Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Android Flame War (https://forum.cdrinfo.pl/f124/android-flame-war-89994/)

andy 28.02.2012 21:26

Wiele osób po wyjściu Siri dostawało orgazmu. Podniecali się jak to jest rewolucyjne i amejzing i w ogóle... a tak na prawdę w 90% istniało to już wcześniej!

Można było wysyłać smsy (send text to ...), pokazywać na mapie (view a map ...) czy kilkanaście innych.
http://www.google.com/mobile/voice-actions/

Google Voice nie obsługiwało, nie obsługuje nadal poleceń typu "czy dzisiaj będzie padać" itp, które w Siri tak na prawdę są obsługiwane przez Wolfram Alpha. Tak te zapytania są przerabiane przez serwery Siri na text i przesyłane do WolframAlpha gdzie zachodzi cała magia!
Apple jest dalej takie rewolucyjne? Bo jak dla mnie kradną pomysły innym i publikują je jako swoje dzieła ;-)

Poniżej filmik o możliwościach Google Search:

P.S. Ta funkcja weszła w 2010 roku... ;)

demek 26.02.2012 20:13

sila dzielenia sie naszymi kontaktami z firmami zewnetrzyni to i owszem

M@X 26.02.2012 20:04

Nie kazdy, ale wiekszosc. Mac OS X i iOS to Unixy, ale ich sila jest fakt, ze nie zameczaja uzytkownika takim wlasnie technicznym zargonem zachowujac jednoczesnie UNIXowa stabilnosc. To jest ich prawdziwa sila.

EDIT : Wlasnie poczytalem o nowych Samsungach i uczciwie przyznaje, ze podobaja mi sie dwie rzeczy - projektor w Galaxy Beam (ciekawe jakiej jakosci bedzie obraz) i tylna obudowa Galaxy S3 - ma byc CERAMICZNA! Chcialbym tego dotknac... Tylko szkoda ze ekran jak zwykle kobylasty :-/...

andy 26.02.2012 19:49

Cytat:

Napisany przez M@X
Widzisz... Sek w tym, ze normalny uzytkownik nie ma pojecia co znaczy to wyswietlone esperanto... O.o

Czyli każdy użytkownik MacOSX nie będzie wiedział co zrobić jak mu się wyświetli podobne okienko?
Oczywiście różnica jest taka, że ja tego roota musiałem sam zrobić co oznacza, że jestem świadomy plusów, jak i minusów tego czynu:
"With great power, comes great responsibility"

Cytat:

Ale widze w tle ikonke Plexa
Źle widzisz...

Jednym z wielu plusów roota jest możliwość odinstalowania KAŻDEJ aplikacji z systemu.

M@X 26.02.2012 19:41

Widzisz... Sek w tym, ze normalny uzytkownik nie ma pojecia co znaczy to wyswietlone esperanto... O.o

EDIT - Ale widze w tle ikonke Plexa i za to pochwale :-)! To chyba najlepszy odtwarzacz z wbudowana biblioteka filmowa na rynku, a aplikacja mobilna znaczaco poszerza jego mozliwosci (praktycznie co tydzien zaczynam film w wannie na iPhone, a koncze na TV)!

andy 26.02.2012 19:38

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez M@X
Lacze sie z Toba w bolu ;-)...

Bo?

Dzięki uzyskaniu uprawnień roota mogłem zainstalować np. firewalla na androidzie, znaczy nakładkę GUI na iptables (DroidWall), dzięki czemu mam całkowitą kontrolę kto z netu korzysta a kto nie... :)

Takie okienko wyskakuje gdy jakaś aplikacja zapragnie być bogiem na moim telefonie:
Załącznik 59093

M@X 26.02.2012 19:19

Lacze sie z Toba w bolu ;-)...

andy 26.02.2012 19:07

Prędzej czy później musiało to nastąpić.... :D

ROOTED!

demek 26.02.2012 01:22

oj tam oj tam

apple cos wymysli, np, ze ukradli im pomysl z 4 jajkami albo cos jeszcze glupszego

andy 25.02.2012 22:35

Cytat:

Napisany przez Demek
oficjalny czy nieoficjalny...
nie ma sie co juz oszukiwac, prawie na kazdy telefon sa romy lepsze niz te od producenta
HTC to zrozumialo i udostepnilo odblokowanie bootloadera, nie tracac przy tym gwarancji

Masz rację. Nieoficjalne ROMy są dostosowywane pod użytkowników. Producenci zazwyczaj robią jakiś soft nie patrząc na opinie klientów.
Dlatego np. ja nie potrafię się rozstać z GO Launcher EX. Bije na głowę ten z Sens 3.0.

Cytat:

Napisany przez Berion
Z tego co czytałem kiedyś to tylko kilka modeli, a nie wszystkie. Choć dobre i to.

Praktycznie każdy model od HTC ma możliwość odblokowania bootloadera ;)

Cytat:

Napisany przez M@X
Chyba pierwszy raz w zyciu chetnie przybije Ci piatke ;-)! Tez jestem zwolennikiem oficjalnych rozwiazan! Jednak jak sie komus za cos placi, to zrobi dobrze... Jak masz cos zrobic za darmo - zawsze traktuje sie to po macoszemu...

Masz problem z interpretacją tego co ktoś napisze...
Podkreślając oficjalny chciałem podkreślić, że niedługo będzie już stabilny ICS dla Sony XPERIA.
Możesz w to uwierzyć lub nie, ale większość ROMów nieoficjalnych bije na głowę oficjalne.

Cytat:

Napisany przez M@X
To czemu ich nie pozatrudnia firma jak nie umieja napisac systemu?

Firmy mają taką a nie inną politykę. Nie zawsze zdanie jednej osoby jest brane pod uwagę. Wystarczy spojrzeć na Apple - masa przeróbek aby system chodził jak tego chcą użytkownicy...

Cytat:

Napisany przez M@X
W standardzie nie lezy pozyskiwanie wiedzy na temat systemu bedacego nieudolna kserokopia iOSa ;-)...

Nie wiem czy wiesz ale Android jest całkowicie innym systemem. Wystarczy zainteresować się jak jest zbudowany i jak realizowane są jego funkcje...

Jeżeli chodzi o wygląd to cóż. Wszystkie dzisiejsze systemy (oprócz WP7) czerpią design ze zwykłych komórek. Główny ekran, ikonki... Różni je tylko dotykowy interfejs.

P.S. Jutro MWC. HTC One X z Tegrą3 i czterordzeniowym prockiem ma szansę zabić wszystko co powstało ;)

Berion 25.02.2012 19:55

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1201221)
Chyba pierwszy raz w zyciu chetnie przybije Ci piatke ;-)! Tez jestem zwolennikiem oficjalnych rozwiazan! Jednak jak sie komus za cos placi, to zrobi dobrze... Jak masz cos zrobic za darmo - zawsze traktuje sie to po macoszemu...

Są różni ludzie i różnie podchodzą do różnych rzeczy. Jeden może podchodzić do tego tak jak napisałeś wyżej, ponieważ np. chce się tylko pobawić (czegoś nauczyć itp.), dla innej osoby może to już być misja, może temu towarzyszyć pasja, może się przykładać z wielu różnych innych powodów.

Nie wszystko robi się dla pieniędzy... :sciana:

demek 25.02.2012 14:00

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1201235)
W standardzie nie lezy pozyskiwanie wiedzy na temat systemu bedacego nieudolna kserokopia iOSa ;-)...

czyli lepiej pisac glupoty niemajace nic wspolnego z sytuacja obecna?

skoncz juz z ta kopia bo to kolejna nieudolnosc jobbsa i jego ekipy. dobrze wiedzieli, ze system ma potencjal i przegoni ios a apple zacznie tracic rynek, co doskonale obserwujemy od dawna

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1201235)
No to skoro wspolpracuja, to czemu te ich - jak to tam - ROMy sa takie kiepskie?

nie od razu rzym zbudowano. producenci poszli po rozum do glowy calkiem niedawno. a jak widac na przykladzie twojego ukochanego apple problemow nie rozwiazuje sie szybko...

edyta

@andy

pieknie widac reke panow od cyangenmoda. takiej plynnosci panowie z SE jeszcze nie mieli :)

M@X 25.02.2012 13:52

No to skoro wspolpracuja, to czemu te ich - jak to tam - ROMy sa takie kiepskie?

demek 25.02.2012 13:50

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1201229)
To czemu ich nie pozatrudnia firma jak nie umieja napisac systemu?

no to kolejny facepalm :D

tworcy romow na Xperie wspopracuja juz z sony

a inni od romow na samsunga z samsungiem....

coz, widac twoj brak wiedzy i checi doksztalcenia sie odbiega od przyjetych standardow, a szkoda

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1201229)
BTW - Wczoraj odwiedzil mnie kumpel ze swoja dziewczyna, ktora miala Galaxy S2... Plynnosc lepsza, ale... to jeszcze nie to - machanie ekranami nie jest w stu procentach zgodne z ruchem mojego palca, a to wplywa znaczaco na user experience... Odgraza sie, ze jak znajdzie kupca na S2 - kupuje iPhone'a... No i czemu tu sie dziwic? ;-)

no super a moj kolega ktory mial IP1, 3gs i IP4 dostal firmowego SGS 2 ... IP4 zostal wymieniony na sensation beats

ciekawe dlaczego?

M@X 25.02.2012 13:45

Ruda.... A wolisz, wacpan, blondynki? ;-]

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:54.