![]() |
Będziesz mieć top jak 6 wprowadzi więcej problemów niż 5...
Tak samo było S5 - jako jedna z pierwszych dostała 5... wprowadziło to więcej problemów niż pożytku... a potem musieli łatać kilka miesięcy To samo będzie z G4... Wychodzi - że jeśli aktualizować to przynajmniej z 6 miesięcznym poślizgiem - co by wszystko ponaprawiali |
Miałem G3 a ten jak wiadomo dostał 5 jako pierwszy. Nawet wcześniej niż Nexusy.
LG nie zrobiło takiej wtopy jak Samsung. Co do aktualizacji, to pewnie poczekam kilka dni i jak nie będzie problemu, to sobie zaktualizuje. |
Cytat:
u Samsunga to TW "zabija" telefony :sciana: |
Z tego co czytałem, to S5 po wprowadzeniu Androida 5 był nie do używania :-D
Ciekawe czy w tym roku Samsung weźmie sobie do serca tamte problemy i Android 6 będzie u nich wdrożony poprawnie? |
Cytat:
mam S5 z 5.0 i po najnowszej aktualizacji śmiga bezproblemowo (aktualizację wcześniej też było dobrze, choć teraz jest znacznie lepiej), bez żadnych większych przycinek. mam jeszcze S3 i tak KitKat niezbyt płynnie działa |
Chodzi o pierwszą wersję Androida 5 jaka została wypuszczona na S5.
|
Mój brat swojego Samsunga Note po wprowadzeniu Androida 5 był zmuszony oddać do serwisu.
ASUS w Zenfonach też schrzanił update - ja mam już dość Lollipopa, wgrałem 4.3. Lżejszy, szybszy, bez głupich ograniczeń. Nie updatuje chyba nawet gdyby marshmallowa dali. Od Kitkata im nowszy Android tym gorszy. |
Rozpoczęło się udostępnianie Androida 6 dla LG G4 (-:
|
A bedzie dzialal na noki z symian ? lol2
|
Cytat:
|
Android skończył się na wersji z motywem Holo. Pedałofona nie kupię. :nie:
A tak swoją drogą, ma ktoś może wersję Contact+ sprzed wprowadzenia material design? Tego gówna co teraz jest nie da się używać, a deweloperzy mnie olali. Już NIGDY więcej nie zaktualizuję aplikacji w ciemno... |
Cytat:
|
Wczoraj nikt nie narzekał na błędy, które by uniemożliwiały korzystanie ze smartfona więc się skusiłem i mam już 6 :-D
Cieszą nowe animacje, które działają płynnej. Cieszy przyznawanie aplikacjom uprawnienia - w cm działało, to prawie tak samo. @Berion dlaczego nie da się używać? |
Heh musiales sie pytac? zaraz ci powie ze mu animacje przeszkadzaja ze wszystko wyglada jak by mialo 8bit i zaczne marudzic na temat danych osobowych lol2
|
Fakt faktem od wersji 4.4 z androidem dzieje się coś złego.
Zniknęła obsługa GPS, zrobiono to via usługi Google Play z irytyjacymi monitami.. Potem ten numer z obsługą kart SD. Wymagania sprzętowe wzrosły. Niby działa tak samo dobrze, ale w CPUSpy widać że procesor bardziej się wysila. I może interfejs się sporo zmienił, może pod maską są usprawnienia - a tak naprawdę po downgrade z 5.0 na 4.3 ja widzę zmiany ... tylko na plus ... Bo funkcjonalności nie straciłem żadnej!. W ogóle zastanawiam się, czy następny telefon będzie z androidem. Nie dlatego, że Android jest zły. Ale dlatego że polityka Google niszczy pomału ten system tak samo jak polityka Apple niszczy iOS. Google jest coraz bardziej agresywne w tym co robi i coraz bardziej nastawione na zyski, co widać ostatnio na płatnym YT. Ja nie chcę aby mój telefon na boku dla kogoś np. zbierał dane o natężeniu ruchu ulicznego, robił wardriving czy kablował na mnie do bazy. To mój telefon. Aktualnie na moim telefonie z Androidem 4.3 nie ma ani jednej aplikacji od Google poza sklepem Google Play (głównie dlatego że nie mam usług Google więc i tak by się nie uruchomiły). I tak jest dla mnie OK. Nic więcej od nich nie chcę i nie potrzebuje i chciałbym mieć taki wybór. Sprwadziłem i bardzo dużo aplikacji które używam jest już na WP - więc może jednak Windows 10. A może Jolla? Tizen? Pewnie skończy się na Flyme. Zobaczymy. W 2017. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:18. |