![]() |
Ale nie dla dotykowego ekranu kupuje się odtwarzacz mp3.. A może tylko tak mi się wydaje...
|
Cytat:
|
Swarovskiego. :>
A tak nawiasem mówiąc, to te malutkie nie są drogie w hurcie. ;) |
otoz to:
jak ktos chce iP* jego broszka ale na boga nie p...czyc glupot, ze to najlepszy sprzet :sciana: a tak btw to nie 911 tylko moja Suzi jest naj naj naj :szczerb: |
Moja koncepcja z kosztami transportu była ironią ;)
Lans to jest, jeśli ktoś przechadza się z telefonem wysadzanym kryształami Swarovskiego. Wtedy nie zastanawiam się, czy ktoś kupił ten telefon świadomy jego braków technicznych, ale znający wartość obudowy, czy może jednak przekonany, że to szczyt techniki. A znam też takich posiadaczy iPhone'ów, którzy są przekonani, że ich telefony to najlepszy technologicznie produkt na rynku (nie wiem, jak to jest, ale oni w to wierzą). Nimal jako fan zapewne będzie wiedział, o co chodzi - to chyba na tej samej zasadzie, na której jedna osoba była święcie przekonana, że 911-tka to "the fastest car in the world", even faster than Mclaren SLR ;) |
Dokładnie tak.
Dopóki są ludzie którzy dla lansu będą za to przepłacać, dopóty taki będzie ich marketing. Mało tego - ci ludzie sami się domagają, żeby to było drogie, bo wtedy większy lans :D W Ameryce takie numery już nie przechodzą, więc trzeba zejść na ziemię. |
Nawet gdyby Ipad był produkowany w Polsce i tak byłby u nas znacznie droższy niż w Stanach. Koszty transportu akurat niewiele tu mają do rzeczy.
|
tylko co to za lans produktem, badz co badz, masowym
iP* sa drogie - owszem ale nie na tyle, by ich zakup byl niemozliwy dla przecietnej osoby - kazdy, kto chce, moze kupic to badziewie tylko kto mysli, to wybierze cos o nizszej cenie i/lub o wiekszych mozliwosciach i czym sie tu lansowac? ze ma sie male potrzeby co do mozliwosci i jakosci kupowanego sprzetu? ze sie bardziej patrzy na wyglad niz na zawartosc? ciekawe :hmm: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Na YouTube przez ostatnie kilka dni był wysyp tego, ale ten filmik mnie rozbawił najbardziej :spoko:
http://www.youtube.com/watch?v=PO3Xu-oUGwY |
@Wawelski
Ciekawe... Jak na amerykańskie zabawki produkty Apple już są drogie, ale jak na chińskie... :sciana: Cytat:
Podobną politykę chciałoby mieć wiele firm - sprzedawać średnio wartościowe produkty za bajońskie pieniądze. Dziwne, że konsumenci się na to godzą... |
Cytat:
Taka chińska tandeta, tylko z otoczką kultowości i rewelacyjnym marketingiem. Ot - podobnie jak produkty Amwaya i podobnie działających firm - jakby nie fanatyczni klienci wierzący w magię produktu, to byłby 3x tańszy ;) |
chyba nie zrozumiales...
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:05. |