![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
![]() |
#1 |
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Postanowiłem nieco zboczyć z tematu i przestać wyzwierzęcać się nad Apple - chociaż jest nad czym.
Parę dni temu poszedłem do sklepu ze sprzętem It jednej z dużych sieci i obejrzałem sobie na spokojnie kilka tabletów. Wniosek (mój, prywatny) jest taki: tablet jest w przyrodzie całkowicie zbędny. Stanowi kwintesencję dążeń i działań wszystkich marketingowców świata, czyli: jak wcisnąć ci za duże pieniądze coś, co jest zupełnie zbędne i w dodatku wmówić ci, że nie możesz bez tego żyć Jestem oczywiście w stanie zrozumieć fanboyskie teksty w stylu "bo ja muszę to mieć". To sie podobno daje leczyć. Ale nie jestem w stanie zrozumieć człowieka, który ma w domu 2 laptopy, 2 desktopy, cała jego rodzina ma smartphony i do tego kupuje tablet bp "to jest takie wygodne i takie śliczne". Bardzo proszę, niech mnie ktoś przekona, dlaczego "muszę to mieć". Acha - stać mnie! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Wolałbym nosić tablet od netbooka. Wyobraź sobie, że jesteś adminem sieci i w takim ustrojstwie masz ssh, albo database ownerem i musisz przez zdalny pulpit puknąć job'a bo się wykrzaczył, czytanie/pisanie poczty, zatwierdzanie dokumentów itd. itp. Dostajesz to od firmy i masz w d. ile to kosztuje. Co do prywatnego użytku zgadzam się, zbędne, dlatego nie mam ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja bym nie chciał na czymś takim SSH.
Z klawiaturą ekranową? ![]() Przeciez netboki nie są w zasadzie dużo większe, a możliwości mają nieporównywalnie większe. Windows, Linux jaki chcesz, BSD, Solaris, co potrzebne. Dołączasz urządzenia jakie chcesz, logujesz sie do czego chcesz, uruchamiasz co chcesz. A tablet to taki przerośnięty telefon bez telefonu... Na pewno są jakieś zastosowania gdzie tablet się lepiej sprawdzi, jednak trudno nie zauważyć że jego funkcjonalność w dużej mierze pokrywa sie z netbokiem i smartfonem - które w swoich dziedzinach dają dużo większe możliwości. Dla mnie to taki bajer. Ale oczywiście zastosowań jest masa i na pewno atrakcyjniej jest prezentować wyniki finansowe na iPadzie niż netboku. Kwestia wyboru, natomiast posiadanie wszystkich tych urządzeń na raz ... jest trochę głupie. W pokoju poczte sprawdzam komputerem, w kiblu tabletem, w salonie laptopem, a w ogrodzie smartfonem? ![]() Co za dużo to niezdrowo ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 10.04.2012 o godz. 16:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
A już tworzenie jkichkolwiek dokumentów dłuższych niz 3 zdania na takim sprzęcie to już jest totalne nieporozumienie. Co najwyżej można na nim "lajkowac na fejsie". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Pingwin specjalista.
Cytat:
Cytat:
Większość maili między pracownikami w firmach mieści się w 8 zdaniach. Nie pojmujesz trudno, dźwigaj netbooka - dla mnie do puszczania, restartowania usług, maili na kilka zdań tablet byłby w sam raz. Zaakceptuj to albo pogódź się z tym ![]()
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 10.04.2012 o godz. 16:49 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Forumator
![]() |
Jak rozumiem, według Ciebie, tablet jest "idealnym" narzędziem dla serwisu technicznego. Czyli technik reagujący na zdarzenie w firmowej sieci, zamiast normalnie wpisać parę komend z klawiatury, powinien miziać cudowny ekran delikatnie paluszkiem, aż w końcu coś tam uda mu się napisać? Rozmawiałem z kilkoma technikami w mojej firmie i ich odpowiedzi dotyczące posługiwania się w tym celu tabletem niesttety nie nadają się tutaj do cytowania.[/QUOTE]
Zgadzam się z Tobą w 100%. Te 8 zdań jestem w stanie bez specjalnego problemu napisać i wysłać ze smartphone'a, no ale oczywiście nie ma to jak pokazać się pracownikom ze tabletem w ręku, żeby sobie zobaczyli, że "kerownik" to jest ktoś! Cytat:
Zaakceptować to, że lubisz zabawki i lans? OK - akceptuję! Każdemu wolno. Pogodzić się? Ale z z czym? Że następuje era "musisz to mieć, a jak nie masz to jesteś szmatą?" Sorry- tego nie jestem w stanie zaakceptować|! Ostatnio zmieniany przez Yossi : 11.04.2012 o godz. 08:10 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Pingwin specjalista.
Cytat:
A Ty widać nie wiesz co to jest "proste zadanie na 5 minut", akurat na palucha. Cytat:
ale widzę, że Ty miałbyś z tym problem, więc to byłby też problem Twojego szefa, a to nie stawia Ciebie w dobrym świetle. Cytat:
Napisz mi, gdzie napisałem, że mam w ogóle tablet! No właśnie... Z tym, że mam własne zdanie na ten temat i swojego mi nie narzucisz. Jeszcze raz się zapytam, masz z tym problem ? Bo nie jestem pewien. Tak czy inaczej to Twój problem ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
Jestem wzruszony, że mam tak wiernego wielbiciela, który zadaje sobie trud przeanalizowania wszystkich moich postów, aż od kwietnia. Dziękuję... dziękuję.... ![]()
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|