![]() |
Cytat:
|
Well Done !!
Well done !!. Właśnie skończyłem swój pierwszy film. Zajęło mi to 3,5 godziny. Wszystko zgodnie z instrukcjami Pana CobraVerde, którego od dziś wynoszę do rangi GURU avi_to_dvd. Nagrane Nero 6.0.0.23 na DVD+RW. Chodzi w stacjnarnym DVD. Kodowanie trójprzebiegowe, 95 minut. Jakość określę jednym słowem: ŻYLETA !! Teraz czas na eksperymenty z parametrami i kolejne filmy z mojej kolekcji. Jestem wdzięczny za tą wyśmienitą instrukcję i czas poświęcony na jej napisanie.
Pozdrawiam wszystkich. |
Górne menu: "View/Movie" - tu dodajesz Media Asset do ścieżek video, audio - Timeline;
"View/Menu" - tu tworzysz graficzny wygląd menu |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Zacznę od tego, że również potrzebuję tych pliczków do Spruse`a. Jeśli możesz to prześlij mi je na maila: Cytat:
|
Aha, to chyba jednak pozostane przy dobrej jakosci :) Ostatni film jaki zrobilem metoda Multipass VBR byl rewelacyjnej jakosci i niech juz tak bedzie...
|
Cytat:
|
Co to za plik <nazwa_filmu>.vaf, ktory zaczyna sie tworzyc jako pierwszy przed plikiem <nazwa_filmu>.mpv podczas procesu "encoding" w programie CCE?? Mozna jakos to ominac?? Jego utworzenie zajmuje troche czasu, a nie wydaje mi sie zeby byl potrzebny... a moze sie myle heh...
|
Witam
Prosba do Forumowiczów - czy mozliwym jest podeslanie przez któregoś z Was plikow do DVDMaestro wspomnianych na forum wczesniej pare razy (pojawia mi sie komunikat: "Real Time Preview funcionality will not be avaliable because no decoders have been detected (0x410a0011)" zgóry wielkie dzięki a to moj adres rom.rusz@wp.pl dzięki już waszq podesłał mi pliki a więc temat nieaktualny |
mam cyba wszystkie potrzebne pliki do podgladu filmu w dvdmaestro ale po nacisnieciu play na dole pokazuje mi na czarno zóltym tle komunikat:
There is not enough video memory for dvd playback. Close dvd player and swith to lovwe resolution or color bit depth. |
Nie wiem jak moglo sie to stac, ze przedladajac tysiace razy ten tutorial umknelo to mojej uwadze... ;) Dzieki wielkie za podpowiedz... :D
|
Cytat:
|
spokojnie ;) pewnie o czymś zapomniałeś albo coś źle zrobiłeś i dlatego masz problemy:
- czy masz aktywny podgląd w DVDMaestro ? - czy zaznaczyłeś ścieżki (audio i napisy) żeby były odtwarzane w programie ? - czy plik AC3 odtwarza się w innych programach np. WMP ? proponuję dokładnie prześledzić instrukcję i to co robiłeś - metoda jest sprawdzona, trzeba tylko unikać błędów i czytać forum -Jezeli chodzi o podglad w DVDMaestro to jest aktywny - sciagalem dodatkowo do niego Cinemaster 2000 Dvd Player!!! -Jezeli natomiast chodzi o zaznaczenie sciezek do odtwarzania to nie mam ajmniejszego pojecia jak to zrobic - i w tym chyba sedno sprawy jest. Jesli mialbys chwilke to bardzo prosze o jakas wskazowke... -Plik AC3 odtwarzalem w Winamp'ie i jest... Z gory dzieki... :P |
Cytat:
- czy masz aktywny podgląd w DVDMaestro ? - czy zaznaczyłeś ścieżki (audio i napisy) żeby były odtwarzane w programie ? - czy plik AC3 odtwarza się w innych programach np. WMP ? proponuję dokładnie prześledzić instrukcję i to co robiłeś - metoda jest sprawdzona, trzeba tylko unikać błędów i czytać forum :czytaj::czytaj::czytaj::czytaj: |
POMOCY!!!
Nie mam ani dzwieku audio ani napisow po konwersji divx->dvd. DvdMaestro nie wyswietla zadnych bledow a i po drodze nie mialem znaczacych problemow. Po prostu Maestro nie odtwarza dzwieku i nie wyslwietla napisow :( Nie wiem zatem co mam robic... Please help!!! |
Cobra dzieki za przesłanie pliku! Obraz przerobiony, dzwiek tez jeszcze napisy i jak znam zycie tez będa z nimi problemy.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:56. |