![]() |
Po przerobieniu na ac3 i po wlozeniu pliku do dvdmaestro program odczytuje go jakby w zwolnionym tempie. Glos postaci jest gruby, nienaturalny. Prawdopodobnie cos z FPS-em gdyz zrodlo jest w 29.971 i po przerobieniu tego na 25 dzieje sie wlasnie to co opisalem powyzej...
|
a jakieś szczegóły - w czym ten problem ?
|
Mam problem z audio. :( Plik źrodłowy jest w mp3, FPS 29.971, Bitrate 128 kb/s, Fs 44100 Hz. Pomóżcie proszę...
|
FilmMachine
Czy korzystał ktoś z programu FilmMachine? Trzeba tam podać sciezkę do napisów... jak je zrobić w Subtitle Workshop z pliku.txt żeby programik łyknął te napisy!?????
Pozdrawiam! |
Witam.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Narazie dzięki wam za podpowiedź. Odezwę się później |
Cytat:
|
Cytat:
Napisy na stacjonarnych DVD są wyświetlane jako overlay na obrazie video, który wcześniej został ew. dopasowany do AR telewizora... hmm właśnie się zastanawiam czy nie bredzę ale chyba nie. W sumie łatwo sprawdzić.. spróbuj w ustwieniach DVD zmienić typ TV na 16:9 albo wybierz odtwarzanie w trybie 4:3 Pan & Scan i zobacz jak to wpłynie na pozycję napisów. |
Zapomniałem dodać.
Skoro nie chcesz się bawic za bardzo w parę różnych programów to poszukaj jakiegoś AVI2DVD, wszystko za jednym zamachem - nie wiem tylko czy wypala ;PPPp |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No cóż... TMPGEnc działa z frameserverem, innych programów nie mam... być może NV polega na filtrach DirectShow a te nie obsługują frameserwerów, a np. taki TMPGEnc ma wbudowaną obsługę frameserwera i dlatego działa... ZoomPlayer i WMP też nie ruszają co by popierało teorię o filtrach DS. Ulead DVD Workshop również nie obsługuje frameserver... ale maniana. ;PPPp Jak to dobrze że mam już to wyćwiczone wcześniej przy robieniu SVCD pod TMPGEnc ;PPPp |
Cytat:
Gdy wrzucą na stacjonarnr DVD to napisy są na dole ekranu TV ale tak że pół napisów nie widać. |
Cytat:
|
Witam.
Mam taki problem. Może ktoś mi podpowie dlaczego tak się dzieje. Otóż do filmu dvd dokładałem napisy wg instrukcji CobraVerde. Wszystko poszło ok. Na ekranie monitora po uruchomieniu również wsio OK. Ale po nagraniu na DVD-R i odtwarzaniu na stacjonarnym DVD napisy wychodzą poza ekran tv (4:3). W czym może być problem ?? |
Walka kilkugodzinna i dzięki temu spłodziłem mój pierwszy film z napisami.
Ale i tak było warto... CobraWerde... jesteś wielki....dzieki za pomoc.....!!! |
Cytat:
|
Witam, mam maly problem, otoz po przerobieniu pliku z *.mp3 na *.ac3 w DVDMaestro wywala mi blad: "Unsupported Media: Invalid Sampling Rate (0xc10b00006)". Co z tym zrobic?? Dzieki za wszelka pomoc... :)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:43. |