![]() |
Cytat:
0,5s i Google ma Twój kalendarz. Potem możesz sobie wyłączać, im to bez różnicy bo mają snapshota najważniejszych wydarzeń. Androidowa amnezja nie jest tylko w aplikacjach google, tak samo jest np. w UC Browser. Wyłączasz jakieś pushe w ustawieniach, a potem i tak są włączone - i tak w kółko. Android to nie jest system któremu można zaufać. Poza tym wydaje mi się że pierwsza synchronizacja kalendarza może być wymagana, żeby nie było komunikatu o braku kalendarza. Tego nie jestem pewien na 100%. edit: 10zł żeby mieć kalendarz offline? Bez przesady ,to nie jest jakaś tajemna technologia żeby się nie dało zrobić freeware. |
Jak chcesz żeby działał offline to wyłącz synchronizację w koncie Google dla kalendarza lub zobacz sobie np. https://play.google.com/store/apps/details?id=mikado.bizcalpro
|
Chodzi o to ze niby mam w telefonie terminarz ktory .... bez konta google nie dziala.
A ja chce zeby dzialal offline jak kartka. Google nie musi wiedziec co dzis robie o 18:00. Stare telefony nie mialy z tym problemu. |
Czytając ten wątek zdarza mi się odnosić zgoła odmienne wrażenie. :mruga:
Obym się mylił. ;p |
Raczej nie my tylko nowe pokolenie. My potrafimy rozmawiać bez twittera, wchodzić w związki bez twarzoksiążki, pisać bez notatnika, znaleźć się na ulicy bez gps-a, w lesie bez kompasu, ubrać bez termometru i barometru, upić bez żyroskop... no, coś w tym rodzaju. Z nami jest jeszcze w porządku.
|
Zabrać wam smarkfony to poumieracie. :P
|
To tak jak Today Calendar. ;)
|
Cytat:
Kiedyś tak zrobiłem, ale niestety przy próbie dodania nowego spotkania zobaczyłem w kalendarzu komunikat "Brak kalendarza". :rotfl: Musiałem pomóc sobie kartką....k***a |
Do samych widgetów polecam Today Calendar.
|
Ano właśnie z widgetem. Czyli frytki do tego.
Kurde, będę musiał napisać sobie sam. Tylko kto mi go kupi jak wszyscy mają w czterech literach uprawnienia? @Patrix Deweloperski to miałem Desire Z, ale na co dzień używałem Nokię 6 coś, taką blaszaną. Zwaną dziś feature phone'm. ;} |
Cytat:
Kilka dni temu testowałem Sunrise Calendar. Ładny design, nowoczesny. Jednak dopóki nie wprowadzą ustawiania statusu dla wydarzeń oraz obsługi exchange to się na niego nie przesiądę. |
Biedron chyba sobie Androida kupił, Xperię, pytanie co miał wcześniej? :D
|
W Androidzie jest chyba jakieś wspólne API do kalendarzy, możesz mieć kilka sprzedających dane różnym firmom i widzących się nawzajem, ale takiego żeby działał jako standalone to jeszcze nie widziałem :ysz:
I żeby jeszcze widget miał. "Najprościej" chyba zdefiniować kalendarzu systemowym sprzedawanie danych samemu sobie (np do owncloud) i wywalić domyślny googlowski. Np takie coś: https://play.google.com/store/apps/d...davsyncadapter Pewnie nawet nie musisz mieć serwera, byle tylko system myślał że coś sprzedaje. Dziwny świat. |
Szukam jakiegoś dobrego i ładnego kalendarza który nie sprzedaje moich danych... i który jest niezależny od systemowego. Podobno najlepsze są Today Callenar, Digical i Cal: Any.do, ale pierwszy od razu mi się wyłącza, a pozostałe dwa krzyczą że brak kalendarza w systemie (co za absurd w ogóle żeby zewnętrzny kalendarz wymagał systemowego kalendarza - po to mi zewnętrzny abym już systemowego nie potrzebował, nie? logiczne chyba).
|
Istnieje nawet coś ciekawszego, a przy okazji tańszego, czyli mobilny tuner dvb-t. Podłączamy do tabletu lub smartfona (microUSB) i mamy TV.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:20. |