![]() |
Cytat:
Pozdrawiam Raulo |
A jaki masz fps w tych filmach?
Wszystko wskazuje na to ze przerabiasz fps audio z 24 na 25 a video nie. |
Najprawdopodobniej chodzi o DROP-Frame. Zerknij tu. Może pomoże choć trochę.
|
rozciągające się napisy
Czy ktoś wie z kolegów jak zrobić w DVDMaestro żeby napisy się nie rozciągały ? Im dalej leci film tym napisy bardziej się spóźniają z wyświetlaniem.
Pozdrawiam Raulo |
Cytat:
Henryk Zrobiłem próbę z innym polskim filmem i : po zrzucie miał czas 1:37:16 (tyle co video) po BeSliced miał czas 1:37:02 po obróbce przez AC3 i wgraniu do DVD Maestro miał czas 1:33:11 Robię dokładnie jak w instrukcji. Być może powinienem zmienić gdzieś, któryś parametr aby rozciągnąć dzwięk, ale nie wiem który Czy ktoś zna lekarstwo ? |
Sprawdź końcówkę pliku przed obróbką - może jest tam cisza?
|
Witam
Być moze ktoś potrafi mi doradzić. Plik video ma czas 1.25.32. Plik audio przed obróbką w AC3 Machine ma tyle samo tzn.1.25.32 ale po konwersji w AC3 ma tylko 1.21.57. Wszystkie ustawienia mam jak w instrukcji Cobry |
oczywiście... taki problem to dla mnie nie problem... nie mam takich problemów... co chciałbyś wiedzieć? 8)
|
czy udało ci się rozwiązać problem cce z avisynth mówię o "program wygenerował błąd.....
|
a na przykład mój Pioneer DV-525 jest taki wybredny że nie ruszy ac3 zrobionego pod BeSweet/AC3Machine ani pod FFMpeg (mimo że BeSweet korzysta z ac3enc.dll wyripowanego z FFMpeg to jednak to nie to samo) tylko skubany łyka ac3 zrobione pod Sonic Foundry Soft Encode 5.1 i zfiksowane pod BeSliced. Bez tego również ani rusz.
|
jasne że ci przerobi ale mi się zdażyły błędy (przy audio mp3 i ac3) więc wolę poświęcić kilkanaście sekund na poprawienie nagłowka, szczególnie, że raczej nie używam AC3Machine tylko encoder z Vegas Video, a ten program analizuje plik zanim go łyknie...
|
No tak ale ja później puszczam ac3 do ac3machine a tam sie nic nie pluje ze mam zły nagłówek tylko mi grzecznie przerabia.
|
jak wyciągasz audio z divxa za pomocą Nanduba to zapisujesz go jako *wav, niezależnie od jego formatu. sama ręczna zmiana rozszerzenia na prawidłowe nie nie załatwia sprawy. wychodzi ci np. plik AC3 i nagłówkiem (header) pliku *wav. BeeSliced poprawia to zapisując właściwy nagłówek co pomaga w dalszej edycji/konwersji audio. sposób ten znalazłem na Doom9 a że jest bezproblemowy i trwa kilkanaście sekund więc go stosuję i polecam. oczywiście w zależności od tego jak robisz konwersję divx-dvd nie zawsze może to być niezbędne - ja też tego na początku nie robiłem ale parę razy miałem problem z audio i wtedy znalazłem ten sposób na fixowanie pliku.
|
Hmm to ciekawe ale po co właśćiwie ten Beesliced przerobiłem już kilkadziesiąt filmów na DVD i ani razu nie korzystałem z tego programu.
|
Jak ominąć AC3machine :
Cytat:
Nandub-> zapis audio jako *wav->zmiana rozszerzenia pliku->BeeSliced (fix)(tu wyskakuje powiadomienie i jest error od 00:00:00:000)->AC3Machine->utworzenie AC3 (i ew. zmiana FPS)(jak się uda bo czasami nie chce) stworzony dźwięk miał super TRZASKI ... mało mi bembenki nie popękały ... Tak zrobiłem Ponieważ musiałem przerobic go na 48000Hz skorzystałem z usług Winampa (tak winampa) - wrzuciłem plik do niego i w opcjach ustawiłem "Output->DiskWriter plugin" i tam w "Configure jest opcja przerobienia do 48000Hz na 2ch Stereo. Plik finalny jest w formacie WAV. Już więcej nie kobinowałem i tego wav'a zaimportowałem bezpośrednio do DVD Maestro (już go nie konwertowałem w żadny inny format ac3 czy mp3) i wynik jest super. pozdrowionka Dalton |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:12. |