![]() |
dk75 ...
dzieki, wlasnie stworzylem fajne menu darkoss a ustaw w dvdmaestro czas startu filmu opozniony o 9 sekund, moze to pomoze, zreszta z tego co wiem to sam film mozna tez przesunac |
Menu, podświetlenia, kursor, szmery bajery...
Robber... cofnij się o parę wiadomości do tyłu do mojego msg w którym opisywałem metodę zrobienia menu.
Może trochę chaotycznie ale jak w tle będziesz miał DVDMaestro i jakiś program malarski to chyba kapniesz o co biega. |
słuchajcie jak mam ustawić rozdzielczoś FitCD zeby filmy wyglądaly dobrze na telewizorze i żeby były w obrazie panoramicznym mój xvid ma rozdzielczość 608x256 albo podajcie jakis arkusz do obliczania bo tamten mi niechodzi pod exela.Prose abyscie jeszcze raz wyjasnili jakie rozdzoelczosci mam ustaiwac aby ogladac filmy w panoramie
|
w samym DVDMaestro nie ma takiej możliwości. Skorzystaj z Subtitle Workoshop'a: wczytaj do niego napisy w formacie .SON i przesun o 9s (tylko, że to przesuniecie nijak się ma do komunikaty, który podałeś wcześniej....)
|
Cytat:
Czy jest jakaść możliwość przesunięcia tych napisków o 9sek do przodu czy może coś innego ?? Cały film mam prawie zrobiony tylko te cholerne spóźnione napisy :( |
@darkoss:
Na 6 czy 7 stronie tego wątku jest mój post dotyczący SMPTE. Istnieje spora szansa, że to rozwiąże Twój problem @splendid: konwersja FPS ? |
Cytat:
aha wiecie co moze być powodem, że film, który trwa 1:44min, wychodzi w DVD maestro na 1:36 :/ |
a mi udało się zgrać ładnie video i audio, ale mam problemy z napisami :(
mam problem z załadowaniem napisów do DVDMaestro. Wyskakuje mi komunikat: " No corresponding subtitles found! The video asset timecode may noy correspond to the timecode specified for the subtitles in iimport file" Plik txt załadowałem do Subtitle Workshop. Przerobiłem i zapisałem jako SSA Odpalilem MaestroSBT, wczytałem *.ssa ustawiełem opcje no i wygenerowałem. A potem chcem importować napisy w dvdmaestro to mi wywala ten komunikat. I co wy na to ?? |
Spleendid ja miełem identyczny problem i zainstalowlem nowsza wersje cce ty pewnie uzywasz wersji 2.50 (na tej mi się właśnie zawieszało)zainstaluj sobie 2.67 i bedzie wszystko ok:)
|
Wiele mozna sie dowiedziec z tego forum. Wielkie dzieki do cobry, poradnik extra, sam juz wykonalem pare filmow dzieki niemu. Ale przy robieniu menu do jednego z nich nasunelo mi sie takie oto pytanie:
Czy mozna zrobic takie menu do dvd, aby reagowalo na ruch myszki ?? NP aby po najechaniu myszka na jakis button ten sie podswietlal na inny kolor albo cokolwiek innego sie z nim dzialo ?? Wielkie dzieki za jakiekolwiek sugestie. Jeszcze raz pozdrawiam i oby tak dalej !!! DVD RULEZ !!! |
Za każdym razem gdy CCE próbuje mi KONWERTOWAĆ, zawiesza się. Najczęściej zaiwas występuje w czasie gdy tworzy plik mpv. CCE ustawiłem na multi(3), ale jak pierwszy pasek przeszedł, co trwało ok.godzine i powstał pliczek vaf. potem zaczął robic plik MPV i na 3% kapa :(. Czy musze robic wszystko od początku czy da sie coś zaradzić?
|
Cytat:
Ile potrzebuje miejsca CCE na swoją robote, bo nie bardzo mam miejsce :(. aha i co sądzicie o THE FILM MACHINE? |
AVISource("d:\Movies\Towarzysze Oni\Towarzysze Oni CD1.avi",FALSE)
dzięki za skrypt :) moim problemem prawdopodobnie był brak słówka false w orginalnym pliku AVS, uzyłem pliku z The FilmMachine i wszystko było w pożądku :) tzn CCE widział cały film a nie tylko 10s |
z 15 GB się przyda ale lepiej mieć więcej...
|
Ile trzeba mieć miejsca na dysku, żeby dało się wszystko poprawnie przeprowadzić
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:19. |