![]() |
Mam pytanie, jakim progrmem mogę przesunąć czas strumienia audio w stosunku do video w pliku .mpg np. o 1.700 sek do tyłu i później ten plik tak przetworzony chciałbym zapisać spowrotem na dysk?
Pozdrawiam, -=Jollo=- |
Cytat:
W DVDMaestro po prostu "ImportChapterList" , chaptery sie wstawiaja bez problemow. Zrobilem w ten sposob juz 3 filmy i nie mialem klopotow. |
A ja za to nie bardzo rozumiem co ma importowanie rozdziałów do dokładania napisów... nic a nic. ;PPPp
|
A mozesz po krotce napisac jak go ustawiles? Bo moze cos mam zle ustawione w opcjach
|
A ja wstawilem chaptery z ChapterXtractora i wszystko bylo ok
|
No wlasnie, DVDMaestro importuje tylko rozdzialy do 1 godziny, powyzej juz nie chce zaimportowac:(
Wie ktos gdzie to mozna zmienic? |
Cytat:
|
Hej, wiecie moze dlaczego nie moge dodac gotowych rozdzialow (wyciagnietych z oryginalnego DVD za pomoca ChapterXtractora) w DVDMaestro? Pojawia sie napis "I-Frame Insertion entry frame rate is not consisten with current tape frame rate!" Pewnie chodzi o liczbe klaten na sek, ale ja zgrywajac z oryginalu nic nie zmianialem, tylko chcialem PL napisy dodac.
Dzieki za pomoc |
Cytat:
Dzieki |
Ilość załączników: 1
no tak , bo zapomniełem napisać że aby Movie1 przeszedł automatycznie do Movie2 musisz zjechać w tym oknie na dół i na ostatniej akcji Movie 1 (w moim przypadku Movie1 : Chapter 01:30:08:06) ustawiasz co ma nastapić po dotworzeniu Movie1 czyli jak chcesz odtwarzać Movie2 to zazanczasz Movies -> Movie2 -> Movie2 :Chapter 00:00:00:00!!! To powinno załatwić całą sprawe
pozdrawiam |
Cytat:
mjq |
Cytat:
|
Cytat:
czyli jako First Play ustawiasz Movie 1 (co oznacza ze jako pierwsza odtwarzana będzie twoja czołówka!!!!) |
Jak poustawiać kolejność odtwarzania w dvdmaestro
Sorki za banalne pytanie ale tu chyba o to nikt jeszcze o to nie pytal.
Jak ustawic w dvdmaestro kolejność odtwarzania ? Zrobiłem czołówkę i chcę żeby ona leciała jako pierwsza (tak jak reklamy w dvd z gazet) i zaraz potem główny film lub menu |
Cytat:
musisz ją zmienić na 00:00:00:00 i powinno wszystko być ok. bo to jest przeważnie wina nie wczytania wszystkich napisów!!! aha polecam zamiast bitmap i pliku *.son tworzyć plik o rozszerzeniu STL - więcej na stronie CobryVerde " UPDATE: Druga metoda importowania napisów..." |
Robie film divx=dvd z opisu CobryVerde. Mam mały problem z napisami. Przerobiłem je do formatu *son i jest około 1000 lini napisów . Ale po wczytaniu ich do DVDMaestro mam tylko 457 lini i są porozrzucane w cały świat , nie pokolei i nie w tym czasie w którym mają być. Jak podglądam sam plik *.son to widze że tam jest wszystko ok .Czy wiecie jak rozwiązać ten problem .
|
Nie ma prostrzego sposobu.
|
A ja mam pytanie lamera, a mianowicie czy nie mozna jakos latwiej dodac napisow do DVDR? Mam plytke tylko bez PL napisow i czy musze ja "rozbijac" na audio i wideo (i tracic rozdzialy i menu), czy moze jest jakis program ktory mi od razu doda napisy?
Sorki, za takie "banalne" dla niektorych pytanie, ale dopiero zaczynam sie bawic z DVD. Pozdrawiam |
|
Mam DVDShrink i IfoEdit.
Jednak nie wiem jak można je połączyć za pomocą tych programów |
Jeśli te filmy faktycznie mają po 2GB to po co je kompresować?
A najprościej połączysz je DVD2One, ewentualnie DVDShrinkiem lub IfoEdit'em. |
Mam 1 film na 2 płytach DVD w PAL i chce je połączyć w 1 DVD
a nastempnie skompresować do 4,7 GB. Jacek / GG 4654519 |
Cytat:
Oba filmy są w NTSC czy PAL ???? |
Witam wszystkich.
Musze połączyć 2 filmy DVD w jeden. (2GB + 2GB) Jak to zrobić? |
Cytat:
ja ma podobnie - filmy które u mnie chodzą bez problemu ,na odtwarzaczu mojego znajomego tną się przy końcu (tak się dzieje tylk ona niektórych płytach, więc najlepiej troche potestować i wybrać najlepsze płytki).Osobiście do filmów używam AXE AZO x4 i Intenso x4 - nagrywalność 99% i nie ma kłopotu z ich odtwarzaniem. wszystkie filmy nagrywałeś na tych samych płytach i z tą samą prędkością??? |
Pytanie do fachowcow !!!!
Ostatnio przerobilem 5 filmow - wszystko zgodnie z instrukcja COBRY tylko 1 film nie przerabiany na PAL (zostal w NTSC) idzie bez problemow, reszta sie tnie im blizej konca tym wiecej. Dzwiek jest w ac3 przerabiany fachowo (cool i soft) Czy to jest wina nagrywania, bitratu, nagrywarki, odtwarzacza dvd czy czegos jeszcze Mam odtwarzacz dvd Panasonic RV-62 a nagrywarke Litka 812 Jezeli ktos cos przypuszcza na ten temat to prosze o pomoc :( |
robie wszystko tak jak jest w twojej instrukcji i tam nigdzie nie masz ustawione żeby ie było tego pliku nawet żeby to zmienić trzeba zmienić videofiles z ES na PS i dopiero wtedy można zmienić ten vaf i wtedy powrócić do ES, czy to oto chodzi?
tylko po takiej zmianie jak ustawiam multi pass to odrazu sie zaznacza ten plik vaf |
napisałem wyraźnie - ustawienia kodowania a nie programu...
|
czyli mam wejść do options - extensions i tam gdzie pisze że Video information file mam wykasować wpis?
|
jest taka opcja w ustawieniach kodowania - poszukaj...
|
to coś trzeba zmienić?? żeby nie generował go?
|
bo pewnie encoder generuje ci najpierw plik VAF...
|
jak poprawić jakość one pass w CCE??
bo jak mam robić multipass to nawet jak ustawiam na 1 przejście robi mi to dwa razy dłużej |
Cytat:
|
Cytat:
Wejdź tu i poczytaj. http://www.cobraverde.net/Porady/dvd_pl.htm |
Wymiana napisów w gotowych vobach
Witam !
Mam pytanko troche z innej beczki, a mianowicie czy ktoś wie jak dodać/usunąć napisy z gotowej kompilacji DVD ? Chodzi o to aby wywalić orginalne napisy, które są do du.. (film The Snatch) i wstawić wersje z divixa. DVD Maestro gotowych vobow nie łyka. |
i kolejne napisy mojego autorstwa ;)
Tym razem Pitch Black Directors Cut czyli klasyka klasyki w wydaniu kolekcjonerskim :) sa naprawde niezle.... Jak zawsze prosze Cobre o umieszczenie na swojej WWW. |
|
kurcze troche źle sprecyzowałem mój problem :-( chodzi mi o to iż ma plik :
van helsing.swf i chciałbym go dać jako moje główne menu ale za cholore nie umie zamienić tego pliku na np. avi lub kilak jpg takżeby można je było połączyć do avi! z takich animacji można zrobić bardzo piękne menu !!! obecnie kożystam z DVDMaestro i może jest do niego jakiś plugin do plików swf???? a może znasz jakiś inny program do authoringu który czytałby takie pliki??? prosze o pomoc!!!! |
Robi się tak samo jak nieanimowane tyle, że podstawia się wcześniej przygotowany plik video mpeg.
A do przygotowywania nie używa się Photoshopa tylko jakiegoś programu do DV (DigitalVideo). Automatyczne menu animowane robi "TMPGEnc DVD Author" i jest prosty jak świński ogon ale napisów nim do DVD nie wstawisz... |
ma ktoś może pomysł jak zrobić animowane menu do DVD??
może znacie jakieś ciekawy program ??? pozdrawiam |
jest to w głównym poradniku... sprawdzasz AR divxa za pomocą Gspot i potem robiąc odpowiednie Resize je zachowujesz.
|
Witam.
Tak FPS mojego pliku mam 23.976. Wg twojej nowej instrukcji zmianiłem na 29.97. I mam takie pytanie. Jak sprawdzić AR pliku aby dobrać zgodnie z twoją instrukcją AR (LanczosResize). |
z twojego screena (FitCD) wynika że Resize jest OK: 288 + (2 x 96)=480
a jakie FPS masz tego pliku ? jak nie zmieniałeś, to pewnie jest 23.976 tak jak w większośći divxów. więc, żeby było wszystko OK, trzeba je zmianić na 29.97 (standard NTSC). więcej znajdziesz tu: http://www.cobraverde.net/Porady/divxdvd_update.htm |
Witaj CobraVerde.
Dzięki za info. Ale jeszcze jedno pytanie. Z tego co napisałeś powinienem zmienić Resize. Tak jak na moim obrazku: Jest 720x288 Powinno być: 720x480. Czy dobrze rozumiem? |
Cytat:
|
CZy nikt mi nie podpowie co robię źle z tym filmem.
Szkoda go kasować a przerabiać na PAL ? Dajcie jakieś info. |
Witam ponownie.
Cóś mi to z tym filmem nie idzie. Może dlatego że jest NTSC. Może mi ktoś podpowie, jak ustawić dane tego pliku. Na obrazku są ustawinia w Fit CD |
A jak sprawdzić rozdzielczość pliku wynikowego.
Rozumiem że chodzi o plik otrzymany z CCE The.Last.Samurai.mpv Tak? Jakim programem? |
Rozdzielczości zgodne z DVD:
PAL - 352x288, 352x576, 704x576, 720x576 / 25fps NTSC - 352x240, 352x480, 704x480, 720x480 / 29,97fps |
Cytat:
mjq |
Witam.
Długo nic nie pisałem, bo radziłem sobie czytając dyskusję. Ale nadszedł ten moment, że nie wiem czemu tak się dzieje. Otóż robię filmik "The Last Samurai" 2 CD. Przygotownie materiału, kodowanie idzie oki. Gdy uruchomię DVDMaestro i importuję plik video zostaje wyświetlony taki komunikat: Illegal Picture Resolution for DVD-Video (0xc10a000b). Przy innych filmach nie mam takiego problemu. Poradźcie. |
Cytat:
druga sprawa, że One pass daje kiepską jakość... |
mam pytanie przerobiłem film w CCE2.5 i zaznaczyłem Onepass
film 89minut wyszedł po złączeniu z napisami i dzwiękiem 1.5GB wypałiłem na DVD+RW i na kompie przez PowerDVD działa dobrze czy taki film będzie działał na stacjonarnym DVD? czy to że ten plik jest tak mały to tylko dlatego że ten One pass jest cieńkiej jakości? czy można ten Onepass ustawić jakoś na lepszą jakośc? bo Multipass na moim sprzęcie trwa za długo nawet ustawiony na 2 (11h) na celeronie 1200 będę wdzięczny za odpowiedz bo strasznie mnie to męczy :bicz: |
Cytat:
|
Narazie leza tu :
http://100tka.net/~yacho/subs/ ale sciagaj szybko i umiesc u siebie bo nie wiem jak dlugo poleza :/ Jesli ktos ma inne strony z napisami do DVDR niech zamieszcza - niech inni skorzystaja z mojej pracy - Kazdy plik zawiera drobne info na temat napisow zeby bylo wiadomo co i jak :) |
mam maila od Ciebie ale chyba zapomniałeś o załączniku, bo nie ma w nim żadnych napisów ;)
|
Chasing Liberty i Try Seventeen/All I Want
w drodze juz Predator :) |
Cytat:
|
Cobra czy moglbys u Siebie zamiescic te napisy ktore tak pieczolowicie do Ciebie wysylam ? :)
|
Cytat:
|
to miło, bo ja tylko tak strzeliłem patrząc na odpalonego DVDMaestro bez żadnych wgranych danych ;PPPp
|
witam mam takie ptanie do Cobry mam film Divx i z informacji z twojego poradanika oraz GSpot doszlem do tego ze jest ripem do formatu 4:3 i raczej napewno tak jest bo allplayer automatycznie urruchamia go w trybie 4:3 a moje pytanie jest nastepujace chce ten film miec na dvd wiec musze przerobic go wedlug poradnika ale chce zeby byl w formacie 16:9 a nie jak Divx 4:3 co mam zrobic by tego dokonac ??
|
@dk75
powracając do Twojego opisu robienia menu z wł/wył napisami i dzwiękiem !!!!! wszystko śmiga że aż miłoooooo!!!!! pozdrawiam |
no fajnie, opcja która ma spowodować wiekszą kompatybilność ze standardem DVD sprawia że jest na odwrót. Pewnie gdybym przy kodingu podał ścieżkę audio byłoby wporządku, bps'y były by dostosowane do siebie i ustawione byłoby tak aby razem audio i video miały 9800kbps - nie wiem po co, skoro strumień video ma np. 6000kbps, audio ma 192 i ustawione jest na 9800kbps, przeciez to nie prawda by była. Dziwne to jest. :/
Ale cóż. Dzięki za podpowiedź, zawsze to o kopiowanie 2gb mniej ;PPPp |
Cytat:
!!!!pozdrawiam !!!! |
Cytat:
|
program
mam problem nikaj nie moge znalezc tego programu Spruce DVDMaestro 2.9 puki co skonczylem na sciaganiu programow ;]
|
Program "ReStream" - ja tym zmieniam bps bo CCE ustawia mi na 9800kbps co jest bzdurą (avg.3200-min.300-max.8000) i nie da się bez błędów niezgodności max. bit streamu dodać ścieżki audio, nawet takiej stereo 192kbps, bo DVD ma max. 9980 kbps wspólnie dla audio i video ;PPPp
|
z tego co wiem to takiej metody nie ma - ale to jest totalnie bez sensu ! wszystko co daje ntsc to te cale 4 fps wiecej kosztem 100 linii obrazu - chcesz odciac te 4 fps ? po cholere ? :) juz lepiej napisy zsynchronizowac na inny framerate :P
|
@CobraVerde
to wielak szkoda że MC MPEG Encoder sobie z tym nie radzi bo każde ingerowanie w film pogarsza nam jakość i przedewszystkim tracimy czas i nerwy!!! P.S. (głupie pytanie) znasz może sposób na zmiane fps NTSC->PAL bez ponowniej kompresji - napewno jest to nie możliwe,ale łudze się że może znasz sztuczki lub programy które robią takie cuda??? pozdrawiam!!! |
to pewnie wina konwersji NTSC->PAL: program generuje dodatkowe klatki, żeby po zmianie FPS zgadzał się czas filmu i pewnie na tych klatkach występują skoki - u mnie czasem też ale jest to ledwo zauważalne. może lepiej zrobić zmianę FPS wcześniej - np. za pomocą Nanduba i problem z głowy...
|
własnie czytałem Twój poradnic @Cobra - dotyczący MainConcept MPEG Encoder !!!
==========================ŚwIeTnA RoBoTa========================== pisałeś że ewentualne pytania można kierować na maila ale nie chce zaśmiecać Ci skrzynki byle głupotami wiec pytam na forum!!! wszysko robie tak jak pokazałś i niby wszystko jest ok. cały proces trwa naprawde szybko,a i jakość jest nie zła .Ale film sie zacina co jakieć 2s (wraźnie przycina) przerabiam 23,9 -> 25 fps.To samo jest gdy ładuje film bezpośrednio z AVI i gdy ładuje go przez AVS???Dziwna sprawa może wiesz czego to jest wina (acha procek mam Duron 1,8G i ram 256 DDR) pozdrawiam |
10 GB (NTFS) to rozsądne minimum na zabawe z DVD...
|
to mam pytanie jak przerabiam film który zajmuje ok.3G to ile musze mieć wolnego miejsca na dysku???
napewno 3G żeby gdzieś zapisał swój wynikowy folder Video_ts!! tyle wystarczy czy musi byc miejsce na jakies tymczasowe pliki???? pozdrawiam |
miejsce na dysku...?
|
hej ludzie mam taki kłopot zrobiłem sobie film(mpv i ac3) wrzucam to do DVDMaestro robie piękne menu i przyciskam Compile, po czym zaczyna się cały proces i po paru minutach wyskakuje błąd ( taki jak na obrazku)
czy wiecie o co mu chodzi (bądż czego to jest wina)???? prosze o pomoc ======PoZdRaWiAm====== |
Cytat:
ale co zdanie fachowca to zdanie THX pozdrowienia |
Cytat:
robiłem chyba nawet gdzieś na forum porównanie ich... |
Pytanie za 100 pkt
Co fachowcy sadza o encoderze CANOPUS PRO CODER ???? warto nim kodowac ???? bo wszyscy na forum robia to tylko CCE Czym sie roznia CCE od TMPGenc czy Canopusa filmowe pozdrowienia :))) |
Problem rozwiązałem w sopób, prosty :)
Zamiast DVD Maestro, zastosowałem Sonic ReelDVD. Trochę się namęczyłem żeby dołożyć napisy ale się udało :) Musiałem zmienić skrypt bo ten co był robiony przez MaestroSBT, niestety nie chodził. Dla zainteresowanych o to ten skrypt st_format 2 Display_Start non_forced Pixel_Area (2 572) Display_Area (0 2 719 572) Color (1 3 4 4) Contrast (15 15 15 0) E2 (0 0 255 ===) E1 (255 0 0 ===) PA (0 0 0 ===) BG (255 255 255 ===) Directory podać katalog w którym mamy napisy ################################################## ### SP_NUMBER START END FILE_NAME Wklejamy go w pliku utworzonym przez MaestroSBT, rozszeżenie .sst Napisy prgram wczytuje jednak gdy chę żeby zrobił mi obraz płyty twierdzi że niektóre pliki nie dają się przeczytać i dalej nie idzie :ysz: Więc nadal pozostaje aktualne pytanie jakim innym programem mogę zrobić DVD z napisami? |
Tutorial extra, zrobiłem film i na TV wygląda wyśmienicie :)
Ale pojawił mi się pewien problem przy robieniu drugiego, film ma 3:12:15 i jak próbuję wrzucić go do DVD Maestro to mi pokazuje się błąd że film jest za długi ??? Film już kodowałem dwa razy za każdym razem było to samo. Czy to wina programu, czy ja coś źle zrobiłem. Odrazu pewnie padnie dlaczego nie podzielę na dwa tego filmu, moja odpowiedź jest prosta z czystego lenistwa, bo nie będzie mi się chciało zmienić płyty :) |
wielkie dzięki zaraz będe walczył i dam znać jak poszło :-)
jeszcze raz dzięki,bo sam nigdy bym do tego nie doszedł!!!! |
Robisz podobnie do menu z chapterami, czyli jakiś obrazek w tle (lub nie ;PPPp), buttony do zmiany ściezki audio/napisów.
Zanim przejdziesz do menu button żeby je zrobić musisz zrobić nowe comand sequences odpowiadające włączeniu ściezki audio 1, 2, ..., n - gdzie n dąży do nieskończoności; oraz comand sequences odpowiadające włączeniu napisów 1, 2, ..., n - gdzie n dąży do nieskończoności; + comand sequences które wyłącza napisy. Na poczatku "Comand sequences" jest puste więc RMB i "Add New Comand Sequences", zmianiasz jej nazwę na np. "Audio 1", nastepnie robisz "Edit"/dwuklik i pojawia się okno edycji komend (uwaga, jest szersze niż 1024 pikseli ;PPPp) Wybierasz "Add". Standardowo jest "NOP" czyli "nic", zmieniasz na "Set System Stream", wyłączasz "Subtitle" i "Angle" a "Audio" zostawiasz na "1" i "OK". Dodajesz nowe comand sequences, zmieniasz nazwę na "Audio 2", edytujesz tak samo jak "Audio 1" z tym że ustawiasz w "Audio" na stream "2", i tak dalej tyle razy ile masz ścieżek auido. Podobnie robisz dla napisów, z tym że musisz jeszcze stworzyć sekwencję wyłączającą napisy - po prostu w edycji sekwencji przy ustawianiu audio, napisów i kamery (angle) jest standardowo zaznaczona opcja "On" i trzeba ją odznaczyć dzięki czemu komenda przyjmie wartość "Off". Później przy edycji buttonów zamiast z menu "Movie" wybierasz akcję z podmenu "Comand sequences". Nie wiem tylko czy w edycji "comand sequences" należy zostawić opcję "Immediate" czy "GPRM" włączoną. Spróbuj na jakimś krótkim kawałku (5min.) to przetestować (a potem WinDVD/PowerDVD bez wypalania). |
Cytat:
i to wszystko wiem ale nie mam pojęcia o co ci chodzi "zamiast nowego chaptera dajesz wybór napisów" u mnie nie ma nigdzie takiej opcji :nie: mógłbys dokładniej sprecyzować gdzie znajduje się ta funkcja pozdrawiam |
Cytat:
Panasonic RV62 nosnik Emtec -RW predkosc x2 I jeszcze jedno pytanko :) czy wszystkie twoje filmy mają w dolnym rogu niebieski znaczek ??? |
Cytat:
|
Cytat:
|
jest możliwe
Poszukaj, pisałem jak zrobić menu, tylko w komendach zamiast nowego chaptera dajesz wybór napisów |
witam wszystkich "Maestrowiczów"
robie juz od tygodnia filmy za pomcą dvdmaestro i wszystko jest ok. jak narazie żadnych problemów,ale mam takie pytanko???jak zrobić w dvdmaestro menu, tak aby można było sobie wybrać napisy,lub ścieżke dzwiękową??tzn moge ją sobie wybierać pilotem ale chodzi mi tu raczej o wybór z pod menu!!!czy jest to możliwe w dvdmaestro?? pozdrawiam |
COBRA !!!!!
Czemu film zrobiony wg twego poradnika sie tnie Wszyskie komponenty sa ok Wszystkie programy dzialaja jak nalezy a film sie tnie ????? |
jesli klikam prawym ppm na okno i daje add to nie mam all files
|
bo źle próbujesz wczytywać skrypt AVS - sprawdź w poradniku...
|
witam !!temat bardzo mnie zaciekawil wiec postanowiłem sprawdzic swoje sily :)
niestety caly dzien walcze z jednym problemem po zrobieniu skryptu w programie FitCD v1.1.3 nie moge go otworzyc w CCE SP Trial Version wyskakuje mi nastepujacy blad "Can't open ecl file" <dopiero zaczynam sie tym bawic wiec prosze o wyrozumialosc> i rade jak moge rozwiazac ten problem pozdrawialm i z gory dzieki |
Cytat:
mjq |
mam pytanie . jak nagrywac plyty na SVCD z przypisami (na nero burning room). czego potrzebuje ??? jakiego kodeka czy co ???
|
>>DIMENTION<< Robiles filmy z lektorem w DVD2SVCD ?????
U mnie w katalogu wynikowym powstaja same bzdury !!! :wow: Glowny plik jest w formacie mpv, sa 2 sciezki audio wyglada na to ze program nie zrobil authoringu ......chyba ze cos sknocilem ????? ??? wtedy help pozdrowienia !! |
Co zrobić !!!!!
Duze brawa dla poradnika Cobry :peace:
Wczoraj zaczalem pierwszy raz i dzisiaj mam dvd (troche sie zacina ale to dopracuje) Pozdrowienia!!!!!! |
Zgadza się. "Pełna" automatyzacja nie zawsze wychodzi na dobre. Najlepszym przykładem jest TFM gdzie praktycznie nic nie można zrobić pod siebie.
Możliwość edycji jest jak najbardziej. Można zamiast robić "całość" na początek próby przeprowadzać na "fragmencie" pliku. Nie jest problemem wyciąć 20 MB filmu i "dorzucić" do tego wycięte napisy, niestety nie wszyscy o tym wiedzą i od razu rzucają się na głęboką wodę z całością. Zaoszczędzili by sobie i nerwów i czasu. Zobacz zobacz - na tym etapie myśle, że już jest "dopracowane" chociaż jak wspomniałeś NTSC Film->PAL/NTSC być może jeszcze "kuleje", ale o tym dowiemy się pewnie po weekendzie. |
kiedyś też używałem DVD2SVCD do konwersji divx->DVD ale zniechęciła mnie zbytnia automatyzajca produkcji ;) program zazwyczaj źle dobiera resize i przez to filmy są lekko zniekształcone na TV 16:9. ale jest chyba możliwość edycji skryptu AVS przed kodowaniem i pewnie można to poprawić. poza tym nie ma normalnego podglądu synchronizacji audio/video/napisy i w razie błędów trzeba robić wszystko od nowa. i jeszcze nie mam przekonania do konwersji FPS, którą robi ten program np. NTSC Film->PAL/NTSC a przecież większość filmów ma FPS 23.976 i u mnie to kiepsko wyszło.
ale taki poradnik jest napewno ciekawy i weekend ponownie się zmierzę z nową wersją DVD2SVCD i może pójdzie lepiej :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:35. |