![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#3196 |
Gość
|
Z rynkowego punktu widzenia takie działanie jest jak najbardziej logiczne. Apple jest firmą, która ma przynosić jak największe zyski, tak samo jak każda inna, normalna firma.
W tej sytuacji nonsensem byłoby wystawianie produktu w cenie niższej, jeśli można go sprzedać w cenie wyższej. Czytałem gdzieś ostatnio, że polscy fanboy'e Apple są najwierniejsi na świecie. Czyli - są gotowi zapłacić każą ceną za każdy produkt z japkiem, bez względu na jego przydatność, funkcjonalność czy opłacalność. Takie kryteria dla nich po prostu nie istnieją. Kto ekonomicznie myślący w tej sytuacji nie podniósłby ceny, jeżeli wie, że towar i tak się sprzeda? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3197 |
Applefan's Terminatrix
Data rejestracji: 18.09.2011
![]() |
Yossi - kreatywny marketing cz. II. Wg Apple 25% procent rynku należy do Maców. Inne źródła niedawno podały, że udział MacOSX w USA (!!!) właśnie lekko przekroczył 10% i to niedawno.
Co do 7x szybszego GPU. W iPadzie2 miało być 9x szybsze, jedyna funkcja która jest zaledwie 6x szybsza to liczba fpsów przy większej ilości świateł - reszta to max 2-3x http://www.ipod.info.pl/wp-content/u..._vs_ipad_2.jpg Szczegółowe porównanie. Zwróć uwagę na co innego - częstotliwość pracy procesora ![]() To samo z udziałem na rynku systemów mobilnych - iOS przegrywa z Androidem sromotnie, ale na każdym tego typu przedstawieniu twierdzi coś innego.
![]() |
#3198 |
Gość
|
nemka: daruj sobie wklejanie tabelek i porównań. Ty to wiesz, ja to wiem i parę innych osób też. A Fanboy i tak po prostu nie przyjmie tego do wiadomości:
- "i znowu zaczyna się wojna na gigabajty i megaherce, a przecież to nieważne bo i tak Apple to działa lepiej" - "i co z tego, że ma gorsze wyniki - dla mnie jest idealny" |
![]() |
![]() |
#3199 |
Applefan's Terminatrix
![]() |
To że działa lepiej to się tylko tak jemu wydaje
![]() ![]() Aha ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez nemka : 05.10.2011 o godz. 09:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3200 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ten przelicznik wcale by mnie nie zdziwił (przy niektórych częściach Apple był nawet większy), ale to chyba jednak nie do końca tak, bo te 199$ to przy dwuletniej umowie (nie sprawdzałem nigdy dokładnie, ale coś mi się obiło, że obecny IPhone u nas tak kosztuje około 1000zł). Dlatego chciałbym się dowiedzieć, na jakich warunkach.
![]() |
#3201 | |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Oczywiście że nie ma bo to sprzęt z przed 2 lat ale iPhone4(nie wiem jak iP4S się sprawdzi ale sprawdzę)bo takiego testowałem nawet nie ma prawa przy niej leżeć i udawać telefonu Na moim odludziu iPhone 4 nie ma zasięgu-testowane na testowym sprzęcie i paru sprzętach znajomych w odwiedzinach.......więc raczej o pomyłce nie może być mowy.......... A tak wygląda w N8 -łącznie z 3G które nie jest zrywane ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3202 |
Applefan's Terminatrix
![]() |
@sobrus Pisałam o przelicznikach na przykładzie monitorów. Oba za 1000$ - ten od Apple miał przelicznik 4.59 a ten od Dell'a 3,19 ;] Dziwne, że TYLKO sprzęt od Apple ma taki dziwny przelicznik. TYLKO!
![]() |
#3203 |
Gość
|
Czy może ktoś się orientuje, dlaczego na moim ulubionym portalu MyApple.pl nie ma praktycznie żadnych komentarzy na temat wczorajszego Keynote? Przecież chyba każdy fan i każdy fanboy to oglądał?
Czyżby było aż tak mało emejzingu? |
![]() |
![]() |
#3204 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3205 |
Applefan's Terminatrix
![]() |
@yossi jak nie ma? http://myapple.pl/content/2134-iphon...h-nowosci.html 10 stron. W tym 9 jadu
![]()
![]() |
#3206 |
Gość
|
Dlaczego nikt nie odpowiada na moje pytania?
![]() To jak to w końcu jest z tą elitarnością? - Czy IP4 to jeszcze elita, czy już biedota, której nie stać na IP4S? - czy 199US$ to jest jeszcze elitarność? To jest równowartość 2 butelek dobrej whisky (mówię "dobrej: a nie amerykańskiego bimbru z kukurydzy). |
![]() |
![]() |
#3207 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie przesadzaj, dobra whisky mozna kupic za 200zl vel glenmorangie 10 letni single malt (chivas 18 sie umywa mimo, ze drozszy)
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#3208 |
Gość
|
|
![]() |
![]() |
#3209 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
musialbym wejsc do sklepu
![]() edit sprawdzilem w necie w sklepie gdzie ceny sa bardzo podobne, 799 wiec w podobnej cenie bedzie tam gdzie sie zaopatruje
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#3210 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale co ma integer performance do GPU?
![]() Wydajność jednostek teksturujacych i shaderów to owszem ![]() Pokazany na ilustracji przyrost z 433 na 745 punktów dla INT mimo 100Mhz mniej po stronie iPada2 to bardzo dobry wynik dla A5. Pewnie to zasługa po prostu drugiego rdzenia. Np Core i7 nie jest aż tyle szybsze od Core2. Różnica jest raczej marginalna i wynika głównie z interfejsu pamieci. Co do przeliczników to pretensje miejmy do dystrybutora na Polskę. Niestety produkty "luksusowe" u nas tak mają. Weźmy na przykład filmy BluRay. Są kilkukrotnie droższe - ale u nas rozumowanie jest takie - masz BluRay = masz plazmę = jesteś nadziany snob = jest z kogo zdzierać = płać. Tu chodzi o popyt, o postrzeganie marki. Monitor della za 1000$ to narzędzie dla profesjonalisty (popyt zerowy, cud jak się sprzeda 1 sztuka na miesiąc). A monitor Apple to obiekt pożądania i dekoracja salonu (popyt całkiem przyzwoity). Ostatnio zmieniany przez sobrus : 05.10.2011 o godz. 11:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|