![]() |
Wiele osób po wyjściu Siri dostawało orgazmu. Podniecali się jak to jest rewolucyjne i amejzing i w ogóle... a tak na prawdę w 90% istniało to już wcześniej!
Można było wysyłać smsy (send text to ...), pokazywać na mapie (view a map ...) czy kilkanaście innych. http://www.google.com/mobile/voice-actions/ Google Voice nie obsługiwało, nie obsługuje nadal poleceń typu "czy dzisiaj będzie padać" itp, które w Siri tak na prawdę są obsługiwane przez Wolfram Alpha. Tak te zapytania są przerabiane przez serwery Siri na text i przesyłane do WolframAlpha gdzie zachodzi cała magia! Apple jest dalej takie rewolucyjne? Bo jak dla mnie kradną pomysły innym i publikują je jako swoje dzieła ;-) Poniżej filmik o możliwościach Google Search: P.S. Ta funkcja weszła w 2010 roku... ;) |
sila dzielenia sie naszymi kontaktami z firmami zewnetrzyni to i owszem
|
Nie kazdy, ale wiekszosc. Mac OS X i iOS to Unixy, ale ich sila jest fakt, ze nie zameczaja uzytkownika takim wlasnie technicznym zargonem zachowujac jednoczesnie UNIXowa stabilnosc. To jest ich prawdziwa sila.
EDIT : Wlasnie poczytalem o nowych Samsungach i uczciwie przyznaje, ze podobaja mi sie dwie rzeczy - projektor w Galaxy Beam (ciekawe jakiej jakosci bedzie obraz) i tylna obudowa Galaxy S3 - ma byc CERAMICZNA! Chcialbym tego dotknac... Tylko szkoda ze ekran jak zwykle kobylasty :-/... |
Cytat:
Oczywiście różnica jest taka, że ja tego roota musiałem sam zrobić co oznacza, że jestem świadomy plusów, jak i minusów tego czynu: "With great power, comes great responsibility" Cytat:
Jednym z wielu plusów roota jest możliwość odinstalowania KAŻDEJ aplikacji z systemu. |
Widzisz... Sek w tym, ze normalny uzytkownik nie ma pojecia co znaczy to wyswietlone esperanto... O.o
EDIT - Ale widze w tle ikonke Plexa i za to pochwale :-)! To chyba najlepszy odtwarzacz z wbudowana biblioteka filmowa na rynku, a aplikacja mobilna znaczaco poszerza jego mozliwosci (praktycznie co tydzien zaczynam film w wannie na iPhone, a koncze na TV)! |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Dzięki uzyskaniu uprawnień roota mogłem zainstalować np. firewalla na androidzie, znaczy nakładkę GUI na iptables (DroidWall), dzięki czemu mam całkowitą kontrolę kto z netu korzysta a kto nie... :) Takie okienko wyskakuje gdy jakaś aplikacja zapragnie być bogiem na moim telefonie: Załącznik 59093 |
Lacze sie z Toba w bolu ;-)...
|
Prędzej czy później musiało to nastąpić.... :D
ROOTED! |
oj tam oj tam
apple cos wymysli, np, ze ukradli im pomysl z 4 jajkami albo cos jeszcze glupszego |
Cytat:
Dlatego np. ja nie potrafię się rozstać z GO Launcher EX. Bije na głowę ten z Sens 3.0. Cytat:
Cytat:
Podkreślając oficjalny chciałem podkreślić, że niedługo będzie już stabilny ICS dla Sony XPERIA. Możesz w to uwierzyć lub nie, ale większość ROMów nieoficjalnych bije na głowę oficjalne. Cytat:
Cytat:
Jeżeli chodzi o wygląd to cóż. Wszystkie dzisiejsze systemy (oprócz WP7) czerpią design ze zwykłych komórek. Główny ekran, ikonki... Różni je tylko dotykowy interfejs. P.S. Jutro MWC. HTC One X z Tegrą3 i czterordzeniowym prockiem ma szansę zabić wszystko co powstało ;) |
Cytat:
Nie wszystko robi się dla pieniędzy... :sciana: |
Cytat:
skoncz juz z ta kopia bo to kolejna nieudolnosc jobbsa i jego ekipy. dobrze wiedzieli, ze system ma potencjal i przegoni ios a apple zacznie tracic rynek, co doskonale obserwujemy od dawna Cytat:
edyta @andy pieknie widac reke panow od cyangenmoda. takiej plynnosci panowie z SE jeszcze nie mieli :) |
W standardzie nie lezy pozyskiwanie wiedzy na temat systemu bedacego nieudolna kserokopia iOSa ;-)...
No to skoro wspolpracuja, to czemu te ich - jak to tam - ROMy sa takie kiepskie? |
Cytat:
tworcy romow na Xperie wspopracuja juz z sony a inni od romow na samsunga z samsungiem.... coz, widac twoj brak wiedzy i checi doksztalcenia sie odbiega od przyjetych standardow, a szkoda Cytat:
ciekawe dlaczego? |
Ruda.... A wolisz, wacpan, blondynki? ;-]
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:54. |