Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 3.00. Tryby wyświetlania
Stary 28.11.2012, 13:18   #1
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A tak poza tym, to widzę, że Pali jest wierzący, bo wierzy w grzech pierworodny.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.11.2012, 13:55   #2
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
sobrus,
masz rację, wybacz proszę napastliwy ton.
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.11.2012, 17:23   #3
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@Yossi
Jeśli czujesz się obrażany, albo uważasz, że z innych przyczyn niektóre wypowiedzi innych użytkowników łamią zasady regulaminu, to masz taki mały przycisk z wykrzyknikiem. Naciśnij go i w paru słowach napisz, co ci nie pasuje. Zapewniam cię, że ten mechanizm działa dobrze.

Od siebie dodam, że konwencja i poziom dyskusji w tym temacie już dawno sięgnęły dna. Przy tym w głównej mierze zawdzięczamy je Tobie. Od jakiegoś czasu rozpatrywane jest wyrzucenie tematu do śmietnika, albo zamknięcie go.
Gdybyś może spróbował mniej napastliwie wypowiadać się na temat wiadomej i firmy i użytkowników jej produktów, to zapewne nie tak cięte riposty by cię spotykały. Pomyśl nad tym.

PS Nie jestem żadnym fangiejem ani tym podobnym zboczeńcem znienawidzonej przez ciebie firmy. Możesz uznać, że mnie nie stać (nie będę protestował). OK?

PS 2 Tak wiem, że to nie ja byłem tym Szanownym Moderatorem wzywanym do tablicy. Jako, że nie masz w zwyczaju imiennie adresować swoich ataków, poczułem się trochę pociągnięty za uszy.

No i na koniec. Nie rozumiem ani nie znam twojego cytatu. Nie czuję sie przez to nieszczęśliwy. Czy to bardzo źle?
Stary 29.11.2012, 18:00   #4
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Chodzi chyba o to, że świnie nie mogą spać w łóżkach.
Z prześcieradłami.
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.11.2012, 18:33   #5
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Właśnie otrzymałem od administracji forum żądanie zaprzestania kwalifikowania wypowiedzi Yossiego, pod groźbą usunięcia z forum.

Konkretnie jako przykład wyp. obraźliwej zostało przywołane użyte przeze mnie określenie "troll". Oczywiście jest to określenie pejoratywne, mogące być odebrane jako obraźliwe, ale jednocześnie jest to termin od lat znany, będący w obiegu komunikacji internetowej, wikipedyczny, określający pewne zjawisko. Żądanie zaprzestania jego używania jest co najmniej dziwne.

Dlaczego wypowiedzi Yossiego są trollingiem chyba nikomu tłumaczyć nie trzeba. Posty naszpikowane 15 ciężkimi przymiotnikami, skrajny punkt widzenia, przekształcanie zjawisk do absurdu itd itp

Oczywiście liczy się także kontekst użycia terminu i jak można przeczytać poniżej: bez problemu przeprosiłem Yossiego, zakładając że gdzieś istotnie mogłem posunąć się za daleko, przejść od analizy zachowania do obrażenia osoby.

No to o co chodzi? Nie wiem, nie chce mi się analizować administracji.

Być może jest to ten sam powód dla którego administrator Bartez akceptuje i popiera nazywanie mnie i mojej rodziny ubeckim ścierwem, kundlami itd itp - są to jedne z łagodniejszych określeń, jakie pady na tym forum i zostały uznane za dozwolone, o ile padają pod moim adresem, a nie adresem rodziny Barteza. Większość forumowiczów nie zna sprawy i dobrze.

Być może właściciel forum ma po prostu umowę z amplifierami. Jak wykrył sobrus, Yossi składa się z dwóch osób. Teraz Yossi Starszy (tak go nazywam) odkręca to co narobił Yossi Młodszy. Przy okazji zdjął szary kapelusz, założył czarny. Sam kiedyś pracowałem w tej branży, na samym początku - metody są dla mnie czytelne.

A być może administrator forum po prostu nie zbadał sprawy i zareagował impulsywnie. Jeśli tak jest, to super i proszę puścić mimo uszu powyższe przypuszczenie o umowie.

Tak czy siak Yossiemu spokoju nie dam i za te kłamliwe donoszenie, trolling oraz inne takie, teraz dopiero dam mu popalić.

W związku z tym jedyną metodą jest zablokowanie mojego konta na forum, zgodnie z postawionym przez adm. ultimatum. Nie widzę żadnego problemu, z powodu nienawiści etnicznej i tak do tego dojdzie, więc można to zrobić już dziś.
Przestałem traktować to forum poważnie, sam zostałem trollem i to najgorszego rodzaju, więc protestować nie będę.
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.11.2012, 21:37   #6
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
pali, tak dla Twojej informacji, nie otrzymaliśmy od Yossiego ani jednego zgłoszenia (przynajmniej od początku miesiąca, dalej nie chciało mi się sprawdzać), w przeciwieństwie do Ciebie.

Na temat reszty szkoda po raz kolejny strzępić języka. I tak nic do Ciebie nie dotrze.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.11.2012, 22:58   #7
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
A temat sie tak grzecznie zaczal... Bartek chcial rozpoczac ciekawa, technologiczna dyskusje na temat INNOWACYJNEGO (bo przed iPadem nie istnialy tego typu popularne urzadzenia, a po nim wszyscy go kopiowali) urzadzenia, ale zjawily sie trolle... I tak juz niestety zostanie - gdy ktos jest pionierem technologii - zawsze bedzie "na swieczniku"...

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.11.2012, 23:08   #8
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Bartez zaczął - Bartez powinien zakończyć.
IMHO - formula topicu już dawno się wyczerpała i jako taki powinien być zamknięty.
A strony konfliktu, po ochłonięciu powinny się rozejść w pokoju i wzajemnym zrozumieniu ( w to akurat wątpię).
Pomimo tego, ze jest to chyba jedyny temat, dla którego jeszcze to forum czytam, jestem zdania, ze dalsze wzajemne naskakiwanie na siebie i obrażanie, niż nowego już nie wnosi.
Dlatego proponuje jak na początku.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2012, 10:08   #9
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
A temat sie tak grzecznie zaczal... Bartek chcial rozpoczac ciekawa, technologiczna dyskusje na temat INNOWACYJNEGO (bo przed iPadem nie istnialy tego typu popularne urzadzenia, a po nim wszyscy go kopiowali) urzadzenia, ale zjawily sie trolle... I tak juz niestety zostanie - gdy ktos jest pionierem technologii - zawsze bedzie "na swieczniku"...
kopiowac to mozna od kogos kto takie urzadzenie wynalazl. a jak wszyscy wiemy (ty moze nie wiesz) nie bylo to apple.
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2012, 05:04   #10
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Pali, ja też chcę to zioło!!!!
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2012, 05:26   #11
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Zrzutka na panienkę, kt***243;ra zrobi tym dw***243;m / trzem panom dobrze (niekoniecznie razem i niekoniecznie ta sama). Spuszczą z kija, to im przejdzie.

Wysłane z mojego MT11i

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2012, 07:59   #12
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a ty byś tylko o hetero-związkach pisał
nowoczesnym cza być
Stary 30.11.2012, 10:18   #13
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Osobiście uważam, że firmy mocno się Apple inspirowały, a przynajmniej wypuściły swoje urządzenia na rynek (w który nikt nie wierzył) - już przygotowany z istniejącym dużym popytem na urządzenia tej klasy.

Ale to nie ma dla mnie znaczenia, odkąd przeczytałem, że Jobs takie kopiowanie jak najbardziej pochwalał i sam stosował. Skoro tak, to ja nie widzę problemu.
I posiadacze Apple również nie powinni się bulwersować.

Cytat:
Good artists copy, great artists steal. - Steve Jobs (w wywiadzie o ukradzeniu GUI do Maca od Xeroxa, 1996r.)
Dobrych i Wielkich Artystów - choć mi taka sztuka średnio się podoba - jest jak widać więcej.
I dla mnie to w zasadzie kończy temat. Apple owszem było pierwsze, wyznaczyło kierunek, a potem inni podążyli za nim zgodnie z wyznaczoną filozofią - i jest OK.
Zwłaszcza dla konsumentów jest to bardzo OK, bo możemy mieć smarta za 500zł, a nie 2500zł, więc płakać nie musimy.
Tym samym filozofia Jobsa uczyniła wiele dobrego .

Zamkniecie tematu to nie problem, natomiast sens tego jest żaden. Wystarczy że ktoś potem założy temat "Pojawił się iPhone6" i wszystko wybuchnie ze zdwojoną siłą.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 30.11.2012 o godz. 10:38
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2012, 12:25   #14
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Nowy iTunes juz jest.

Jeszcze wiekszy minimalizm:

http://d.pr/i/p7X1

Nowy sklep:

http://d.pr/i/lLE6

Ulepszona wyszukiwarka:

http://d.pr/i/nDvd

Nowy sposob prezentacji albumow (po kliknieciu rozwija sie dobierajac kolor tla w oparciu o dominujacy kolor w okladce - swietne!)

http://d.pr/i/gs28

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2012, 12:30   #15
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
maxiu popraw post bo wprowadzasz ludzi w blad. SWIADOMIE
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a

Twoje uprawnienia: