![]() |
Wygląda na to że Huawei też blokuje bootloadery i stąd nie da się nic wgrać co nie jest poświęcone. Najpierw trzeba odblokować bootloader.
|
Cytat:
|
Gorzej jak producent napsuje i nie pozwala nikomu naprawić.
:szczerb: |
Ilość załączników: 1
|
Cytat:
|
Czy da się jakoś zapisać aplikację z ustawieniami nie mając roota?
Programy do backupu zgrywają tylko instalkę. |
Jeśli ustawienia są na karcie pamięci to można bez (ale wtedy nie ma sensu), jeśli są na partycji Data to nie (można tylko kasować z poziomu ustawień Androida).
Zrootuj i nie wydziwiaj. :P |
Choć mam zabytkowy smartfon zrootuje już go wkońcu :) Ku uciesze 99% użytkowników tego forum :)
BTW. Było coś na forum o flagowym modelu Samsunga - Galaxy S7? Premiera już jutro. To zarzuce jeden z newsów - cena: Wiemy ile zapłacimy za Samsunga Galaxy S7 i Galaxy S7 edge |
Ku swojej bo bez tego to jest po prostu udręka i kompletny brak kontroli nad telefonem.
|
czy da się wyłączyć automatyczną aktualizację aplikacji na andku? Niby zaznaczyłem opcje by nie aktualizował ale on swoje wie lepiej.
|
Cytat:
|
Pozostaje mi tylko współczuć narzutu i braku firewalla. :P
@Revolver W aplikacji Google Play się wyłącza automatyczne aktualizacje. Jak nie działa to cóż... Zawsze możesz ubić wszystko od Googla i mieć spokój (niestety coraz więcej aplikacji używa raka Google Framework). |
Cytat:
|
Nie... Po prostu nie będziesz mieć wstępu do sklepu Google Play i programy, które używają Google Framework/Services odmówią działania (lub tylko wybrane funkcje). Nawet gdyby system przestał się uruchamiać to od tego masz przywracanie do ustawień fabrycznych w menu bootloadera (jak jest... w Xperii J nie ma...).
Do wyłączania polecam Cheef's Freezer. Zupełnie darmowy i lekki. W menu ustawień Androida to się można zabić od klikania. |
APki ściągam z apkpure :) Więc ze sklepu i tak nie korzystam.
Jeszcze mi powiedz, czy mogę wywalić usługi Samsunga (Samsung Backup itp). I najważniejsze czy mogę zupełnie usunąć aktualizację oprogramowania? Narazie mam tylko wyłączoną usługę. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:04. |