![]() |
A ja mam inne pytanie, jak zrobić dts'a?? Kupilem sobie nagrywarke 2 dni temu, mam już 2 filmy przerobione i chcialbym jakiś lepszy dźwięk zrobić(bo mp3 do pięciokanalowego umiem zrobić).Oczywiście chodzi o dvix->dvd. Jeszcze jedna sprawa-jak ktoś ma link jak robić menu i gdzie można ściągnąć soft do tego.
Dzięki z góry. |
Mam mianowicie nastepujacy problem przerobilem juz video i dziwiek ale jak wkladam to do DVDmaestro i biore podglad filmu video jest a dzwieku nie ma nie wiem co mam zrobic
|
Cytat:
"Wypalanie do pliku" Nero: Robisz tak samo jak przy normalnym wypalaniu tylko jako nagrywarkę wybierasz Image recorder. Wybierasz go albo z gadżetu wyboru na górnej belce Nero, albo menu Nagrywarka/wybór nagrywarki, albo CTRL+R. DVDDecrypter: 3.2.3.0 nie posiada takiej opcji. Trzeba się ratować programikiem ImgToolClassic. Kiedy będziesz już miał plik z obrazem (albo ISO albo NRG) przystępujesz do podmontowania w DaemonTools (musisz mieć zainstalowane). Teraz tylko RMB (Right Mouse Button - prawy klawisz myszy) na ikonce DaemonTools w tray'u, wybierasz z samej góry pop-up menu Virtulal CD/DVD-ROM/Device: 0 [L:] No media / Mount Image (gdzie w Device: 0 [L:] No media litera [L:] oznacza akórat literę jaką mi przypisał system dla tego wirtualnego CD/DVD - ale ja mam od groma partycji więc u ciebie będzie inna ;PPPp) i pokazuje się okienko wyboru pliku do podmontowania. Wybierasz i cieszysz się wirtualnym dyskiem DVD. Później tylko w Win/PowerDVD wskazujesz ten wirtualny dysk do odtwarzania jako DVD i tyle. |
Cytat:
2. wypalasz do pliku na hdd 3. sciagasz i instalujesz deamon tool 4. podmontowujesz obraz z dysku do virtualnego CD/DVD 5. sprawdzasz w power dvd czy dziala 6. jesli dziala to palisz ten obraz z hdd na plytke pozdro :spoko: |
Jak to zrobic :/
Bylbym wdzieczny za jakas instrukcje ... |
Ściągnij Daemon Tools, "wypal" te DVD do pliku i podmontuj go w Daemon Tools jako DVD.
|
Próbowałem innym odtwarzaczem ale nic ...
Zrobilem DVDFab'em nowy plik video_ts.ifo ale nie pomaga ... Niestety nie mam plyty rw zeby sprawdzic ... :( |
użyj innego odtwarzacza albo wypal na płycie RW i zobacz co sie bedzie działo.
poza tym DVDFab ma możliwość tworzenia pliku Video_ts.ifo dla gotowego DVD - skasuj/przesuń wadliwy i zrób nowy. to może pomóc... |
Własnie w tym rzecz ze nie pokazuje zadnych bledow :/
|
czy authoring w DVDMaestro zakończył się bez żadnych podejrzanych komunikatów ?
|
No tylko mam kolejny problem :(
Jak kompiluje film w DVDMaestro to niby wszystko idzie ok ... Ustawiam tak jak piszesz w poradniku ... Jak chce go otworzyc w PowerDVD to wyskakuje blad: Error trying to play D:\katalogzfilmem\VIDEO_TS\VIDEO_TS.IFO Nie wie ktos czego to moze byc przyczyna ?! |
Ok u mnie juz wszystko dziala :D
Zadzialal mi besliced i przez niego zrobione ac3 dziala i wszystko jest okej :D |
Dzieki za odpowiedzi !!!! myslalem tak jak wy ale nie chcialo mi sie sciagac drugiego filmu bez dubingu - kto pyta fachowcow nie bladzi :)
Pozdrowienia |
Słyszałem, że są jakieś filtry do wycinania vocalu działające na jakiejś zasadzie filtracji częstotliwości ale podejrzewam, że wynik jest beznadziejny i jarają się tym tylko ludzie od przetwarzania sygnałów bo to trudny i skomplikowany proces.
Poza tym jesli wytniesz dubing to nie będzie żadnych głosów, tylko muzyka i efekty - po co ci to ;PPPp |
Cytat:
|
Cobra wiem ze jestes maestro dzwiekowym ale mam do ciebie trudniejsze zadanie :)))
Jak wiesz to powiedz czy mozna (jezeli mozna) i jakim programem usunac niepotrzebny dubbing polski :( z porzadnej sciezki dzwiekowej filmu AC3 Nie mam pojecia jak to zrobic !! Pozdrowienia |
Cytat:
1. wyciągasz audio z AVI za pomocą Adobe Audition (funkcja Extract Audio from Video) 2. potem w tym programie ewentualnie zmieniasz częstotliwość z 44100 na 48.000 Hz (funkcja Convert Sample Type) 3. zmieniasz ewentualnie FPS czyli długość pliku (funkcja Time/Pitch->Strech) 4. zapisujesz audio jako PCM WAV 5. możesz wrzucić je od razu na DVD albo zrobić z niego AC3. prawdę mówiąc od dłuższego czasu tak właśnie robię bo ta metoda choć jest bardziej czasochłonna to daje chyba lepszą jakość dźwięku... |
a co robisz z tym dźwiękiem ? bo ma takie parametry, że nic nie trzeba z nim robić (poza wycięciem, fixowaniem BeeSliced i dodaniem odrazu do DVD). więc w czym problem ? chyba go nie wsadzasz do AC3Machine...
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Zmieniam na .ac3 itp ...czestotliwosci nie zmieniam bo mam 48000 ... bitrate tez nie zmieniam ... zostawiam takie jak jest czyli 224 ... ale i tak dzwiek jest zepsuty (znieksztalcony itp.) ... Probowalem roznymi sposobami ale caly czas to samo :[ W zalaczniku screen wlasciwosci filmu z gspot |
Cytat:
|
:/ A nie ma jakiegos zamiennika besliced ???
niewiem czemu ale mam z nim problem ... przy pierwszym przerabianiu dzialal - potem mi sie zepsul - ponowne rozpakowanie go nie pomaga ... tutaj dokladnie :/ http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=37314 |
Ja może dodam, że dla stero AC3 w zupełności wystarczy 192kbps...
|
Cytat:
|
Video check-sum error:
było rozwiązanie dzień wcześniej... można też użyć CCE 2.67.00.23 z którą nie mam takich problemów a i przerabiam bez podawania dźwięku dla CCE; .wav na .ac3: besliced jest kluczowy, nawet ac3 z "Sonic Soundry SoftEncode AC3 5.1" wymaga aby go "naprawić" przy jego pomocy przed authoringiem; |
ehh kłopoty z dźwiękiem - powtórzę to co już wcześniej pisałem i mam nadzieję, że zostanę tym razem wysłuchany ;)
1. po wyciągnięciu audio z divx i zapisaniu jako WAV trzeba zmienić rozszeżenie na prawidłowe (*mp3 albo *ac3) i poprawić nagłówek pliku za pomocą BeeSliced. może nie jest to jedyna słuszna metoda ale daje dobre wyniki i pozwala uniknąć problemów... 2. jak audio w divx ma częstotliwość 44100 Hz to przerabiajcie go oddzielnie na 48.000 Hz za pomocą innego programu (Adobe Audition, GoldWave itp). dopiero potem można go wrzucać do AC3Machine. i najlepiej jest to robić operując na nieskompresowanym audio czyli PCM WAV. 3. jak mamy w divxie audio AC3 2.0 (czyli stereo) albo zwykłe Mp3 to zupełnie bez sensu jest później je konwertować do AC3 5.1 i zmieniać bitrate np. z 224 Kbps na 448. stereo konwertujemy do stereo i nie ustawiamy (w wypadku Mp3) bitrate powyżej 256 Kbps bo to strata czasu i miejsca na płycie. 4. i na litość boską czytajcie uważnie poradniki i porady na forum a wtedy nie będziemy ciągle tracić czasu na te same banalne pytania... |
Cytat:
|
Cytat:
czy problem moze tkwic w tym ze nie przerabiam tego .wava na .ac3 programem besliced tylko od razu ac3machine ? w innym filmie tak dzialalo ... niestety mi sie besliced zepsul i nie moge sprawdzic czy by cos pomogl ... jest jakis inny program do przerabiania .wav na .ac3 ? --- update: chyba znalazlem przyczyne ... zobaczylem we wlasciwosciach filmu ze jest 2 kanalowy ... a ja w ac3machine ustawialem opcje channels mode na 5.1 (tak dzialalo na 6 kanalach) - tylko co mam dac do 2 kanałow ... aha jak ustawic w ac3 machine bitrate jezeli w gspot widze ze bitrate dzwieku to 224 ... co gdy w ac3 machine dam 448 ? |
Witajcie cos ta konwersja na dvd nie jest mi dana :-) probuje od kilku dni rozwiazac kolejny problem a oto i on: Pojawia sie za kazdym razem gdy juz uruchomie konwersje w programie Cinem Craft Encoder SP po 10-14% wyskakuje nastepujacy komunikat:
cce encoding failed: Error: Video check-sum is different from that of previous pass. Source video data or time code may be different. Please check video tape or the information file Please check video tape or the information file - information - Current: check-sum = 007a5861 Previous: check-sum = 007a5aea probowalem rowniez to zrobic za pomoca programu DVD2svsd i nic problem ten sam, wszystko robie wedlug instrukcji i poprostu nie wiem dlaczego Prosze pomozcie. Z gory wielkie dzieki. Pozdrowienia dla wszystkich |
Spróbuj najpierw na DVD+/-RW nagrać (albo pod Power/WinDVD z katalogu odtworzyć już zrobiony DVD). Też tak miałem. Na komputerze ani mrumru a po przerobieniu na DVD śmiga aż miło ;PPPp
|
miałem ten sam problem albo ścieszka dzwiękowa jest popsuta, albo źle wyciągacie dzwięk z filmu. Poczytajcie najnowsze poradniki cobraverde.
Tam jest rozwiązanie |
jak przerobić divix na vcd
|
Przerobiłem film Shrek.2.PL.Dubbing.(osloskop.net), ale mam problem z dzwiękiem . Kiedy konwertuje go w programie AC3Machine z *.mp3 na *ac3 przy ustawieniach 44000 Hz i Change frame rate 23976=>25000 to dźwięk jest zniekształcony, a przy 48000 Hz w ogóle go nie słychać?.
|
Witam ...
zgodnie z opisem przerabiam sobie film z divx na dvd ... wszystko dobrze poza jedna rzecza ... dzwiek zapisalem do .wav ... przerabiam go zgodnie z opisem ac3 machine na plik .ac3 ... schody sie zaczynaja gdy wczytuje dzwiek do dvdmaestro ... jak daje podgladi sprawdzam czy wszystko ok to glos jest popsuty ... mocno znieksztalcony itp ... czego to moze byc przyczyna .... ? w innych filmach wszystko ok ... format dzwieku tutaj jest Dolby Digital |
Mam małe pytanko-czy można jakość ustawić cce aby troszkę szybciej pracowało??
Serdecznie pozdrawiam. |
Dzięki Cobra za pocztę teraz to większość filmów chodzi( natrafiłem że jeden film dalej nie che wystarotować nie wiem dlaczego?-jak możesz to prześlij mistrzu twoją wersje cce na hiopp@wp.pl)
własnie teraz przerobiłem Shre.. 2 w Dub.pl i jestem zadowolony. Mam małe pytanko-czy można jakość ustawić cce aby troszkę szybciej racowało?? Serdecznie pozdrawiam. |
nie wiem veronn ale ja właśnie ten plik ściągnąłem i uruchomiłem i pokazało się okienko z opcją modyfikacji CCE...
|
Cytat:
jaka jest jego pełna nazwa i rozszerzenie? |
właśnie że nie ściągnełem go z tego forum i mistrzu ty go yu umiesciłeś sprawdz 3 strona tego tematu.
jak możesz to podeślij hiopp@wp.pl naprawde bede wdzięczny prosze |
nie rozumiem - cce_2_50_sp_crc_patch.exe nie jest plikem .exe ???
|
Zrobiłem tak
Zainstalowałem cce 2.50 i [edit by Robs] programem Td_ccespd_250 i teraz częśc filmów odpala a część nie.Nie wiem dlaczego. Znalazłem na forum że ty mistrzu "COBRA" radzisz tak "to błąd w CCE 2.50 - jak nie zgadza mu się CRC pliku to się wywala... wystarczy skopiować patch z załącznika do katalogu programu, odpalić i wszystko bedzie OK. powodzenia Dołączone pliki cce_2_50_sp_crc_patch.exe" i ja scagnełem ten plik który skopiowałem do katalogu cce2.50. Nie odpalałem go poniewarz nie można goodpalic bo to nie jest plik exe. MISTRZU POMOCY |
Cytat:
|
ja skopiowalem go do katalogu tam gdzie jest cce 2.50
|
zaaplikowałeś CRC patch i nadal masz ten błąd ???
|
ja już się zatrzymałem na CCE
Gdy już wszystko jest ustawione tak jak wskazałeś. Po naciśnięciu Encode wyskakuje takie cudo: cce encoding failed Error: Video check-sum is different from that of previous pass Source video data tape or the information file Please check video tape or the information file --information-- Current check sum = 000fbc56 Previous check sum = 00()f48b zrobilem tak jak pisał cobra "to błąd w CCE 2.50 - jak nie zgadza mu się CRC pliku to się wywala... wystarczy skopiować patch z załącznika do katalogu programu, odpalić i wszystko bedzie OK. powodzenia " i dlaej kicha prosze o pomoc |
Cytat:
podaj dokładne dane twojego AVI, treść skryptu AVS i sprawdź czy NAPEWNO ustawiłeś CCE tak jak w poradniku... |
Odpowiedź dla CobraVerde
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Witam Jestem Nowym UŻytkownikiem I Kieruje Pytanko Do Samego Mistrza Czyli "cobraverte"
PrzerobiŁem Film Twojm Sposobem I Jest Ok -tylko Program "cce-2.50" Jest Z Logiem Na Filmie-dlatego Pytam Jak UsunĄĆ Te Logo Co ZrobiĆ Bede Wdzieczny |
Chyba znowu mam problem. Tyle ze teraz nawet namysl nie przychodzi mi jak to rozwiazac. Chodzi mianowicie oto iz program Cinema Craft Encoder SP nie wczytuje pliku avs. wszystko robie wedle wskazowek a tu nic. potrafi dodac avi lecz gdy prubuje avs pojawia sie komunikat:
AVIFileOpen(".......sciezka do pliku......) : According to the registry, the type of file specified in AVIFileOpen does not have a handler to process it. Z gory dziekuje |
Cytat:
|
Cytat:
Pewnie o to chodzi - w takim razie nie ma przebacz i trzeba zainstalować pełną wersję kodeka XviD. Ale o wiele lepszym pomysłem będzie zainstalowanie filtra DS ffdshow. Jego ostatnie buildy posiadają również kodek do XviD (ffdshow służy do odtwarzania XviD, DivX3, DivX4, DivX5, MPEG4 i jeszcze paru kodeków). |
Dziekuje CobraVerde za szybka pomoc. Ale bylem tepy ze tego wczesniej nie zrobilem Myslalem ze to nie to skoro film szedl bez problemu np w Winampie, to kodek musial byc. Chyba zaczne instalowac kazdy kodek osobno a nie z packow :-)
Zaistalowalem XviD MPEG-4 1.0 RC1 i wszystko gra. Jeszcze raz DZIEKUJE |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam - mam pytanie do CobraVerde.
Jestem nowicjuszem w dziedzinie dvd - postanowiłem spróbować sprawdzić działanie Twojego opisu.Już na początku mam problem - po wczytaniu do CCE SP skryptu avi.avs i po jego edycji i ustawieniu wg Twoich propozycji wszystkich parametrów - dochodzę do opcji Encode - zapisuje plik w formacie ecl i - no właśnie - wyskakuje komunikat Cinema Craft Encoder SP "Bitcount 12 is not supported" , a później "vinfo_open()failed:***Could not open the file< tu nasrępuje ścieżka dostępu.vaf>*** [Windows error code: 0x22 ] I nic więcej nie mogę zrobić. Może ktoś miał taki problem ? |
Jestem laikiem i przyznam sie ze dopiero co kupilem nagrywarke DVD mam problem slencze nad nim juz prawie caly dzien. Gdy probuje wczytac pliki Nandubem wyskakuje mi oto taki komunikat cytuje:
Couldm't locate decompressor for format 'XVID' (unknown) VirtualDub requires for Windows (VFW) compatible codec to decopress video. DirectShow codecs, such as those used by Windows Media Player, are not suitable Bardzo prosze o pomoc i sorki za klopot. Z gory dziekuje |
mam pytanie moze mi ktoś powiedzieć co moze być przyczyną wyłanczania sie DVDmaestro podczas kodowania do plików po około 1 krpoce? nie działo mi się nic takiego jak przerabiałem film a teraz odrazu po 1 kropce zawansowania odrazu pokazuje mi błąd (windows XP) czy ja cosźle ustawiam? nawet usunięcie i jeszcze raz wgranie programu nic nie dało! pomóżcie
|
Tak myślałem, ponieważ "picture-structure" nie można zmienić a tylko jest podana informacja jaki to typ.
Spróbuj "dvd2dvd-r", ale będziesz potrzebował 16GB wolnego na dysku twardym ;PPPp (używa swoich własnych załączonych w pakiecie utilków i może one nie są tak wrażliwe na niestandardowy strumień video). |
No i nic z tego.
Najpierw ustawiłem w "Picture Coding Extension" na "Frametype progresive" , później na "Top firld first" a na samym końcu oba zaznaczone. I jak na wstępie ten sam komunikat. Zanaczałem "Reset timestamps" Szkoda by było wywalać. A może jest inny sposób wywalenia menu z DVD? Proszę pomóżcie. Dzięki z góry. |
Demuxowałem sobie małego VOBa i oto co wyszło...
Jak widać Picture-structure ja mam frame a ty top-field, co by oznaczało że nie jako ramki ale pojedyncze "top-field", a co z "bottom-field"? Ale nie mam pojęcia jak to naprawić - może zaznacz "progresive" i "top-field first" ???. Masz jeszcze GOP timestamp ustawiony na 10godz. - ustaw "reset". |
Cytat:
Jak to ustawić. Na załączonym obrazku jest wgrany plik. Poradźcie. |
Cytat:
znajdziesz go chyba na stronie cobry |
Cytat:
Otóż. Mam koncert Queen w obrazie iso (Q GVH VOL 1 DISK 1.iso). Nagrałem to na płytkę DVD-R ale tnie mi się menu. Więc postanowiłem to wyciąć. Zrobiłem to jak pisz CobraVerde. Vobedit/demux/demux complete - i mam plik m2v. Mam 3 ścieżki dźwiękowe. Zostawiam tylko jedną. Teraz do DVD Maestro/prawa mysz/Import media asset/wybieram m2v i tak się kończy ta przygoda (obrazek w moim poście wyżej). Ifoedit pokazuje: Video: MPEG-2 720x576 (PAL) (PAL 625/50) (16:9) (letterboxed) I w czym może być błąd. |
Skąd masz tego m2v?
Wyciągnąłeś go z jakiegoś vob'a? Czy przerabiałaś jakimś programem? Za dużo nie widać ale wygląda na złą kolejność "pól" (fields) w "ramce" (frame) ;PPPp |
Witam.
No i znowu problem. Może wielcy pomogą. Co jest tego przyczyną. Pozdrawiam |
Cytat:
|
Hmmm troche to zakręcone ale w ostateczności może byc. Nie mniej jednak ja wypalam* nagrywam* robie kopie bezpieczeństwa* w nero vision expres. Może ktoś wioe jak tam dołożyć napisy. Pozdro.
* - niepotrzebne skreślić :) |
Hmmm troche to zakręcone ale w ostateczności może byc. Nie mniej jednak ja wypalam* nagrywam* robie kopie bezpieczeństwa* w nero vision expres. Może ktoś wioe jak tam dołożyć napisy. Pozdro.
|
No wzielem sie do przerabiania divxa na DVD ... tylko wszystko bylo by dobrze oprocz tego ze w CCE film mi sie bedzie przerabial okolo 6 godzin :/
Chyba cos nie tak :/ Mam procesor Athlon 2000 + ... Wam tez to tak dlugo idzie ? Ew. czego to moze byc wina ? |
no wlasnie probuje ale mam poblokowane przez siec i chyba lipa z tego bedzie :/
nie ma ktos instalki na dysku ? bede bardzo wdzieczny --- Update: juz mam ... :) |
eDonkey?
|
:/ szukam wszedzie dvdmaestro ale nie moge go znalezc... jak juz jest to link nie dziala :( - poda ktos namiary na program ?
|
Mam pytanie czy w DVDlab mozna dodac napisy do filmu ?
Jesli tak to jak ? Jesli nie to jaki inny program oprocz DVDmaestro to umozliwia ? |
po kolei:
1. do zapisania użyj Nanduba a nie Virtualduba 2. po zapisaniu i zmianie rozszeżenia na AC3 popraw nagłowek za pomocą BeeSliced 3. po tym zabiegu sprawdź czy plik się odtwarza w Windows Media Player 4. jeżeli nie to użyj AC3fix (opis jest na mojej stronie) 5. dopiero potem zmieniaj FPS, nie ruszając oryginalnych parametrów pliku (bitrate itd) jeżeli te zabiegi nie pomogą, to znaczy że prawdopodobnie masz uszkdzone audio w pliku divx albo robisz jakiś szkolny błąd ;) |
tych plików nie da się otworzyć :-(
Soft Encode 1.0 - Dolby Digital 5.1 program podaje taki błąd: Failed to verify - Unknown Frame type. ściagnij sobie inną wersję (tzn.o innym rozmiarze) |
Ilość załączników: 2
wysyłam róbki plików spakowane zipem
może ktoś w końcu wpadnie na jakiś pomysł |
sprawa jest taka że robię wszystko zgodnie z poradnikiem,
próbowałem różnych sposobów wszystko na nic. jeszcze zastanawia mnie jedno przy próbie otwarcia pliku programem Soft Encode 1.0 - Dolby Digital 5.1 program podaje taki błąd: Failed to verify - Unknown Frame type. |
Cytat:
szczegóły są na mojej stronie w poradniku Divx->DVD |
najpierw dodałem wszystkie pliki do VirtualDub'a i zapisałem plik Wav,
ale mam pewien pomysł i musze go sprawdzić, |
Cytat:
|
to jest tak: to co pokazuje GSpot
dla audio Bitrate(48 kb/s (89/ch x 5 ch) CBR ) FS 48000 Hz a drugi błąd wyskoczył zaraz po pierwszym |
Cytat:
1.jpg - jaką bitrate ma twój plik audio ??? bo standard dvd to 48[kHz] (prawdopodobnie dlatego ten błąd) 2.jpg - kiedy wystąpił ten błąd??? |
ok tylko jak podaje plik do DVDMaestro to wychodzi mi błąd
zobacz załącznik |
coś pewnie źle ustawiłeś. sprawdź dokładnie w poradniku albo spróbuj alternatywnej metody konwersji bez zamiany systemu NTSC na PAL: http://www.cobraverde.net/Porady/divxdvd_update.htm
|
Witam wszystkich. pojawił mi się ciekawy problem:
W filmie WŁADCA PIERŚCIENI wersja reżyserska na 3CD, dzwięk jest Dolby Digital 5.1 (ac3 (0x2000) Dolby Laboratories, Inc)(448 kb/s (89/ch x 5 ch) CBR ) FPS:23.976 Robie wszystko zgodnie z poradnikiem Video jest super ale jest problem z dzwiękiem po wrzuceniu do AC3Machine (żeby zmienić FPS) po konwersji pliku, plik nienadaje się do słuchania. Czy ma ktoś pomysł o co chodzi i co z tym zrobić??? Jak będzie czeba to wyślę kawałek pliku |
Cytat:
Dzięki, potestuje :spoko: -=Jollo=- |
aaaa.... sorrry, dts2wav nie dekompresuje plików .dts do .wav tylko umieszcza dane .dts w pliku .wav tak aby można je było wypalić na cd, a wav2dts robi odwrotną operację, więc zmiana rozszerzeń musi nastąpić przy pomocy tych utilków.
|
Cytat:
Przepis teoretyczny (niewypróbowany): - robisz rzecz odwrotną do nagrywania DTS na CD czyli, rippujesz do .wav - zmieniasz rozszerzenie na .dts - karmisz nim DTSParsera naprawiając plik - mając dobry plik .dts rozkodowujesz go do .wav (np. dts2wav) - zmieniasz częstotliwość pliku .wav z 44100Hz na 48000Hz (CoolEdit jest dobry bo ma 3 możliwość w tym kierunku - m.in. z zachowaniem czasu trwania, ale BeSweet też sobie chyba poradzi) - kodujesz plik .wav do .dts - dla pewności jeszcze raz naprawa w DTSParser - możesz dodawać do DVD ;PPPp |
Cytat:
ale polecam też CoolEdit Pozdrawiam |
Witam.
Wszystko jest fajnie. Dodaję sobie polskie napisy do DVD. Zrobiłem już kilka filmów. To samo z divx na dvd - chociaż uważam że to jest nieporozumienie. Ale to jest tylko moja opinia. Ale, no właśnie. Może ktoś podpowie mi jak zrobić takie coś: Mam filmik DVD "The Wall" Pink Floyd. Film jest oki, dźwięk też. Z tym że na płytce jest dźwięk DD. Na płytce audio (cda) mam ścieżkę dźwiękową w DTS. I moje pytanie. Czy istnieje możliwość dodania tej ścieżki do filmu? |
O.K. Doszedlem co nie tak :
w rejestrze systemowym mialem zly wpis bylo [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Avisynth] <> C:\Program files\AviSynth2\Plugins a powinno byc [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Avisynth] <> D:\DVD2SVCD\Avisynth2 Plugins bo w C: mialem Avisynth 2.08 a uzywalem avisyntha 2.07 ktory byl zainstalowany na D: Nie wiem czy to jasne ale dla mnie to jest juz jasne . Dzieki za wskazowki . POZDRAWIAM . |
Cytat:
Dzieki za odpowiedz :)) |
Probowalem i dalej qpa
Ludzie mam zespol dawna :-) |
Cytat:
Pozdrawiam |
# -= AviSynth v2.0.7.0 script by FitCD v1.1.3 =-
#LoadPlugin("D:\PathOf\AnyPlugin.dll") AVISource("D:\DVD XXXXX\Nowy folder\5555.avi") LanczosResize(720,576,0,0,540,432) #Trim(0,5406).FadeOut(150) ConvertToYUY2() # For VirtualDub or CCE AudioDub(BlankClip()) # a CCE 2.50 'crashfix' for Athlons DivX 5.0 00:03:36 (5,407 fr) 540x432 (1.25:1) Czy o to chodzi ? Plik avi jest bez dzwieku i ma 25 fps to jest taki testowy jak go zrobie to mam koncery Queen 2CD z ac3 , przerobilem go ale ten maly obraz jest nie do przyjecia . Pozdrawiam. |
podaj treść skryptu AVS i parametry twojego AVI.
|
No swietnie i co teraz :-(
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...tid=8782&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...tid=8781&stc=1 |
źle wczytujesz skrypt AVS - w poradniku na mojej stronie jest pokazana jedyna słuszna metoda importu skryptu do CCE ;)
i jak masz film 4:3 to Resize robisz do 720x756/480 (PAL/NTSC) i ustawiasz AR w CCE też na 4:3. to samo w DVDMaestro |
Probuje przerobic film 4:3 ale wychodzi mi czarny obraz a na srodku pomniejszony moj film cos pewnie zle robie , tylko co ? CCE 2.50 pokazuje cos takiego ( patrz obrazek ) przy probie wczytania pliku "55.avs" co jest nie tak?
Przelecialem caly topik ale nie znalazlem aby ktos mial taki problem. Film ma 540:432 i jest 4:3 chcialbym aby na dvd wyswietlal sie rowniez w 4:3 . Z dzwiekiem nie mialem najmniejszego problemu zrobilem obraz plytki DVD a tu taki ZONK ?!? Czy ten komunikat to cos normalnego czy cos jest zle ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:40. |