![]() |
Cytat:
Panasonic RV62 nosnik Emtec -RW predkosc x2 I jeszcze jedno pytanko :) czy wszystkie twoje filmy mają w dolnym rogu niebieski znaczek ??? |
Cytat:
|
Cytat:
|
jest możliwe
Poszukaj, pisałem jak zrobić menu, tylko w komendach zamiast nowego chaptera dajesz wybór napisów |
witam wszystkich "Maestrowiczów"
robie juz od tygodnia filmy za pomcą dvdmaestro i wszystko jest ok. jak narazie żadnych problemów,ale mam takie pytanko???jak zrobić w dvdmaestro menu, tak aby można było sobie wybrać napisy,lub ścieżke dzwiękową??tzn moge ją sobie wybierać pilotem ale chodzi mi tu raczej o wybór z pod menu!!!czy jest to możliwe w dvdmaestro?? pozdrawiam |
COBRA !!!!!
Czemu film zrobiony wg twego poradnika sie tnie Wszyskie komponenty sa ok Wszystkie programy dzialaja jak nalezy a film sie tnie ????? |
jesli klikam prawym ppm na okno i daje add to nie mam all files
|
bo źle próbujesz wczytywać skrypt AVS - sprawdź w poradniku...
|
witam !!temat bardzo mnie zaciekawil wiec postanowiłem sprawdzic swoje sily :)
niestety caly dzien walcze z jednym problemem po zrobieniu skryptu w programie FitCD v1.1.3 nie moge go otworzyc w CCE SP Trial Version wyskakuje mi nastepujacy blad "Can't open ecl file" <dopiero zaczynam sie tym bawic wiec prosze o wyrozumialosc> i rade jak moge rozwiazac ten problem pozdrawialm i z gory dzieki |
Cytat:
mjq |
mam pytanie . jak nagrywac plyty na SVCD z przypisami (na nero burning room). czego potrzebuje ??? jakiego kodeka czy co ???
|
>>DIMENTION<< Robiles filmy z lektorem w DVD2SVCD ?????
U mnie w katalogu wynikowym powstaja same bzdury !!! :wow: Glowny plik jest w formacie mpv, sa 2 sciezki audio wyglada na to ze program nie zrobil authoringu ......chyba ze cos sknocilem ????? ??? wtedy help pozdrowienia !! |
Co zrobić !!!!!
Duze brawa dla poradnika Cobry :peace:
Wczoraj zaczalem pierwszy raz i dzisiaj mam dvd (troche sie zacina ale to dopracuje) Pozdrowienia!!!!!! |
Zgadza się. "Pełna" automatyzacja nie zawsze wychodzi na dobre. Najlepszym przykładem jest TFM gdzie praktycznie nic nie można zrobić pod siebie.
Możliwość edycji jest jak najbardziej. Można zamiast robić "całość" na początek próby przeprowadzać na "fragmencie" pliku. Nie jest problemem wyciąć 20 MB filmu i "dorzucić" do tego wycięte napisy, niestety nie wszyscy o tym wiedzą i od razu rzucają się na głęboką wodę z całością. Zaoszczędzili by sobie i nerwów i czasu. Zobacz zobacz - na tym etapie myśle, że już jest "dopracowane" chociaż jak wspomniałeś NTSC Film->PAL/NTSC być może jeszcze "kuleje", ale o tym dowiemy się pewnie po weekendzie. |
kiedyś też używałem DVD2SVCD do konwersji divx->DVD ale zniechęciła mnie zbytnia automatyzajca produkcji ;) program zazwyczaj źle dobiera resize i przez to filmy są lekko zniekształcone na TV 16:9. ale jest chyba możliwość edycji skryptu AVS przed kodowaniem i pewnie można to poprawić. poza tym nie ma normalnego podglądu synchronizacji audio/video/napisy i w razie błędów trzeba robić wszystko od nowa. i jeszcze nie mam przekonania do konwersji FPS, którą robi ten program np. NTSC Film->PAL/NTSC a przecież większość filmów ma FPS 23.976 i u mnie to kiepsko wyszło.
ale taki poradnik jest napewno ciekawy i weekend ponownie się zmierzę z nową wersją DVD2SVCD i może pójdzie lepiej :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:42. |