![]() |
@tomcioro:
nietak dawno gdzies wyczytałem, że opcja DVD compliant w CCE (tylko nie wiem czy dotyczy to wszystkich wersji) ustawia w nagłówku mpv bitrate zawsze na 9800 (niezależnie od faktycznego bitrate'u). Efekt uboczny może być taki, że w którymś punkcie materiału suma bitrateów video, audio i napisów przekracza maksymalną wartość dla DVD (10.8Mbps). Jeśli to nie problem to przepuść przez CCE jeszcze raz z wyłączoną tą opcją. Możesz jeszcze spróbować ReStream'em (nie wiem czy akurat ten parametr się daje zmienić) @tytusdezoo czym wyciągałeś strumień video? spróbuj DVDDecrypterem albo VobEditem (to wygląda na błąd w strumieniu) |
Ilość załączników: 1
Pytanie do Cobry.
Dodaje do filmu DVD z Niemiec(PAL) polskie napisy i mam problem z załadowaniem video do Maestro. Co to jest??? Jak to naprawic??? |
D.I.K.O. (DivX In KDVD Out) 0.2
Na forum.doom9.org niejaki vmesquita ogłosił, wydanie wersji 0.2 programiku dokonującego konwersji z DivX/XviD do DVD. Oto co potrafi zgodnie z opisem autora: konwersja PAL <-> NTSC (uwzględniając audio i napisy), One Pass VBR size prediction (CCE 2.66, CCE 2.67), konwersja do 48kHz, wbudowany mechanizm authoringu (w oparciu o dvdauthor) film (sam authoring można przeprowadzić też w DVDMaestro albo Scenariscie), wybieralne napisy itp.
Więcej można poczytać albo pod url'em na początku albo na kvcd.net. Samą aplikację można sciągnąć tu Cobra mam nadzieję, że się nie obrazisz za reklamę 'obcego' softu :) |
Do Krecika
W poradniku Cobry jest opis, po "wyekstrahowaniu" ;-))) pliku wav nalezy zmienić rozszerzenie i wtedy potraktować go "facetem z bródką". |
Cytat:
Pzdr! |
Cze
MAm mały problem w nanubie zapisałem audio w wavie. W BeSplit przerobiłem to na ac3 (Taki dzwięk był w filmie) Ustawiam wszystko tak jak w poradniku Kobry. Przyciskam na "GIVE ME AC3" i nic się nie dzieje :( Dlaczego ??? Czy po przerobieniu na *.wav (ten z nanuba) nalezy zmienić na ac3 rozszeżenie???? THX za odpowiedz POzdrO dla całego forum!! PS. Jeszcze podczas generowania napisów zawiesza mi się MaestroSBT?? Wie moze ktoś od czego ??? |
mam pytanko do tutejszego guru , skąd mogę sciągnąc program do robienia czapterów . podawłeś jakiegoś dvd maestro (bodajże) ale skąd go można ściągnąć?
|
Witam,
no to kolejne podziękowanka dla kolegi Cobry. Właśnie zrobiłem pierwszy film korzystając z poradnika. I drobna uwaga dla takich jak ja nowicjuszy: poradnik nie zwalnia od myślenia, miałem kilka drobnych kłopotów i dopóki ślepo robiłem tylko to co napisał Cobra w poradniku to ....(ocenzurowano). Przy kolejnych filmach postaram się opisać pułapki na jakie natrafiłem :-). |
Cytat:
1. Przerabiane - RIP z DIVX -> BeSliced -> AC3Machine (23 -> 25) Bitrate 384 (5.1) 2. Przerabiane - RIP z DIVX -> BeSliced -> AC3Machine (23 -> 25) Bitrate 192 (stereo) |
SON nie dzialaja mi w maesto
witam
tylko ze gdy konwertuje je do formatu SON programem maestroSTB to jak je wgrywam do dvdmaestro to wyskakujke mi blad "No corresponding subtitles found...." a jak je konwertuje progr SUB2STL to napisy da sie wgrac do dvdmaestro i sie tam dobrze wyswietlaja tylko nie ma ich po kompilacja..aha tesh mam powerdvd 4. Jeszcze wypale na RW moze faktycznie powerdvd ih nie umie wyswietlic.. pozdr |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
przyczyn może być wiele ;) ale poprostu proponuję zrobić napisy w formacie *son i powinno być OK
|
witam
widze ze temat bardzo goracy :) wiec moze sie zalapie na jakas odp. tak wiec: mam wszystkie pliki potrzebne do authoring dvd-video, audio no i napisy w formacie STl. wrzucam wszystko do maesto i jest OK wszysko jest tam gdzie ma byc itd napisy tesh sa dobrze wyswietlane, ale problem mam nastepujacy: po kompilacji nie mam napisow :( robie wszystko wg cobry, po kompilacji nie wyskakuje zaden blad, a gdy sprawdzam powerdvd to napisow wogole nie idzie wlaczyc... pomozecie jak umiecie :) pozdr GONi |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:19. |