
kolejny rok cenzury ?
zycze ci by ci cale polskie hiphopolo wypikali. |
Ale po co to piszesz, przecież w japku wszystko zawsze działa świetnie, nawet mapy.
|
Ilość załączników: 1
A to się troche zdziwiłem:
Załącznik 61034 |
Czy mógłby ktoś potwierdzić czy da się wgrać coś na partycję /system przy zablokowanym urządzeniu? Teoretycznie zablokowany bootloader nie ma w tym nic do rzeczy i dać się powinno na 99% ale muszę mieć potwierdzenie :)
1) Instalacja ADB oraz sterowników do ADB 2) Włączenie w telefonie opcji debugowania USB: Ustawienia systemu --> Opcje programistyczne --> Debugowanie USB 3) Podpinamy telefon pod USB do laptopa (linux wymaga jeszcze nadania dostępu do portu usb dla zwykłego użytkownika, ewentualnie trzeba to robić jako root) 4) Uruchamiamy linię komend i przechodzimy do folderu, który zawiera ADB. 5) Wpisujemy: adb devices Pokaże się lista urządzeń wykrytych - powinno być tam naszem. 6) Wpisujemy kolejno: Cytat:
Cytat:
Aby to sprawdzić należy wklepać: Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
to cos jest bardzo BE
|
Stosunek cena/możliwości BE? czy samo urządzenie?
W sumie Raspberry PI można w PL dostać za 199zł + kw. Cytat:
|
urzadzenie jest "be" bo nie nie jest ze stajni japka, jak juz sie tam to logo pojawi bedzie krzyk zachwytu, ze znow cos wynalezli...
|
Raspberry jest już za 200zł? Ekstra.
To znaczy, że niedługo da się coś takiego kupić na serwer. Tylko że wtedy potrzebowałbym 2xCortexa (quad mile widziany) i 1GB RAM. Ciekawe na jakie transfery można liczyć przez ethernet. |
Ja mam w planach kupić Mk808, z tym że to box tv, ale podzespoły są dobre i ciągle rozwijane fw.
http://allegro.pl/mk808-dual-1-6ghz-...921541183.html Ale wezmę bezpośrednio od Chińczyków bo na alledrogo za dużo chcą. |
Pytanko: czy na tablecie z androidem, internet przez wbudowany modem 3G, można udostępnić tego net'a po wifi?
|
chyba w starszych androidach 2.0 "coś" potrzebna była do tego osobna aplikacja, ale w 4.0.+ na pewno jest taka możliwość
|
Jeden obrazek za tysiąc słów: Ustawienia -> Sieci zwykłe i bezprzewodowe -> Tethering i punkt dostępu.
Ale nie wiem czy to jest dostępne na każdym urządzeniu :hmm: Załącznik 61076 |
Cytat:
Cytat:
|
Za namową sobrusa zrobiłem sobie swap na telefonie :)
Cytat:
W skrócie. Przy pomocy gparted tworzymy partycję swap - u siebie zrobiłem to bez utraty danych - z wolnego miejsca utworzyłem partycję 500MB. Po dokonanej czynności, włączeniu telefonu i opcji debugowania łączymy się z telefonem przez adb. U siebie korzystam z połączenia WiFi dzięki czemu nie babram się w kabelkach :) Po nawiązaniu połączenia z naszym urządzeniem klepiemy w terminalu: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Montujemy swapa pisząc: Cytat:
Cytat:
Aby wszystko działało nasz kernel musi oczywiście obsługiwać swap. U siebie na sensacji używam kernela na bazie projektu LINARO - sam kernel dostępny jest tutaj: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2035897 Polecam. Urządzenie działa na nim jeszcze lepiej ;) Aby sprawdzić czy swap działa, w terminalu wpisujemy polecenie: free Jeżeli obok swap pokażą się same zera to znaczy, że nie działa, w innym przypadku mam działający swap. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:05. |