Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Przerabianie divx/xvid na DVD PAL (+ polskie napisy) - Poradnik (https://forum.cdrinfo.pl/f13/przerabianie-divx-xvid-dvd-pal-polskie-napisy-poradnik-21085/)

Tharkan 23.02.2004 09:50

Ot pojawiła sie zagwozdka.
Przygotowując napisy do filmu przerabiam uzywając SBT Maestro i wybieram arial 20 normalny. coś mnie podkusiło, żeby to zmienić i wczoraj ustawiłem arial 20 ale pogrubioną kursywę.
W odtwarzaczu w kompie napisy są, a w stacjonarnym nie ma.
Wychodzi na to, że najkorzystniej ustawiać standard w rozmiarze 18-20 IMHO rzecz jasna. Czy ktoś ma lepsze doświadczenia (np. inna czcionka)?

ideJ 22.02.2004 23:10

zajrzyj na www.cobraverde.net a znajdziesz pewnie zaktualizowane wersje :)

zasadziu 22.02.2004 20:45

Probując rozpakować obydwa pliki poradnika dostaje komunikat:
Błąd w spakowanym pliku.
Czy to ja mam cos źle, czy te pliki poradnika sa uwalone.

ideJ 22.02.2004 00:48

Cytat:

Napisany przez Regnard
po zaladowaniu napisow z *.son do DVDMaestro laduja mi sie tylko te zaczynajace sie po pierwszej godzinie, a wczesniejszych wogule nie laduje, tak wiec jak wlaczam film to wyswietlaja mi sie napisy z 1:00:00 co z tym zrobic??

Przeczytać cały ten wątek od początku. Jeśli to już robiłeś to przeczytaj jeszcze raz tylko tym razem uważnie :P
Oki złośliwości na bok. Ścieżka wideo ma SMPTE ustawione na 1:00:00 na 6 lub 7 stronie tego tematu znajdziesz info (wraz ze screenshot'em) jak to zmienić w DVDMaestro.

namor 21.02.2004 21:00

Cytat:

Napisany przez michaeel
To ciekae skad mam sciagnac ten soft .......

poszukaj np.w e-Mule

michaeel 21.02.2004 20:48

To ciekae skad mam sciagnac ten soft aby skorzystac z FAQ na 1 stronie... chyba ze mam uzywac srt2sup i IfoEdit ??

dk75 21.02.2004 19:15

Nie ma nawet dema bo program już "nie istnieje" od paru lat... ostatnia strona z demem została zamknięta z pół roku temu.

michaeel 21.02.2004 18:31

heh... ciekawi mnie skad macie DVDMaestro - ten program jest tak komercyjny ze nie ma nawet dema :) .... warezy ???

Regnard 20.02.2004 17:30

po zaladowaniu napisow z *.son do DVDMaestro laduja mi sie tylko te zaczynajace sie po pierwszej godzinie, a wczesniejszych wogule nie laduje, tak wiec jak wlaczam film to wyswietlaja mi sie napisy z 1:00:00 co z tym zrobic??

aspon 20.02.2004 11:39

Cobra pomóż...
wiem juz ze każdy filmi jaki zrobie fizycznie nie zmienia wielkosci, jedynie ifno o pliku i pikselach jest inne, np gdy mam film 640x480 to po CCE plaik mam dokladnie taki sam, ale w iffo jest napisane ze mam 720x480 AR4:3, sprawdzilem nakladajac jeden na 2 i fizycznie sa takiej samej wielkosc, czy mozna przeskalowac film, dodatkowo nieproporcjonalnie, chcialbym go powiekszyc w poziomie do 720 bez kadrowania wysokosci, czy sie da? moze zle skrypty robilem?

aspon 20.02.2004 09:38

[QUOTE=Robber]aspon i rulerz: a moze byscie troche poczytali wczesniejsze posty, wszystko jest opisane
aspon: wczytales juz film i audio? ja jak nie wczytalem filmu tez mialem ten problem QUOTE]

teraz pytalem o ustawienia CCE, konkretnie o Quantization Matrices, a moj problem jest troszke wczesniej opisany, ja juz film wypalilem na dvd rw, tylko w stacjonarce tv przelacza sie w tryb 16:9 czyli sciska mi obraz w pionie, a wszyko mam niby ok, sam film rodzialaka 720x480 ar 4:3, NTSC 29.97 ramek na sekunde, w maestro tez ustawilem AR 4:3 i stad moj problem, nie wiem gdzie robie blad?

Robber 20.02.2004 08:04

Regnard: zobacz 24 strone tej dyskusji, kolega exbach
mial identyczny problem i po odpowiedzi naszego guru Cobry wszystko sie wyjasnilo /zreszta mialem ten sam problem/

Regnard 19.02.2004 23:25

podczas urochamniania DVDMaestro wyskauje mi komunikat
"Real Timer Preview functionality will not be available because no decoder have been detected. (0x410a0011)"

Poznij nie moge wlaczyc podglądu filmu. Jak sobie z tym poradzic??

Robber 19.02.2004 17:42

aspon i rulerz: a moze byscie troche poczytali wczesniejsze posty, wszystko jest opisane
aspon: wczytales juz film i audio? ja jak nie wczytalem filmu tez mialem ten problem
rulerz: a ustawiles czas nad okienkiem z filmem na same zera??

rulerz 19.02.2004 17:32

Cytat:

Napisany przez darkoss
a mi udało się zgrać ładnie video i audio, ale mam problemy z napisami :(
mam problem z załadowaniem napisów do DVDMaestro.

Wyskakuje mi komunikat:
" No corresponding subtitles found! The video asset timecode may noy correspond to the timecode specified for the subtitles in iimport file"

Plik txt załadowałem do Subtitle Workshop.
Przerobiłem i zapisałem jako SSA
Odpalilem MaestroSBT, wczytałem *.ssa ustawiełem opcje no i wygenerowałem.

A potem chcem importować napisy w dvdmaestro to mi wywala ten komunikat.

I co wy na to ??

Mam to samo. Ewentualnie wrzuci mi tylko część tekstów. HELP !

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:45.