Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Przerabianie divx/xvid na DVD PAL (+ polskie napisy) - Poradnik (https://forum.cdrinfo.pl/f13/przerabianie-divx-xvid-dvd-pal-polskie-napisy-poradnik-21085/)

Robber 13.02.2004 17:42

dk75 ...
dzieki, wlasnie stworzylem fajne menu

darkoss
a ustaw w dvdmaestro czas startu filmu opozniony o 9 sekund, moze to pomoze, zreszta z tego co wiem to sam film mozna tez przesunac

dk75 13.02.2004 16:22

Menu, podświetlenia, kursor, szmery bajery...

Robber... cofnij się o parę wiadomości do tyłu do mojego msg w którym opisywałem metodę zrobienia menu.
Może trochę chaotycznie ale jak w tle będziesz miał DVDMaestro i jakiś program malarski to chyba kapniesz o co biega.

kloncd1 13.02.2004 14:11

słuchajcie jak mam ustawić rozdzielczoś FitCD zeby filmy wyglądaly dobrze na telewizorze i żeby były w obrazie panoramicznym mój xvid ma rozdzielczość 608x256 albo podajcie jakis arkusz do obliczania bo tamten mi niechodzi pod exela.Prose abyscie jeszcze raz wyjasnili jakie rozdzoelczosci mam ustaiwac aby ogladac filmy w panoramie

ideJ 13.02.2004 14:09

w samym DVDMaestro nie ma takiej możliwości. Skorzystaj z Subtitle Workoshop'a: wczytaj do niego napisy w formacie .SON i przesun o 9s (tylko, że to przesuniecie nijak się ma do komunikaty, który podałeś wcześniej....)

darkoss 13.02.2004 13:50

Cytat:

Napisany przez ideJ
@darkoss:
Na 6 czy 7 stronie tego wątku jest mój post dotyczący SMPTE.

Dzięki, ale to nie oto chodzi. Mam tutaj ustawione na same zera, ale mimo tego napisy na całej długości filmu zarówno jak na początku jak i na końcu późnią się o 9sek. :( Miałem oryginalne napisy 25fps tak wiec chodziły one idealnie pod avi (25fps), ale gdy załaduje je do DVDMaestro to się późnią o te 9sekund.

Czy jest jakaść możliwość przesunięcia tych napisków o 9sek do przodu czy może coś innego ??

Cały film mam prawie zrobiony tylko te cholerne spóźnione napisy :(

ideJ 13.02.2004 12:31

@darkoss:
Na 6 czy 7 stronie tego wątku jest mój post dotyczący SMPTE. Istnieje spora szansa, że to rozwiąże Twój problem
@splendid:
konwersja FPS ?

spleendid 12.02.2004 23:21

Cytat:

Napisany przez kloncd1
Spleendid ja miełem identyczny problem i zainstalowlem nowsza wersje cce ty pewnie uzywasz wersji 2.50 (na tej mi się właśnie zawieszało)zainstaluj sobie 2.67 i bedzie wszystko ok:)

Drogi kolego z sosnowca :) jestem z Dabrowy G. Czym masz wersje nie trialową, bez tego durnego znaku CCE w prawym dolnym rogu?

aha wiecie co moze być powodem, że film, który trwa 1:44min, wychodzi w DVD maestro na 1:36 :/

darkoss 12.02.2004 19:30

a mi udało się zgrać ładnie video i audio, ale mam problemy z napisami :(
mam problem z załadowaniem napisów do DVDMaestro.

Wyskakuje mi komunikat:
" No corresponding subtitles found! The video asset timecode may noy correspond to the timecode specified for the subtitles in iimport file"

Plik txt załadowałem do Subtitle Workshop.
Przerobiłem i zapisałem jako SSA
Odpalilem MaestroSBT, wczytałem *.ssa ustawiełem opcje no i wygenerowałem.

A potem chcem importować napisy w dvdmaestro to mi wywala ten komunikat.

I co wy na to ??

kloncd1 12.02.2004 15:48

Spleendid ja miełem identyczny problem i zainstalowlem nowsza wersje cce ty pewnie uzywasz wersji 2.50 (na tej mi się właśnie zawieszało)zainstaluj sobie 2.67 i bedzie wszystko ok:)

Robber 12.02.2004 11:45

Wiele mozna sie dowiedziec z tego forum. Wielkie dzieki do cobry, poradnik extra, sam juz wykonalem pare filmow dzieki niemu. Ale przy robieniu menu do jednego z nich nasunelo mi sie takie oto pytanie:
Czy mozna zrobic takie menu do dvd, aby reagowalo na ruch myszki ?? NP aby po najechaniu myszka na jakis button ten sie podswietlal na inny kolor albo cokolwiek innego sie z nim dzialo ?? Wielkie dzieki za jakiekolwiek sugestie.
Jeszcze raz pozdrawiam i oby tak dalej !!!
DVD RULEZ !!!

spleendid 12.02.2004 10:48

Za każdym razem gdy CCE próbuje mi KONWERTOWAĆ, zawiesza się. Najczęściej zaiwas występuje w czasie gdy tworzy plik mpv. CCE ustawiłem na multi(3), ale jak pierwszy pasek przeszedł, co trwało ok.godzine i powstał pliczek vaf. potem zaczął robic plik MPV i na 3% kapa :(. Czy musze robic wszystko od początku czy da sie coś zaradzić?

spleendid 12.02.2004 08:21

Cytat:

Napisany przez CobraVerde
z 15 GB się przyda ale lepiej mieć więcej...

Troche dużo :/
Ile potrzebuje miejsca CCE na swoją robote, bo nie bardzo mam miejsce
:(.
aha i co sądzicie o THE FILM MACHINE?

rork 11.02.2004 16:58

AVISource("d:\Movies\Towarzysze Oni\Towarzysze Oni CD1.avi",FALSE)
dzięki za skrypt :) moim problemem prawdopodobnie był brak słówka false w orginalnym pliku AVS, uzyłem pliku z The FilmMachine i wszystko było w pożądku :) tzn CCE widział cały film a nie tylko 10s

CobraVerde 11.02.2004 16:27

z 15 GB się przyda ale lepiej mieć więcej...

spleendid 11.02.2004 16:10

Ile trzeba mieć miejsca na dysku, żeby dało się wszystko poprawnie przeprowadzić

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:19.