![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#3781 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@sobrus
przeciez samo apple mowilo, ze to nie wersja finalna...
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3782 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
Yossi, dlaczego Ty z tymi swoimi pytaniami, w stylu Antka_Emigranta z Onetu, nie pójdziesz do polskiego oddziału Apple'a i tam nie zapytasz? Z tego, co zdążyłem się zorientować na tym forum użytkowników Japca można policzyć na palcach jednej ręki: Maksiu, Yahol, Gadzina... ktoś jeszcze? Także tam dostaniesz odpowiedź wprost ze źródła.
PS. No i popatrz - mamy tu na forum tyle fajnych innych tematów, np. POLITYKA w śmietniku. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3783 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale wyglada na to że zanim Apple kupiło firmę Siri, to była wersja finalna. Beta była na iOS5.
Co nie zmiena faktu że po wykupieniu mogli sobie zrobić z produktem co chcieli. Tak samo jak Oracle zamknęło po wykupieniu OpenSolarisa, bo kolidował z ich interesami. To są rzeczy NORMALNE. Nie rozumiem o co tyle szumu? Pewnie, szkoda ze już Siri na 3GS nie ma. Mówi sie trudno. W "Phantasy Star Online" też już nikt nigdy nie zagra. Jeżeli ktoś sie nie zgadza to prosze bardzo podać Apple do sądu, aczkolwiek będzie to bez sensu gdy sie nie ma racji. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 02.11.2011 o godz. 12:09 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3784 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Yossi - z całym szacunkiem, opowiadasz głupstwa!
Właściciel aplikacji, ma prawo, po uprzednim zawiadomieniu, lub umieszczeniu w licencji zastrzeżenia, wygasić licencje. Co więcej, ma prawo, usunąć dana aplikacje, działająca on-line, lub zablokować, z twojego urządzenia. Bo tak ustanowił w licencji i wszyscy chętni się na to zgodzili. Nawet ci co nie czytali ![]() I nie wiem o co tyle szumu, bo w moim Androidzie, jeżeli jestem on-line, mogę włączyć wysyłanie SMS-a i podyktować treść (nie wpisywać z klawiatury!) i jak mi to wyłączą, to co? No, mogę usiąść i płakać i nic więcej ![]() A później będziecie plotkować, ze mi odbiło i gadam z telefonem ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3785 | |
Gość
|
Tylko to mi wyjaśnij - co do reszty to jestem gotów kupić Ci kilogram jabłek.
Cytat:
2. Nigdzie nie pójdę bo mam nadzieję, że TUTAJ można zadawać pytania - jak na razie nikt mi nie groził wyrzuceniem 3. Z takimi osobami jak M@xiu czy Yahol spokojnie sobie gadam, nie obrażamy się wzajemnie, bardzo ich szanuję i jak na razie żaden z nich nie domagał się mojej eksmisji z tego forum. 4. Rozmawiam na temat, który mnie akurat interesuje i mam nadzieję, że wolno mi to (jeszcze) robić- obiecałem Ci, że nie będę się czepiał i się nie czepiam - chyba, że czepianiem się nazwiesz zadawanie pytań. Oczywiście rozumiem, że w pewnych kręgach żadnych pytań zadawać nie wolno, ale to chyba nie tu. 5. Kto to jest Antek_Emigrant z Onetu ? 6. Polityką się brzydzę, nikt nigdy tu nie widział żadnych moich choćby odrobinę politycznych wypowiedzi, więc byłbym wdzięczny, gdybyś nie odsyłał mnie do śmietnika. @Yahol - z całym szacunkiem, opowiadasz głupstwa! "Właściciel aplikacji, ma prawo, po uprzednim zawiadomieniu, lub umieszczeniu w licencji zastrzeżenia, wygasić licencje. Co więcej, ma prawo, usunąć dana aplikacje, działająca on-line, lub zablokować, z twojego urządzenia. Bo tak ustanowił w licencji" Niestety nie, praktycznie każda umowa licencyjna jest inna i nie da się tu generalizować. Ja bym bardzo chciał, żebyś zacytował mi postanowienia licencyjne dotyczące konkretnie darmowej wersji Siri, gdzie padają takie właśnie stwierdzenia. Ostatnio zmieniany przez yossi : 02.11.2011 o godz. 15:25 |
|
![]() |
![]() |
#3786 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
Tylko 6 punktów do mojego postu?
Cholera, muszę się bardziej postarać. ![]() Już wcześniej pisałem dlaczego ta Twoja 'sztuka dla sztuki' mnie denerwuje i więcej nie będę się powtarzał. Tak, piszesz nie obrażając innych (nie powtarzaj już tego setny raz), ale jednak ton Twoich wypowiedzi jest mocno negatywny. Piszesz tak, żeby wbić szpilę, szukasz dziury w całym, drążysz niemiłosiernie szczegóły. To jest grzecznie pisane itp., ale może niektórych w irytować (np. mnie). Nikt Cię stąd nie wygania. Jeśli masz tak dużo pytań o dany sprzęt, to oczywiste jest, żeby pytać u źródła lub w miejscu, gdzie jest dużo użytkowników. Stąd moja sugestia. Pisz sobie co chcesz, prowadź tę swoją wojnę z Apple, generalnie mam to gdzieś. Ostatnio zmieniany przez Kris : 02.11.2011 o godz. 20:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3787 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
To raz. Producent nie może zamieszczać przepisów które są niezgodne z konwencjami handlowymi. To dwa. A trzy: nie używam, nie zamierzam używać ani Siri, ani żadnych innych aplikacji na iPhone, z powodów podstawowych, albowiem nie posiadam i w dalszym ciągu nie zamierzam posiadać iPhone. W związku z powyższym, nie znam, ani nie zacytuje licencji. A cztery, ostatnie - czepiasz się - wg. swojego widzimisię , a to nie stanowi żadnej podstawy do podważania czegokolwiek, a szczególnie licencji Apple. ![]() W związku z powyższym, dalsza dyskusje uważam za zbędną i bezsensowna.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3788 |
Jukebox Hero
Apple przegrało batalię o wyglad iPada...
http://www.spidersweb.pl/2011/11/kon...%E2%80%9D.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#3789 |
ZnakJaworznickiegoBikera
oby sie teraz zaczaly batalie o odszkodowania, zeby apple dostalo po dupie
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#3790 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z jednej strony rozumiem w tym wszystkim Apple, które może nie tworzy do końca nowych rozwiązań, ale na pewno sposoby ich wykorzystywania i patentuje je nie chcąc, aby inni producenci na tym korzystali. Z drugiej jednak strony chyba nie do końca wiedzą, gdzie jest umiar i te pozwy naprawdę czasami zahaczają o absurd. Bo tu wygląda, że według Apple czarna ramka z ekranem w środku = Ipad. A problem w tym, że równa się (mniej więcej) tablet. I było tak również przed Ipadem.
![]() |
#3791 |
Jukebox Hero
Musze w tym momencie przyznać rację przeciwnikom Apple.
Gdyż pierwsze tablety z Androidem pojawiły się w roku 2008, na dwa lata przed premierą iPada. Np Archos 5 W związku z tym Apple nie miało prawa występować o jakikolwiek patent na kształt/pomysł lekkiego tabletu. http://www.journaldugeek.com/files/2...-5-live-01.jpg To zdjęcie jest z sierpnia 2008. Oczywiście jest to sprzęt na Androidzie 1.x, nieco prymitywny, ale już z ARM Cortex-A8 800Mhz w środku. Już w 2009 roku Archos wyglądał tak (jakiś fajniejszy system) http://www.mobimaniak.pl/gallery/arc...-5-launches-1/ co dla mnie właściwie zamyka sprawę tabletów. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 04.11.2011 o godz. 23:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3792 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Ciekawe ile w tym prawdy...
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#3793 |
ZnakJaworznickiegoBikera
oby to byla prawda...
![]() |
![]() |
![]() |
#3794 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tylko jak teraz milliony osób na świecie rozpoczną głodówkę protestacyjną może być kiepsko...
![]() |
#3795 |
ZnakJaworznickiegoBikera
jak sa glupi to niech gloduja i zdychaja...ich wybor
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|