Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   DVD2DVD-R Instrukcja (https://forum.cdrinfo.pl/f13/dvd2dvd-r-instrukcja-20630/)

Peterpl 14.06.2004 20:31

no :),ale jeśli zwiększe powiedzmy max Bitrate do 7500 to coś sie skaszani z filmem ?? tak tylko pytam bo czy nieuważacie że np max bitrate ~5000 mb/s niejest troszke za,mało orgianał ciągnie momentami ponad 8000-8500 :), tylko nieówcie to kup sobie orginał :mruga: , ale prosił bym o porade tak na serio. bo mi bardzo zależy na tym filmie i chce mieć jakość idealną z dzwiękiem DTS, w sumie orgianalnego filmu program niemusi aż tak kroić ponieważ originał z menu z 3 scieżkami dzwiękowymi waży tylko 6.8GB więc po odjęciu tego wszystkiego zostawieniu samego filmu + napisy PL + DTS ! niepowinno być tak mało :).

CobraVerde 14.06.2004 20:09

Cytat:

Napisany przez jacol
Witam wszystkich :)
Jetem tutaj nowy, więc z góry proszę o wybaczenie wszystkich moich błędów.
Wszyscy tutaj rozmawiają o kodowaniu obrazu, bo DVD2DVD-R tylko to potrafi zrobić, a ja mam taki pomysł:

1.Rip płyty na HDD
2.DVD2AVI wyciągamy ścieżkę (lub ścieżki) AC3.
3.Przy pomocy AC3 Machine zmniejszamy bitrate AC3 do 256 kbps
Standartowo filmy mają 448 lub 384 kbps. Obniżenie bitrate`u do 256 kbps
nie spowoduje pogorszenia dźwięku, a zmniejszy się wielkość pliku AC3.
Z powodzeniem stosowałem tę metodę przy divx`ach.
4.Shrinkiem wycinamy co ma być wycięte razem z naszym AC3 i robimy backup bez kompresji.
5.Teraz wklejamy przerobiony AC3 z powrotem do filmu (właśnie nie wiem jak to zrobić :help: )
6.Przechodzimy do do DVD2DVD-R i stosujemy metody podane przez moich szanownych przedmówców.

Co o tym sądzicie. Ja myślę, że przy tak długich filmach jak np. LotR
zaoszczędzenie ok 200MB na samym dźwięku jest warte świeczki.
Tylko jak to zrobić?

Pozdrawiam
JAcol.

obniżanie bitrate audio 5.1 do tak niskiej wartości jest kiepskim pomysłem, jak udowadnia Robs i radzę się go posłuchać. a robienie tego za pomocą tak kiepskiego narzędzia jak AC3Machine jest już całkiem bez sensu...

CobraVerde 14.06.2004 20:03

Cytat:

Napisany przez Peterpl
i wydaje mi sie że troszke za niskie jak na max ? , czy moge tam wstawić powiedzmy wartość wyższą np. 7500 ?? i bedzie dobrze czy nie?? jak obliczyć sobie takie wartości ? czy ustaiwnia progtamu są optymalne maxymalnie ??

więcej odwagi ;) ustaw max. na 7500 albo 9000 i najwyżej stracisz tylko czas ;) nie ma ustawień uniwersalnych i zawsze warto popróbować - może efektu nie będzie widać na ekranie ale zdobędziesz bezcenną wiedzę, którą można podzielić się z kolegami...

Peterpl 14.06.2004 19:48

mam pyanie jakie ustawić wartości dla filmu "Gladiator" ponieważ program wylicz mi nast:
min : 2210
average: 3316
max: 4974

z dzwiękim DTS, z DD5,1 max mam 5550,
i wydaje mi sie że troszke za niskie jak na max ? , czy moge tam wstawić powiedzmy wartość wyższą np. 7500 ?? i bedzie dobrze czy nie?? jak obliczyć sobie takie wartości ? czy ustaiwnia progtamu są optymalne maxymalnie ??

jacol 13.06.2004 21:11

Cytat:

Napisany przez RobsYoda
Ale pełne 5.1 w 224 kbps, przecież to będzie bulgot, a nie dźwięk.
Chyba, że film naprawdę "skromnie" korzysta z kanałów, np. przez większość czasu chodzi tylko centralny i przednie, to może udało by się zejść z bitratem poniżej 384 kbps, ale wg mnie to jest tak znaczne ograniczanie jakości , ze nie wchodzi w grę!

Korzystałem w divx`ach z pełnego AC3 (5.1) z bitrate`m 256 kbps i dźwięk
był OK. Nic się nie działo. Nie chcę Cię na siłę przekonywać, ale możesz
sam spróbować. Samo AC3 można bez problemu odtworzyć Windows Media
Playerze (6.4).

Pozdrawiam

JAcol.

Robs 13.06.2004 19:35

Teoretycznie jest to wykonalne, ale czy naprawdę opłacalne? W praktyce zyskamy średnio ok. 5 minut materiału więcej (przy zachowaniu takiego samego bitrate video). Poza tym nie wierzę żeby dobrze to wpłynęło na jakość audio, w divx mozna było sobie na to pozwolić, ale chcąc taki film obejrzeć na 'porządnym sprzęcie' ..... nie bardzo.
Kompresji AC3 żadną miarą nie możesz porównać z MP3, gdzie zmniejszenie bitrate np. ze 192 kbps do 160kbps moze być niezauważalne.
Dlaczego? Bo tam zapisane są dwa kanały, zakodowane albo całkowicie oddzielnie (stereo), albo w trybie joint (pewne informacje wspólne dla obu kanałów).
Natomiast w pliku AC3 masz kanałów sześć , i żadną miarą nie można powiedzieć ile bitrate przypada na jeden kanał ! Na pewno nie 64 kbps (tak by wychodziło po podzieleniu 384 kbps na sześć - oczywiscie jest to błędne rozumowanie!).
Cała potęga kodowania Dolby polega na bardzo złożonym algorytmie kodowania informacji z różnych kanałów, tak, aby kazdy z nich otrzymał optymalny strumień danych w każdej próbkowanej sekundzie.
224 kbps, to możesz owszem przeznaczyć, gdy konwertujesz AC3 5.1 do AC3 2.0 z Surroundem na przykład.
Ale pełne 5.1 w 224 kbps, przecież to będzie bulgot, a nie dźwięk.
Chyba, że film naprawdę "skromnie" korzysta z kanałów, np. przez większość czasu chodzi tylko centralny i przednie, to może udało by się zejść z bitratem poniżej 384 kbps, ale wg mnie to jest tak znaczne ograniczanie jakości , ze nie wchodzi w grę!

jacol 13.06.2004 18:55

Mam pomysł, ale nie wiem jak to zrobić

Witam wszystkich :)
Jetem tutaj nowy, więc z góry proszę o wybaczenie wszystkich moich błędów.
Wszyscy tutaj rozmawiają o kodowaniu obrazu, bo DVD2DVD-R tylko to potrafi zrobić, a ja mam taki pomysł:

1.Rip płyty na HDD
2.DVD2AVI wyciągamy ścieżkę (lub ścieżki) AC3.
3.Przy pomocy AC3 Machine zmniejszamy bitrate AC3 do 256 kbps
Standartowo filmy mają 448 lub 384 kbps. Obniżenie bitrate`u do 256 kbps
nie spowoduje pogorszenia dźwięku, a zmniejszy się wielkość pliku AC3.
Z powodzeniem stosowałem tę metodę przy divx`ach.
4.Shrinkiem wycinamy co ma być wycięte razem z naszym AC3 i robimy backup bez kompresji.
5.Teraz wklejamy przerobiony AC3 z powrotem do filmu (właśnie nie wiem jak to zrobić :help: )
6.Przechodzimy do do DVD2DVD-R i stosujemy metody podane przez moich szanownych przedmówców.

Co o tym sądzicie. Ja myślę, że przy tak długich filmach jak np. LotR
zaoszczędzenie ok 200MB na samym dźwięku jest warte świeczki.
Tylko jak to zrobić?

Pozdrawiam
JAcol.

Jabba the Hutt 13.06.2004 12:09

Musiałbyś przeprowadzić porównanie... Jesli ten program Cię zadowala to rób nim. Jesli nie, wypróbuj CCE.

Jabba

wwojtek26 10.06.2004 20:22

no dobra,a jeżeli film przerobię tmpgnc???czy będzie różnica w jakości?pomijając sprawe bitrate oczywiście i tego, że czeka mnie jeszcze authoring.poprostu znam ten program i tak mi jest najłatwiej.pytanie czy ma to wpływ na rezultat końcowy?

Kris 09.06.2004 07:30

Ja ostatnio ustawiłem na Powrocie Króla eksperymentalnie bitrate:
MIN = 1
MAX = 7500, passes: 5
Wynik był znakomity jak na 3 godzinny film. Na wielu scenach nie wiedziałem różnicy na 32 calach.

(Oczywiście najlepiej jest na 2 x DVD-R, ale ta jednopłytkowa wersja jest bardzo akceptowalna i różnice są znikome).

Pozdrawiam

jaglas 08.06.2004 23:57

synchro audio-video

Po przeczytaniu tych wszystkich postów udało mi sie połączyć 2 dvd tańczacego z wilkami i po kompresji 4 godz. filmu do jednego dvdr obraz jest całkiem niezły. Mam problem z synchronizacją dźwięku pod koniec flilmu. Jak njprościej zwalczyć problem? Coś tu było na ten temat, ale nazbyt enigmatycznie...Pozdrufka

Jabba the Hutt 07.06.2004 15:07

Telewizory przez swoją konstrukcję , dają dobry obrazek z SVCD i DVDR, ktory nie zawsze jest dobry na monitorach komputerowych.

Jabba

ewasik 07.06.2004 13:42

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
Na sen polecam ziółka, na przykład Melissal.

W stacjonarnym odtwarzaczu bardzo łatwo przełączyć napisy i ściezki audio. W moim Pioneerze 444 wystarczy ,ze jak ruszy film , wcisnę klawisz Audio i widze na TV jaka ścieżka audio jest w tej chwili a naciskając go po raz drugi, zmieniam na inną. Podobnie z napisami (klawisz subtitles). Poza tym można w menu odtwarzacza ustawić domyślne napisy (PL) i domyślne audio (ENG).
Program DVD2DVDR umożliwia ustawienie przed pracą w sekcji Input/Output domyślnych napisów i domyślnej ścieżki audio (wystarczy "zaptaszkować").
Niemożliwe aby Twój odtwarzacz nie miał opcji wyboru ścieżki audio i napisów (jesli nie ma, to jest denny). Niemniej na ustawione w DVD2DVDR domyślne napisy i audio reagować powinien.

Jabba

P.S. to może czasem potrwać dłużej niż 5 godzin....jak dasz 7 passes a komp nie jest za szybki...

Prawde mówiąc to nie mam stacjonarnego ale czasami ogladam na soniaczku znajomego, przy okazji będę musiała sprawdzić jego pilot jaki ma dostęp do audio czy napisów.
Od niedawna mam nowy monitor 19" i niektórych filmow zrobionych DVDShrinkiem nie da się oglądać( na telewizorze nie było tego widać, a i poprzedni stary monitor niewiele pokazywal) Ale ten monitor wyostrza wszystkie błędy i niedoróbki. Więc teraz zobaczę jak z jakością w programie dvd2r. :mruga:

Jabba the Hutt 07.06.2004 12:24

Cytat:

Napisany przez ewasik
Więc jak przelaczac w stacjonarnym odtwarzaczu jezyk albo napisy jesli zostawilam 2 sciezki audio?Jesli chce audio inne niz domyslne?Dzis po raz pierwszy uzylam tego programu, wspomne ze trwalo to 5 godz. a ja nie spie od 3 nad ranem. :wow:

Na sen polecam ziółka, na przykład Melissal.

W stacjonarnym odtwarzaczu bardzo łatwo przełączyć napisy i ściezki audio. W moim Pioneerze 444 wystarczy ,ze jak ruszy film , wcisnę klawisz Audio i widze na TV jaka ścieżka audio jest w tej chwili a naciskając go po raz drugi, zmieniam na inną. Podobnie z napisami (klawisz subtitles). Poza tym można w menu odtwarzacza ustawić domyślne napisy (PL) i domyślne audio (ENG).
Program DVD2DVDR umożliwia ustawienie przed pracą w sekcji Input/Output domyślnych napisów i domyślnej ścieżki audio (wystarczy "zaptaszkować").
Niemożliwe aby Twój odtwarzacz nie miał opcji wyboru ścieżki audio i napisów (jesli nie ma, to jest denny). Niemniej na ustawione w DVD2DVDR domyślne napisy i audio reagować powinien.

Jabba

P.S. to może czasem potrwać dłużej niż 5 godzin....jak dasz 7 passes a komp nie jest za szybki...

ewasik 07.06.2004 11:24

Cytat:

DVD2DVDR nie zgrywa menu. To program. ktorego podstawą działania jest opcja ONLY MOVIE. Czyli sam film, wybrane ścieżki audio, wybrane napisy.

Jabba

Więc jak przelaczac w stacjonarnym odtwarzaczu jezyk albo napisy jesli zostawilam 2 sciezki audio?Jesli chce audio inne niz domyslne?Dzis po raz pierwszy uzylam tego programu, wspomne ze trwalo to 5 godz. a ja nie spie od 3 nad ranem. :wow:

Jabba the Hutt 06.06.2004 23:46

mrbass to doradzał :

"Variable Bitrate 3 passes or 4 passes is the max you should chose. Beyond that you won't notice a difference. 2 pass VBR is still excellent and gives much better results than Instant Copy. Set bitrate min to 1000 and max. to 7500. "

Czyli wogóle bez przeliczania

fido zaś mówił :
"Ja szukam sobie mnoznika metoda prob i bledow i zgaduje przez ile pomnozyc, aby otrzymac wynik jak najbardziej zblizony do 7500.
Z moich szperan po doom9 oraz zasiegnieciu informacji u mrbassa wychodzi na to, ze z doswiadczenia wielu ludzi oraz specyfikacji formatu MPEG2, gorna wartosc 7500 jest w zupelnosci wystarczajaca dla nawet najbardiej zlozonych scen oraz tak zwanego HighMotion. Z ocen subiektywych wynika, ze nie zauwazano najmiejszej nawet roznicy, zwiekszajac bitrate....."

Jabba

MariuszT 06.06.2004 18:08

Cytat:

Opcja Tweak Credits działa tylko przy CCE od 2.66. Przy 2.50 nie ma jej aktywnej. Kto działa na wyższych wersjach , może sobie ustawiać, czemu nie.
Fakt. JA akurat używam 2.67

Cytat:

Ustawienie MIN Bitrate = 500 polecał mi Cobra Verde. Tylko on może wyjasnić dlaczego to wystarczy.
I właśnie o to chodzi, że nie wystarczy. Bardzo dobrym przykładem jest sam początek filmu "Harry Potter i kamień filozoficzny". Spróbuj tam ustawić MIN na poziomie poniżej 1000 i obejrzyj efekt na telewizorze o przekątnej ekranu 29'' i więcej. Brrr..

Cytat:

MIN bitrate wyliczone przez program DVD2DVDR też wychodzi czasem poniżej 1000.
Prawdę mówiąc nie miałem jeszcze takiego przypadku.

Cytat:

Możesz powiedzieć, skąd wziąłeś swój przelicznik ? Jak na niego wpadłeś ? Czy przećwiczyłeś go już w jakiś filmach ? I skąd to "-1,8" ? Przy okazji - jak przeliczyłem sobie przy AVG=3000 to MAX wychodzi mi koło 5000. To nie lepiej wstawić 7500 jak radzi mrbass i fido ?
Przelicznik z jakiego korzystam wynika z efektów doświadczeń, jak już zresztą wcześniej wspomniałem, na różnych filmach. Z reguły ich czas trwania powyżej 130 min.-1,8 to oczywiście mój błąd miało być1,7 do 1,8. A dlaczego, ponieważ przy takim MIN bitrate jest na poziomie, który nadal pozostawia dobry efekt. I oczywiście lepiej wstawić MAX 7500 tylko wtedy MIN musi być odpowiednio pomniejszone i znów jesteśmy w punkcie wyjścia.

Jabba the Hutt 06.06.2004 16:31

Opcja Tweak Credits działa tylko przy CCE od 2.66. Przy 2.50 nie ma jej aktywnej. Kto działa na wyższych wersjach , może sobie ustawiać, czemu nie.

Ustawienie MIN Bitrate = 500 polecał mi Cobra Verde. Tylko on może wyjasnić dlaczego to wystarczy. Co do przeliczania wartości MIN i MAX. 7500 zaleca mrbass. Z większymi wartościami eksperymentuje Olav_Basoski )2.67). Co do MIN - przy długich filmach, MIN bitrate wyliczone przez program DVD2DVDR też wychodzi czasem poniżej 1000.
Możesz powiedzieć, skąd wziąłeś swój przelicznik ? Jak na niego wpadłeś ? Czy przećwiczyłeś go już w jakiś filmach ? I skąd to "-1,8" ? Przy okazji - jak przeliczyłem sobie przy AVG=3000 to MAX wychodzi mi koło 5000. To nie lepiej wstawić 7500 jak radzi mrbass i fido ?

Jabba

P.S. Expert Mode jak najbardziej. Force Encoding... widac ostatnio panuje moda na wyłączanie go ;). Skądś to sie wzięło ale nie pamiętam skąd.

MariuszT 06.06.2004 15:10

Witam
Czytam i ślędzę posty w tym wątku od samego jego początku i uważam go za jeden z ciekawszych na forum. Niemniej jest parę rzeczy, których trochę nie rozumiem.

Po pierwsze dlaczego od pewnego czasu wszyscy zalecają odznaczenie opcji Force Encoding, nawet Ci którzy twierdzą, że stosują się do instrukcji by Gelo_5 chociaż sam jej autor napisał wyraźnie: "Należy teraz przejść do zakładki SETTINGS (pkt.1) i zaznaczyć ptaszkami pola EXPERT-MODE (pkt.2) oraz FORCE ENCODING (pkt.3) załączając stosowny zrzut ekranu. A tak wogóle jaki ta opcja ma wpływ na pracę programu i co powoduje.

Po drugie czemu wszyscy uparcie bronią się przed używaniem opcji Tweak Credits z zakładki ustawień Encodera. Moim zdaniem to bardzo przydatna funkcja, której z powodzeniem używam ograniczając max bitrate dla napisów końcowych (z reguły na poziomie 500-800). Zwłaszcza jeżeli weźmie się pod uwagę długie filmy, i to że w niektórych z nich napisy końcowe ciągną się w nieskończoność, zabierając cenne megabajty.

I ostatnia kwestia jaka mnie nurtuje to ustawienia Min i Max bitrate. Zwłaszcza chodzi o wartosć Min. Wydaje mi się, co zresztą potwierdziłem na podstawie własnych doświadczeń, że ustawienie jej na poziomie 1000 jest zdecydowanie za niskie powodując czesto (szczególnie w wypadku filmów o czasie trwania powyżej 120 min) znaczne pogorszenie jakości niektórych scen. Bardzo ładnie to widać gdy obraz jest statyczny, utrzymany w szarym odcieniu kolorystycznym i pojawia się obłok dymu, mgły itp. Efekt przypomina spartaczonego divixa.
Sam osobiście stosuję się do zasady:

Min = Avg / 1,7 - 1,8
Max = Avg * 1,7 - 1,8

pamiętając iż dvd2dvd-r stosuje zawsze przelicznik 1,5.

Jabba the Hutt 06.06.2004 07:18

Kurcze,przecież napisałem, że od 5-7 passes (czyli przebiegów) - czytasz czy tylko patrzysz ?

Może odczysć trochę dysk,żeby było więcej miejsca.

Bitrate dobierz sobie tak jak pisałem
- możesz dobrać MAX=7500 MIN=500 i AVG takie jakie jest
- albo sposobem Fido2001 policzyć MIN przy MAX=7500 i AVG z programu. Poszukaj w tym wątku sposobu fido.

Zresztą zobacz :
MAX/AVG=wsp
MIN=AVG/wsp

(Thanx Fido2001 and Robs Yoda)

Po co Ci to menu ?? Na tak długi film należy wykorzystać każdy kawałek płyty.

Jabba

Peterpl 06.06.2004 00:28

oki to ile polecacie zrobić przebiegów dla Szeregowca Rayana tylko niezawiele :) ale żeby było lepiej niż z IC8 :) ,bo program mi automatycznie wybiera nast. Bitrate min 2140 average 3285 max 4927 to jakość bedzie dobra ?? aha jeśli w programie niepisze że jest not enought free space to można robić wtedy ?? bo mam wolne dokładnie 11.7 GB a film już jest orginał na dysku. wieć może niestarczyć raczej,aha jeszcze pytanko DVD2DVD-R menu sie nieda zrobić?? a czym można to zrobić wiem że to gdzieś pisało ale znaleść to :)

Jabba the Hutt 05.06.2004 22:09

MPEG ENCODER :

- Additional Entries for AVS Scripts :
ResampleAudio(44100) (dla Athlonów)
ConvertToYUY2() - jak masz kodek Huffiego zainstalowany (porada Cobra Verde, poszukaj w tym wątku bliżej początku, pobierz pliczek, zainstaluj)

Cytat z Cobra Verde :

"mam jeszcze jedną cenną wskazówkę dotyczącą kopiowania DVD za pomocą DVD2DVD-R i CCE. warto przy kodowaniu mpeg2 wykorzystać znakomity codec Huffyuv (w załączniku), polecany przez fachowców z Doom9 - jest to specjalna shackowana wersja pod CCE. w celu jego użycia musimy go zainstalować (opis w pliku help.html) i dodać do skryptu AVS jedną linijkę: ConvertToYUY2()
dopisujemy to w okienku które pojawi się w panelu Mpeg Encoder, po zaznaczeniu opcji Expert Mode. co to daje ? codec potrafi znacznie przyśpieszyć prędkość kodowania a ponadto jest "lossless" czyli podobno nie ma gubienia klatek podczas kodowania i lepszą jakość materiału wynikowego. po szczegłóły odsyłam na http://forum.doom9.org/ - proszę się też zapoznać z plikiem pomocy zawartym w zipie, żeby ustawić go odpowiednio" END.

- odznacz Upper Field First
- bitrate - 5-7 passes
- Decoder Plugin : MPEGDecoder.dll (możesz wybrać ten drugi jak ten Ci kaszani coś w filmie, sprawdź sam)

Encoder Options - sprawdź Bitrate Viewerem czy DVD2DVDR dał Ci prawidłowe dane :

PRZYKŁAD z BV !!!
Num. of picture read: 26
Stream type: MPEG-2 MP@ML VBR
Resolution: 720*576
Aspect ratio: 16:9 Generic <--
Framerate: 25.00
Nom. bitrate: 7500000 Bit/Sec
VBV buffer size: 112
Constrained param. flag: No
Chroma format: 4:2:0
DCT precision: 9
Pic. structure: Frame
Field topfirst: Yes
DCT type: Field <--
Quantscale: Nonlinear <--
Scan type: ZigZag <--

Możesz zmienić bitrate w długim filmie na MAX = 7500, AVG zostaw, MIN = 500 albo wyliczyć MIN ze sposobu Fido 2001.

Settings :
zaznacz ptaszki opócz Force Encoding i Ignore CSS (jak robiłeś rip DVD Decrypter) oraz Create Iso Image (wystarczą Ci VOBy i pliki IFO i BUP do wypalenia płyty nawet Nero Express).

W opcji Input/Output możesz zaznaczyć Autostart napisów PL i ściezki ENGLISH (ptaszkami) - po prawej stronie. Po lewej zaznaczasz, ktore napisy (Language) i pliki Audio mają być na Twojej płycie.

Jabba

Jabba the Hutt 05.06.2004 21:54

W IfoEdit łączysz pliki m2v (po kompresji), ac3 (checked), subtitle (SUP) oraz dodajesz CellTimes (chaptery). Dla subtitlesów polskich zaznacz PL.

Dla pracy DVD2DVDR przeznacz sporo miejsca, Jeśli zaznaczysz,zeby program kasował potem to co niepotrzebne to zaoszczędzisz miejsce (pod warunkiem,że praca dojdzie do końca samoczynnie).

Aha - Ryan to lepiej 5-7 passes (no 5 niech będzie).

Jabba

Michal2004 05.06.2004 15:40

Cytat:

Napisany przez Peterpl
(...)ale mam tu kilka pytań.bo zrobiłem Szeregowca Rayana 3 passes i kiszka niema katalogu z filmem co miał sie utworzyć na dysku są tylko jakiś w stylu audio i mpeg co jeden waży 3,7GB a drugi ok. 7GB ale gdzie są VOB-y ??? HELP.(...)

prawdopodobnie DVD2DVDR nie zrobil authoringu. Musisz zrobic to samodzielnie. Opis jest w tym watku, ale wczesniej. Odpalasz IfoEdit, dajesz "DVD Author" i dodajesz video, audio, napisy, chaptery... wskazujesz ten mniejszy plik video a audio to ten z "checked" w nazwie (wszystko to i tak jest w tym watku szerzej opisane).
Delay nie musisz ustawiac. Tylko daj ENGLISH dla pliku audio.

Cytat:

(...)i teraz pytanie ile jest wymage miejsca na HDD czy 12GB wystarczy ???
ok 5 - 7 GB na zripowana plytke na dysk, drugie tyle gdy juz zostana zdemuxowane pliki audio i video z VOBow, potem 4,38 GB na nie zmuxowane, nowe video i audio i jeszcze kolejne 4,38 GB na to wszystko zlaczone w Voby i gotowe do wypalenia. Czyli z reguly 20 - 21 powinno wystarczyc. Jesli chcesz jeszcze zeby ci odrazu wypalil ISO to dolicz kolejne 4,38, ale nie trzeba.. mozna samemu w NERO to zrobic.

Cytat:

jaką najlepiej wersje polecacie DVD2DVD-R-a obecnie mam 1,81 ? i gdzie moge znaleść ustawienia jak to ustawić tego DVD2DVD-r bo jest tu na 1 stronie opis jak sie to ustawia ale to jest do wersji 1.44 , czy mógł by ktoś z WAs zamieśćić screeny jak ma ustawione BARDZO PROSZE !!
1.81 chyba teraz najpopularniejsza.
A co do ustawien - wszysko jest na forum. Troszke sie screeny roznia, ale dzieki dociekliwosci np Fido2001 to co moglo sprawiac watpliwosci zostalo wyjasnione...
Najlepiej sobie to wydrukowac ;)

Peterpl 05.06.2004 06:21

a więc tak zaczne od tego że zaczynam dopiero co zabawe z CCE , do tej pory robiłem filmy Instant Copy 8 gdzie dawały wg mnie dobrą jakość,ale to było do tej pory :) , ale jak trafiłem na kilka filmów co mają ponad 2:30 to już niebyło tak różowo,więc widze że te filmy musze raczej zrobić metodą CCE .ale mam tu kilka pytań.bo zrobiłem Szeregowca Rayana 3 passes i kiszka niema katalogu z filmem co miał sie utworzyć na dysku są tylko jakiś w stylu audio i mpeg co jeden waży 3,7GB a drugi ok. 7GB ale gdzie są VOB-y ??? HELP. i teraz pytanie ile jest wymage miejsca na HDD czy 12GB wystarczy ??? jaką najlepiej wersje polecacie DVD2DVD-R-a obecnie mam 1,81 ? i gdzie moge znaleść ustawienia jak to ustawić tego DVD2DVD-r bo jest tu na 1 stronie opis jak sie to ustawia ale to jest do wersji 1.44 , czy mógł by ktoś z WAs zamieśćić screeny jak ma ustawione BARDZO PROSZE !!

Olav_Basoski 18.05.2004 14:54

Prosze bardzo. Czekam na jakies spostrzezenia i pomysły. Czy wogle warto coś przestawiac i wogle co o tym wsystkim myśleć

http://www.doom9.org/index.html?/mpg/cce267.htm

CobraVerde 18.05.2004 08:03

Cytat:

Napisany przez Olav_Basoski
WIARA !!! Pomocy !!! Na doom9.net wyszedł poradnik do CCE i okazuje sie że to jak kodowałem filmy za pomocą CCe to badziew jest. Wogle w **** Pana rozpipa na maxa. Filtry wszystkie kaą powyłączać i wogle ? Co otym myśleć ? Sami zobaczcie ?

możesz dać linka do tego rewolucyjnego poradnika ? bo coś znaleźć nie mogę...

Jabba the Hutt 18.05.2004 02:07

A wogóle kto odkleił instrukcję do DVD2DVDR ???? Komu to przeszkadzało ?

Jabba

Jabba the Hutt 18.05.2004 02:07

Cytat:

Napisany przez Olav_Basoski
WIARA !!! Pomocy !!! Na doom9.net wyszedł poradnik do CCE i okazuje sie że to jak kodowałem filmy za pomocą CCe to badziew jest. Wogle w **** Pana rozpipa na maxa. Filtry wszystkie kaą powyłączać i wogle ? Co otym myśleć ? Sami zobaczcie ?

A ja chrzanię te teksty - za parę miesięcy cos nowego wymyślą i znowu będziesz wszystko zmieniał ??? Trzymam się tego co zalecili Gelo i Cobra. Dla mnie jest OK. Jak Cobra dojdzie do czegoś nowego, to wtedy się zmieni system pracy a na razie "lepsze jest wrogiem dobrego" ;)

Pozdrawiam

Jabba

Olav_Basoski 18.05.2004 01:04

Peterpl 08.05.2004 16:40

Prosze o pomoc,bo niekaupe tego programu jak sie odznacza poszczególe voby i dodatki czy da sie tu coś usunąć po jak odznaczam DTS a potem znowu to rozwijam to dalej tam jest zaznaczone wszystko orginalnie,i jak sprawdzić czy cały materiał sie zmieści potem na płyte ?????????

KC42 27.04.2004 18:31

Cytat:

Napisany przez Riddick2
pomocy ja chce nagrać taką płytkę i jestem przy programie DVD2DVD-R i jak klikam GO pokazuje mi że mam za mało miejsca mimo że płytka ma tylko 5GB a ja mam na dysku 12GB!!
co robić??

Problem tkwi w tym jak masz sformatowaną partycję, na fat32 możesz tylko w jednym pliku zgrać 4gb, czyli musisz sformatować na NTFS i po problemie

JarasMSR 27.04.2004 12:00

hehe - DVD2DVD-R sam wypełnia ścięzki dostępu do żądanych przez ifoEdit plików, jednakże robi to w AKTYWNYM oknie i kiedys przypadkowo właczyłem DC i patrzyłem z rozdziawioną mordą jak "ja" wypisuję na głównym chacie ścieżki dostępu do wszystkich plików...

unlegal 23.04.2004 16:40

*** IfoEdit-Mode ***

1:20:04 AM starting RIP
1:52:14 AM finished RIP
1:52:16 AM starting Audiocheck
1:56:26 AM finished Audiocheck
1:56:26 AM searching for DVD2AVI and Plugin... OK
1:56:27 AM updating Registry for DVD2AVI... OK
1:56:27 AM starting DVD2AVI... OK
1:59:54 AM searching for Avisynth.dll and Plugins... OK
1:59:54 AM updating Registry for Avisynth... OK
1:59:56 AM creating Avisynth-Script... OK
1:59:56 AM searching for MPEG2DEC2.dll... OK
1:59:56 AM counting Frames... OK
1:59:58 AM creating IfoEdit-Chapterlist... OK
1:59:58 AM writing Protocol... OK
1:59:58 AM creating Encoder-Script... OK
1:59:59 AM starting MPEG-Encoder... OK
8:35:23 AM starting IfoEdit...

doszedlem do tego mementu, po czym wyskoczylo mi okienko IfoEdit
Program otworzyl okienko open file i kazal wskazac pliki formatu audio, nastepne
okienko i kazal wskazac .VOB , Voba w folderze utworzonym przez DVD2DVD juz nie znalazlem , wienc wskazalem na Voba na kompakcie DVD , po tym IfoEdit sie zawiesil.
W twojej instrukcji nie ma mowy o jakim kolwiek okienku "Open" wywolanego poprzez IfoEdit. Skad mi sie to wzieloi co jest rane, jakies sugestie, czy ktos z was spotkal sie z podobnym problemem ? pozdrawiam!
IfoEdit0.95 , DVD2DVD-R 1.4.6

JarasMSR 22.04.2004 13:09

wypada mieć przynajmniej 20GB =]

Michal2004 18.04.2004 23:16

Cytat:

Napisany przez Riddick2
pomocy ja chce nagrać taką płytkę i jestem przy programie DVD2DVD-R i jak klikam GO pokazuje mi że mam za mało miejsca mimo że płytka ma tylko 5GB a ja mam na dysku 12GB!!
co robić??

zobacz, czy komunikat bedzie sie powtarzal gdy odzaczysz "Create ISO image" w sekcji Settings...

Riddick2 17.04.2004 18:22

co robić??

JarasMSR 15.04.2004 12:17

bo jesli masz zamiar robić kopie 1:1, przy czym większe filmy chcesz dzielić, to DVD2DVD-R potrzebny nie będzie...

Saint 06.04.2004 15:09

Cytat:

Napisany przez JarasMSR
wpierwej jedziesz DVDDecrypterem film z płyty na twardziela opcją Mode->ISO->Read. następnie:
1. jeśli plik sie zmieści na jedną płytkę wypalasz DVDDecrypterem opcją Mode->ISO->Write
2. w przeciwnym wypadku używasz DVDFaba do podzielenia pliku na 2 obrazy iso, które wypalasz j.w.
ale to chyba nienajlepszy temat sobie wybrałeś...

dzięki za pomoc będę walczył dalej a co to znaczy nie najlepszy temat sobie wybralem ????????

JarasMSR 06.04.2004 15:06

wpierwej jedziesz DVDDecrypterem film z płyty na twardziela opcją Mode->ISO->Read. następnie:
1. jeśli plik sie zmieści na jedną płytkę wypalasz DVDDecrypterem opcją Mode->ISO->Write
2. w przeciwnym wypadku używasz DVDFaba do podzielenia pliku na 2 obrazy iso, które wypalasz j.w.
ale to chyba nienajlepszy temat sobie wybrałeś...

Saint 06.04.2004 11:32

Mam pyatanie wiem że może jestym kolejnym nie potrafiącym czytać użytkownikiem ale nie znalazłem odpowiedzi na ponizsze pytanie na dyskusji.
Czy???? istnieje sposóba na kopiowanie filmów DVD tak jak muzyki. Przedstawię jak ja to robię i mam pytanie czy istnieje analogiczny mniej lub więcej podobny sposób na DVD. (A zatem: muzykę zgrywam MusicMatchem potem odpalam WinOnCD i przeciągam pliki wave do zgrania)
Chodzi o to że chcę zgrać film 1:1 więc większe filmy musiałbym podzielić.
Prosiłbym o inf o porogramach i krótki opis czynności

Jabba the Hutt 05.04.2004 22:38

Cytat:

Napisany przez eJaY
Witam! Mam kilka pytań związanych z robieniem kopii płyt zajmujących więcej niz 4,7 gb. Jako poczatkujacy używam Shrinka i własnie w zwiazku z nim mam pare pytań np . Jaki jest zadowalający stopien kompresji filmu?? i jaki dzwiek najlepiej sobie zaznaczyc ac3 czy dts poniewaz probuje zgrac 8 mile a tam sa dostepne oba. Mam nadzieje ze te odpowiedzi nie umkneły mi w powyzszych postach! Pozdrawiam i dzieki za odpowiedz

Co do AC3 i DTS - obie ścieżki dźwiękowe na kopii to sporo miejsca i w związku z tym mniej miejsca na film. JAką zostawić ? Może DTS, ale wtedy na telewizorze nie będziesz miał dźwięku stereo - musisz mieć amplituner z dekoderem DTS albo dekoder DTS w playerze. Jeśli zostanie AC3 to mozesz słuchać zarówno przez zestaw 5.1 jak i telewizor.

Jabba

eJaY 04.04.2004 12:52

Witam! Mam kilka pytań związanych z robieniem kopii płyt zajmujących więcej niz 4,7 gb. Jako poczatkujacy używam Shrinka i własnie w zwiazku z nim mam pare pytań np . Jaki jest zadowalający stopien kompresji filmu?? i jaki dzwiek najlepiej sobie zaznaczyc ac3 czy dts poniewaz probuje zgrac 8 mile a tam sa dostepne oba. Mam nadzieje ze te odpowiedzi nie umkneły mi w powyzszych postach! Pozdrawiam i dzieki za odpowiedz

tytusdezoo 04.04.2004 11:52

Zrobiłem juz troche filmów za pomocą DVD2DVR oraz DVD-maestro(dodawanie polskich napisów) ale ostatnio mam pewien problem , i nie wiem z czego wynika. Po authoringu filmu zawsze dodawałem menu które było, odpalałem program ifoupdate robiłem uaktualnienie plików i wypalałem w NERO.
Tyle że teraz po nagraniu na stacjonarce AIWA AX10 lub u kumpal bliźniaczym SONY wywala komunikat disc is dirty i bląd C13 60. Co to jest ???
Zaznaczam ze stpawdzam to na kompie w windvd5 i wszystko jest OK.
Zmieniłem ostatnio Nero na najnowsze czyżby to był problem????
Proszę o odpowiedź Cobre lub Jedi.

Ps. Jak dodać w DVD maestro PGC2,PGC3....???

LameNT 31.03.2004 22:26

Michal2004,używałem opcji "Analyse video ad add cropping automaticly"w dwuch filmach(Harry P...)i ok.Napisy też robiłem "max bitrate fr credits" 1000, a birtate
ustawiam według przepisu Fido,reszty nie ruszam.I jakoś idzie.Pozdrawiam JK

d@n_007 31.03.2004 18:40

ja mam taki pomysl, ale to wy musicie go zrealizowac duzo nowosci zostalo napisane w tym topiku, powinniście wy zrobić nowe faq do tego programu z uwzględnięciem nowych waszych pomysłów

JarasMSR 31.03.2004 08:06

jeśli plik jest obecny w katalogu systemowym, to wątpie, by był wymagany w katalogu z programem. co do ustawień DVD2DVDR zauważyłem, iż od wersji 1.7.3 (może wcześniejsze też) program zaczął sam zaznaczać odpowiednie pola (Upper field, zig-zag etc.), tak więc, razem z ustawieniami bitrate'u, postanowiłem nie zawracać sobie tym głowy i nie zauważyłem jakiejkolwiek różnicy (ok. 40 zrobionych filmów w ten sposób). co do Tweak Credits, to zawsze patrzę, jak wyglądaja napisy (vide Indiana Jones i filmy z Jackie Chanem) i jeśli po czarnym tle latają sobie białe robaczki, to max bitrate przyjmuje wartość 1000, bo i po co wiecej? (patrz kochanie jakie ten 35 kaskader od sceny na wodospadzie ma zaje...fajne nazwisko - choć pooglądamy, bo to lepsze niż sam film <- to miał być żart, ale jak przypomniałem sobie chociażby filmik Encrypt...)

Michal2004 30.03.2004 19:27

Dzieki za odpowiedz. W ogole troche nieladnie zachowalem sie piszac w tym topicu za pierwszym razem, poniewaz zwyczajnie zapomnialem podziekowac wszystkim tym, ktorzy przyczynili sie do udostepnienia szerszej masie uzytkownikow tajnikow dzialania tego programu ;) Dzieki! :jupi:

Nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz, a mianowicie w pliku readme.txt programu DVD2DVDR jest napisane:
Cytat:

[...]
You also need

comctl32.dll

wich depends on the operating system. Microsoft does not allow the distribution of this dll. See www.microsoft.com
Czy ten plik jest wymagany do poprawnej pracy programu?
Rozumiem, ze jesli tak, to nalezy go przekopiowac do katalogu z DVD2DVDR (z folderu Windows)?
Przy pierwszym filmie nie zrobilem tego i nie bylo problemow, teraz go przekopiowalem, ale sam nie wiem czy jest on wymagany. Czy moze dodatkowo trzeba go jeszcze zarejestrowac? Czy tez wystarczy jesli w ogole jest on obecny w katalogu systemowym Windows?

Jabba the Hutt 29.03.2004 23:26

Cytat:

Napisany przez Michal2004
Witam,
mam kilka pytan, jakie nasunely mi sie podczas pracy z DVD2DVDR:

- czy w koncu mozna miec zaznaczone [V] pole "Upper field first" ? Pytam, poniewaz wczesniej CobraVerde pisal, ze jest to niepolecane, czy nadal tak jest? A moze blad zostal poprawiony?

- W kwestii Bitrate, nalezy zawsze min. ustawiac na 1000 a max. na 7500? Wydaje mi sie, ze od wersji 1.81 program sam wylicza te parametry (to sie pokrywa ze sposobem uzytkownika Fido)

- "Analyse video ad add cropping automaticly" czy ktos uzywa tej funkcji?

- w polu BITRATE mamy funkcje "Tweak credits", jaki jest wg was najodpowiedniejszy wpis (max bitrate fr credits)?

- Czy uzywacie kodeka HuffYUV? Ktos wczesniej pisal, ze nie jest on wymagany, kto ma racje? ;)

- Czy modyfikujecie dodatkowe parametry w ENCODED OPTIONS, mam na mysli "GOP Sequence", "Quantizer characteristics" oraz "Multipass VBR Bias"?

ad.1 nadal stosuję się do zalecania CV.
ad.2 program zawsze sam wyliczał parametry, tylko ,że uparci mogli zastosować swoje własne (robione według przepisu Fido). Ja ostatnio dawałem programowe. Żeby zastosować Fidowe, trzeba zatrzymać program po zrobieniu pliku VAF i go zmodyfikować, potem odpalić sam CCE.
ad.3 nie pamiętam czy to używam ;)
ad.4 nie mieszam przy napisach (credits)
ad.5 używam Huffiego według zaleceń CV
ad.6 nic tu nie mieszam

Jabba

Michal2004 29.03.2004 22:24

Witam,
mam kilka pytan, jakie nasunely mi sie podczas pracy z DVD2DVDR:

- czy w koncu mozna miec zaznaczone [V] pole "Upper field first" ? Pytam, poniewaz wczesniej CobraVerde pisal, ze jest to niepolecane, czy nadal tak jest? A moze blad zostal poprawiony?

- W kwestii Bitrate, nalezy zawsze min. ustawiac na 1000 a max. na 7500? Wydaje mi sie, ze od wersji 1.81 program sam wylicza te parametry (to sie pokrywa ze sposobem uzytkownika Fido)

- "Analyse video ad add cropping automaticly" czy ktos uzywa tej funkcji?

- w polu BITRATE mamy funkcje "Tweak credits", jaki jest wg was najodpowiedniejszy wpis (max bitrate fr credits)?

- Czy uzywacie kodeka HuffYUV? Ktos wczesniej pisal, ze nie jest on wymagany, kto ma racje? ;)

- Czy modyfikujecie dodatkowe parametry w ENCODED OPTIONS, mam na mysli "GOP Sequence", "Quantizer characteristics" oraz "Multipass VBR Bias"?

Jabba the Hutt 29.03.2004 00:31

Cytat:

Napisany przez sirlordthc
Cześć wszystkim mam pytanie ponieważ jestem na razie zielony w temacie "dvd" a planuje zakup nagrywarki.
-- Czy można kopiować płyte dvd w trybie 1:1 np. w nero ?
-- Czy jest jakiś program który łatwo i szybko skopiuje dany film bez zbędnej obróbki ?
-- W jakim formacie najczęściej są filmy w wypożyczalni + czy - ?
-- i w jakim formacie lepiej wypalać
-- i już ostatnie pytanie (sorki że tak hurtowo ale prosze o wyrozumiałość) :jezyk: Jaką wypalarke proponujecie mi kupić osobiście miałem na myśli LiteOna 8x czy to dobry wybór ?

Z góry dzięki . Pozdrawiam

A jaki ten post ma związek z DVD2DVDR ?????

ad.1 dziwny pomysł...
ad.2 dvd2one (płatny). Naucz się DVD Shrink - darmowy
ad.3 to są tłoczone DVD, nie mają nic wspólnego z DVDR
ad.4 w takim jakim odtwarza twój stacjonarny player
ad.5 Pioneer 107. Przy Twojej "wiedzy" możesz sobie nie poradzić z LiteOnem. Albo kup NEC, TEAC...

Jabba

sirlordthc 28.03.2004 22:41

Cześć wszystkim mam pytanie ponieważ jestem na razie zielony w temacie "dvd" a planuje zakup nagrywarki.
-- Czy można kopiować płyte dvd w trybie 1:1 np. w nero ?
-- Czy jest jakiś program który łatwo i szybko skopiuje dany film bez zbędnej obróbki ?
-- W jakim formacie najczęściej są filmy w wypożyczalni + czy - ?
-- i w jakim formacie lepiej wypalać
-- i już ostatnie pytanie (sorki że tak hurtowo ale prosze o wyrozumiałość) :jezyk: Jaką wypalarke proponujecie mi kupić osobiście miałem na myśli LiteOna 8x czy to dobry wybór ?

Z góry dzięki . Pozdrawiam

godi 24.03.2004 17:05

http://www.davis28.pwp.blueyonder.co...die/guide.html

Tu chyba masz ten opis
POzdro ....

whiskey 18.03.2004 03:08

czy moglby ktos podeslac mi opis tego programu z ustawieniami na dvd w formacie ntsc poniewaz wiez ze jest to inaczej niz w pal ?? jak to ustawic ??? czym zlozyc encodowane pliki zamiast ifoeditra nie robi on tego poprawnie z materialem w ntsc

KC42 17.03.2004 19:46

Cytat:

Ja jeszcze nie. Ciekawe - ta wersja wygląda prymitywniej niż te normalne 1.8.1...

Jabba

Program ciekawie zrobiony, ale szkoda że to wersja testowa nic się tym chyba
nie zrobi tylko można popatrzeć i wczytać film, no chyba że ktoś jak to
uruchomić, wszystko ustawiłem ale opcja Run Jobs nie aktywna, przy jednym
takim ustawieniu jak dam AddJob się uaktywnia ale wywala cały film z
programu, w katalogu gdzie jest zainstalowany program nic niema żadnych
pluginów, Ifoedit itp. może są już w pliku exe bo MpegDecoder już jest, można tylko dodać CCE, i w niektórych opcjach pojawia się
napis że ta opcja tylko dla zarejestrowanych użytkowników, może też
trzeba coś wpisać w AVS bo jest puste, w wersji 1.8.1 jest puste
i chodzi to nie wiem, program wygląda całkiem nie źle, i może nie robi tego błędu synchronizacji napisów i dźwięku który jest w niektórych filmach, walczę z tym już od 2 tygodni i nic nie darady zrobić, pewno brak wiedzy pytam na forum ale nikt nie odpowiada albo nie wiedzą albo tajemnica :)

KC42

JarasMSR 17.03.2004 11:46

co by nie tworzyć nowego tematu swóje pytanie co do X-Mena zadam tutaj. czy ktoś się tym już bawił (głupie pytanie - staaary film =]), bo na płytce są trzy strumienie do wyboru - jeden ponad dwugodzinny, 1h40 i 1h50. odpaliłem toto, co by zorientować się, o co chodzi i okazało się, iż jest możliwość włączenia opcji, która podczas filmu wyświetla, poprzedzone krótkimi przerwami, wycięte sceny. gdyby były dwa strumienie, to spoko, ale już kompletnie zgłupiałem, a szukanie różnic w trzech średnio dwugodzinnych filmach zajęłoby trochę czasu, tak więc może ktoś, kto się już bawił rippowaniem tego filmu może mi wyjaśnić, o co chodzi i doradzić, który strumień rippować.

Waldek_27 16.03.2004 09:51

Brak synchronizacji w DVD2DVD (audio - video)

Napisałem już o tym problemie na forum ale w innym miejscu... tak sobie myslę, że chyba tutaj jest jednak odpowiedniejsze miejsce bo w końcu rzecz dotyczy DVD2DVD. Po zrzuceniu filmu na HDD dvd decrypterem i przetwarzaniu fimu przez DVD2DVD+CCE (2.50) okazuje się że po złożeniu wszystkiego dźwiek wyprzedza obraz o jakieś 3-4 sekudny. Przy robieniu k.bezpieczeństwa innych filmów nie było teo problemu.Film to Ali G.Moze ktoś miał podobny przypadek?Jeśli to możliwe to prosze o jakieś łopatologiczne wytłumaczenie jakiego programu mam użyć żeby poprawić synchronizację i w jaki sposób albo gdzie znajdę opis do tego programu.Dzięki za pomoc.

KC42 15.03.2004 20:45

Cytat:

Napisany przez Michal2004
witam,
ktos juz wspominal
tutaj o tym problemie, niestety pozostalo to bez odpowiedzi.
Sam wlasnie zauwazylem, ze to samo dzieje sie z filmem Abbys (SE) (Głębia), drugi moj film "zrobiony" wg instrukcji i zarazem pierwszy z takim problemem...

Ja mam też taki problem z Dniem Niepodległości, głos idzie OK a napisy jak by się cofały w trakcie filmu nie mam pojęcia dlaczego i chyba nikt nie wie :nie:

Jabba the Hutt 15.03.2004 14:45

Cytat:

Napisany przez szymtel
Ostatnio pojawiła sie wersja dvd2dvd-r 2.0.0.Wygląda całkiem inaczej.Czy ktoś z szanownych forumowiczów bawił się tą wersją.
Pozdrawiam

Ja jeszcze nie. Ciekawe - ta wersja wygląda prymitywniej niż te normalne 1.8.1...

Jabba

szymtel 15.03.2004 09:48

Ostatnio pojawiła sie wersja dvd2dvd-r 2.0.0.Wygląda całkiem inaczej.Czy ktoś z szanownych forumowiczów bawił się tą wersją.
Pozdrawiam

xbaca 12.03.2004 22:50

[QUOTE=Jabba the Hutt]Xbaco, nie czytasz dokładnie nawet tego wątku.

CUT

dzięki za odpowiedź !!!zaoszędziło mi to płytek :)

byc może pobierznie "przeleciałem" watek ..;) - wisze na modemie ...

wróce do orginalnego softu w nagrywarce i zobaczę ...
jeszcze raz dzięki

pozdrawiam
xbaca

Adams32 12.03.2004 20:13

Cytat:

Napisany przez JarasMSR
jeszcze nie spotkałem płyty, której Decrypter by nie podołał.

To spróbuj film "Częstotliwość" (Frequency). :)

Jabba the Hutt 12.03.2004 03:03

Cytat:

Napisany przez xbaca
Witam !
1.przestudiwałem "prawie" cały wątek , przerobiłem już trochę filmów

wszystko z automatu - dvd2dvd-r 1.8.0 i było ok do momentu jak wziąłem się za wydanie rozszerzone "władcy pierścieni" .....
cinema craft przechodzi, tylko wywala się na info editcie : za mały bufor czy cos takiego (dokładnie będę wiedział rano - jak się wywali ;) )

nigdy przedtem nie miałem takiego komunikatu ...
wolne miejsce na dysku 29 GB , wcześniej użyty smart ripper itd itp

co to może być ??? spotkał się ktoś z tym

2. po nagraniu (wypaleniu ) płytki (dysan max x4 , liteon 451@812) robi się coś takiego że w kompie odtwarza spoko, a w stacjonarnym są zwisy : zawsze na końcach płyt - dwa rozdziały do końca, trzy,max cztery. ????

czy to jest problem z wypalaniem, czy problem z odtwarzaczem ???
wypalałem dwie płytki pod rząd (różne filmy, robione dvd2dvd-r) i na jednym są zwiechy a na drugim nie ?? a w kompie odtwarza oba bez problemu ????

pozdrawiam i dzięki za jakiekolwiek info ..

xbaca

Xbaco, nie czytasz dokładnie nawet tego wątku. Przecież niedawno proponowałem sposób ZDRAPKI. Może go sprawdzisz :
"Swojego czasu kilka osób miało problem z Drużyną pierścienia - wersja extended.
Otóż po obróbce DVD2DVD-R i CCE podczas składania wszystkiego do kupy w ifoedit wywalał się błąd bufora gdzieś przy 80 %.

Znalazłem sposób by wszystko złożyć do kupy omijając Ifoedit.

Otóż do złożenia wszystkiego w całość użyłem programu ReJig.
Posiada on wiele możliwości, a jego twórcą jest Nico, twórca jednej z wersji kodeka xvid. Otóż jest tam funkcja DVD Author. Jak się ją wykorzysta zobaczymy obraz jakby żywcem wyjęty z ifoedit. I składamy tak samo, choć sam program działa inaczej.

Tutaj jest jednak jedno małe ale. Otóż w przeciwieństwie do ifoedit jest opcja użycia orginalnego ifo (chodzi o to by nie były zielone napisy). NIE ZAZNACZAJMY JEJ !!! bo się program wywali. Kolor napisów poprawiamy już w ifoedit."

<<Cytat ze Zdrapki>>

Co do drugiego to może być problem z nośnikiem albo wypalarką, albo programem. Wybór jest duży choroba... A moze to kolejne swiadectwo "wspaniałości" taniego, przerabianego LiteOna.

Jabba

P.S. He,he o LOTR extended trzeba chyba będzie zrobić osobny wątek i dać te 2 sposoby :
1. Instant Copy 8
2. sposób zdrapki z ReJig (ominięcie IfoEdit).

Sprawa ta nie występuje przy LOTR TT extended. Tam pierwsza płyta wchodzi na DVDR bez kompresji.

Efreb 12.03.2004 01:25

Witam !

wszystko z automatu - dvd2dvd-r 1.8.0 i było ok do momentu jak wziąłem się za wydanie rozszerzone "władcy pierścieni" .....
cinema craft przechodzi, tylko wywala się na info editcie : za mały bufor czy cos takiego (dokładnie będę wiedział rano - jak się wywali ;) )

Tak, mialem dokladnie to samo w tym filmie. Tak przy 80% pracy. Poradzilem sobie innym programem. InstantCopy 8 zrobil to znakomicie. Mysle ze nie bedziesz mial z tym problemu.
Pozdrawiam

xbaca 11.03.2004 21:40

Witam !

2. po nagraniu (wypaleniu ) płytki (dysan max x4 , liteon 451@812) robi się coś takiego że w kompie odtwarza spoko, a w stacjonarnym są zwisy : zawsze na końcach płyt - dwa rozdziały do końca, trzy,max cztery. ????

czy to jest problem z wypalaniem, czy problem z odtwarzaczem ???
wypalałem dwie płytki pod rząd (różne filmy, robione dvd2dvd-r) i na jednym są zwiechy a na drugim nie ?? a w kompie odtwarza oba bez problemu ????

pozdrawiam i dzięki za jakiekolwiek info ..

xbaca

Michal2004 11.03.2004 12:41

Cytat:

Napisany przez Efreb
Nasunelo mi sie jeszcze jedno pytanko. Zrobilem mianowicie kilka filmikow w ostatnim czasie i wszystkie ta sama metoda.
Rip z pomoca DVD Fab
reszta DVD2DVD-R
wypalanko obrazu Nero
Jednak w pierwszym Matrixie okazalo sie iz napisy przesuwaja sie do przodu w miare postepu filmu. Czyli pod koniec filmu wyprzedzaja sceny juz o bardzo dlugi kawalek (kilkanascie sekund).
Czy potraficie okreslic przyczyne? No i moze rada jak tego uniknac lub naprawic bo chce powtorzyc ten film z dobrym efektem koncowym.
Wszystkie inne filmy robione ta metoda sa bez wad.
Pozdrawiam

witam,
ktos juz wspominal
tutaj o tym problemie, niestety pozostalo to bez odpowiedzi.
Sam wlasnie zauwazylem, ze to samo dzieje sie z filmem Abbys (SE) (Głębia), drugi moj film "zrobiony" wg instrukcji i zarazem pierwszy z takim problemem...

Efreb 11.03.2004 01:12

Nasunelo mi sie jeszcze jedno pytanko. Zrobilem mianowicie kilka filmikow w ostatnim czasie i wszystkie ta sama metoda.
Rip z pomoca DVD Fab
reszta DVD2DVD-R
wypalanko obrazu Nero
Jednak w pierwszym Matrixie okazalo sie iz napisy przesuwaja sie do przodu w miare postepu filmu. Czyli pod koniec filmu wyprzedzaja sceny juz o bardzo dlugi kawalek (kilkanascie sekund).
Czy potraficie okreslic przyczyne? No i moze rada jak tego uniknac lub naprawic bo chce powtorzyc ten film z dobrym efektem koncowym.
Wszystkie inne filmy robione ta metoda sa bez wad.
Pozdrawiam

Kris 10.03.2004 11:20

Witam Wszystkich,

Mam pytanie: czy istnieje podobne oprogramowanie do kopiowania DVD pod Linuxa?
Chodzi mi o coś podobnego do:
- DVD Decryptera,
- DVD2DVD-R,
- CCE,
- DVD Shrink.
Jeśli ktoś coś na ten temat wie to byłbym wdzięczny.

Dzięki i pozdrawiam!

ideJ 10.03.2004 00:23

Cytat:

Napisany przez dudo
a ja lubie menu i generalnie żeby film wygladał tak jak orginalny

poprosze o jakis bliższy namiar jak to zrobić ręcznie bo walczę z tematem od tygodnia
P L E A S E

Zajrzyj na www.cdrinfo.pl do działu DVD i artykułu o Wielkiej Trójce.

diabełek 09.03.2004 13:38

Jeszcze 1 pytanko na poprzednie znalazlem juz rozwiazanie po prostu new ver progsa posiadam. A teraz to zripowalem decss film identify z dysku chodzi w powerdvd, a jak go wrzuce do dvd2dvd-r to zaczyna go demultiplexing, a potem wywala blad datei nicht gefunden, wiem co to znaczy ale dlaczego sie tak dzieje. Rozumiem ze najlepszy jest dvdDecrypter??

diabełek 09.03.2004 12:48

DeCSS

diabełek 09.03.2004 12:47

Ja mam takie pytanie czemu w settings u was na screnach jest dostepna opcja IGNORE CSS i druga KEYSEARCH i mozna je wlaczyc i wylaczyc.Natomiast u mnie ona nie dziala?! Wiem do czego to sluzy ale czemu nie dziala

dudo 09.03.2004 11:56

a może jednak z menu

Cytat:

W DVD2DVDR nie da się. Pozostaje Instant Copy 8 albo jakaś ręczna obróbka według instrukcji z Doom9. Ja tam menu nie potrzebuję, wolę sam film.

Jabba

a ja lubie menu i generalnie żeby film wygladał tak jak orginalny

poprosze o jakis bliższy namiar jak to zrobić ręcznie bo walczę z tematem od tygodnia
P L E A S E

Jabba the Hutt 09.03.2004 02:58

Cytat:

Napisany przez Metal_Azo
Dzięki Jabba. Tak też myślałem. Ale kto pyta nie błądzi.
A może powiesz jak to robić aby było menu.

W DVD2DVDR nie da się. Pozostaje Instant Copy 8 albo jakaś ręczna obróbka według instrukcji z Doom9. Ja tam menu nie potrzebuję, wolę sam film.

Jabba

Metal_Azo 08.03.2004 16:03

Cytat:

DVD2DVDR nie zgrywa menu. To program. ktorego podstawą działania jest opcja ONLY MOVIE. Czyli sam film, wybrane ścieżki audio, wybrane napisy.

Jabba

Dzięki Jabba. Tak też myślałem. Ale kto pyta nie błądzi.
A może powiesz jak to robić aby było menu.

Jabba the Hutt 08.03.2004 14:37

Jabba

Metal_Azo 08.03.2004 09:58

Cytat:

Napisany przez Miho
Oczywiście - to podstawa.Od tego powinieneś zacząć>sugestia ze zmiana wersji CCE to taka druga deska ratunkowa.Ale z tego to pisze Ci na logu program to chodzi o zripowanie płyty na HDD,ponieważ sygnalizuje Ci błedy w odczytaniu klucza CSS(Does not found a valid key (bez ptaszkowania Ignore CSS / No Keysearch )

Witam ponownie.
Po wielu godzinach w sobotę i niedzieę wreszcie się udało. Film z 7 G przerobiłem na 4,7 - czyli to co chciałem. Dzieki wszystkim za rady. No ale nie jest tak jak bym chciał.
Otóż robiłem to z koncertem Metaliki 2 DVD. Kilka wersji dźwiękowych. Napisy mnie nie interesowały. Po wielu godzinach otrzymałem wynik na hdd.
Zgrałem na płytkę DVD-r i się okazało że nie mam menu.
Czyżby DVD2DVD-R nie zgrywał menu ?
Proszę o jakąś radę
Z góry dzięki za info.

Jabba the Hutt 08.03.2004 04:16

Gotowy produkt programu IC8 mogłeś nagrać za pomocą DVD Decryptera. On rozpoznaje format tego programu.

Jabba :cool:

Efreb 08.03.2004 01:31

Troszke to było zawiłe ale udaloe sie. InstantCopy 8 spisal sie na medal. Troche upierdliwe bylo to, iz musialem najpierw robic obraz na wirtualny dysk a potem dopiero na plytke. Jednak inaczej nie chcial zrobic. Wazne, ze efekt koncowy jest zadowalajacy. Pozdraiam i dzieki za wsparcie. :)

Efreb 07.03.2004 02:03

Piekne dzieki .... sprobuje jutro bo w tej chwili zapuscilem proponwany InstantCopy 8. Zobacze co ten powie na ten temat. Moze juz bedzie po klopocie :)
Narazie pozdrawiam i dziekuje za podpowiedzi. Jutro dam odpowiedz co wyszlo.

Jabba the Hutt 07.03.2004 01:55

Cytat:

Aha, podobno Zdrapka z tym sobie poradził.

Jabba

"Swojego czasu kilka osób miało problem z Drużyną pierścienia - wersja extended.
Otóż po obróbce DVD2DVD-R i CCE podczas składania wszystkiego do kupy w ifoedit wywalał się błąd bufora gdzieś przy 80 %.

Znalazłem sposób by wszystko złożyć do kupy omijając Ifoedit.

Otóż do złożenia wszystkiego w całość użyłem programu ReJig.
Posiada on wiele możliwości, a jego twórcą jest Nico, twórca jednej z wersji kodeka xvid. Otóż jest tam funkcja DVD Author. Jak się ją wykorzysta zobaczymy obraz jakby żywcem wyjęty z ifoedit. I składamy tak samo, choć sam program działa inaczej.

Tutaj jest jednak jedno małe ale. Otóż w przeciwieństwie do ifoedit jest opcja użycia orginalnego ifo (chodzi o to by nie były zielone napisy). NIE ZAZNACZAJMY JEJ !!! bo się program wywali. Kolor napisów poprawiamy już w ifoedit."

Cytat ze Zdrapki

Jabba

Efreb 07.03.2004 01:51

Cytat:

Napisany przez ideJ
Te filmy są w NTSC? IfoEdit ma kłopoty z NTSC. Najlepiej skorzystać z ReJig'a -- szkoda tylko, że Nic ostatnio ma mniej czasu na jego rozwijanie...

Filmy sa w PALu i nie widac w nich chyba nic dziwnego. Oto kilka parametrow filmu:
Duration: 01:57:29;19
Bytes: 4 991 858 KB
Aspecr Ratio: 16 : 9
Resolution: 720x576
Video Format: PAL / 25 fps
Chroma Format: 4:2:0
Norm. Bitrate: 7500000 bit/s
VBV Buffer Size: 112
DC Precision: 9 bit
PTS: 25854

Jabba the Hutt 07.03.2004 01:50

Cytat:

Ja też miałem ten problem. W końcu 1 DVD zrobiłem Instant Copy 7. Ktoś tu sobie z tym poradził... Poszukaj na forum. Wiem ,że ktoś radził użycie CCE 2.67, ale nie wiem co t oma do rzeczy skoro to Ifo Edit zawodzi.

Jabba

Aha, podobno Zdrapka z tym sobie poradził.

Jabba

Jabba the Hutt 07.03.2004 01:48

Cytat:

Napisany przez Efreb
Mam doslowinie ten sam problem z LOTR 1 dvd1, powtarzam juz chyba 10 raz cala procedure i zawsze w tym samym miejscu mam te sama zachowanie (komunikaty) nie wiem co z tym zrobic? Nie znalazlem miejsca by ktos podpowiedzial jak to ugrysc. Moze sie jednak myle. Prosze o pomoc!
Aha jeszcze jedno > nie wkladam 2 audio tylko jedno, wiec mysle ze to niema znaczenia. To chyba jakies ustawienie??

Ja też miałem ten problem. W końcu 1 DVD zrobiłem Instant Copy 7. Ktoś tu sobie z tym poradził... Poszukaj na forum. Wiem ,że ktoś radził użycie CCE 2.67, ale nie wiem co t oma do rzeczy skoro to Ifo Edit zawodzi.

Jabba

ideJ 07.03.2004 01:29

Te filmy są w NTSC? IfoEdit ma kłopoty z NTSC. Najlepiej skorzystać z ReJig'a -- szkoda tylko, że Nic ostatnio ma mniej czasu na jego rozwijanie...

Efreb 07.03.2004 00:25

Stary temat: "Input Stream buffer too small"

Cytat:

Napisany przez Zdrapka
Ratujcie. Bo nie wiem co robić.
Wszystko idzie zgodnie z instrukcją (zresztą wszystko do tej pory szło dobrze), aż do momentu gdy IFOEDIT po 82% multiplexingu daje taki komunikat:

"Internal Error. Input Stream buffer too small. Please inform Derrow."

Gdy robiłem filmy z jedną ścieżką dźwiękową i dwoma napisami wszystko szło w porządku. Ale te kłopoty pojawiły się gdy chciałem zrobić film z dwiema ścieżkami dźwiękowymi i czterema napisami.

Dla jasności dodam, że jest to drugi komunikat. Pierwszy ostrzega o zbyt małym buforze wejściowym. Jak się kliknie OK, to pochodzi z kilka sekund i wywala ten drugi komunikat.

Próbowałem znaleźć w IFOEDIT jakieś opcje, które mogłyby zwiększyć ten bufor ale takich nie znalazłem.
Jak rozwiązać ten problem?

Mam doslowinie ten sam problem z LOTR 1 dvd1, powtarzam juz chyba 10 raz cala procedure i zawsze w tym samym miejscu mam te sama zachowanie (komunikaty) nie wiem co z tym zrobic? Nie znalazlem miejsca by ktos podpowiedzial jak to ugrysc. Moze sie jednak myle. Prosze o pomoc!
Aha jeszcze jedno > nie wkladam 2 audio tylko jedno, wiec mysle ze to niema znaczenia. To chyba jakies ustawienie??

Kris 05.03.2004 08:23

Witam Wszystkich,

Zrobiłem wszystko zgodnie z opisem (film - Czerwony Smok) - wyszło idealnie.
Ale... D2D zgrał mi materiał do 4.1-4.2 GB - czyli na płytce w Nero widziałem jeszcze wolne miejsce.
Film przed ponowną kompresją ważył jakieś 5,5 GB. O co tu chodzi? Czy należy zmienić wartości bitrate'u na "Maximum"? U mnie było na normal. Zawsze te kilka-kilkanaście MB więcej to coś...

Dzięki za odpowiedzi!
Pozdrawiam
KristofS

Miho 04.03.2004 18:30

Cytat:

Napisany przez Metal_Azo
Dzięki za info.
Dziś powalczę.
Wczoraj wieczorkiem walczyłem ale zmieniłem tylko CCE na wersję CCE 2.67.
I tez było Does not found a valid key (bez ptaszkowania Ignore CSS / No Keysearch w Setting. Gdy go odptaszkowałem było to samo co w moim poście powyżej.
Dziś zamienię jeszcze DVD2DVD-R na wersję 1.8.0 lub 1.8.1. I zobaczymy co z tego wyjdzie.
Z tego co piszecie to ripujecie płytkę na HDD innym programem (Decrypter lub Smart Ripper) a nie DVD2DVD-R ?

Odezwę sie wieczorkiem.
Pozdrawiam i dzięki jeszcze raz.
Azo

Oczywiście - to podstawa.Od tego powinieneś zacząć>sugestia ze zmiana wersji CCE to taka druga deska ratunkowa.Ale z tego to pisze Ci na logu program to chodzi o zripowanie płyty na HDD,ponieważ sygnalizuje Ci błedy w odczytaniu klucza CSS(Does not found a valid key (bez ptaszkowania Ignore CSS / No Keysearch )

Czarli12 04.03.2004 11:04

A ja mam inną metodę ripowania. Korzystam z DVDShrink-a. Korzystając z funkcji re-author ripuję sam film wyrzucając od razu nipotrzebne ścieżki dźwiękowe i napisy (oczywiście bez kompresji). A dalej to już tylko DVD2DVD-R v1.8.1 który pięknie doprowadzi cały proces do końca.

Metal_Azo 04.03.2004 09:08

Dzięki za info.
Dziś powalczę.
Wczoraj wieczorkiem walczyłem ale zmieniłem tylko CCE na wersję CCE 2.67.
I tez było Does not found a valid key (bez ptaszkowania Ignore CSS / No Keysearch w Setting. Gdy go odptaszkowałem było to samo co w moim poście powyżej.
Dziś zamienię jeszcze DVD2DVD-R na wersję 1.8.0 lub 1.8.1. I zobaczymy co z tego wyjdzie.
Z tego co piszecie to ripujecie płytkę na HDD innym programem (Decrypter lub Smart Ripper) a nie DVD2DVD-R ?

Odezwę sie wieczorkiem.
Pozdrawiam i dzięki jeszcze raz.
Azo

LameNT 04.03.2004 01:44

Tak jak Miho,z tym że ripp Decrypterem. DVD2DVD-R 1.8.0+CCE2.66.01.07.Próbowałem innymi wersjami ale dopiero ten zestaw "odpalił"."H.Potter" pl 5 passe
według instrukcji z pierwszej strony(i następnych) wyszedł całkiem przyzwoicie(super)18.32 godziny na celku 1200+256ddr,wyłączone wszystko co się da w xppro.I nie "ptaszkuję" Ignore CSS[I]

Miho 02.03.2004 23:17

Miałem podobny problem i wydaje mi się (pomimo iż jestem poczatkujacym spawaczem płytek) że ta opcja ignorowania kodu css albo nie działa poprawnie albo kod nie moze być ignorowany.Ja stosuje sprawdzona metodę ripowania materiału na HDD-używam Smart Rippera.I Tobie też to proponuje.A druga moja sugestia to zainstaluj raczej wersje CCE 2.67.Moja 2.5 była jakaś "zwalona" i komp wieszał mi się po kilku godzinach pracy.Nie wnikałem,być może wynikało to z braku wsparcia dla Athlona i powodem wieszania były instrukcje,a właściwie ich brak.

Miho 02.03.2004 23:12

Miałem podobny problem i wydaje mi się (pomimo iż jestem poczatkujacym spawaczem płytek) że ta opcja ignorowania kodu css albo nie działa poprawnie albo kod nie moze być ignorowany.Ja stosuje sprawdzona metodę ripowania materiału na HDD-używam Smart Rippera.A druga moja sugestia to zainstaluj raczej wersje CCE 2.67.Moja 2.5 była jakaś "zwalona" i komp wieszał mi się po kilku godzinach pracy.Nie wnikałem,być może wynikało to z braku wsparcia dla Athlona i powodem wieszania były instrukcje,a właściwie jej brak.

Metal_Azo 02.03.2004 18:54

Witam.
A więc tak, może to i gdzieś było ale niestety ja tego nie znalazłem. Przeczytałem wsio w tym temacie.
Proszę o pomoc.
Zacząłem dziś (poraz pierwszy) zabawę z DVD2DVD-R. Zrobiłem wsio jak w instrukcji - krok po kroku.

I tak sie moja zabawa skończyła:

16:21:34 starting RIP
16:53:25 finished RIP
16:53:26 starting Audiocheck
16:53:27 finished Audiocheck
16:53:27 searching for DVD2AVI and Plugin... OK
16:53:27 updating Registry for DVD2AVI... OK
16:53:27 starting DVD2AVI... OK
16:55:27 searching for Avisynth.dll and Plugins... OK
16:55:27 updating Registry for Avisynth... OK
16:55:28 creating Avisynth-Script... OK
16:55:28 searching for MPEG2DEC2.dll... OK
16:55:28 counting Frames... FAILURE
16:55:28 ERROR

Próbowałem kilka razy.
W czym problem ??
Używam DVD2DVD-R 1.4.6
Ifoedit 0,95
CCE SP Ver 2.50.01.00

Acha i jeszcze jedno. Jak nie odptaszkuję opcji Ignore CSS / No Keysearch w Setting - to wyskakuje błąd:
Does not found a valid key
W przypadku odptaszkowania ten błąd się nie pojawia, ale jest jak wyżej.
Pozdrawiam.
Azo

ideJ 02.03.2004 16:25

Może nie lubi rodzaju wybranego przez Ciebie nośnika? (np lubi dvd+r a nagrałeś na dvd-r)

outsider 02.03.2004 00:21

dzieki za wczesniejsze rady
ale pojawil sie koleny problem, kiedy juz nagralem film na plyte dvd(r i rw) okazuje sie ze stacjonarny odtwarzacz dvd jej nie widzi? czy ktos mial podobny problem lub zna lekarstwo?? sorka ale dopiero raczkuje w temacie :-)

Miho 29.02.2004 01:00

No,nie wiem ?

Cytat:

Napisany przez CougaR2
Tak sobie czytam ten cały topic i doszedłem do wniosku że niektorzy maja opory ;) przed formatem dysku na NTFS i reistalką XPka. Jest proste rozwiązanie: użyć komendy "CONVERT C: FS:NTFS /X". I po kłopocie. Żadnych formatów i takich tam piedół :)

PS: Czyży ten topic zanikał... :( To bardzo niedobrze bo można sie to dowiedzieć ciekawych rzeczy... Ludzie piszcie !!! ;)

z tego co doczytałem sie w jednej z madrych "knig" ten rodzaj konwertowania systemu plików podobno nie jest najlepszy.Autorzy w publikacji stwierdzają ze na tak stworzonym systemie plików aplikacje działają sporo wolniej.Nie wiem dlaczego,madrale też tego nie podają,Info takie znalazłem w ksiazce "Windows XP dla ekspertów :uczen: .Pozdrófka dla "palaczy"

exbach 27.02.2004 19:26

Witam
kiedyś już o to pytałem ale chyba nikt nie zauważył albo ja przegapiłem odpowiedź. Jak zrzucić z koncertowej płyty DVD samą ścieżkę dźwiękową po to by móc nagrać na CD
Czy ktoś zna sposób lub miejsce gdzie to opisano?
Dziękuję

ideJ 27.02.2004 17:46

http://www.cdrinfo.pl/artykuly/dvd_strukt/ i http://cdrinfo.pl/artykuly/poznacdvd/
nie za długie a powinny pomóc
Nero nie chciał przyjąć bo potrzebuje pełnej struktury płyty a nie jednego, wyrwanego z kontekstu, titlesetu.

mgap 27.02.2004 13:22

dvd2dvd-r 1.81 nie stworzyl mi plikow video_ts i video_iso

Po pierwsze czy jest jakis prosty sposob na to jak rozpozac co jest wlascicwym filmem a co dodatkiem zeby w dd2dvd-r latwo zaznaczyc odpowiednie opcje? po drugie przy kopiowaniu gladiatora utworzyl mi tylko 4 pliko video 01 bez video ts i ifo nero nie chcial tego przyjac czy cos zrobilem zle czy moze te pliki inaczej sie tworzy. przepraszam za pytanie laika.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:18.