![]() |
Mnie nie pasuje kolorystyka festynu. Więc i pewnie Androida L nigdy nie wgram.
Po za tym nie widzę wersji płatnej, więc pewnie z jakimś reklamowym gównem jest. |
Jest szybka, ma jak dla mnie zniewalający design. Nie ma tyle opcji co Messaging Pro no ale nie ma programów idealnych.
@sobrus co Ci w niej nie pasuje? |
Miałem tą Textre i jakoś mnie nie powaliła.
Co z tego że przemalowali ją a'la Windows Phone. Szczerze mówiąc sprawdziłem sporo aplikacji do SMS, nawet coś tam kupiłem i żadna nie zagościła u mnie dłużej niż 5 minut. Najbardziej lubie ICMess. |
Ilość załączników: 4
Gdyby ktoś szukał aplikacji do SMS ;)
https://play.google.com/store/apps/d...m.textra&hl=pl Cytat:
|
wlasnie o tym pisze
Samsung, Sony i inne mega firmowoki to imho szajs z powodu ton g..ien ktore instaluje na nich producent uniemozliwiajac normalnemu userowi deinstalacje i sprzedawane za cene kilkukrotnie wyzsza niz produkty "alternetywnych producentow" :) |
Cytat:
Co do SGS2 to nie cierpie tego telefonu, podobnie jak większość moich kolegów (to są nasze służbówki). Sprzęt nawet nawet ale soft porażka. Ani to ładne ani stabilne. Samoistne restarty w trybie 3G to prawdziwa plaga. Gdybym miał taki prywatnie od razu wleciałby CM. A wtedy Andy by mi powiedział że jak nie chciałem zapłacić 2k i kupiłem gówno to musze kombinować... |
Cytat:
Normalnie to jest tak jak napisał M@X o iOS. Włączam aplikację kalendarza i... OMFG tworzę kalendarz! Tak po prostu... i używam. I jeszcze jedno Andy, aplikacje gugla są integralną częścią Androida (nie znajdziesz Androida bez tych programów bo Google tego nie zalicencjonuje i nazwy Android użyć nie będzie mógł). A zatem to wina Androida, przykro mi ale takie są realia. |
Sobrus - to akurat wina Samsunga
od kiedy przez moje lapki przeszedl pierwszy smartfon markowany w PRC (bo ze tam sa produkowane wszystkie to wiadomo :P ) juz nie wroce do gniotow spod znaku Samsunga, Sony czy innego bardziej markowego - goly Android z rootem to jest cos pieknego :) i nie pisze, ze bardziej znane u nas marki robia zle telefony - sa ok, tylko strasznie zasyfione dodatkami zeupelnie niepotrzebymi wiekszosci ludzi |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I raczej niewiele telefonów z 2012 roku dostanie 4.4 niezależnie od ceny. Nikt wróżką nie jest żeby przewidywać co będzie za dwa lata. Mój Android jest w 90% czysty 4.0 od Google, jedyne różnice to bodajże obsługa dwóch kart SIM i jedna customowa aplikacja Gigabyte to oszczędzania energii. Co do kalendarza to spoko, pewnie sobie go doinstaluje, skoro mój Android sam z siebie takiej opcji nie oferuje. Gdybym miał stockowego to pewnie różnica byłaby kolosalna ... ;) PS. Firmowy Samsung S2 z Androidem 4.1 w którym prawie wszytko jest samsungowe - też nie ma kalendarzy lokalnych, mam do wyboru cytuje: "Konto Samsung", "Facebook", "Google" i "Serwer". Więc nie zwalaj na mój tel ;) |
Cytat:
Skoro API pozwala np na dodawanie wydarzeń to oczywistą oczywistością jest, że zostało to zaimplementowane... Po co udostępniać dostęp do np. kalendarz.dodaj wydarzenie() skoro to nic nie robi? ... Cytat:
Cytat:
Android udostępnia API do tego. I teraz najważniejsze podsumowanie. Chcieliście mieć możliwość utworzenia lokalnego kalendarza. Jest dwa wyjścia. Osobna aplikacja kalendarza z możliwością tworzenia kalendarzy a nie tylko podpinania się pod zdalne, lub instalacja np. Offline Calendar (GPL), która to umożliwia utworzenie kalendarza lokalnego - domyślna aplikacja kalendarza będzie mogła obsługiwać ten kalendarz tak jak zdalne z tym wyjątkiem, że nie będzie on nigdzie synchronizowany. Cytat:
Cytat:
U siebie również tego nie zauważyłem po aktualizacji usług od Google. Cytat:
Nigdy nie chciałem żebyś go chwalił a do tematu podchodził bardziej rzetelnie. Cytat:
Musiałeś w nim bardzo wiele poprawić bo producent spieprzył. Nic dziwnego, że masz tyle negatywnych doświadczeń. Kilka osób z tego forum miało takie wersje i potem używało z czystym Androidem - różnica kolosalna. Myślę, że na temat o którym dyskutowaliśmy zostało już powiedziane wystarczająco dużo. Każdy kto to przeczyta i tak wyrobi sobie swoje zdanie - zdecyduje czyje argumenty są mocniejsze. CO do lokalnych kalendarzy. Jak chcecie je mieć to doinstalujcie Offline Calendara. Utworzy kalendarz lokalny i on będzie widoczny w standardowej aplikacji kalendarza. |
Ja tylko dodam, ze w iOS od wersji 1.0 do 7.1 jesli ktos chce to moze utworzyc kalendarz offline. Do czasu powstania iCloud tak wlasnie bylo - wydarzenie dodawalo sie lokalnie na iPhone'ie a dopiero po podpieciu kablem synchronizowalismy wydarzenia z iCalem (obecnie - "Kalendarz").
|
Cytat:
Co do API to oczywista oczywistość co umożliwia, pytanie co z tego zostało zaimplementowane w systemie a co nie. Cytat:
Cytat:
??? Skoro nic ich nie tworzy to znaczy że ich nie ma. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak było np przy Google Services 3.1 . Cztery nowe adaptery zostały domyślnie włączone. To po prostu podłe. A gdzie zgoda usera? :sciana: Jasne można wyłączyć ale mleko już się wylało. Cytat:
Ale to że go używam nie oznacza że mam obowiązek go chwalić, nawet u Apple tak nie ma ;) Każdy używa telefonu jak mu sie podoba. Tak, mam alternatywne mapy i wycięte WSZYSTKIE adaptery google oraz ich usługi (+blokada że nie mogą się samoczynnie zainstalować). Poza pocztą gmail i sklepem, bo akurat z tego chce korzystać. Wolno mi. Dla mnie krótka piłka: jeżeli telefon działa tak jak JA chce i nie musze z nim walczyć - to go chwale. A im bardziej muszę kombinować tym gorzej. I nie wymagam możliwości zmian, dopóki nic nie chce zmieniać. Proste. |
Od 2 albo trzech lat Przewozy Regionalne umożliwiają zakup biletu przez stronę PrzewozyRegionalne.pl - bilet można było drukować.
Od niedawna dodatkowo można było taki bilet wyświetlić na urządzeniu mobilnym - telefon, tablet. Teraz PKP PR wydało aplikację do zakupu biletu. Bilet jest zapisany offline więc nie trzeba mieć dostępu do internetu kiedy przychodzi smutny Pan/Pani i prosi o bilet ;) Dla IC jest Bilkom. CallPay http://przewozyregionalne.pl/node/14267 Cytat:
Android ma zaimplementowane operacje na kalendarzu - ty je tylko reimplementujesz, aby wykorzystać na swoim kalendarzu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wbudowana aplikacja w Androida nie ma zaimplementowanego tworzenia kalendarzy - ona się podpina pod te które są dostępne w systemie. Takie kalendarze mogą być zdalne oraz lokalne. Aplikacja "konto google" udostępnia dostęp/tworzy kalendarz zdalny - tworzy w systemie coś co interpretuje kalendarz na koncie Google. Cytat:
Cytat:
Tak w ogóle. Jeżeli komuś tak bardzo przeszkadzają usługi Google to kup telefon który ich domyślnie nie posiada - albo wgraj sobie ROMa bez nich. Są alternatywne sklepy, mapy, dialery... Pewnie zaraz napiszesz, że nie są tak świetne jak usługi Google. Wiesz może i tak. Ale czy to wina Google? NIE. To wina ludzi, którzy te aplikacje tworzą. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niestety powiedzmy sobie wprost : Google zazwyczaj nie implementuje w Androidzie funkcji które przeszkadzają im w biznesie gromadzenia danych. I to cała tajemnica. Czasem dodać je łatwo, czasem trudniej, ale w czystym Androidzie ich nie będzie. A nawet jeżeli są to zaimplementowane w dość karkołomny sposób - np backup offline przy pomocy adb :rotfl: Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
API to nic innego jak interfejs do funkcji Androida. http://developer.android.com/guide/t...-provider.html Dwa. Kalendarz (worek na wydarzenia) tworzy konkretna aplikacja kalendarza. W przypadku zalogownaia się do konta Google lub Exchange zostają podpięte kalendarze zdalne. Aplikacja Offline Calendar tworzy kalendarz lokalnie. Cytat:
Cytat:
Wszystko masz wyżej. Cytat:
Cytat:
Teraz projektuje się systemy tak aby umożliwiały synchronizację z sieci oraz zapisane lokalnie. Te dane procentowe masz na podstawie badań, czy od tak sobie wpisałeś? Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:19. |