Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Android Flame War (https://forum.cdrinfo.pl/f124/android-flame-war-89994/)

Berion 12.12.2014 13:19

Tak patrząc po tych screenach jestem pełen współczucia. Narodził się nowy kierunek w trudnej sztuce GUI: pedalizm. :(

andy 12.12.2014 01:05

E tam znośny. W praktyce to świetnie się prezentuje.

mgit 12.12.2014 00:48

U ciebie pasek powiadomień jest znośny - u mnie tragiczny - do reszty się już przyzwyczaiłem :)

Pasek powiadomień - niestety jeszcze mię drażni...

andy 12.12.2014 00:40

Menu ustawień nie wygląda źle ale powiadomienia są fuj.

Cytat:

Zauważone błędy w Android 5.0
- Po restarcie przenosi narzędzia sim z folderu na główny ekran aplikacji i trzeba od nowa wkładać do folderu
- Zdjęcia kontaktów są jak by w małym okręgu - dopiero po pierwszym połączeniu z daną osobą - zdjęcie jest na pół ekranu jak w wersji 4.4 (czyli tak jak być powinno od razu po synchronizacji)
To nie są błędy Androida tylko aplikacji od producenta.

U mnie to tak wygląda:https://www.dropbox.com/sh/rucsijei5...-K8LgUz_a?dl=0

mgit 11.12.2014 18:48

Ilość załączników: 7
No i screeny poniżej

Zauważone błędy w Android 5.0
- Po restarcie przenosi narzędzia sim z folderu na główny ekran aplikacji i trzeba od nowa wkładać do folderu
- Zdjęcia kontaktów są jak by w małym okręgu - dopiero po pierwszym połączeniu z daną osobą - zdjęcie jest na pół ekranu jak w wersji 4.4 (czyli tak jak być powinno od razu po synchronizacji)

mgit 11.12.2014 08:18

Po poludniu dam screeny, jak to u mnie wygląda

andy 11.12.2014 02:04

Cytat:

Galaxy S5 dziś dostał Androida 5.0

Właśnie moja S5 się aktualizuje -> 3 GB aktualizacja, waży tyle co Windows
U mnie to było ok 700MB o ile pamiętam. Musiałem przez LG Suite Shit bo wcześniej miałem roota i przez OTA by mi nie wykryło.

Cytat:

No i po aktualizacji...

Pierwsze wrażenia:
- Brzydkie kolory
TouchWiz moim zdaniem zawsze był taki ble
Cytat:

- Wszędzie dominuje biel nawet w menu ustawień -> porażka
Poka fote. U mnie w ustawieniach lista jest na białym tle oddzielona delikatnymi kreskami - i wygląda to nawet ładnie
Cytat:

- Brzydkie menu powiadomień -> poprzednie było ładniejsze
Mi się zdecydowanie bardziej podoba. Jest lekko zwężone oraz te kolory są takie bardziej kontrastowe.
Cytat:

- Dialer jest po prostu brzydki teraz
W G3 jest wręcz tragiczny. No ale i taki sam był w 4.4. Tutaj czysty androidowy jest o wiele lepszy.
Cytat:

- Dalej nie można nic na karcie pamięci zapisać - porąbana polityka bezpieczeństwa miała być możliwość ustawienia, która aplikacja ma mieć dostęp do karty i lipa, ja takiej opcji nie widzę
Używasz aplikacji która nie obsługuje nowego API z 5 ;) Od kilku dni SolidExplorer nie ma z tym problemu tak samo jak ten pedalski menadżer plików co go tam kiedyś pokazywałem.

Cytat:

Co się rzuca w oczy na +
- Ładniejsze animacje
- Czytnik linii papilarnych jak by lepiej działał
Animacje są bardziej płynne oraz jest ich więcej - z czasem to zaczyna irytować jak che się*coś*szybko zrobić.

misiozol 04.12.2014 23:38

Da sie tego lolipopa zinstalowac na nowszych urzadzeniach typu dualcore sa jakies wymagania , no skad pobrac obraz do instalacji ?

revolver0 04.12.2014 23:12

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1303725)
To nie jest śmieszne, popsuli kolory w androidzie - zresztą pal licho kolory, dalej na karcie pamięci nie można tworzyć katalogów (w sumie można, ale tylko przez systemową apkę) ...

Za to przełączanie między aplikacjami na + efekt stosu kart bardzo mi się podoba... + apka do wiadomości całkiem fajna, jest parę nowości których nie było wcześniej
Do kolorów bardzo pomału zaczynam się przyzwyczajać - ale ciemne kolory były ładniejsze ...

Miałbyś iPhona i nie miałbyś tego problemu... Ciekawe czy mój Dellik otrzyma aktualizację, ma 1 giga ramu, procek dałby radę to uciągnąć...

mgit 04.12.2014 20:58

To nie jest śmieszne, popsuli kolory w androidzie - zresztą pal licho kolory, dalej na karcie pamięci nie można tworzyć katalogów (w sumie można, ale tylko przez systemową apkę) ...

Za to przełączanie między aplikacjami na + efekt stosu kart bardzo mi się podoba... + apka do wiadomości całkiem fajna, jest parę nowości których nie było wcześniej
Do kolorów bardzo pomału zaczynam się przyzwyczajać - ale ciemne kolory były ładniejsze ...

Diabolique 04.12.2014 20:50

:szczerb:

mgit 04.12.2014 19:30

Galaxy S5 dziś dostał Androida 5.0

Właśnie moja S5 się aktualizuje -> 3 GB aktualizacja, waży tyle co Windows :D

No i po aktualizacji...

Pierwsze wrażenia:
- Brzydkie kolory
- Wszędzie dominuje biel nawet w menu ustawień -> porażka
- Brzydkie menu powiadomień -> poprzednie było ładniejsze
- Dialer jest po prostu brzydki teraz
- Dalej nie można nic na karcie pamięci zapisać - porąbana polityka bezpieczeństwa miała być możliwość ustawienia, która aplikacja ma mieć dostęp do karty i lipa, ja takiej opcji nie widzę :(

Zaczynam, żałować aktualizacji...

Co się rzuca w oczy na +
- Ładniejsze animacje
- Czytnik linii papilarnych jak by lepiej działał

Diabolique 29.11.2014 00:52

co poradzić. trzeba iść z postępem :|

misiozol 28.11.2014 19:50

Cytat:

Napisany przez Diabolique (Post 1302813)
mam N95 8GB. po grzebaniu w sofcie. i baterii, która już słabo trzyma. oraz paru usterkach HW ;] niestety system wymiera. trzeba było szukać alternatywy :/

Znam ten problem obecnie bardzo dobrze przygladam sie noki 1020 ale to nie to samo co 808 jedyne co maja wspolnego to kamera :/ , taki kastrat za 300euro :szczerb: , cigle kreci mnie N8 ale brak fullHD jest nie do przelkniecia

Patrix 28.11.2014 18:45

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1302619)
No to teraz wiadomo co kupować - niezbędne akcesorium + nowoczesna technologia zaokrąglonych rogów - gadają o tym jak by mieli z tym telefonem stosunek odbyć :)

https://www.youtube.com/watch?v=HVNPil90z-U

:taktak:

jest łańcuch są dziary, dziękuję wyłączyłem.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:56.