![]() |
Czyli w tym przypadku zaznaczyc powinienem ZigZag'a i progressive.. a reszta odznaczona, tak?
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Naprawde nikt nie moze nic doradzic?
Pozdrawiam |
Num. of picture read: 36352
Stream type: MPEG-2 MP@ML CBR Resolution: 720*576 Aspect ratio: 4:3 Generic Framerate: 25.00 Nom. bitrate: 8000000 Bit/Sec VBV buffer size: 112 Constrained param. flag: No Chroma format: 4:2:0 DCT precision: 8 Pic. structure: Frame Field topfirst: Yes DCT type: Frame Quantscale: Nonlinear Scan type: ZigZag Frame type: Progressive Juz sie zagubilem w tym programie.. Takie cos mi pokazal BV, jakie opcje powinienem zaznaczyc w Encoder Options?? Pozdrawiam |
A co sadzicie na temat DVD Shrink - przeciez on chyba jeszcze bardziej upraszcza temat ??? - Pozdrawiam
|
Witam ja rowinez mam problem. po demuxowaniu gdy dvd2dvdr przechodzi do cce ten wywala se na pierwszym wlasciwym pasie na 4 %. film to LOTR 1 SEE disc1 . probowal takze big3 to zrobic ale tez sie wywala :/
gdzie lezy problem i jak go rozwiazac drodzy forumowicze |
witam ma problem
niby wszystko ok ale przed koncem wywala mi komunikat authoring failed i wyskakuje mi okno DVD other.............cos niby mam wskazac ale nie wiem co??? |
Cytat:
Cytat:
|
Zle sie zrozumielismy,trafil w rozmiar ktory ustalilem na poczatku ,jednak film po obcieciu napiso i pozostawieniu tylko ang lektora i polskich napisow zajmowal 4,86 gb , co zrobic by jescze troche go zmniejszyc???sa jakies sterowania jakoscia filmu itp zeby minimalnie zmniejszyc jego rozmiar???
I drugi pytanie,ile srednio trwa kompresowanie takiego filmu???z tego co widzialem jak to idzie to 8 h pewnie nie starczy,jest jakis program ktory robi to szybciej???czy moze ja cos zle robie ze ten proces tak dl;ugo trwa??? |
Cytat:
|
no i jeszcze jedno..powiedzcie szczerze ile taki proces calego zgrywania srednio trwa, bo zaczolem i przerwalem ...mysle ze 8 h by mi nie starczyło ...chyba ze zle cos robilem...jet jakas mozliwosc zeby orginalne 9 gb dvd zgrac szybciej???? na plytke 4,7 gb>>>>???
|
trudno mi powiedzieć gdyż nigdy nie robiłem filmu tym programem.
|
a czy dvd2dvd-r nie robi plikow mniejszych od 4,7?nie da sie tym jakoś sterować? tzn ,zmniejszyć jego jakość zeby jego rozmiar zmmniejszyl sie powiedzmy o 200 mb?
|
Cytat:
Lepsza jakosc wychodzi za pomocą tego drugiego tylko że on ma zwyczaj robic wynikowe pliki duzo mniejsze niz 4.35. DVD Shring robi 4.35 , a jakość znowu nie jest taka zła, trzeba by było sie dobrze przyjrzeć . |
Ok Wielkie dzieki, z tym ze teraz pojawił sie nastepny drobny problem,chiałem zrobić kopie za szybcy za wsciekli,zeby wszedl na jedna plytke wywalilem wszystkie lektory,zostawiajac jeden,z napisami to samo,pojemnosc filmu zmniejszyla sie w ten sposob do 4,8 gb a plytka ma przeciez 4,7 gb,pytanie moje...czy da sie jakos jescze zmniejszyc rozmiar tego pliku..co jescze moge wywalić zeby film miescil sie na jedna plytke dvd?
|
Cytat:
|
Mam problem, a mianowicie chcialem przegrać orginalny film z dvd na dvd:),zainstalowałem odpowiednie oprogramowanie i doszedłem do posta 4,okroiłem film i kiedy klikam na zakładke GO w log-u programu wyskakuje mi komunikat The choosen HDD does not support Files > 4gb???? co z tym zrobić?
|
Witam serdecznie
od jakiegś czasu bawię się programem DVD2DVDr- wystko ok- bez problemów Niedawno zakupiłem nowy sprzęt i zainstalowałem programik i CCE. FILM - Król Artur. Dałem 10 przebiegów i.. komputer uporał się z tym w 8 godzin ! To chyba nieźle - wcześniej robił mi po 15 godzin 7 przebiegów Procesor AMD 64 3500, 1 GB RAM. Ale mam problem : skompresoany film chodzi- dźwięk, obraz zgrywaja się. Napisy też ok ALE: sam obraz- tak na komputerze jak i na TV jest powiększony- tak jak gdyby był włączony zoom. Gdy jednak na komp. włączyłem sam VOB ( nie cały film) obraz miał zachowane poprawne proporcje. Co może byc tego przyczną? Dodam tylko, że w samym programie w ustawieniach iDCT dałem raz 32bit MMX a innym razem 64 bit-Floating Point. Niestety rezultat był ten sam- obraz z "zoom'em". |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
instalacja DVD2DVD-r
po zainstalowaniu tego programu przy pierwszym uruchomieniu wyskakuje mi blad "install a ASPI Driver first" o co chodzi
|
zacinajacy sie dzwiek
witam
Mam problem przerobilem dvd2dvd-r 1.81 + cce 297.00.23 koncert U2 Na DVD stacjonarnym obraz Ok , ale dzwiek ma czkawke (zacina sie). Odtwarzane na kompie wszystko gra. Co to moze byc |
Czyli nie myliłem sie, film wchodzi z dd5.1 wogóle bez kompresji, po co ładowac to do cce?
Na płytkę wejdzie Ci max 4.36(4.37)GB i NIC więcej. |
Cytat:
Dźwięk DD 5.1: 381 MB Dźwięk DD 2.0: 219 MB Napisy: 2 MB Mam takie pytanie: czy na płytach mieści się 4,7 GB materiału filmowego czy może 4,5 GB? Bo zauważyłem, że nigdy film nie ma np. 4,6 GB tylko np. 4,3 GB. :| - gdy ustawi się więcej w Shrinku pojawia się czerwony pasek. |
Cytat:
Ciemne sceny - to akurat działają na plus jeśli chodzi o "kompresowalność". |
Ale im więcej passes tym lepsza jakość? Jeśli tak, to na pewno masz extra niezależnie od telewizora. Powiedz, jakie ustawienia dałeś, bitrate, które opcje włączyłeś i jak długo Ci się to robiło - na jakim komputerze.
|
Cytat:
z DTS jeszcze nie próbowałem. |
Cytat:
Cytat:
Słuchajcie, mam coś takiego, że po ustawieniu 4 passes w DVD2DVD-R nadal widzę na telewizorze kompresję! Dodam, że zgrywam film Underworld, który ma dużo ciemnych scen - czerwony strasznie kontrastuje. Czy ktoś już zgrywał ten film i jak sobie poradził? |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Oznaczenia nazwy ściężki dźwiękowej można zmienić w ifoedit. Tak można CCE wykożystać też w tej metodzie http://www.cdrinfo.pl/artykuly/duet-dvd/ |
Zrobiłem ponowny encoding i zadziałało, ale mam pewne problemy: w uzyskanej wersji brakuje dźwięku DTS, jest tylko Dolby Digital mimo, że zaznaczyłem ją w programie. I druga sprawa: dźwięk polski na płycie jest oznaczony jako angielski - czy można coś na to poradzić?
I drugie moje pytanie: czy można CCE wykorzystać w innych programach tego typu? W końcu DVD2DVD-R wcale nie jest super-programem, to CCE odwala świetną robotę. |
Cytat:
|
Mam taki problem: w DVD2DVD-R po skończeniu w IfoEdit multiplexingu nie robi nic więcej. Nie wiem czy to już koniec, bo w logu DVD2DVD-R nie ma napisu FINISHED (posiadam v1.8.1). Czy to już koniec?
Skopiowałem na wszelki wypadek pliki, które powstały w katalogu DVD na dysku. Jednak brakuje mi tam plików IFO i BUP - są same VOBy - konkretnie 5 sztuk. Czy to tak powinno wyglądać czy może brakuje mi plików IFO? Proszę o pomoc :| Pliki w katalogu DVD: VTS_01_1.VOB VTS_01_2.VOB VTS_01_3.VOB VTS_01_4.VOB VTS_01_5.VOB |
stabilna hm no mam tera z2.67.0023 i filmy sie normalnie robi z tym ze na dvd2dvdr w ver 1.81 musze potestowac te nowe dvd2ddr
|
Cytat:
|
no to ladnie
w kazdym razie dzieki |
Cytat:
pozdrawiam, |
Robs mam zupelnie co innego umnie wyglada to tak jakby komp nie mial jakiegos kodeka i mam pelno różowa-fioletowych kwadratow moze to wina cce w ver 2.70.01.03
|
witam
zaczynam zabawe z programem DVD2DVD-R i mam problem mianowicie gdy wciskam przycisk GO wywala mi komunikat The hoosen HDD does not support Files >4GB nie kapuje wolnego mam 32 GB z gory dziekuje za pomoc |
Czy masz mniej więcej cos takiego? Wyjściem powinno być dodanie do skryptu avs linii:
Kod:
SwapUV() |
thnx wyszedl mi fioletowy film tylkko niewiem co bylo tegp przyczyna
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=329 w wersji 2.1.0 zdaje się tylko poprawiono drobne błędy. |
Cytat:
|
witam czy ktos juz testowal dvd2dvdr w ver 2.10rc3 ??
|
Problem rozwiązany
"Internal Error. Input Stream buffer too small. Please inform Derrow."
Udało mi się z tym uporać, tak więc nieaktualne. :peace: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzieki zene_k spox z ciebie gosc
|
Cytat:
|
Mam problem zainstalowalem DVD2DVD-R 1.46 i jak chce go wlaczyc wyskakuje "Install a ASPI driver first" prosze o odpowiec
nie wiem co robic!? moje gg 2989212 |
Cytat:
|
Chciałbym nawiązać do posta Cougara w sprawie Matrixa. Poradziłem sobie z tym problemem w następujący sposób. Ponieważ miałem już zrobioną kopię bezpieczeństwa z przesuniętymi napisami - wykorzystałem ją.
Zgrałem zawartość na twardziela i zdemupliksowałem. Otrzymałem wszystko osobno w tym skompresowany film, audio i złe napisy, które od razu skasowałem. Następnie wziąłem orginał i zgrałem zawartość Decrypterem na dysk. Uruchomiłem Shrinka i co widzę ??? Ciekawostkę. Pięć plików z filmem każdy waży ponad 5 Gb. :) Nic to, nie przejmujemy się. Zgrałem Shrinkiem (wybierając jeden z tych plików) orginał (bez kompresji !!!!!!!!) uprzednio wycinając to co niepotrzebne. Z otrzymanego materiału zdjąłem VobSub'em napisy, a następnie Sub2Sup przerobił mi je na pliki potrzebne do authoringu. Zatem authoring, podmiana koloru napisów, Get VST i mam prawidłową kopię z synchronicznymi napisami. Ten sposób jest najszybszy gdy ma się już wcześniej skompresowany materiał, choćby ze złymi napisami. Jeżeli nie, to jestem przekonany, że zadziała metoda: najpierw Shrinkiem bez kompresji z wycięciem niepotrzbnych elementów, a potem normalnie DvD2DvD-R. A jak się komuś nie chce to samym Shrinkiem z kompresją ok 91%. Nie powinno być zbyt wielkiej różnicy między orginałem, a kopią. Ufff, ale się rozpisałem. Pozdrawiam........ |
Problem
Po skończeniu pracy cce pojawia się taki problem:
"Internal Error. Input Stream buffer too small. Please inform Derrow." Przeszukałem posty, był już ten problem zgłaszany, ale pozostał bez odpowiedzi. Może ktoś jednak wie o co w tym chodzi? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Gdzie można znaleść napisy polskie do filmów z serii hustler?może ktośzna jakieś linki
|
Witam!
Próbuję zrobić kopię (oczywiście zapasową) Shreka 2 z wszystkimi dodatkami i jakoś mi się nie udaje. Robię wszystko wg instrukcji i nic :| Program zgłasza błąd po wejściu do IfoEdita. Może wie ktoś co jest nie tak? W załączniku screen |
Cytat:
Myślę, że wersja DVD2DVDR 1.81 jeszcze tego nie umie, może wersje następne będą miały możliwość wyboru kompresji z przeplotem. Co ciekawe nikt się nie wypowiedział jak sobie z tym filmem poradzić :) |
Wielkie dzieki za rade, juz zrobilem to Shrinkiem :)
Nie zmienia to jednak faktu ze DVD2DVD-R ma problemy z Matrixem. A konkretnie z napisami... |
Nie bardzo rozumiem, jesli wchodzi bez rekompresji dlaczego to robisz w dvd2dvd-r? Proponowałbym DVDShrinka.
|
Witam
Chce wykonac kopie Matrixa pierwszego. Po obcieciu zbednych sciezek audio, podpisow i napisow koncowych film miesci sie na DVD-R bez kompresji. Wszystko ustawiam w DVD2DVD-R (oczywiscie bez enkodowania) i efekt jest taki ze napisy przy koncu filmu wyprzedzaja audio o okolo 5 sekund :ysz: To samo jest gdy wlacze enkodowanie. Widzialem ze na zagranicznych forach ludzie tez maja problemy z napisami w tym filmie, lecz nie znalazlem rozwiazania. Mozna cos z tym zrobic? |
ale niezarejestrowanej wersji i tak byś nie chciał używać, bo dorzuca w prawym dolnym rogu filmu logo swoje...
|
[QUOTE=Gelo_5]...3.CCE/Cinema Craft Encoder/ do pobrania z linku 2 /oczywiście wersja trial- ponieważ jest to program płatny, ale chyba..../
Ja osobiście pracuję na ver.1.4.4 DVD2DVD oraz ver.2.66.01.07 CCE... No tak - bardzo fajnie - całkiem dobry przewodnik, tylko nie uwzględniono jednego, a potem jako doświadczeni userzy się dziwicie, że greenhorny takie jak ja mają pytania. Otóż wyczytałem gdzieś, że że wersja trial pozwala na 14dni działania. A co po tym czasie. Czy da się odinstalować i zainstalować od nowa i będzie działać, czy trzeba zmieniać system i dopiero instalować? Pzdr. |
u to kijowo :(
|
Nie da rady.
|
a ja mam pytanko czy da sie zrobic resume jak nam sie komp zawiesi podczas kompresji !? co wtedy ? thx za odpowiedz.
|
Dzięki za odpowiedź Robs ale już sobie poradziłem ze wszystkim (no może prawie). Co sie tyczy problemu napisów to chodziło mi o poradnik zamieszczony na cdrinfo, a nie na Twojej stronce. Błąd tkwił w ustawieniach DVD2DVD-R, miałem zaznaczone "AddPrecommand Subtitle off".
|
Oryginalne IFO nie idzie pod shift+del. To authored IFO idzie do /dev/null.
UpdateIFO przenosi część informacji z wygenerowanych przez Ciebie plików IFO do oryginalnych po to byś mógł połączyć to co wygenerowałeś z oryginalną strukturą. |
Nie rozumiem tylko jednego. Po co mam zastepowac ifo w oryginalnym filmie skoro i tak on idzie pod shift+del. Przez oryginalny mam rozumiec film zrzucony na dysk DVD Decrypterem?
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zerknij powyżej Menu Language Units, powinien sie tam znajdować PGC (program chain) ......... z VOB-ID:1 - na nim właśnie zrób 'Delete Playback' Cytat:
Zastępujesz oryginalne ifo, tym utworzonym przez IfoUpdate z końcówką .bak (którą oczywiście usuwasz). |
Mam jeszcze problem z pominiecie tzw WARNING kiedy film sklada sie tylko z VTS_01_xx. Gdy podgladam VTS_01_0.IFO VOBratorem to pokazuje mi np. ze plik VOB (ID=1) jest odpowiedzialny za logo firmy czy cos podobnego. Otwieram VTS_01_0.IFO w IfoEDIT i wyszukuje to w Language Menu Unit 1 i tam jest to oznaczone jako
Menu 1 [Root-Menu] (entry PGC) (Programs:1) (Cells:1) (used VOB-IDs: 1) i kiedy to wywalam przez Delate Playback to przestaje mi chodzic cale menu. Macie jakies pomysly co z tym zrobic? |
Mam problem z polaczeniem menu z filmem. Otoz mam 3 katalogiz filmem.
1. kopia oryginalnego filmu 2. katalog z menu + dograne VOBY ktore zrobilem w DVD2DVD 3. film ktory kodowalem DVD2DVD Otoz chcac polaczyc menu z filmem wybieram IfoUpdate i jako Original IFO mam wybrac kopie oryginalnego filmu czy ten kodowany w DVD2DVD? Jako authored podajesz by wybrac kopie filmu czyli mam wybrac ten z menu? I pozniej mam jeszcze cos zastapic, ale z ktorego katalogu do ktorego? Program sam zmian nie dokonuje? Dzieki za pomoc. |
Cytat:
Korzystając z poradnika zamieszczonego na stronie Robs'a bawiłem sie w dodawanie menu do płytki, ale mam kolejny problem. W Ifoedicie nie mam podglądu!! Wyskakuje mi komunikat (rys. 1). Dźwięk jest odtwarzany normalnie, a wizji nie ma. Na czuja kliknąłem Exit i pokazało mi komunukat (rys. 2). Przechodzę do Ifoedita chcą wykasować pliki (rys. 3), tylko które i w jaki sposób (klikam Delete ale nic się nie dzieje). W poradniku jest napisane: Cytat:
Title 1 - Title Set 1 VTS_01_x.xxx Title 17 - Title set 1 VTS_01_x.xxx Czy mam wykasować Wszystko oprócz Title 1 i Title 17, czy wszystkie Title tam gdzie nie ma VTS_01_x.xxx?? Może w końcu mi ktoś pomoże bo mam kolejny problem. Zrobiłem wszytsko jak w poradniku, zaznaczyłem aby zostały zgrane napisy tylko polskie (miały się uruchamiać automatycznie) i angielskie. Po pomyślnej konwersji i próbie odtworzenia filmu nie mogę wgrać napisów. Nie mam nawet opcji ich włączenia. Subtitles jest poprostu nieaktywne. Druga sprawa to że jak zobaczyłem podgląd w Ifoedicie to Video_ts.ifo zawiera jakieś ścieżki niemieckie, których nie było w ogóle w oryginalnej wersji. Jak robie podgląd VTs_01_0.ifo to dopiero tam napisy iścieżka którą wybrałem. Pomocy!! W Ifoedit, po otwarcie pliku*.ifo i kliknięciu na subtitles, wyskoczylo mi okienko z jakimiś ustawieniami. Nie pamietam tego dokładnie bo już się kładłem spać, ale kojarzę jakieś Normal size i .... Czy jest tam przypadkiem mozliwość ustawienia wielkości napisów, czy jedynie zmieniać ich wielkość mozna poprzez zmianę wielkości bitmap w programie graficznym? |
Cytat:
Jabba |
Cytat:
-Edit- Ok, znalazłem na Twojej stronie. Dzięki |
W dvd2dvd-r mozna "zrobić" tylko film główny (mmo), najczęsciej jest to vts_01.
|
Mam następujący problem. Zrobiłem wszystko tak jak jest opisane w poradniku, ale po przerobieniu filmu nie mam menu, nie mam mozliwości wybory rozdziału itp. W jaki sposób to zrobić aby mieć to samo co na oryginalnym nośniku.
Pytanie nr. 2 Czy VTS_2 też się zgrywa czy tylko wybieramy w VTS_1 napisy i dźwięk? |
Czytalem na doom9 ze ludzie ustawiaja bitrate na od 300 do 8000, wplywa to jakos na czas operacji?? Czy warto tak ustawic i wszystkie filmy tak robic?? Dodam ze film ktory chce zmniejszyc ma 7500kbps.
|
Cytat:
Nie jest to żadna zasada, poprostu czym więcej przebiegów tym lepsza jakość. Cytat:
|
Właśnie zaczynam zabawę ze Star Wars, ale mam jeden problem. Jak wyskakuje okienko z Demultipliksera mam taka informację Current Key: not encrypted. Czy tak ma być? Z czym to jest związane?
|
Jest jakas konkretna liczba pass dla cce dla konkretnych wielkosci filmu aby jakosc byla jak najlepsza?? Wzialem film o wielkosci 6,8gb na 4pass czy to wystarczy??
|
Cytat:
Natomiast ja bym proponował na pilocie wybór ścieżki dźwiękowej - IMHO alilama coś wyciął i nie ustawił domyślnej ścieżki dźwiękowej... a może się mylę... :) |
Cytat:
Po prostu tutaj DVD nie zrobi downmixu do 2-ck kanalow jak w przypadku Dolby Digital. |
Mam problem z CCE niechce mi sie zainstalować na Windows Milenium wyświetla sie Błąd CCE SP Trial Version runs only on NT 4.0 SP6 ,Windows 2000 or Windows XP prosze o pomoc bo nigdy nie odpale CCE z góry dzięki
|
A u mnie ostatnio DVD2DVDR zawodzi jako "Terminator" czyli ten co doprowadza sprawy do końca. Niestety w trybie automatycznym odpala IfoEdit i już nie wpisuje ścieżek do plików do multipleksowania. Po prostu stoi.
Jabba |
gdy wrzucam go do nero i włączam edycję po wstawieniu plików do nagrania to dźwięk jest przez kilka sekund a później się urywa
|
gdy odtwarzam z kompa jest ok
|
Rozumiem, że robiłeś programem dvd2dvd-r gdzie zaznaczyłeś conajmniej jedną ścieżkę audio? Czy odtwarzając w kompie tez jest cisza?
|
pomocy
nie wiem co robić wszystko zrobiłem zgodnuie z waszymi radami niestety po wypaleniu płytki z filmem nie mam głosu w czym jest problem kupiłem Liteona 1633S do niego nero 6 oem co jest nie tak pomocy
|
Owszem, z tego co piszesz film nie potrzebuje kompresji, po odrzuceniu stuffu zmieści sie na płytkę, użyj np. DVDFab'a lub Shrinka i wypal to od razu na płytce.
|
Ja mam pytanie. Zaczalem dzis zabawe w DVD-DVD-R i juz na starcie mam dziwne pytanie...
Zrzucilem zawartosc plyty DVD na dysk Decrypterem w trybie Files. Wskazalem DVD-DVD-R sciezke do VIDEO_TS, odznaczylem niepotrzebne napisy i sciezki dzwiekowe i...pisze mi w programie "no encoding required" :| No wlasnie co teraz? - nie potrzebuje rekompresji materiału wejsciowego? Dodam, ze film zajmuje 4.6GB w orginale - czyli do tak malo objetosciowego filmu moge uzyc innego narzedzia? |
Np. na doom9,
u mnie jest wersja 2.5. |
Dvd2Dvd-4 1.8.1 nie wspiera najnowszego CCE,gdzie mozna sciagnac starsza wersje CCE??
|
Cytat:
|
Cytat:
Jabba P.S. ".... w żłobie dano" |
Spróbowałem jeszcze raz uzywam najnowszej wersi 1.8.1 i teraz wszystko przebiegło automatycznie niestety nie potrafie zlikwidowac paska z reklama cce nic nie pomaga zadne wskazowki przeczytane do tej pory. Moze nalezy uzyc innej wersi cce ja mam 2.50. Prosze o wskazowki i dzieki wszystkim za rady
|
Cytat:
Mozesz samodzielnie dokonac authoringu filmu, w pierwszych postach tego watku bylo to wyjasnione (niezapomnij o poprawieniu napisow). Wszystko jest w tym watku. |
Witam mam problem po pojawieniu sie komunikatu Starting InfoEdit nic sie nie dzieje od kilku godzin :'(
|
|
Tyle tutaj tych porad, że trzeba by kilka dni chyba poświecić, aby to rozpracować :-) Może ktoś by się pokusił o napisanie finalnej wersji poradnika? :>
Na pewno pomogło by to wielu osobom... -- pozdrawiam Leszek Kowalski |
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:18. |