![]() |
Problem z CCE.
Witam. Pojawil mi sie jakis problem z plikami wynikowymi (.mpv). Po operacji kodowania obraz w pliku .mpv jest podzielony w poziomie na 2 czesci (pol klatki lewej strony widac po prawej i odwrotnie). Nic nie bylo doinstalowywane i to jest nie pierwszy przerabiany film (problem pojawil sie pierwszy raz). Co sie moglo stac?
Pzdr! |
ehhhh... moze ktoś mnie oświeci bo już jest mnie dwóch (wyszedłem z siebie i drugi stoi obok ;)
Mam 2 ścieżki dźwiękowe na kompie słychac je idealnie głośno i wyraźnie po wrzuceniu w DVDMaestro i przerobieniu na DVD to co słychac to raczej pierdnięcie kompara a nie ściezka dźwiękowa, przy rozwaleniu głośników na full ledwo słychać jakies szmery :( P O M O C Y |
teraz zostało zrobić dobre menu do filmu
|
wielkie dzięki, już jest dobrze,
|
nie musisz nic zaznaczać - ustawia się to w menu Edycja->Czas->Ustaw limity wyświetlania
|
ok sprubuje, mam zaznaczyć wszystkie napisy i ustawić, a tak pozatym problemem wszystko działa jak należy, wychodzą bardzo eleganckie DVD
|
w SubtitleWorkshop musisz ustawić max. czas wyświetlania np. 4000 ms.
|
Czemu napisy na gotowym DVD nie znikają gdy niema dialogu,tylko
czekają aż pojawi sie następny napis? gdzie i jak to się ustawia? |
ACP..niech ktoś pomoże, jak to ugryźć??
Witam..chcę przekonwertować plik avi do kvcd za pomocą ACP..część rozumiem, część nie bardzo, orłem w angielskim czysto technicznym nigdy nie byłam..może mi ktoś pomóc i wytłumaczyć mi, co z czym tam się je??..proszę..i pozdrawiam
|
Jeżeli ktos ma większe lub mniejsze kopoty z podglądem z DVDMaestro polecam zainstalowanie Matrox DVD Player lub samych kodeków z tego pakietu. Nie wiem dlaczego ale, po zainstalowaniu samych tylko kodeków z tego programu nie działa podgląd w wersji 2.5 natomiast w wersji 2.9 jest idealnie, by podgląd działał w wersji 2.5 należy zainstalować program do odtwarzanie DVD wraz z kodekami.
Nie wiem czy sie to komuś przyda ale... ;) |
Numer z \N przeszedłem już dawno podczas robienia VCD z naspisami także nie tutaj jest ból, niestety czasem mimo tego i tak szmaci napisy.
Większy problem to brak jakiejkolwiek synchronizacji obrazu z dźwiękiem mimo tego, że oba pliki mają identyczną długość :( |
Doh! To akurat nie jest wina MaestroSBT tylko programu ktorym konwertowałeś napisy do SSA (niech zgadnę SubEdit Player?) :) Jak masz jeszcze mDVD/TMPlayer to przed konwersją zamień "|" na "\N" i będzie ok. Ewentualnie skorzystaj z Subtitle Workshop'a (choc tam tez sa jakies hocki-klocki o ile pamietam)
|
U mnie STL wygląda przepiękinie :) jakoś nie mogłem się przekonac do faktu że w M-SBT było w jednej linii:
-cośtam -cośtam zamiast: -cośtam -cośtam :( strasznie mnie to irytowało dlatego kombinuje z STL Film z którym walczę to KillBill 2CD (672x288 25fps) |
Cytat:
Cytat:
(co to za film?) |
Wiec doszedlem juz do podgladu :) poprostu mialem zle skonfigurowany windowsserwer2003 :) nie wlaczylem sobie akceleracji i mialem directx wylaczony :)
Mam dalej problem z odtwazaniem w stacjonarnym DVD neiwiem dlaczego ale DVDMaestro zle konfiguruje pliki ifo mam tam straszne rzeczy po odpaleniu w sonic cineplayer mam np do wyboru 15 napisow :P wszystkie takie same to sam jest z wyborem sciezki dzwiekowej poprostu masakra. Mam wiec pytanie czy ktos wie gdzie jest jakis opis tworzenia plikow ifo ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:12. |