![]() |
Cytat:
|
a bawił sie kto Nero Vision??
chce nim sobie wypalic film ktory wczesniej przygotowalem w VD. Film trwa 2godzinki i zajmuje 1GB Nero wszystko łądnie bierze ale pod samym końcem kompresji strasznie zabiera zasoby dyskowe, tzn. jak miałem wolne 25GB dysku to podczas kompresji wszystko ladnie ubywało, przy 90% kompresji było 23GB wolnego i potem strasznie szybko maleje miejsce na dysku i ok. 97% wywala errora ze nie mooze zakonczyc kompresji spotkał sie ktos z tym??? ew. jaki inny dobry i szybki program polecilibyscie do nagrania avi (ktorego mam juz przygotowanego z napisami) na dvd?? |
Cytat:
|
oki, video tu mozna zmienic, ale gdzie zmienic audio???
|
Menu Video i pozycja Frame Rate.
|
oki, juz sobie z tym poradziłem :)
a moze mi ktos jeszcze wyjaśnic jak w VD zmienic zeby audio i video było25 fps? |
hi, a ja w VD dodasz filrt z napisamy, wczytasz plik z tekstem to teks naklada sie na video i widzisz efekt w oknie preview???
|
Cytat:
RIFF" VDRMPAVDRMPATH [nazwa_komputera]/[nazwa_pliku.avi] Czy chodzilo o ten maly 84 baitowy plik? Myslalem ze Nero potraktuje go jako sciezke do otwartego w VB pliku. Ten bedzie dodawal filtry i w locie przechwyci go Nero. Nie wiem czy tak to mialo byc, ale qrde nic mi sie nie dzieje. Nero tego nie bierze. Co robie nie tak? |
plissss, prosze , niech ktos mi przysle na e-maila martin122@go2.pl DVDMaestro, chcialbym sie pobawic zgraniem divix'a na dvd, a utknałęm juz na końcówce gdyz nie mam tego programu
dzięki z góry |
aaa, i jeszcze jedno : skad wziaźć DVDMaestro??? bo na kazie nie moge znaleźć
|
czy ktos mógłby mi podesłac sprawną wersje VirtualVob'a z działającymi filtrami do napisów?
bo to co ja mam to cos nie działa, tzn. w "preview" nie widac napisów martin122@go2.pl z góry dzięki Pozdrawiam |
Dlaczego nie 23,976
Cytat:
Po prostu 23,976 nie da się wypalić (ja nie wiem jak) jako DVD Video - standardy to 25 kl/s w PAL i 29,97 dla NTSC. Świadomość przyspieszenia o około 4% zamiast jak przy przeróbce do 29,97 zaledwie o około 0,1% :), kiedy mam już nad tym kontrolę powoduje że robię tak jak robię :). To prawda, że potem trzeba chwilkę więcej podłubać przy napisach, ale mam to opanowane i za pomocą SubtitleTool'a robię to w zasadzie od pierwszego podejścia :) Jakieś podpowiedzi co ustawić: http://www.ptaki.wilgnet.gliwice.pl/pulldown.jpg Pozdrawiam - Mirek |
Cytat:
Nie mowilem, ze moj sposob jest idealny, ale mysle, ze przy opcji "zobacz-skasuj" te lekkie obciecia nie sa az tak duzym mankamentem jezeli, tak jak w moim przypadku, nie ma sie duzych wymagan. Zreszta, nie mozna ich miec bedac poczatkujacym he he. CobraVerde, dziekuje ze zechciales odpowiedziec na moje wypociny. Nasza dyskusja napewno przelozy sie na ulepszenie mojego sposobu na nagranie plty DVD, za co jestem wdzieczny. A tak na marginesie, wiesz moze czym zrobic plyte DVD tak, by stacjonarny odtwarzacz nie odczytal jej bez wczesniejszego podania hasla? Chodzi mi o blokade w stacjonarnym. Dzieci maja swoje bajki, moze i ja moglbym miec swoje he he, ale bez blokady takich "bajek" zrobic nie moge. ================ Cytat:
|
Może podam dla przykładu:
Cytat:
|
Cytat:
Możesz otworzyć plik .SSA w Notatniku i poszukać linijki z ciągiem znaków "Style:". W tej linijce jest definiowana czcionka i na końcu tej linijki powinna być liczba "238" jako 18 pozycja po "Style:". To oznacza kodowanie polskich liter. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:41. |