Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Android Flame War (https://forum.cdrinfo.pl/f124/android-flame-war-89994/)

M@X 19.03.2013 11:34

Android Flame War

Zapiszcie w kalendarzu - Android ma jedna opcje ktorej DLA MNIE BRAKUJE w iOS - automatyczne aktualizacje aplikacji ze sklepu (tak, bym nie musial o tym myslec i robilo sie samo).

Berion 19.03.2013 11:54

Zapisałem nawet w kominie. :D

andy 19.03.2013 12:32

To nie jest funkcja Androida, tylko aplikacji Gogle Play...

Smartek 19.03.2013 17:48

Ja to mam wyłączone, bo działanie baterii na Androidzie to porażka, więc większość usług w tle powyłączona...

andy 19.03.2013 19:35

Zobacz sobie jak działa bateria na iPhonach.... Ucieka w oczach jeszcze szybciej :D No chyba, że wykastrujemy telefon ze wszystkiego co czyni go czymś więcej niż telefonem i nie dotykamy, to wtedy faktycznie trzyma długo.

Wygląda na to, że nie będzie CM na Samsunga Galaxy S4.
http://www.cultofandroid.com/24475/s...by-cynogenmod/

Cytat:

Nobody at Team Hacksung (the team behind Galaxy S2, Note, S3, Note2, G Tabs***8230; official CM ports) plans to buy it, neither develop for it. There are two variants which will be a pain to maintain, [and] the bugs we have on the S3 will probably be there on S4, too (camera), and we all know Samsung ability to release sources while staying in line with mainline. Yes Qualcomm releases sources, but Exynos sources we had were far from [working on] actual Galaxy products. I***8217;m pretty sure the same will happen for this one.
That***8217;s a uniform ***8220;no***8221; from us.

M@X 19.03.2013 19:38

Android Flame War

Jest wieczor, klade po calym dniu na dock mojego iPhone'a 5.

64% baterii...

Ciekawe ktory Android ze swoim zalosnym zarzadzaniem energia (tfu, "prawdziwym multitaskingiem") da taki wynik ;-)...

Smartek 19.03.2013 19:39

U mnie po całym dniu ma 40%. Czasem mniej, jak używam więcej neta i pada nad ranem i obawiam się o budzik...

sobrus 20.03.2013 07:35

U mnie po całych trzech-czterech dniach 40%. Wczoraj oglądałem ponad 2 godzinny film i mi "zeżarło" mniej niż 15%. Nie ma to jak dual Cortex A5 :D

Bateria w iPhone nie jest zła, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że ze względu na mały wymiar telefonu ma niewielką pojemność. Na dłuższe wypady można sobie dokupić specjalne etui z dodatkowym akumulatorem. Lista akcesoriów do ajfonów jest bardzo bogata.

Berion 20.03.2013 11:16

Tylko co mają znaczyć te procenty? Inny stosunek procentowy będzie na telefonie z bardziej pojemną baterią, a inny z mniej (porównując te same modele, a co dopiero różne różnych producentów).

sobrus 20.03.2013 12:01

Oczywiście, jakbym chciał to bym go w pare godzin wyczerpał. Wszystko zależy od tego jak się telefonu używa i ile się używa.
Inaczej bateria się zachowa podczas grania w Real Racing 3 a inaczej podczas czytania książki. Dlatego takie porównania są głupie dopóki nie robi ich jedna osoba.

demek 20.03.2013 16:54

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1245329)

64% baterii...

Ciekawe ktory Android ze swoim zalosnym zarzadzaniem energia (tfu, "prawdziwym multitaskingiem") da taki wynik ;-)...

kolege to widze, ze zarty sie trzymaja. szkoda, ze jak w wiekszosci plecie bzdury.

andy 20.03.2013 17:55

Cytat:

Napisany przez M@X

64% baterii...

Bardzo kiepski wynik. U siebie po całym dniu leżenia mam ok 80%.

Tak serio to nie znasz się a się wypowiadasz, robisz porównania które nie mają sensu. To że twój telefon ma tyle na wskaźniku to o niczym nie świadczy jeszcze.
Liczy się kontekst, a w tym przypadku jest to czas używania, sposób, oraz ilość aplikacji która sprawia, że twój iP różni się od zwykłego telefonu.

Co do tych mitów odnośnie długo trzymającego iPhona to polecam zerknąć na chociażby MyApple i porównać z tym co pisze M@X :D

Cytat:

Napisany przez Smartek
U mnie po całym dniu ma 40%. Czasem mniej, jak używam więcej neta i pada nad ranem i obawiam się o budzik...

Zapomniałeś dodać: zanim go ponownie zgubiłem :P || ;-)

Bartez 20.03.2013 18:02

Przecież Smartek pisze o Androidzie :sciana:

U mnie bateria ledwo wytrzymuje do następnego dnia :( To jest największy mankament smartfonów jak dla mnie.

andy 20.03.2013 18:10

Cytat:

Napisany przez Bartez
Przecież Smartek pisze o Androidzie :sciana:

On zgubił SGSa też || ;p

Cytat:

U mnie bateria ledwo wytrzymuje do następnego dnia :( To jest największy mankament smartfonów jak dla mnie.
Cóż, technologia ogniw nie poszła do przodu jak technologia procesorów niestety. Dziwi mnie, że nie próbują robić pojemniejszych telefonów, liczy się im cieńszy będzie....
Coś jak z ilością megapikseli. Ciekawe kiedy sobie uświadomią, że smartfon z zerowym stanem baterii to cegła? :D

ynsiwy 20.03.2013 18:17

Kupiłem ostatnio do mojej S2 powiększoną baterię 2000mAh, standardowa ma 1650mAh, ogólnie to odczuwam różnicę tylko, gdy używam telefonu mniej, kiedy robię to normalnie to po całym dniu zostaje od około 20% do 40 %. Na starej baterii czasem musiałem doładować telefon, gdy nie było co robić w pracy...
Gdybym używał go tylko do dzwonienia i smsowania to wytrzymał by ze 3 dni spokojnie, ale po co mi wtedy smartfon ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:35.