Cytat:
Napisany przez Sobrus
no tylko nie każdy takiego rsynca i domowy serwer ssh potrafi sobie zrobić :taktak:
|
Nigdzie nie napisałem, że to jest dla Kowalskiego ;) Pokazując to chciałem się pochwalić, nic więcej. Kopia robi się tak jak ja tego chcę, a nie odwrotnie ;) W wolnej chwili pierdykne jakiś tutorial czy coś.
Android posiada narzędzia, które te czynności (wysyłanie do chmury) umożliwiają dwoma kliknięciami. Sam TB umożliwia sam z siebie upload do Dropboksa, czy Google Drive.
Cytat:
Z tym, że często (nie zawsze) jest to wzorowanie się na gotowych rozwiązaniach podpatrzonych u Apple, tu na przykład Andy wzoruje się na iCloud.
|
Przed iCloud'em było wiele usług tego typu... Nie wiem czy wiesz, ale samo iCloud stoi na chmurze Amazonu i MS. Cóż za ironia nie? :D
Cytat:
Oczywiście taka chmura lokalna dużo bardziej mi się podoba, ale znowu przecież Apple nie postawi każdemu lokalnego serwera w domu :)
Może co najwyżej zaoferować chmurę.
|
Nigdy nie pisałem, że iCloud jest totalnie zły. To M@X twierdzi, że tam kopia jest bardziej bezpieczna niż np. na karcie pamięci...
Cytat:
Napisany przez M@X
Mozna archiwizowac na Maku przez WiFi - wyjdzie na to samo.
|
Nie wyjdzie na to samo bo wątpię abyś miał miał uruchomionego Maca 24h/dobę - rachunki za prąd by Cię zabiły...
Zresztą jest wiele narzędzi, które wrzucę na Windę i telefon z nim bez problemu zsynchronizuje - proste narzędzia.
Cytat:
Napisany przez Berion
To co zrobił Andy to akurat żaden Kowalski nie ma szans zrobić. Przeciętny Kowalski ma kłopot ze zgrywaniem zdjęć z aparatu i instalacją programów. Serio to jest przeciętny Kowalski... I ten przeciętny Kowalski, nie chce takich programów i usług bo będzie od Ciebie uzależniony - wie, że w razie utraty kontaktu jest w ciemnej dupie, więc woli gotowe, komercyjne rozwiązania które robi się jednym klikiem myszy, w kolorowym radosnym gui i wie że zawsze w razie czego może nawrzucać na infolinii/mailu. ;)
|
Nigdzie nie pisałem, że ta metoda jest dla Kowalskiego. Po prostu pokazałem, że Android jest niesamowicie potężny ;)
Co do części o wrzucaniu na infolinii. Czy darmowy iCloud przypadkiem ma gdzieś jak dane Ci zniszczy? :) Czyli tracisz wszystkie swoje zdjęcia i nie masz prawa ich pozwać? :>
|