![]() |
Cytat:
Cytat:
Zaraz pewnie napiszesz, że Kowalski się nie zna. Nosz kudre. Jak jedzie kupić samochód to też kupuje w ciemno? Czyjeś lenistwo nie powinno być wymówką. Cytat:
Prywatność w 99% zapewnia dopiero własny serwer pocztowy w domu oparty na otwartym oprogramowaniu i sprzęcie i sterownikach do niego. |
Oni po prostu sobie nie przeszkadzają....
Z resztą jeżeli ktoś robi na ASOP to tak naprawdę chyba ciężko mu w tym przeszkodzić. Tylko członkowie "O"HA są uwiązani do Google i można na nich coś wymusić. Chyba. |
Nie napisałem nigdzie że tak nie jest. Lenovo po prostu "też chce" i może bo pozwalają mu na to czynniki które wymieniłem wyżej.
|
Berion, ale to że Lenovo dodało swój syf wcale nie oznacza, że system np. nie raportuje do Google Twojej lokalizacji, czy Google nie czyta Twoich emaili z jedynego słusznego konta.
Tak naprawdę wszyscy są siebie warci. |
Widzisz Andy, jakby Google licencjonując Androida, zastrzegło że producent telefonu nie może dodawać crapware'u i spyware'u do AOSPowych aplikacji to nie byłoby takiego problemu. To nie jest tak, że tylko producent jest zły - oni robią to na co pozwalają im licencje a chcą o Tobie i sprzęcie jaki używasz wiedzieć jak najwięcej. I będą to robić ponieważ nic ich w tym nie ogranicza, ani lokalne prawo, ani licencje, ani tym bardziej wiedza przeciętnego Kowalskiego, który mógłby być potem niezadowolony i więcej nie kupić, a która jest równa zeru.
|
Cytat:
Najgorzej jak ktoś łączy np. otwartość systemu z bezpieczeństwem. Ja pewnie bym sobie kupił lenovo, gdybym chciał laptopa, ale i tak byłby bez windowsa. |
Sasiad ostatnio lapka kupil...ale pierwsze co zrobilismy to reinstal na golego windowsa a nie lenovego :D Oczywiscie z serialem od Lenovo
:D |
Czekałem aż ktoś o tym wspomni :-)
Przygotowałem się na wpis o tym jaki typ android zły i niedobry, jakie to Google źle i niedobre. Widzę jednak, że są ludzie którzy potrafią pewne rzeczy rozdzielić ;-) BTW, kto ma komputer od Lenovo? :-D |
|
No calkiem niezle.
Tylko byla gadka o tabletach :P Ciekawe czy to ma rece i nogi czy plastik fantastik. I czy to jakas masowka wieksza dla innych form tez czy na zamowienie dla nich klepane. |
Quantum 4 kosztuje 299zł.
http://www.goclever.com/pl/produkty,...um-4,a265.html Bardzo fajny sprzęcik. |
Ale mowie przeciez o najtanszych modelach. A ich nie brakuje.
|
Cytat:
|
To inna sprawa. Patrzac na Manty Goclever i inne podobne za 300zl. Choc i z nimi idzie zrobic cos sensownego
;-) |
A czy ja odniosłem się do powyższego? ;) Tylko stwierdziłem, że jeśli ktoś trafi na bubel to może się na tyle zniechęcić do Androida że przejdzie na np. iOS.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:59. |