![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
#3391 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
oj tam
zalezy jak sie tego uzywa
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#3392 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dokładnie, niektórzy to nawet marchewką się pokaleczą.
Jak sie używa z głową to jest OK. Niestety aby wykorzystać pełnie możliwości tych usług trzeba sporo prywatności poświęcić. |
|
|
|
|
|
#3393 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
ale to przeciez zalezy ile to dla kogos pelnia
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#3394 |
|
Jukebox Hero
Pełnia jest tylko jedna, to pełna oferta usług danej firmy
![]() A ile z tego nam potrzeba to nasza sprawa. Niestety czasem bardzo niewinne operacje powodują utratę prywatności, jak np wysyłanie naszej pozycji podczas połączenia z netem w najnowszych smartfonach. Apple akurat wydaje mi się mniej groźne niż google, które jest firmą specjalizującą się w reklamach, a oferta ich usług sieciowych jest wyjątkowo bogata i zintegorwana: wyszukiwarka, google maps, youtube, gmail, android, google+, googletalk, picasa, google docs i pewnie jeszcze o czymś zapomniałem. Apple czy Microsoft ma póki co inny profil i źródła dochodów - i prędzej bym im zaufał niż Google, jezeli chodzi o polityke prywatności. Z resztą Google juz zaliczyło pare ładnych wpadek, jak np pierwsza licencja na korzystanie z Google Chrome. Wiekszość użytkowników licencji nie czyta, a szkoda. http://olgierd.bblog.pl/wpis,ciekawo...ome,14235.html Ja z produktów google póki co wykorzystuje jedynie gmaila i wyszukiwarkę. Choć pojęcia nie mam skąd wyszukiwarka wie, że jestem w Lublinie i podsuwa mi pasujące do lublina zapytania - nawet jeżeli ja się nie loguje i nie przypominam sobie abym coś takiego ustawiał. Po wpisaniu "kino" mam od razu "kino plaza lublin" i "kino bajka lublin", po wpisaniu "lekarz" to samo. I tak ze wszystkim. Jak na geolokalizację po adresie IP to byłoby wyjątkowo sprytne. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 12.10.2011 o godz. 10:21 |
|
|
|
|
|
#3395 | |
|
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3396 |
|
Jukebox Hero
Aha, sprawdziłem i zarówno w pracy jak i w domu mamy lokalnego providera.
Także zagadka wyjaśniona. Kiedyś geolokalizacja w domu pokazywała mi warszawę ![]() edit: http://www.ubucentrum.net/2011/10/st...a-jobsa-w.html O ile lubię środowisko OpenSource, to Stallmana i jemu podobnych skrajnych "wolnościowców" już niekoniecznie. Z resztą nie tylko ja, praktycznie żadna obecna popularna dystrybucja Linuksa nie spełnia jego założeń co do wolności, nawet Debian! Gość ma jakiś niezdrowy uraz do zamkniętego oprogramowania. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 12.10.2011 o godz. 11:11 |
|
|
|
|
|
#3397 |
|
Gość
|
Mała zmiana tematu - coś na temat legendarnej jakości i zawartości aplikacji (apek) w AppStore.
Ode mnie żadnego komentarza oczywiście, tylko cytuję linki: http://www.youtube.com/watch?v=wTWMj...layer_embedded oraz http://www.youtube.com/watch?v=5Zui9...feature=relmfu oraz http://www.youtube.com/watch?v=kw15d...eature=related I jeszcze coś tak całkiem już na dobry humor: http://www.youtube.com/watch?v=QoMHY...feature=fvwrel |
|
|
|
#3398 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
takie funiaste appki a ty sie smiejesz ;-)
|
|
|
|
|
#3399 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
|
|
|
#3400 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
ale pierwsi podjeli ryzyko i wstrzelili sie w rynek. wiadomo, ze to oni nie wymyslili. choc pewnie 80% userow ipada tak mysli...
|
|
|
|
|
#3401 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
Nieźle to wygląda na filmiku, ciekawe, czy równie dobrze będzie działać w rzeczywistości...
Apple - Introducing Siri on iPhone 4S |
|
|
|
|
|
#3402 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
od tego bym zaczal wylaczanie zbednych funkcjii
|
|
|
|
|
#3403 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zbednych? Siri to rewolucja! Mam nadzieje ze w iPhone 5 bedzie juz po polsku, bo nie moge sie doczekac przesiadki z interfejsu dotykowego na glosowy!
|
|
|
|
|
|
#3404 | |
|
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Druga sprawa, to cały ekosystem, jaki dookoła swoich produktów zbudowało Apple. AppStore, iTunes itp. Bez tego ich urządzenia nie miałyby tylu zwolenników. Tą samą drogą idzie Google z Androidem, bo po co szukać innego sposobu, skoro ten się świetnie sprawdza? Filmik z Siri ciekawy. Być może wkrótce będzie to przełom w sposobie komunikowania się z telefonem. I nawet nie chodzi o pisanie długich smsów, czy zautomatyzowanie wszystkiego, co możliwe. Najczęściej chodzi o proste czynności, typu krótka odp na smsa, komenda głosowa, zamiast sięganie po tel, żeby coś potwierdzić, anulować, czy podobne proste sytuacje, jak przedstawione w tym filmiku. |
|
|
|
|
|
|
#3405 |
|
Gość
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|