![]() |
Android Flame War
Zapiszcie w kalendarzu - Android ma jedna opcje ktorej DLA MNIE BRAKUJE w iOS - automatyczne aktualizacje aplikacji ze sklepu (tak, bym nie musial o tym myslec i robilo sie samo).
|
Zapisałem nawet w kominie. :D
|
To nie jest funkcja Androida, tylko aplikacji Gogle Play...
|
Ja to mam wyłączone, bo działanie baterii na Androidzie to porażka, więc większość usług w tle powyłączona...
|
Zobacz sobie jak działa bateria na iPhonach.... Ucieka w oczach jeszcze szybciej :D No chyba, że wykastrujemy telefon ze wszystkiego co czyni go czymś więcej niż telefonem i nie dotykamy, to wtedy faktycznie trzyma długo.
Wygląda na to, że nie będzie CM na Samsunga Galaxy S4. http://www.cultofandroid.com/24475/s...by-cynogenmod/ Cytat:
|
Android Flame War
Jest wieczor, klade po calym dniu na dock mojego iPhone'a 5.
64% baterii... Ciekawe ktory Android ze swoim zalosnym zarzadzaniem energia (tfu, "prawdziwym multitaskingiem") da taki wynik ;-)... |
U mnie po całym dniu ma 40%. Czasem mniej, jak używam więcej neta i pada nad ranem i obawiam się o budzik...
|
U mnie po całych trzech-czterech dniach 40%. Wczoraj oglądałem ponad 2 godzinny film i mi "zeżarło" mniej niż 15%. Nie ma to jak dual Cortex A5 :D
Bateria w iPhone nie jest zła, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że ze względu na mały wymiar telefonu ma niewielką pojemność. Na dłuższe wypady można sobie dokupić specjalne etui z dodatkowym akumulatorem. Lista akcesoriów do ajfonów jest bardzo bogata. |
Tylko co mają znaczyć te procenty? Inny stosunek procentowy będzie na telefonie z bardziej pojemną baterią, a inny z mniej (porównując te same modele, a co dopiero różne różnych producentów).
|
Oczywiście, jakbym chciał to bym go w pare godzin wyczerpał. Wszystko zależy od tego jak się telefonu używa i ile się używa.
Inaczej bateria się zachowa podczas grania w Real Racing 3 a inaczej podczas czytania książki. Dlatego takie porównania są głupie dopóki nie robi ich jedna osoba. |
Cytat:
|
Cytat:
Tak serio to nie znasz się a się wypowiadasz, robisz porównania które nie mają sensu. To że twój telefon ma tyle na wskaźniku to o niczym nie świadczy jeszcze. Liczy się kontekst, a w tym przypadku jest to czas używania, sposób, oraz ilość aplikacji która sprawia, że twój iP różni się od zwykłego telefonu. Co do tych mitów odnośnie długo trzymającego iPhona to polecam zerknąć na chociażby MyApple i porównać z tym co pisze M@X :D Cytat:
|
Przecież Smartek pisze o Androidzie :sciana:
U mnie bateria ledwo wytrzymuje do następnego dnia :( To jest największy mankament smartfonów jak dla mnie. |
Cytat:
Cytat:
Coś jak z ilością megapikseli. Ciekawe kiedy sobie uświadomią, że smartfon z zerowym stanem baterii to cegła? :D |
Kupiłem ostatnio do mojej S2 powiększoną baterię 2000mAh, standardowa ma 1650mAh, ogólnie to odczuwam różnicę tylko, gdy używam telefonu mniej, kiedy robię to normalnie to po całym dniu zostaje od około 20% do 40 %. Na starej baterii czasem musiałem doładować telefon, gdy nie było co robić w pracy...
Gdybym używał go tylko do dzwonienia i smsowania to wytrzymał by ze 3 dni spokojnie, ale po co mi wtedy smartfon ? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:35. |