![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#76 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.07.2002
![]() |
podzielam opinie ze PowerDVD to shit :/
Michal2004: mozesz dac male objasnienie opcji CCE na PW ? |
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Cytat:
latet |
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Powerdvd ma problemy z SVCD kodowanym u mnie podczas gdy pod WinDVD wszystko jest ok - podczas odtwarzania zdarzaja sie rozne hece w stylu desynch czy pixel znikad
generalnie pod WinDVD jest duzo lepiej - pod PowerDVD moze wszystko chodzic ale nei musi ![]() aha co do SVCD to objawy sa takie ze Power wybiera sobie kawałki filmu i odtwarza je losowo ******ac przy tym cala wyzje - i tak sobie moge 4 sek urywki ogladac
Ostatnio zmieniany przez Yacho : 17.07.2004 o godz. 22:17 |
|
|
|
|
|
#79 | |
|
czytelnik ;)
Data rejestracji: 06.02.2004
![]() |
Cytat:
BTW ja tez wyrocznią nie jestem ale w miare mozliwosci pomoge...
|
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Ja na chwię wrócę do tematu KDVD. Największy wpływ na to, że daje się upchnąć ogromne ilości materiału na DVD, ma nie tyle zastosowana matryca co wydłużone długości GOPów (większa ilość klatek B i P, mniejsza częstotliwość występowania klatek I -- klatki B i P kompresują się znakomicie lepiej niż klatki I). Na komputerze prawie dwukrotnie dłuższe GOPy nie przeszkadzają zupełnie. Ze stacjonarnymi może być gorzej.
Nawet jeśli KDVD (w wersji pełnej tzn zmiana matryc i zmiana długości GOP) działa bezproblemowo w tej chwili nie ma żadnej pewności, że następny zakupiony odtwarzacz DVD będzie sobie z nim radził. Dla mnie właśnie ten fakt dyskwalifikuje KDVD. Chciałbym podkreślić, że problemem nie są matryce tylko długości GOPów. Zabawa z matrycami może dać bardzo dobre efekty nawet przy niskim bitrate. Kilka ciekawych matryc jest dostarczanych z RB Opt'em (jedna z nich jest zalecana przy materiale dla którego bitrate waha się w okolicach 2.5mbit/s i daje naprawde rewelacyjne efekty)
|
|
|
|
#81 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Nie chodziło w tym wątku o porównywanie soft-playerów, ale o odróżnienie czy film się zacinaz powodu złej kompresji czy jakości nośnika. latet |
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A czy w normalnym , standartowym ustawieniu CCE można zmienić matryce ? I dać jakieś inne dla zwykłych DVD ?
Jabba |
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
OK - czy odtwarzasz samego MPEGa czy remuxujesz czyms voby ? jesli remuxujesz voby ifoeditem to w przypadku CCE tak nie mozna : http://forum.doom9.org/showthread.php?s=&threadid=27441 |
|
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
latet |
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
eee CCE nie jest stworzony do takich dzialan - Polecam Uaktualniona wersje The Big3 :
http://www.doom9.org/mpg/scenaid.htm |
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Cytat:
A tam co nie używa się CCE ? Chyba nie masz na myśli ReJig ? ![]() Jabba |
|
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Cytat:
Ja tam na CCE nie narzekam. Zaznaczam,że filmy ogladam na stacjonarnym playerze a nie na kompie czy czytniku w kompie. Jabba |
|
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
otoz guide'y na doom9 sa napisane tak aby utrzymac zgodnosc produkcji z TDRs - i mozecie mowic co chcecie ale 1 click kombajny jak sugeruje latet w porowananiu z metoda Big3 beda dawac gorsze rezultaty. |
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Ale nie z powodu braku zgodności 'generowanego' przez One-Click-Tools. Gorsze rezultaty są wynikiem zastosowanej metody (transkodowanie vs rekodowanie). Tylko jak w tym wszystkim mieści się DVD-ReBuilder (jak najbardziej jedno-klikacz a jednak wykorzystuje CCE)?
![]() Tak przy okazji bo zapomniałem wcześniej napisać. Jest pewna alternatywa dla QuEnc'a wykorzystująca tą samą bibliotekę (prawodopodobnie jednak częście aktualizowaną). To coś nazywa się MEncoder (część linuksowego MPlayer'a -- jest port pod windę). Sam w sobie jest raczej paskudny w stosowaniu ale tu można znaleźć ułatwienie o nazwie ECLmencode. Fani DVD-RB znajdą tam coś jeszcze
|
|
|
|
#90 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Jak na razie, te przykre efekty zaobserwowałem tylko na materiale po CCE. latet |
|
|
|
|
![]() |
|
|