Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Przerabianie divx/xvid na DVD PAL (+ polskie napisy) - Poradnik (https://forum.cdrinfo.pl/f13/przerabianie-divx-xvid-dvd-pal-polskie-napisy-poradnik-21085/)

CobraVerde 10.12.2003 21:58

a jaki masz system operacyjny ?

donvit 10.12.2003 11:14

Cytat:

Napisany przez Metal_Azo
Właśnie te wersje mam zainstalowane.

Hmm...

Metal_Azo 10.12.2003 06:28

Cytat:

Napisany przez namor
prawdopodobnie masz złą wersje AviSynth lub CCE spróbuj takiego połączenia CCE2.50 i AviSynth2.07 powinno zadziałać

Właśnie te wersje mam zainstalowane.

namor 09.12.2003 22:44

prawdopodobnie masz złą wersje AviSynth lub CCE spróbuj takiego połączenia CCE2.50 i AviSynth2.07 powinno zadziałać

Metal_Azo 09.12.2003 21:29

Witam wszystkich.
Po paru dniach czytania forum i szukania potrzebnego softu, który oczywiście znalazłem na stronach oraz dzięki uprzejmości jednego z forumowiczów, dziś właśnie zasiadłem do tworzenia mojego pierwszego filmu.
Zacząłem to o godzi 16 no i teraz mam dość. Już mnie oczy bolą od czytania i szukania odpowiedzi. Więc postanowiłem poprosić kogoś życzliwego, może mi pomoże.
Otóz - walczę z filmikiem, StarGate DC.
Zgodnie z instrukcja CobraVerde (Chawała mu za to) zacząłem dziś działać.
Najpierw Nandub - tu nie było problemu
Później FitCD - tu też bezproblemowo
I zaczęło się Kodowanie mpeg2
Odpaliłem Cinema Craft Encoder i wczytałem mój skrypt StarGate.avi.avs
Były problemy z wczytaniem, ale posty na pierwszych stronach pomogły mi.
Więc załadowałem, ustawiłem jak bozia przykazała(prawa mysz na pliku - Edit, Video itd zgodnie z instrukcja.
I nadszedł czas prawdy.
Wciskam Encode i cóż CCE rozpoczyna Transcoding. I po paru minutach:
Wystąpił problem z aplikacją C.C.E. SP i zostanie ona zamknieta, blablabla i tak dalej i na tym koniec kodowania.
Kombinowałem na wiele sposobów, odinstalowałem, zainstalowałem bez rezultatu.
Pomóżcie biednemu.

donvit 08.12.2003 20:39

Cytat:

Napisany przez CobraVerde
właśnie - i dlatego to kiepska alternatywa dla DVDMaestro...

O kurde !! Faktycznie zapomniałem o tym. Podszedłem do sprawy nieco egoistycznie, bo ja niestety nie robię napisów (nie są mi poprostu potrzebne) i dlatego tak wyszło. Przepraszam. Faktycznie nie jest to do końca dobra alternatywa, ale program jest świetny.
Pozdro.

CobraVerde 08.12.2003 19:05

Cytat:

Napisany przez ideJ
Jeśli się nie mylę to DVDLab nie obsługuje napisów.

właśnie - i dlatego to kiepska alternatywa dla DVDMaestro...

ideJ 08.12.2003 18:34

Jeśli się nie mylę to DVDLab nie obsługuje napisów.

donvit 08.12.2003 18:05

Cytat:

Napisany przez Czarli12
Muszę przyznać że ze znalezieniem DVD Maestro w necie miałem sporo kłopotu, ale bezproblemowo można go znaleźć (zresztą chyba wszystko co jest potrzebne do przeróbki DivX na DVD) np. na "Osiołku".

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i chylę czoła przed autorem tutoriala.

DVD Maestro cięzko znaleźć, bo firma Spruce wycofała się z jego aktualizacji kosztem tego samego programu ale na platformę Mac`a. DVD Maestro z powodzeniem zastąpił DVD Lab w wersji 1.3 w tej chwili.
Pozdro.

Czarli12 08.12.2003 16:30

Muszę przyznać że ze znalezieniem DVD Maestro w necie miałem sporo kłopotu, ale bezproblemowo można go znaleźć (zresztą chyba wszystko co jest potrzebne do przeróbki DivX na DVD) np. na "Osiołku".

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i chylę czoła przed autorem tutoriala.

donvit 07.12.2003 17:03

Nie no !!!. Całkiem niedawno dziwiłem się pewnym reakcjom na tym cudownym Forum. Ale teraz to i ja nie mogę. Słuchaj chłopie -->slawo59: niecałe trzy tygodnie mialem ten sam problem co Ty i znalazłem każdy program, o którym wspomniano w tym jakże pomocnym tutorialu. Powtarzam: KAŻDY !. I wcale nie jestem alfą i omegą w posługiwaniu się Google. Wykorzytaj rozum, bo głową ściany nie rozwalisz. Nie cuduj, tylko weź się za szukanie. A na przyszłość jak chcesz coś wiedzieć, to zapytaj, poproś, a nie wal z grubej rury, bo na chamstwo odpowiada się chamstwem. Nikt tu drugiego policzka nie nastawia, jak jedna z poczytniejszych książek uczy. Jesteśmy tu po to, by pomagać. Jak tego nie rozumiesz to znajdź sobie inny trawnik. I choć wielu tutaj fajnych ludzi będzie mi się dziwić, to chętnie Ci pomogę znaleźć to czego potrzebujesz. Na dole masz moje GG.
Zdrówka dla wszystkich.

slawo59 07.12.2003 12:56

Cytat:

i to jest to 50% ??? i dlatego się awanturujesz ???
nie jesteś ślepy tylko arogancki i leniwy... wystarczyło zapytać , przejrzeć Doom9, skorzystać z Googla itd[/B]

Nie to nie. Dzięki za info.
Arogancki i leniwy to ja nie jestem.
A co do zapytania - to pytałem. Przejrzałem post po poście i nie znalazłem.
Przejrzałem Doom9 oraz Filemirrors oraz inne wyszukiwarki.
Google - wiem co to jest wyobraź sobie. Tam też szukałem i nie znalazłem.

Cytat:

proszę, żeby nikt nie pomagał slawo59 w znalezieniu DVDMaestro - może go to czegoś nauczy...

Ale skoro tak piszesz - to niech tak będzie.

Powiem tak - przepraszam wszystkich których w jakiś sposób uraziłem.

A nawiasem mówiąc to chyba nie jest forum dla osób które nie wiedzą jak to zrobić, tylko forum dla wyrozumialców, którzy wiedzą już wszystko, i chcą pokazać jacy to są mądrzy.

Niech wam tak będzie. Sam dojdę do tego, bez waszej pomocy. Są jeszcze inne fora z tym związane.
Pozdrawiam wszystkich

dk75 07.12.2003 12:29

A ja myślę Cobra że jesteś za dużym optymistą i za bardzo wierzysz w ludzi... ;PPPp

CobraVerde 07.12.2003 11:12

Cytat:

Napisany przez slawo59
Tak się składa że nie mogę nigdzie namierzyć Spruce DVDMaestro 2.9.,
Może ja qwa ślepy jestem ale nie mogę tego znaleźć.

i to jest to 50% ??? i dlatego się awanturujesz ???
nie jesteś ślepy tylko arogancki i leniwy... wystarczyło zapytać , przejrzeć Doom9, skorzystać z Googla itd.

proszę, żeby nikt nie pomagał slawo59 w znalezieniu DVDMaestro - może go to czegoś nauczy...

tomek__w 06.12.2003 23:19

50 % programów o których piszecie nie można znaleźć ...

a tak sie glupio sklada ze z tej strony mam 100% wszystkich programow potrzebnych do przerobki divx na dvd wedlug poradnika.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:19.