![]() |
Andy - chyba nie miales niczego z WM :>
wiec po koleji - piaskownicy moze nie mial, moze byla dostepna od firmy trzeciej - nie wiem, nie interesowalo mnie to uprawnienia do aplikacji? chodzi Ci o zarzadzanie kontami userow? cos, telefon jest z natury rzecza osobista, wiec to imho zbedny bajer, zreszta fabryczny robocik tez tego nie ma. chyba, ze chodzi Ci o uprawnienia aplikacji w dostepie do elementow sprzetowych? to byla tylko jakas proteza, z drugiej strony apki wtedy byly inne, nie szpiegowaly i dawaly sie poustawiac bardzo rygorystycznie w kwestii dostepu do netu (ceny polaczen z netem tez byly na innym poziomie, wiec to bylo wazniejsze dla usera ;) ) dalej, piszesz o wakelocku - BYL!!! jak najbardziej, sam uzywalem OggSync, ktory potrafil obudzic fona w zadanych interwalach i zsynchronizowac konto googla - kontakty i kalendarz wi-fi dzialalo z wylaczonym ekranem, jezeli bylo potrzebne nie jest tez prawda, ze nie bylo custom romow i modow - byly i byl to prezny segment - od tego zaczelo xda-developers! zajrzyj do archiwum starszych urzadzen, ja uzywalem Touch Cruise w dodatku twierdze, ze bylo to prostsze i latwiejsze (na pewno bardziej przejzyste!) niz teraz - wybudzalo sie telefon skomplikowana kombinacja klawiszy (u mnie chyba power+reset+foto) by przejsc w tryb dewelopera, podlaczalo do kompa i wgrywales co chciales w dodatku producenci udostepniali na swoich stronach niebrandowanego Windows dla konkretnego modelu - wiec jak mnie wkurzyla wersja O2 to wgralem czystego od HTC, jak sprobowalem jakiegos CR i mi nie pasowal, to sciagalem 50 MB paczke z systmem oryginalnym i po 5 minutach mialem zainstalowany i na 1000% przyznaje Ci racje co do narzekan na zielonego robocika - niedawno uslyszlem od jednego, ze iPad to najlepzy tablet na swiecie, bo inne sie tna :) pytam, wiec z czym porownywal - okazalo sie, ze nie byl w stanie wymienic zadnego z kosztujacych chociaz tysiaka a sam sie zachwyca swoim jablkiem za prawie 3000 (bez modemu...) heh, do komentowania Ainola, ktorego kupilem Mojej nawet nie podchodzi - sprzet ponad 4 razy tanszy a co najmniej tak samo szybki :D demek - cos szrajbne o Haierze, moze kolo weekendu? |
Ja mam za 700 i też narzekam. Po prostu Sony zepsuło ten system i będzie obrywać Google. Podejrzewam, że większość psuje, a brandowcy dokładają kolejne cegiełki. Do tego ten multitasking to kpina, jak i samo zarządzanie pamięcią.
Absurdalne żeby telefon musiał mieć ze dwa rdzenie i 1GB RAM żeby nie rwał. |
Cytat:
Jeżeli chodzi o inne kwestie to niestety też nie był to idealny system - brak piaskownicy, brak uprawnień dla aplikacji - mogłeś mieć dostęp do każdej innej. Multitasking był ale co się działo jak wygaszałeś ekran? Czy aplikacje mogły budzić urządzenie aby wykonać to i owo? Nie twierdzę, że to był zły system, ale miał bardzo wiele wad których nie ma właśnie Android. W Symbianie nie było znowu żadnej kontroli nad tym ile mogłeś odpalić aplikacji co często powodowało ich wykrzaczenie. Mówię o Symbianie sprzed dotykowych Nokii. Bezpieczeństwo polegało na podpisywaniu certyfikatami aplikacji - niezły koszt dla developera. Już podpisane miały dostęp do całego systemu... Te z podpisami self-signed, nie miały dostępu do większości modułów. @nimal odnośnie narzekania na Androida, to zauważyłem pewną zbieżność. Narzekają osoby, które wydały 300-400zł. Kupiły budżetowy telefon myśląc, że będzie działał jak ten z najwyższej półki. Oczywiście można i kupić coś z lepszymi podzespołami z kraju małych rączek, jednak mój wywód był o aparatach dostępnych u operatorów. |
A mozesz ladnie pofocic ta sluchawke? Interesuje mnie jakosc laczen, plastikow itd.
Szczegolnie, ze to od uzytkownika koncowego a nie model na testy... |
szkoda, ze nie dokumentowalem sluchawki od poczatku
nawet nie wiem, ile fabrycznie system zajmowal malo - byl czysty - pozbawiony nawet aplikacji Google (z wyjatkiem Play Store) jezeli nie padnie mi nagle i nieodwracalnie w ciagu powiedzmy roku, to w zyciu nie kupie juz smartfona brandowanego przez Samsunga, Apple, Nokie czy podobnie za wielokrotnie mniejsze pieniadze otrzymujemy znacznie lepszy sprzet z czystym systemem (widywalem juz Androidy fabrycznie zajmujace po 5 GB - chyba kogos z doinstalowaniem gowien pogrzalo) |
A tototo :)
Pyknij fotorelacje tego cuda i jak to smiga :D |
chinska chinszczyzne :D
Haier W910 120 USD z przesylka nowka |
Cos kupil?!
|
Windows Mobile byl imho najlepszym systemem mobilnym
na sprzecie z innej epoki dzialal jak blyskawica i byl konfigurowalny w kazdym mozliwym aspekcie czego bys nie wymyslil ze chcesz zmienic, to jezeli producent nie dal takich uprawnien, to zostawalo grzebanie w rejestrze - kto mial opanowanego Windowsa, nie mial problemow z Windows Mobile :) teraz wyjscie nie ma - poki nie ma Linucha na komorki, zostaje Android ale tez nie jest zle nie wiem, jak ktos moze narzekac na plynnosc dzialania - mam sluchawke ktora zdecydowanie nie jest flagowcem ALE! -> kupiona z czystym Androidem w dodatku z rootem fabrycznym - zaciecia czy przestoje nie istnieja! |
Ok czyli WiFi działało. A jak z aplikacjami? Miały takie możliwości w działaniu jak na Androidzie? Jak tak, to w jaki sposób to rozwiązano? :)
|
W winndows mobile moglo dzialac wifi z wylaczonym ekranem.
Tam akurat zarzadzanie energia nawet custom roma nie wymagalo. |
Cytat:
Cytat:
Cóż nie pierwszy i ostatni raz ludzie wierzą w mity od Apple. marketing to mają świetny :D Cytat:
Ciekawe dlaczego pokazali go w tak wczesnym stadium? :) Czyżby bali się że konkurencja ich wyprzedzi? :) Nie masz żadnego, ale to żadnego dowodu na to że Android to kopia iOS. Cytat:
Chciałem poruszyć jeszcze kwestię wakelocków, które gdzieś wyciągnąłeś na światło dzienne - nie chce mi się szukać. Otóż aby telefon mógł wykonywać programy kiedy z niego nie korzystasz wymagane jest coś takiego jak wakelock. Telefon z Androidem sprawia, że procesor nie pójdzie spać dopóki on nie skończy. Tak to się robi w telefonach z prawdziwym multitaskingiem :) Teraz proszę pokaż jak telefony z WinMo czy inne potrafiły pracować kiedy z nich nie korzystałeś? W WinMo chyba nawet WiFi nie mogło działać jak ekran był zgaszony :D Dzięki właśnie wakelockom w nocy może mi się uruchomić TitaniumBackup i zrobić kopię zapasową aplikacji bez obawy, że procesor zaśnie w trakcie :D U Apple niestety brakuje takich mechanizmów, przez co nie mamy prawdziwego multitaskingu. |
Cytat:
A kto mówi o produkcji od zera? Wzięli Dream i przystosowywali tylko Look& Feel. System było częściowo od Dream, a częściowo pewnie z Sooner. To co się dało wykorzystali. Nikt w żadnym miejscu nie pisze o robieniu czegokolwiek od zera. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do płynności działania to nie widzę w ogóle sensu wypowiadania się dopóki nie miałeś w łapkach iPhone 5S. Jakbyś już zebrał szczękę z ziemi to mógłbyś coś ocenić ;) |
Cytat:
Cytat:
http://appleinsider.com/articles/13/...e-announcement W innych serwisach, czy nawet na samym MajApple jest o tym news :D Ten BARDZO wczesny prototyp miał m. in.: - na sztywno ustawione wszystkie kreski zasięgu mimo tego, że w pomieszczeniu obok był przenośny punkt dostępowy GSM - mikro stacja GSM - aplikacje można było uruchomić tylko w określonym porządku inaczej wywalało wszystko w drobny mak - gubiło zasięg WiFi - aby Safari działało trzeba było najpierw otworzyć pocztę :D Cytat:
Tylko i wyłącznie marketingowy Geniusz Jobsa nie ujawnił na jakim tak na prawdę etapie są ;) http://www.nytimes.com/2013/10/06/ma...an-iphone.html |
I to ma być ten dowód? Filmik zamieszczony przez developerów Google 11 listopada 2007 roku? 10 miesięcy po demonstracji iPhone w wersji w zasadzie finalnej?
No proszę :D przecież to tylko potwierdza, że to co wyżej to prawda... Drugi link już widziałem :) Mocne, ale nie na temat. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:43. |