Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Android Flame War (https://forum.cdrinfo.pl/f124/android-flame-war-89994/)

Kris 22.09.2012 08:40

A na rurzowo morzna?

pali 21.09.2012 00:14

Na forumprawne.org codziennie pojawia się minimum jeden kałamarz, który zapytuje czy jak mu nauczyciel np. zrobił niezapowiedzianą kartkówkę, to ma z tym iść do sądu czy do prokuratury. To już przestaje być śmieszne...

Przypomniałem sobie mojego Dyrektora podstawówki na Trg (Edek i Reetou wiedzą o czym mówię :) ). Gdybym ja mu takie pierdoły o regulaminie opowiadał, to... zabiłby na miejscu :ysz: A rękę miał ciężką, sprawiedliwość wymierzał podnosząc do góry za podbródek i jak nogi dyndały, to lał w d... metrowym liniałem. Największe ananasy, których obywatel dzielnicowy już kojarzył z imienia i nazwiska, na pewno nie wzięłyby do ręki czerwonego długopisu.

Wystarczyło, że raz mu podskoczyłem, to do wieczora na d.. nie mogłem usiąść ani jeść, trzy dni do szkoły nie chodziłem, a rodzic znowu musiał lecieć na kawę z winiakiem, papieroska i politykę ;) A było to tak, że przyszły do klasy na zastępstwo trzy młode praktykantki i proponowały nam różne gry i zabawy. Nakazały nam po kolei wstawać i mówić kim byśmy chcieli w życiu zostać. Pierwsze ławy mówiły, że lekarką, sklepową i takie tam, a myśmy w ławach ostatnich ustalili, że wszyscy byśmy chcieli zostać woźnicą. To już przeważyło szalę (wcześniej któraś oberwała w tyłek z haclówy) i poleciały z płaczem po Dyrektora...
Tenże przyszedł i z dziwnym uśmieszkiem powiedział:
- No. To wstajecie po kolei i każdy mówi kim chciałby zostać.
Cóż było zrobić... Mówili chłopaki, że strażakiem, budowlańcem...
Ale mi coś do głowy strzeliło i powiedziałem, że ichtiologiem.
Na to czekał. Ale była jatka :ysz: Powiedział mi, że jestem prowodyrem.

Ale nie mam żalu, bo to był człowiek z krwi i kości, a nie takie popaprańce jak teraz w edukacji.
Kolor czerwony tak mi wdrukował, że do dziś co roku mam przymus wyjazdu z czerwoną różą na grób Sekretarza Generalnego PPS Mieczysława Niedziałkowskiego. Dyrektor też odszedł, rok temu i muszę pójść także do Niego...

Aha, andy - co to ma wspólnego z tematem, zapytasz.
Ano to, że już nic nie napiszesz na czerwono :D

ed hunter 20.09.2012 23:22

Ale nuda...

andy 20.09.2012 22:58

Cytat:

Napisany przez pali
1. Nauka w szkole jest po to, aby potem stosować ją w życiu. Ja byłem w szkole dla dzieci specjalnej troski (Edek wie która, może potwierdzić) i tam wszystko powtarzali nam po trzy razy, więc dobrze zapamiętałem.

NAuka w szkole to jedno, a zakazanie używania koloru czerwonego bo w szkole posługiwał się nim nauczyciel to drugie. Taka subtelna różnica.
Jak widzimy wyżej użyłem tego koloru do JEDNEGO wyrazu, w celu podkreślenia jego znaczenia.

Cytat:

Proponuję andiemu zasadzić czerwoną kartkę, to będzie wiedział na przykładzie, komu przysługuje kolor czerwony.
A ja proponuje skończyć z pisaniem obok tematu i albo wróceniem do niego, albo przestaniem w ogóle pisać w tym temacie.
O ile pamiętam to dział komputery miał być wolny od zbytniego offtopikowania.

Cytat:

2. Ja przeginam? To Ty się nałykałeś reklam nowojorskich marketingowców, które przyszły do PL po trzech latach i rozprawiasz się z fanbojami, jak Don Kichot. Ale on to robił dla idei i piękne to było. Wcale nie chciał wygrać, bo co wtedy? Dulcynea majtki by mu prała? Ręcznie?!
Po pierwsze to pomyliłeś tematy, pod drugie strasznie wszystko mieszasz.
Serio zacznij pisać na temat bo nie zamierzam dyskutować z Tobą na tematy poboczne, które sam tworzysz aby nie można było pisać o tym, o czym jest temat.

Cytat:

3. Apple Talka masz w źródłach. Tak myślę, bo nie kompiluję sobie jajek.
Ale co z tego, że mam w źródłach? Dlaczego nie odniesiesz się do tego co napisałem? Po drugie NIE ZAMIERZAM dodawać sobie do systemu rozwiązań, które nie dość, że już nie są stosowane, a dwa były stosowane tylko przez jedną firmę.

Cytat:

4. Zupełnie na poważnie: postaw w końcu jakąś tezę, to ją obalimy. Możesz wybrać metodę obalania.
Tezy to ostatnio dosyć często stawiam. Po prostu czasami zamiast pisać zupełnie nie na temat zacznij odnosić się do tematu przewodniego tego wątku.

Serio skończ offtopikować i zacznij pisać na temat.

---

Cytat:

Napisany przez Bartez
Regulaminu i netykiety nie należy traktować jako jedynej wyroczni. Istnieją różne, także niepisane zwyczaje. Jednym z nich na tym forum jest używanie koloru czerwonego przez administratorów/moderatorów, w celu odróżnienia ich wypowiedzi od tego, co jest edytowane/moderowane. W życiu codziennym też czytacie wszystkie kodeksy, żeby sprawdzić, co wolno, a czego nie, czy czasem jednak kierujecie się obyczajem, zdrowym rozsądkiem, bo tak robią inni?

Po pierwsze zerknij na kontekst, oraz miejsce w jakim ten kolor został użyty - cytat, kolor czerwony użyty dla podkreślenia jego znaczenia, ponieważ bardzo często właśnie na tym forum ten wyraz jest używany błędnie.
Po drugie oczywiście, że w życiu codziennym kieruje się obyczajami i zdrowym rozsądkiem, nie wiem tylko co ma do tego unikanie koloru czerwonego w tym konkretnym przypadku.

Cytat:

A kto napisał, że jest zabronione? Chcesz, żeby regulamin forum miał 15 stron przez takie pierdoły? Wystarczy nam wszelkich zakazów i nakazów, jakie serwuje nam nasze kochane państwo. Chociaż tutaj się od tego trochę uwolnijmy, co nie znaczy, że może tu być wolna amerykanka.
M@X napisał, że jest zarezerwowany dla Was, czyli zabroniony dla nas jako użytkowników.

Cytat:

Jeżeli dla andyego prawo zwyczajowe skończyło się w podstawówce, to cóż, chyba jednak czyta wszystkie kodeksy, że wiedzieć, co można, a co nie. W końcu to standard ;)
Dla mnie zakaz pisania czerwonym skończył się w szkole na studiach.
I nie czytam kodeksów, regulaminu forum nie czytałem dawno temu (dzisiaj specjalnie aby znaleźć punkt od tego koloru czerwonego).

Proponuję trzymać się tematu. Co by nie było dotyczy Androida.

M@X 20.09.2012 22:36

Pozdrowienia dla Barteza w Hiszpanii. Slonka zycze, choc pewnie nie musze :-).

Dobrze, ze jeszcze kadra administracyjna mysli trzezwo na tym forum...

Jak mnie, Bartez, zaczniesz cytowac co do slowa, to zmienie zdanie... :-P

Bartez 20.09.2012 22:25

A kto napisał, że jest zabronione? Chcesz, żeby regulamin forum miał 15 stron przez takie pierdoły? Wystarczy nam wszelkich zakazów i nakazów, jakie serwuje nam nasze kochane państwo. Chociaż tutaj się od tego trochę uwolnijmy, co nie znaczy, że może tu być wolna amerykanka.

Jeżeli dla andyego prawo zwyczajowe skończyło się w podstawówce, to cóż, chyba jednak czyta wszystkie kodeksy, że wiedzieć, co można, a co nie. W końcu to standard ;)

demek 20.09.2012 22:21

jest zabronione a nie wypada to chyba dwie rozne rzeczy

Bartez 20.09.2012 22:17

Regulaminu i netykiety nie należy traktować jako jedynej wyroczni. Istnieją różne, także niepisane zwyczaje. Jednym z nich na tym forum jest używanie koloru czerwonego przez administratorów/moderatorów, w celu odróżnienia ich wypowiedzi od tego, co jest edytowane/moderowane. W życiu codziennym też czytacie wszystkie kodeksy, żeby sprawdzić, co wolno, a czego nie, czy czasem jednak kierujecie się obyczajem, zdrowym rozsądkiem, bo tak robią inni?

Peace :) Pozdrawiam z pięknej Hiszpanii. Widzę, że mam dużo zaległości do nadrobienia po powrocie :)

demek 20.09.2012 20:48

pali lekow braklo? ;-))

co nie jest zabronione jest dozwolone. regulamin nie zabrania. m@x minal sie z prawda.

koniec i kropka.

pali 20.09.2012 20:20

1. Nauka w szkole jest po to, aby potem stosować ją w życiu. Ja byłem w szkole dla dzieci specjalnej troski (Edek wie która, może potwierdzić) i tam wszystko powtarzali nam po trzy razy, więc dobrze zapamiętałem.

Proponuję andiemu zasadzić czerwoną kartkę, to będzie wiedział na przykładzie, komu przysługuje kolor czerwony.

2. Ja przeginam? To Ty się nałykałeś reklam nowojorskich marketingowców, które przyszły do PL po trzech latach i rozprawiasz się z fanbojami, jak Don Kichot. Ale on to robił dla idei i piękne to było. Wcale nie chciał wygrać, bo co wtedy? Dulcynea majtki by mu prała? Ręcznie?!

3. Apple Talka masz w źródłach. Tak myślę, bo nie kompiluję sobie jajek.

4. Zupełnie na poważnie: postaw w końcu jakąś tezę, to ją obalimy. Możesz wybrać metodę obalania.

andy 20.09.2012 20:03

Cytat:

Napisany przez pali
Twoje posty są "denne", bo w każdym piszesz dziwne rzeczy, np. nie rozumiesz pojęcia "standard". To nic złego mylić się, ale nie dajesz sobie niczego wytłumaczyć, tylko interpretujesz wikipedię jak mudżahedini Koran.

Dziwną rzeczą jest podkreślić znaczenie tego słowa? CO jakiś czas widzę, jak niektórzy używają go błędnie, określając dane rozwiązanie standardem mimo, że ono nim nie jest.

Tak nic złego mylić się, problemy powstaje wtedy, kiedy ktoś mimo kilkukrotnego upomnienia dalej używa tego sformułowania błędnie.

Wikipedii wcale nie interpretuję, po prostu udowadniam to co piszę.

I to twój i eda post jest denny bo kompletnie NIC nie wnosi do tego tematu. Takie wypowiedzi to piszcie sobie w śmietniku. Może i temat flejmowy, ale przynajmniej się go trzymam a nie piszę o czymś co nie ma kompletnie z nim nic wspólnego.
Chcesz tu coś pisać? Ok, tylko pisz tak aby to pasowało do tematu.

Cytat:

Skoro już czytasz tę wiki, to przeczytaj kto to był Lech Falandysz i co to jest falandyzacja prawa (powinno być). Falandyzujesz mówiąc o paragrafie 12.
W którym miejscu przekręcam znaczenie tego punktu? M@X pisze, że ten kolor jest zarezerwowany dla moderatorów, i administratorów. TO JEST NIEPRAWDA. W żadnym punkcie regulaminu nie ma o tym słowa, tak jak nie pojawia to się w luźnym zbiorze zasad - Netykiecie.

Cytat:

A M@X mówi o prawie zwyczajowym i ma rację. Już dzieci w podstawówce to wiedzą.
W jakim prawie zwyczajowym? Tak było w szkole co najwyżej i tylko tam. Ani regulamin tego forum, ani nawet luźny zbiór zasad jakim jest Netykieta nie zabrania mi używać koloru czerwonego.

I to jest fakt a nie coś co sobie ubzdurałem. A koloru czerwonego użyłem do PODKREŚLENIA znaczenia tego słowa.

Cytat:

TCP/IP powstał kiedy powstał, ale młody jesteś, to nie wiesz że od niedawna jest hegemonem. Zobacz sobie na jakim protokole działa StarCraft Blizzarda. I te czasy wrócą. Rozwój. Ale co ja będę Tobie tłumaczyć....
Powstał kiedy powstał? Był wcześniej od protokołu Apple. Kolejny raz pokazuje, że Apple zamiast używać czegoś co jest tworzy swoje zasady, które są kompatybilne tylko z nimi.
Cytat:

Nie kłóćmy się jednak. Szukam tych fanbojów.
Oni muszą mieć iPhone, te metroseksualne chłopaczki:
zaczynasz już przeginać. Takie posty to sobie możesz tworzyć w śmietniku. Jak widać jesteś kolejną osobą, która woli sobie pisać głupoty i o głupotach niż chociaż starać się uczestniczyć w dyskusji.
No ale tak to już jest jak się nie ma amunicji. Tworzy się tematy poboczne aby uciec od tego, którego dotyczy dany temat.

Cytat:

Natomiast Apple Talka masz w swoim Ubuntu, w jajku. Sobie wkompiluj, bo pewnie już wyłączony jest defaultowo. I zrozum jaki jest świetny.
To mam czy nie mam? Jedno przeczy drugiemu. Co w nim takiego świetnego? Kolejny zamknięty pakiet protokołów, który jest kompatybilny tylko z urządzeniami od Apple sprzed pewnie 15 lat. Podziękuję.

I proponuję wrócić do tematu.

pali 20.09.2012 16:56

Twoje posty są "denne", bo w każdym piszesz dziwne rzeczy, np. nie rozumiesz pojęcia "standard". To nic złego mylić się, ale nie dajesz sobie niczego wytłumaczyć, tylko interpretujesz wikipedię jak mudżahedini Koran.

Skoro już czytasz tę wiki, to przeczytaj kto to był Lech Falandysz i co to jest falandyzacja prawa (powinno być). Falandyzujesz mówiąc o paragrafie 12.

A M@X mówi o prawie zwyczajowym i ma rację. Już dzieci w podstawówce to wiedzą.

TCP/IP powstał kiedy powstał, ale młody jesteś, to nie wiesz że od niedawna jest hegemonem. Zobacz sobie na jakim protokole działa StarCraft Blizzarda. I te czasy wrócą. Rozwój. Ale co ja będę Tobie tłumaczyć....

Nie kłóćmy się jednak. Szukam tych fanbojów.
Oni muszą mieć iPhone, te metroseksualne chłopaczki:

Natomiast Apple Talka masz w swoim Ubuntu, w jajku. Sobie wkompiluj, bo pewnie już wyłączony jest defaultowo. I zrozum jaki jest świetny.

andy 20.09.2012 16:46

Cytat:

Napisany przez pali
AppleTalk

O tym właśnie mówię... Tworzą rozwiązania mimo, że już takie istnieją.
Cytat:

AppleTalk – pakiet protokołów komunikacyjnych stworzonych przez firmę Apple Computer w roku 1984, umożliwiających tworzenie sieci komputerowych i podstawowych usług sieciowych dla komputerów Macintosh i innych produktów tej firmy. Po pewnym czasie firma Apple Computer zaprzestała rozwoju AppleTalk i zaczęła wykorzystywać w swych produktach TCP/IP, który stawał się coraz popularniejszy.
TCP/IP powstał w latach 70.
@pali i edu, nie macie nic konkretnego do napisania to nie piszcie wcale. Od takich dennych postów jest śmietnik.

Cytat:

Napisany przez M@X
Przypominam, ze kolor czerwony zarezerwowany jest dla moderatorow i administratorow.

Piszesz nieprawdę. Żaden punkt regulaminu nie zabrania używać tego koloru.
Aha i pisząc nieprawdę łamiesz punkt 12 regulaminu:

Cytat:

§ -12-
Forum dyskusyjne służy tylko i wyłącznie do zadawania pytań, wymiany spostrzeżeń, poglądów oraz informacji posiadanych przez zarejestrowanych użytkowników. Nie toleruje się wprowadzania innych użytkowników w błąd.

ed hunter 20.09.2012 16:42

A jaki numer ma kolor czerwonego wina, bardziej podobny do krwi żylnej?

pali 20.09.2012 16:37

bo na nim robotnicza krew

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:01.