Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Android Flame War (https://forum.cdrinfo.pl/f124/android-flame-war-89994/)

demek 20.12.2012 12:08

na mapach z fajfona znalazlby conajwyzej wilka z bajki o czerwonym kapturku...

pali 20.12.2012 12:06

Ilość załączników: 1
Załącznik 60953

ed hunter 11.12.2012 11:41

To co to za szpan, nie wyjmować go jak dzwonią, tylko na słuchawki i nie pokazywać.

A jak ktoś chce zaszpanować garniturem, to niech jedzie do Londynu, tam mu skroją na miarę i nawet pod telefon. :haha:

demek 11.12.2012 11:31

telefonu ma nie byc widac wiec jestes tym razem w bledzie edu

ed hunter 11.12.2012 10:54

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1233733)
Ciekawe do ktorego Ci sie zmiesci na szerokosc... Kieszenie "nasercowe" Giorgio szyje wasko - iPhone 5 na szerokosc wchodzi idealnie, ale wystaje u gory...

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1233739)
widocznie giorgio skroil pod cos innego niz fajfon :P

Widocznie Giorgio tak skroił, żeby widać było ten popkulturowy prosty szpan, takim szpanem są też jego garnitury. Słabo się robi...

demek 11.12.2012 00:01

widocznie giorgio skroil pod cos innego niz fajfon :P

M@X 10.12.2012 23:36

Cytat:

Napisany przez ynsiwy (Post 1233689)
Do gajera to NOTE 2

Ciekawe do ktorego Ci sie zmiesci na szerokosc... Kieszenie "nasercowe" Giorgio szyje wasko - iPhone 5 na szerokosc wchodzi idealnie, ale wystaje u gory...

ynsiwy 10.12.2012 17:57

Cytat:

Napisany przez pali (Post 1233577)
Dostałem w prezencie Samsung Galaxy S III czy jakoś tak. Białego.

No fajny, nie można powiedzieć że to złe urządzenie.

Ale... Ja to chodzę w dresie i czapeczce z pomponem. Mi to lata co kto na mnie patrzy. Niemniej jeśli ktoś chce go kupić do garnituru, to niech się dobrze zastanowi. Nie ta klasa, jeszcze im brakuje polotu.

Fajoskie było, że jak się na niego patrzyłem, to nie wyłączał ekranu. Skubany patrzy tą kamerką :)

Było, bo oddałem młodej niewieście.

Do gajera to NOTE 2, dla mnie s2 jest bardziej eleganckie od s3, jakieś takie lżejsze i jak by delikatniejsze. Ale sam bym chciał s3, chodź używam "dwójki", mimo, że ta pierwsza bardziej mi leży :)

pali 10.12.2012 15:03

Pompona? Nie.

woitas 10.12.2012 06:21

Faaajnee maaasz... Mogę Cię dotknąć? :D

pali 09.12.2012 19:54

Dostałem w prezencie Samsung Galaxy S III czy jakoś tak. Białego.

No fajny, nie można powiedzieć że to złe urządzenie.

Ale... Ja to chodzę w dresie i czapeczce z pomponem. Mi to lata co kto na mnie patrzy. Niemniej jeśli ktoś chce go kupić do garnituru, to niech się dobrze zastanowi. Nie ta klasa, jeszcze im brakuje polotu.

Fajoskie było, że jak się na niego patrzyłem, to nie wyłączał ekranu. Skubany patrzy tą kamerką :)

Było, bo oddałem młodej niewieście.

andy 05.12.2012 01:36

Cytat:

Napisany przez Sobrus
no tylko nie każdy takiego rsynca i domowy serwer ssh potrafi sobie zrobić :taktak:

Nigdzie nie napisałem, że to jest dla Kowalskiego ;) Pokazując to chciałem się pochwalić, nic więcej. Kopia robi się tak jak ja tego chcę, a nie odwrotnie ;) W wolnej chwili pierdykne jakiś tutorial czy coś.

Android posiada narzędzia, które te czynności (wysyłanie do chmury) umożliwiają dwoma kliknięciami. Sam TB umożliwia sam z siebie upload do Dropboksa, czy Google Drive.

Cytat:

Z tym, że często (nie zawsze) jest to wzorowanie się na gotowych rozwiązaniach podpatrzonych u Apple, tu na przykład Andy wzoruje się na iCloud.
Przed iCloud'em było wiele usług tego typu... Nie wiem czy wiesz, ale samo iCloud stoi na chmurze Amazonu i MS. Cóż za ironia nie? :D

Cytat:

Oczywiście taka chmura lokalna dużo bardziej mi się podoba, ale znowu przecież Apple nie postawi każdemu lokalnego serwera w domu :)
Może co najwyżej zaoferować chmurę.
Nigdy nie pisałem, że iCloud jest totalnie zły. To M@X twierdzi, że tam kopia jest bardziej bezpieczna niż np. na karcie pamięci...

Cytat:

Napisany przez M@X
Mozna archiwizowac na Maku przez WiFi - wyjdzie na to samo.

Nie wyjdzie na to samo bo wątpię abyś miał miał uruchomionego Maca 24h/dobę - rachunki za prąd by Cię zabiły...

Zresztą jest wiele narzędzi, które wrzucę na Windę i telefon z nim bez problemu zsynchronizuje - proste narzędzia.

Cytat:

Napisany przez Berion
To co zrobił Andy to akurat żaden Kowalski nie ma szans zrobić. Przeciętny Kowalski ma kłopot ze zgrywaniem zdjęć z aparatu i instalacją programów. Serio to jest przeciętny Kowalski... I ten przeciętny Kowalski, nie chce takich programów i usług bo będzie od Ciebie uzależniony - wie, że w razie utraty kontaktu jest w ciemnej dupie, więc woli gotowe, komercyjne rozwiązania które robi się jednym klikiem myszy, w kolorowym radosnym gui i wie że zawsze w razie czego może nawrzucać na infolinii/mailu. ;)

Nigdzie nie pisałem, że ta metoda jest dla Kowalskiego. Po prostu pokazałem, że Android jest niesamowicie potężny ;)

Co do części o wrzucaniu na infolinii. Czy darmowy iCloud przypadkiem ma gdzieś jak dane Ci zniszczy? :) Czyli tracisz wszystkie swoje zdjęcia i nie masz prawa ich pozwać? :>

sobrus 04.12.2012 14:04

Amen.

Berion 04.12.2012 13:01

To co zrobił Andy to akurat żaden Kowalski nie ma szans zrobić. Przeciętny Kowalski ma kłopot ze zgrywaniem zdjęć z aparatu i instalacją programów. Serio to jest przeciętny Kowalski... I ten przeciętny Kowalski, nie chce takich programów i usług bo będzie od Ciebie uzależniony - wie, że w razie utraty kontaktu jest w ciemnej dupie, więc woli gotowe, komercyjne rozwiązania które robi się jednym klikiem myszy, w kolorowym radosnym gui i wie że zawsze w razie czego może nawrzucać na infolinii/mailu. ;)

demek 04.12.2012 12:13

nie, ze nikt. wiele rzeczy ludzi nie robi sama mimo, ze sa mega proste (dzieki temu tacy jak ja maja dutki wpadajace w kieszen ;-) )

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:00.