![]() |
Przeczytalem wszystko i nadal nie wiem jak to zrobic.
Nie meczylem sie nie probowalem tylko przeczytalem ale bardziej pokretnej metody dawno nie uzywalem. :zeby: Ech przydalby sie program w ktorym zaznaczylbym film stworzyl menu (tak jak w EASY CD CREATOR 6) i dolozyl napisy w TXT a program odrazu konvertowalby, z mozliwoscia oczywiscie korekty. No coz z czasem napewno powstanie. Narazie nie bede nagrywal DVD z napisami, zreszta i tak nie mam nagrywarki DVD :spoko: |
dzienki za odpowiedz zara zassam
|
Cytat:
Pozdrawiam |
nigdzie nie moge znajsc dvdmaestro prosze o linka
|
Cytat:
Cytat:
|
Odkryłem ostatnio taki sofcik co się zowie Cucusoft AVI to VCD DVD SVCD Converter którym bezproblemowo można konwertować avi na wymienione w tytule formaty video. Bardzo ciekawy program. Jedyne co jest wymagane od użytkownika to tylko wczytanie źródłowego avi, wybranie formatu konwersji video i wystarczy tylko czekać :) Właśnie tak przerobiłem jeden z filmów ponieważ kożystając z poradnika kolegi Cobry po konwersji w CCE pliki mpeg-2 miał aż 5,5GB!!. Jakość obrazu w Cucusoft jest jak na mój gust zadowalająca, choć mogłaby być lepsza. Zainterosowanych wysyłam do ściągniecią na p2p ponieważ wersja trial ze strony producenta obrabia tylko pierwszą minutę materiału.
|
o jakie programy ci chodzi? bo troche mam na mojej stronie...
|
Cytat:
|
Cytat:
Mam teraz pytanie : http://yoda.plukwa.net/DVD/ Tu pisze ze demuxing przeprowadzamy tylko na VOBACH z film,em potem podmieniamy VOBY na swierze i dajemy ifoupdate ja mam takie pytanie Mam film ktorego pierwsza sciezka napisow jest english jaka druga dam polskie.... czy po odpaleniu ifoupdate wg tego sposobu menu zostanei neizmienione a suby bedzie mozna wybrac z poziomu odtwarzacza ? |
Cytat:
|
ok nastepne pytanie :
Wiec tak : mam 2 pliki m2v - reklamowka kolo 30 sek i film wlasciwy - to samo tyczy sie audio z tym ze 2 pliki ac3 Czy starczy ze : a) opoznie napisy o czes twania czolowki-reklamowki (trzeba to robic ? czy dvdmaestro bedzie wiedziec ze napisy odnosza sie do 2giego "filmu" ? b) przeciagne najpierw sciezki do reklamowki potem do reszty ? Jak to ogolnie robic ? Moze stworzyc osobny movie ? Musze kombinowac z SMTPE time offset cos ? |
Wiec jest taki problem.....
Mam napiski w ktorych faktycznych napisow jest ok 830 sztuk SWorkshopem wchodze i konwertuje na .SSA Spoko Maestro SBT tworzy mi odpowiednie pliki..... i okolo 830 bitmapek Niestety DVDMaestro po zaimportowaniu pokazuje tylko 216 zaimportowanych napisów.... oczywiscie z synchrem sa problemy..... czy ktos wie o co chodzi ? ja rozumiem ze pojedyncze napisy mogly sie wykrzaczyc albo cos... ale zeby tak drastycznie ? Moze ktos pomoc ? |
Cytat:
Cytat:
poza tym o tworzeniu/edycji menu jest napisane na Forum... Cytat:
|
ja mam takie pytanie....
Mam DVD ktore juz jest przygotowane do wypalenia na DVDR - jedyna rzecza jaka chce zrobic jest dorzucenie napisow - przy czym chce absolutnie wszystko inne zostawic w spokoju (menu extrasy ipt..... jak to zrobic ? Rozwalanie i skladanie wszystkiego w tym tourialu jest hym... ciezkie.... a kwestia menu niemalze pominieta - dodatkowo - video chce zostawic untouched..... |
niedawno tym pisałem bo kolega Bravo miał identyczny problem - poszukaj...
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:43. |