![]() |
Cytat:
czy oplaca sie to zrobi i stawic matryce na MPEG Standard do cce 2.50? i jeszcze kolejne pytanie o AR, film mialem zrobiony z AR4:3 jak otwieram plik w media player classic biore info mam tak 720x480 AR 4:3, w maestro tez tak zrobilem, i nadal sie tv przelaczal... czy dla NTSC to sa dobre wymiary filmu? |
nowsze wersje testowe z linii 2.6x są bardziej okrojone niż ver. 2.50 (np. uproszczona jakość). raczej nie oferują lepszej jakości i nie zawsze są szybsze. więcej z nimi problemów (trzeba stosować dodatki typu eCCl) i dlatego ja używam ver. 2.50 i jestem zadowolony...
|
CobraVerde, czy mógłbyś powiedzieć jakie są różnice miedzy CCE2.50 a ostatnią 2.67.00.23?
pomijając brak zapisu ecl i inne utrudnienia tralowej wersji. Chodzi o jakość, ustawienia, np w nowym nie widze opcji "Antinoise filter", nie mam DC precisiona na Auto. Nowy dziala u mnie szybciej, np film 30 min w NTSC liczy sie na 3passVBR, ok 1:40 a na wersji 2.50 ok 2:20, czy problemy z Aspect Ratio u mnie moga miec tez zwiazek z wersja CCE? |
Następne napisy .son Mój Brat Niedźwiedź
Jeżeli ktoś ma ochotę to pisać. Cobra Jesteś WIELKI!! |
Cytat:
|
Sorki za zasmiecanie moimi glupimi pytaniami
ale w koncu to zrobilem tzn mp3 44,1 na ac3 48,8 przy pomocy Mainconcept MPEG Encoder i AC3machine i jeszcze taka mała prosba do CobraVerde jak bys miał czas i ochote :) to zamiesc naswojej stronce opis jak skonfigurowac "Mainconcept ....." bo mi szlaczki wychodza na obrazie wychodza po konwersji avi >> mpg. Thx za pomoc |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
niestety, zrobiłem próbe, na kawałku NTSC, zródło ma takie wymiary. 640x480
skrybt taki AviSource("D:\Mastering\temp\test\test.avi") ConvertToYUY2() LanczosResize(704,480,0,1,640,478) AddBorders(8,0,8,0) w cce aspect ratio ustawilem na 4:3 tearz jescze wyjasnienie bo moze sie nie zrozumielismy. telewizor mam zwykly 4:3 sony vega 29cali, dvd yamaha podlaczone przez euro. na pilocie tv jest taki guziczek ze strzalkami i jak go sie nacisnie przelacza sie z 4:3 na 16:9 i na odwrot, wtedy obraz 4:3 sciska do 16:9 i tak wlasnie mi sie robi po wystartowaniu z tego dvd co robie. |
oka juz wiem w czym mam problem mp3 jest 44.1 jak prtzerobie na ac3 z zaznaczona opcja "Set Sampling Rate to 48000" to ac3 nie ma głosu a jak przerobie bez tej opcji zaznaczonej to wszystko jest oki. Sprawdzalem w Nero ShowTime. Jak przerobic mp3 na 48 ???? THX
|
już wszystko jasne - twój film ma proporcje obrazu 4:3 (czyli 1.333) więc nie ma sensu zmieniać na TV 16:9 ;) tylko filmy o AR 1.6 - 2.4 wyglądają naturalnie na ekranie panoramicznym (16:9)
i ja bym zrobił resize na maxa (720,576) o ile film jest w PAL-u i w CCE dał DAR 4:3 zamiast SAR 1:1... |
twoja szybkość mnie zadziwia, chwała Ci za to :)
skrypt: AviSource("D:\\film.avi") ConvertToYUY2() LanczosResize(688,560,0,2,512,380) AddBorders(16,8,16,8) #Trim(0,50247).FadeOut(150) w fit cd takie info o pliku źródłowym: 512x384 real aspect 1.3333 w cce ustawiam na SAR 1:1 tak jak piszesz w poradnikum pewnie tu jest błąd, nie miałem czasu na nowo liczyć. dodam że tv przełącza sie już na menu zanim zacznie się film, rozdziałka fotki do menu to 720x576 |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:13. |