![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#6526 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.05.2013
![]() |
Żeś się andy naczytał tych pierdół z lat 90. Wsadź natychmiast tę baterię! Jak Ci padnie, to powiem jak wymienić tam taki cyngwajs i zaskoczy. A jak któreś ogniwo kaput to powiem gdzie kupić nowe za dokładnie 5 zł polskich, masz ich tam 6 lub 8.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#6527 |
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Zamiast wyciągać dowolne wnioski i czytać między wierszami, może po prostu czytaj to napisałem i już.
![]() |
#6528 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czyli czytać i nie myśleć, nie zastanawiać się?
![]() Ktoś miał ostatnio w podpisie "(...) byle nie myśleć, a będzie dobra nasza". Dobre! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6529 |
Stały bywalec ;)
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6530 |
Forumator
![]() |
![]() |
#6531 | |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Co najwyżej można sobie kupić zamiennik za 300zł z ogniwami po 50 centów co padnie po pół roku. Ale może zamienniki przynajmniej nie mają zabezpieczeń ![]() Andy ma rację, poziom 100% naładowania to znęcanie się nad baterią, a 100% w temperaturze > 40C to morderstwo. ![]() Oczywiście można przyjąć, że nas stać na nową i mamy to w dupie, bo laptop ma pracować, ale z technicznego punktu widzenia tak jest. O dziwo (miła niespodzianka) niektóre laptopy Lenovo pozwalają ograniczyć maksymalne naładowanie do 95%. Osobiście wolałbym nawet ustawić to jeszcze niżej, ale oczywiście pod warunkiem że laptop ma względnie długi czas pracy. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 05.07.2013 o godz. 07:27 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6532 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
Mój poprzedni podpis był cytatem z książki S. Lema, był oczywiście żartem (gdybyś w razie nie zauważył lub gdybyś miał braki w podstawowej lekturze) i był adresowany do pewnej grupy użytkowników, dla której hasło "przede wszystkim nie myśleć" jest wyznacznikiem kierunku na ich życiowej drodze w dziedzinie IT. P.S. Zastanawiam się, skąd się biorą Twoje personalne ataki na mnie. Czy ja Ci jakąś krzywdę zrobiłem? Obraziłem Cię kiedyś? "Zjadłem kogoś z Twojej rodziny?" (że zacytuję jedną z moich ulubionych kreskówek) Mam na tym forum kilku przeciwników, którzy mają w 100% inne zdanie niż ja (M@x, Sobrus), a z którymi chcę i lubię dyskutować bo mają coś do powiedzenia. Sprawia mi to przyjemność. Jeżeli chcesz ze mną dyskutować , to podawaj konkretne argumenty, do których można się odnieść lub po prostu nie komentuj.
Sprzęt: ZX Spectrum+ ------------------------- ...i przyprowadził Pan użytkownika do Apple Store i rzekł mu: "wybierz sobie telefon" Ostatnio zmieniany przez Yossi : 05.07.2013 o godz. 07:43 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6533 |
Nikoniarz
A ja uważam, że część forumowiczów jest podobnego zdania. Tematu nie będę kontynuował, bo nie mam ochoty z tobą rozmawiać.
Pytanie mam do Maksia. Maksiu, mam tego ajpada 2 16GB i teraz tak - jak oglądam film na jednej karcie w Safari i przełączę się na inną kartę, to ten film jest zatrzymywany. To normalne, czy gdzieś trzeba coś zmienić w ustawieniach? Na windzie w FF i IE odtwarzanie jest kontynuowane. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6534 |
Stały bywalec ;)
![]() |
sobrus,
tak, przesadziłem trochę ![]() Naprawiłem starego laptopa i wystarczyła wymiana ogniw w pakiecie. Ale w sumie nikomu nie polecam robić tego w domu - sposób w jaki zgrzałem pakiet jest zapewne bardzo niebezpieczny ![]() Jakaś płytka w baterii jest, ale kompletnie nie znam się na elektronice i nie mam pojęcia do czego służy. Domyślam się... ale nie moja branża, nie wiem. Jakby ktoś potrzebował to mam źródło rozbiórkowych akumulatorów bez PCB, koszt 5-10 zł zależnie od jakości. Forum jednym służy do wymiany poglądów, innym do propagandy politycznej, innym do zarabiania pieniędzy, innym do cholera wie czego - więc nie generalizuj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6535 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Kris - to normalne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6536 |
Forumator
![]() |
Obowiązku nie masz. Tylko bądź konsekwentny.
![]() |
#6537 |
Nikoniarz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6538 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie no sens jest, oszczędza to moc proca i energie.
Ale powinno się dać przełączyć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6539 |
Stały bywalec ;)
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6540 |
Nikoniarz
Ale mam zamiar słuchać! Q mać!
![]() A jak się coś pojawi ciekawego, to obejrzeć. To akurat nie film tylko takie "wykłady" wirtualne, więc nie muszę tego śledzić non-stop. Na razie to jedyna wada tego srajpada. Ogólnie, fajny sprzęcik, długo trzyma bateria, płynne przewijanie, dobrze wykonany. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|