Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 11.05.2007, 12:43   #76
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
OK

Można to zrobić na kilka sposobów... Dźwięk/podpisy można ustawiać w VTSM i VTST. Trzeba znaleźć miejsce do ich ustawienia, które będzie wywoływane przed uruchomieniem menu, a później nie będzie już wywoływane (żeby działały ustawienia wybrane z menu) - np. jakiś pusty PGC w VTSM.

Jeśli nie ma, zrób tak:

- PPM na VTSM 1 i z menu wybierz New dummy PGC,

- w pre commands nowego PGC wpisz komendę ustawiającą wybrane audio i podpisy (Set Audio stream = 1 ; Set Sub-picture stream = 0, off ), oraz instukcję skoku do Root menu (LinkPGCN PGC 1),

- z menu 'Menu' wybierz 'Set menu type' i wybierz typ, którego jeszcze nie użyto w VTSM, np. Angle menu

- zmień skok w First play PGC na skok do nowego menu, czyli np. (JumpSS) Jump to VTSM 1, Angle menu (TTN 1)

- oczywiście zapisz, testuj...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.05.2007, 14:17   #77
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
działa teraz jak należy, dzięki.

Ostatnio zmieniany przez KC42 : 11.05.2007 o godz. 14:42
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.05.2007, 11:29   #78
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez KC42 Podgląd Wiadomości
działa teraz jak należy, dzięki.
kiedyś już się pytałem czemu tak jest i jak to zrobić ale w końcu dałem spokój.

Dlaczego po usunięciu ścieżek napisów ponad polską programem DVDRemake czy CloneDVD, napisy działają jak trzeba tylko jeden problem odtwarzacz stacjonarny po naciśnięciu display pokazuje że napisy nazywają się english oczywiście wyświetlają się jako polskie sprawdzałem na kilku odtwarzaczach stacjonarnych jest to samo (co ciekawe na komputerze pokazuje dobrze) patrząc w PGC edit napisy nie zmieniły miejsca czyli dalej pl ma nr 2 i drugie napisy secondary pl ma miejsce 11. to nie rozumiem co z tym wyświetlaniem wersji napisów
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-capture.jpg  
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.05.2007, 11:36   #79
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez KC42 Podgląd Wiadomości
kiedyś już się pytałem czemu tak jest i jak to zrobić ale w końcu dałem spokój.

Dlaczego po usunięciu ścieżek napisów ponad polską programem DVDRemake czy CloneDVD, napisy działają jak trzeba tylko jeden problem odtwarzacz stacjonarny po naciśnięciu display pokazuje że napisy nazywają się english oczywiście wyświetlają się jako polskie sprawdzałem na kilku odtwarzaczach stacjonarnych jest to samo (co ciekawe na komputerze pokazuje dobrze) patrząc w PGC edit napisy nie zmieniły miejsca czyli dalej pl ma nr 2 i drugie napisy secondary pl ma miejsce 11. to nie rozumiem co z tym wyświetlaniem wersji napisów
Próbowałem taki trik, że usunąłem puste napisy PGCeditem i się dobrze wyświetlają ale nie chodzą z pozycji menu. program pokazuje ostrzeżenia i na końcu zieloną tabelę jak dla mnie skomplikowaną aż włos się jeży, pewno chodzi o mapowanie ale co mam czytać z tej tabelki. czy może to chodzi o to że tabelka pokazuje miejsca gdzie trzebna zmienić, no ale co mam dać 0 lub 1 zamiat cyfr tam zamiszczonych bo takie mają teraz miejsca kolejne po wywaleniu pozostałych
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-capture_2.jpg   -capture_3.jpg   -capture_4.jpg  

Ostatnio zmieniany przez KC42 : 17.05.2007 o godz. 12:10
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.05.2007, 13:28   #80
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez KC42 Podgląd Wiadomości
czy może to chodzi o to że tabelka pokazuje miejsca gdzie trzebna zmienić, no ale co mam dać 0 lub 1 zamiat cyfr tam zamiszczonych bo takie mają teraz miejsca kolejne po wywaleniu pozostałych
Tak, o to chodzi...

Co masz dać? Pomyśl, strumień miał nr 2, usunąłeś 2 pierwsze (0 i 1) czyli wylądawał na numerze 0 chyba, nie?

Swoją drogą zawsze mnie fascynowało, po kiego ludzie usuwają te napisy?

Czy te 1,5MB zbawi cię przy kompresji?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.05.2007, 13:42   #81
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
Tak, o to chodzi...

Co masz dać? Pomyśl, strumień miał nr 2, usunąłeś 2 pierwsze (0 i 1) czyli wylądawał na numerze 0 chyba, nie?

Swoją drogą zawsze mnie fascynowało, po kiego ludzie usuwają te napisy?

Czy te 1,5MB zbawi cię przy kompresji?

na tym filmie było bodajże 12 języków i to w 2 wersjach primary i secondary napisy primary każdy ma po 9 mb dużo dialogów x12 + 12 następnych po 4 mb każdy, a chciałem jeszcze zostawić menu i nic nie kompresować i się udało po wywaleniu napisów, poradziłem sobie z tym w dziwny sposów w ścieżce pustej angielskiej wpisałem pl jest OK. wyświetla prawidłowo.

teraz to drugie z tym mapowaniem tam są też cyfry inne niż 2 i 11 bo te to wiadomo zmieniam na 0 i 1, a jak jest 63 czy 14 czy 12 tez mam dać 0 i 1 bo i takie występują

Ostatnio zmieniany przez KC42 : 17.05.2007 o godz. 13:45
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.05.2007, 16:07   #82
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ile napisów zostawiłeś?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.05.2007, 16:10   #83
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
Ile napisów zostawiłeś?
tylko 2 polskie główny i secondary

zmieniłem tylko w tym zaznaczonym na czerwono na 0 i 1 a reszta to nie wiem gdzie
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-capture_4.jpg  

Ostatnio zmieniany przez KC42 : 17.05.2007 o godz. 16:17
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.05.2007, 17:00   #84
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Reszta jest nieistotna - przecież je wyciąłeś.

Zablokuj przyciski zmiany napisów które wyciąłeś w menu i wystarczy...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.05.2007, 10:44   #85
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
Reszta jest nieistotna - przecież je wyciąłeś.

Zablokuj przyciski zmiany napisów które wyciąłeś w menu i wystarczy...
wczoraj pisałem że zmieniłem, nazwę english na PL i jest OK czyli pisze PL a nie english ale jednak nie bardzo, jest inny problem teraz zawsze pisze jak dam display w stacjonarce że są napisy włączone PL czy się wyświetlają czy nie zawsze pokazuje PL strasznie to dziwne.

co to znaczy zablokować zmiany napisów .

Ostatnio zmieniany przez KC42 : 18.05.2007 o godz. 11:14
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.05.2007, 11:18   #86
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez KC42 Podgląd Wiadomości
wczoraj pisałem że zmieniłem, nazwę english na PL i jest OK czyli pisze PL a nie english ale jednak nie bardzo, jest inny problem teraz zawsze pisze jak dam display w stacjonarce że są napisy włączone PL czy się wyświetlają czy nie zawsze pokazuje PL strasznie to dziwne.

co to znaczy zablokować zmiany napisów .
no dobra a jak to zrobić w tym filmie nie ma napisu o numerze 3 w tabelce, szkoda że PGCedit nie sugeruje co w pisać zamiast pokazywać tylko miejsca.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-1_7.jpg   -2_7.jpg   -3_7.jpg  
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.05.2007, 15:12   #87
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez KC42 Podgląd Wiadomości
co to znaczy zablokować zmiany napisów .
Zablokować przyciski - w menu ustawień napisów ukryj/hide przyciski wyboru ścieżek, które usunąłeś, a pod polską jeśli jest instr. Set sub ustaw właściwy nr dla ścieżki polskiej (po usunięciu innych). Jeśli napisy zmieniane są dalej, np. przez rejestr, musisz w nim ustawić odpowiedni numer ścieżki.

PGCEdit nie robi sam remapowania, a wskazuje te instrukcje, bo proces nie jest oczywisty - napisy mogą być zmieniane bezpośrednio instrukcją Set Sub-picture stream = 0, on, ale mogą być zmieniane pośrednio przez rejestr Set Sub-picture stream = gprm(x); a na rejestrach można robić przeróżne operacje artmetyczne, logiczne, co się komu uroi podczas authoringu. I jak on ma za tym trafić?

Taki przypadek masz na drugiej płycie - najlepiej:
- zablokuj w menu przyciski od usuniętych subs, a dla ustawienia polskich wstaw właściwą ścieżkę (0,on)
- puść śledzenie działania płyty z breakiem na instrukcji zmiany subs (do startu filmu) analizując, który rejestr przechowuje info o numerze ścieżki
- powtórz śledzenie z breakiem na w/w rejestrze inicjalizując go wartością 64 dla włączonych napisów, 0 (lub 63) dla wyłączonych.


BTW Mam nadzieję, że te ścieżki napisów usunąłeś wcześniej w jakimś Remaku na przykład, bo tak to nie ma już najmniejszego sensu - PGCEdit nie modyfikuje vobów, czyli ścieżki po takim przelocie, cały czas w nich są!
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.05.2007, 10:19   #88
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
Zablokować przyciski - w menu ustawień napisów ukryj/hide przyciski wyboru ścieżek, które usunąłeś, a pod polską jeśli jest instr. Set sub ustaw właściwy nr dla ścieżki polskiej (po usunięciu innych). Jeśli napisy zmieniane są dalej, np. przez rejestr, musisz w nim ustawić odpowiedni numer ścieżki.

PGCEdit nie robi sam remapowania, a wskazuje te instrukcje, bo proces nie jest oczywisty - napisy mogą być zmieniane bezpośrednio instrukcją Set Sub-picture stream = 0, on, ale mogą być zmieniane pośrednio przez rejestr Set Sub-picture stream = gprm(x); a na rejestrach można robić przeróżne operacje artmetyczne, logiczne, co się komu uroi podczas authoringu. I jak on ma za tym trafić?

Taki przypadek masz na drugiej płycie - najlepiej:
- zablokuj w menu przyciski od usuniętych subs, a dla ustawienia polskich wstaw właściwą ścieżkę (0,on)
- puść śledzenie działania płyty z breakiem na instrukcji zmiany subs (do startu filmu) analizując, który rejestr przechowuje info o numerze ścieżki
- powtórz śledzenie z breakiem na w/w rejestrze inicjalizując go wartością 64 dla włączonych napisów, 0 (lub 63) dla wyłączonych.


BTW Mam nadzieję, że te ścieżki napisów usunąłeś wcześniej w jakimś Remaku na przykład, bo tak to nie ma już najmniejszego sensu - PGCEdit nie modyfikuje vobów, czyli ścieżki po takim przelocie, cały czas w nich są!
pózniej spróbuje tą metodę na innej płycie, bo tą puściłem athoring przez DVD Rebuilder i zrobił to jak należy i nagrałem na płytę
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.05.2007, 13:48   #89
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czy można za pomocą PGCedit lub DVDRemaka zmienić indeks chaptera chodzi o przesunięcie ostaniego rozdziału o 3 minuty do przodu, w PGCEdit można chaptery usuwać i dodawać ale nie znalazłem opcji edycji czasu, czy jedyna metoda to athoring na nowo to dam spokój za dużo roboty
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.05.2007, 10:24   #90
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez KC42 Podgląd Wiadomości
Czy można za pomocą PGCedit lub DVDRemaka zmienić indeks chaptera chodzi o przesunięcie ostaniego rozdziału o 3 minuty do przodu, w PGCEdit można chaptery usuwać i dodawać ale nie znalazłem opcji edycji czasu, czy jedyna metoda to athoring na nowo to dam spokój za dużo roboty

dzięki za odpowiedź, czyli to znaczy że nie darady.
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO