![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
|
|
#1 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeżeli chodzi i Siri to nie oszukujmy się wszystkie te przyciski, myszy i inne takie to tylko protezy na interfejs.
Człowiek od dawna chciał sterować głosem, myslami, wybierać pole AF okiem, tylko nie było do tego technologii. Tylko w SF do komputerów się mówi, a one odpowiadają. Bo do tego technika od początku dąży, tylko rozwój sieci neuronowych i sztucznej inteligencji nie jest aż tak szybki jak to się kiedyś wydawało. Nie wystarczy niestety zaprogramować miliarda perceptronów i komputer nagle zacznie gadać. Teraz się przyzwyczailiśmy, niektórzy lubią niesamowicie udziwnione interfejsy czy nawet polecania wydawać z konsoli - ale rozwój w tym kierunku to moim zdaniem dobra rzecz dla zwykłych ludzi. Może pierwsze implementacje będą słabe, może zastosowania będą źle wybrane, ale po opracowaniu technologii i sprawdzeniu tego w praktyce będzie z tego coś dobrego. Takie sterowanie głosem jest bardzo przydatne np podczas jazdy samochodem. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 18.10.2011 o godz. 08:42 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wybór pola AF okiem... Canon 7E... rok 2000.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Jukebox Hero
No wiem wiem
miałem takiego w ręce ![]() Niektóre z tych "marzeń" już się spełniły. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Garsc newosow...
iPhone 4S kreci filmy HD 1080p porownywalne z Canonem DSLR : http://www.redmondpie.com/iphone-4s-...-camera-video/ Bedzie pomnik Steve'a : http://www.komputerswiat.pl/nowosci/...vea-jobsa.aspx iPhone 4S BLENDS! : http://www.redmondpie.com/iphone-4s-...eatment-video/ Najsmieszniejsze odpowiedzi od Siri, padlem! : http://www.wykop.pl/ramka/914043/naj...systenta-siri/ A tu bez komentarza... Warto dodac ze opinie wyglosili zwykli uzytkownicy, a nie geeki ;-)! : http://www.redmondpie.com/samsung-la...-2-at-hearing/ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I tu każdy fotograf z miejsca by Cie wyśmiał...
tego się nie da porównać, a jeśli już równasz to zacznij od matryc - teraz już wiesz dlaczego by Cie wyśmiał...
|
|
|
#6 | |
|
Gość
|
Cytat:
Oczywiście nie obeszło się bez "osom" Apple has again touted their new image stabilization software which, THEY CLAIM, will do away with all those shaky-cam videos we see around the web, What the tests show is that the iPhone 4S ISN'T A BAD LITTLE video camera Jeśli ktoś naprawdę chce porównać, to proszę sobie do włączyć opcję HD oraz oglądać w trybie full screen. Ja obejrzałem i niestety, różnice w głębi ostrości, świetle oraz nasyceniu kolorów są bardzo duże. I wcale nie powiem na korzyść którego urządzenia. Należy przy tym pamiętać, że oba te urządzenia nie są kamerami filmowymi, a tylko maja taka funkcję niejako "przy okazji". M@X, ustaliliśmy już kiedyś, że fotografem nie jesteś, a Twoje fotograficzne potrzeby "idealnie" spełnia IP4. Rozumiem to, szanuję Twój wybór i tego proponuje się trzymać. Wiem, że Ty tego nie wymyśliłeś, a tylko zacytowałeś ten artykuł. |
|
|
|
|
#7 |
|
Jukebox Hero
Też tak mi się wydaje, choć są pewne okoliczności powiedzmy łagodzące.
Po pierwsze lustrzanki kręcą średnie filmy, bo nie są do tego stworzone. - ciemniejszy obiektyw nie przystosowany do kręcenia filmów - nie wykorzystuje pełnego sensora do kręcenia filmów (np sczytuje co którąś linię sensora, bo wynik ma rozdzielczość ledwie 2Mpix, a sensor ma powiedzmy 15) - jest problem z AF podczas kręcenia filmów, bo fazowy AF nie działa, a kontrastowe są bardzo słabe w lustrzankach (albo w ogóle ich nie ma). - kompresja MJPEG powoduje spore straty jakości w FullHD - często tylko 24p z okropnym rolling-shutter Z kolei sensor iP może być przystosowany do video (pixel binning, bi-cmos) i ma dość dużo światła F2.4. Jednak to są tylko okoliczności łagodzące i nie wydaje mi się by iP miał jakieś szanse, tym bardziej z nowymi konstrukcjami. Poza tym ten tekst bardzo zręcznie gra na psychice - bo jeżeli iPhone kręci filmy lepsze niż DSLR to znaczy że "kopie dupe". A to akurat nieprawda, do filmów lepiej od lustrzanki nadają się aparaty np Panasonica (LX5 czy flagowa seria bezlusterkowych GH, gdzie obiektyw kosztuje 2-3k wlasnie dlatego ze jest opracowany z myślą o video - m.in ma bezstopniową bezgłośną przysłonę). Pomijam elektronikę tych aparatów, która potrafi w czasie rzeczywistym w FullHD robić efekty na obrazie, stabilizację poprzez kompensację ruchu, ultra szybki ciągły kontrastowy AF, wykrywanie twarzy, HDR itd a wszystko kodowane w H264 nawet do 42Mbit/s. Ponadto nie napisali jakiej lustrzanki - jestem pewien ze najnowsze konstrukcje są mocno do przodu od czasów Nikona D90. Prawdę mówiąc nie jestem na bieżąco w temacie, ale nie zdziwiłbym sie gdyby lustrzanki były na poziomie GH2, a moze nawet lepszym. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 18.10.2011 o godz. 11:12 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Myślę, że Ip4S może mieć całkiem dobrą kamerę. Np. bardzo dobrą ma Nokia e6. Ale jakie porównania do lustrzanek.. Zaraz się dowiemy, że zdjęcia też są lepsze, a to że w lustrzankach są wyraźniejsze, z lepszą dynamiką, nasyceniem, ostrością itp. to ich wada..
|
|
|
#9 |
|
Gość
|
to może takie hasło (bezpłatnie i bezinteresownie):
"Cokolwiek robisz - IP zrobi to lepiej!" |
|
|
|
#10 |
|
Jukebox Hero
Dla mnie to też był czajnz inglisz, i to jeszcze AYBABTU.
"what weather for today?" A nie mówi się raczej "What's the weather like today?" W razie czego moge spytać brata anglisty ![]() Podejrzewam, że pigmejów też nie rozumie. Ale ich akurat na ajfona nie stać, więc w czym problem? Za to konkurencja o lata świetlne wyprzedziła i zawstydziła Apple - bo w ogóle nie ma takiej funkcji .A przecież lepiej jest nie mieć wcale, niż mieć tylko dla tych którzy poprawnie mówią, right? ![]() Na mnie wrażenie zrobiła synteza mowy wbudowana w Siri - potrafi nie tylko słuchać, ale też nieźle czytać na głos. I nie wygląda na to, żeby robiła to z pomocą zewnętrznego serwera. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 18.10.2011 o godz. 16:16 |
|
|
|
|
|
#11 | |||||||
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Cytat:
Za 10 lat będą wyświetlacze hologramowe ![]() Nie wiem czy wiesz ale Infinite wypuściło Mobiza pod androida i nie różni się praktycznie niczym od tego z WM ;-) P.S. Odnośnie Pocket Artist... ![]() Cytat:
Co do skuteczności Siri to się już wypowiadałem, że dopiero jak ludzie się do niej dobiorą to wyjdzie tak na prawdę na jakim etapie ten program jest. Po powyższym filmiku nie myliłem się, że może być ciężko w warunkach normalnych ;-) Apple jak zwykle zaprezentowało niesamowity marketing wokół swojego produktu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeżeli chodzi o szpiegowanie to bez takich wynalazków można stwierdzić gdzie ktoś obecnie przebywa z bardzo dużą dokładnością... Cytat:
Cytat:
----- Wiem, ze to chip ale nie mogłem się powstrzymać ![]() http://www.chip.pl/news/oprogramowan...i-dla-androida
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 18.10.2011 o godz. 21:42 |
|||||||
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Gość
|
Cytat:
Zagadka: która z w/w osób ma zadatki na szybki rozwój schizofrenii paranoidalnej? |
|
|
|
|
#13 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
nawet lepsze te fotki robi o_O
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#14 |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nawi***261;zuj***261;c jeszcze do tematu Siri i jemu podobnych rewelacji zwi***261;zanych z obs***322;ug***261; g***322;osow***261; telefonu.
Wyobra***380;am sobie w niedalekiej przysz***322;o***347;ci tak***261; akcj***281;: ***346;pi***281; sobie w ***322;ó***380;eczku, przy w***322;***261;czonym Tv. A tam leci tekst: aby wygra***263; samochód, Wy***347;lij sms o tre***347;ci Abc na nr Xyz. Kilka takich reklam i nagle budz***281; si***281; ze s***322;ita***347;nym rachunkiem, bo g***322;upi telefon wykona***322; polecenie g***322;osowe... Dobra, nie czepiam si***281; ju***380; ... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
Woitas, ale tam chyba trzeba wcisnąć przycisk, żeby gadać, więc raczej sam telefon nic nie zrobi...
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|