![]() |
Cytat:
|
to jest tak: to co pokazuje GSpot
dla audio Bitrate(48 kb/s (89/ch x 5 ch) CBR ) FS 48000 Hz a drugi błąd wyskoczył zaraz po pierwszym |
Cytat:
1.jpg - jaką bitrate ma twój plik audio ??? bo standard dvd to 48[kHz] (prawdopodobnie dlatego ten błąd) 2.jpg - kiedy wystąpił ten błąd??? |
Ilość załączników: 2
ok tylko jak podaje plik do DVDMaestro to wychodzi mi błąd
zobacz załącznik |
coś pewnie źle ustawiłeś. sprawdź dokładnie w poradniku albo spróbuj alternatywnej metody konwersji bez zamiany systemu NTSC na PAL: http://www.cobraverde.net/Porady/divxdvd_update.htm
|
Witam wszystkich. pojawił mi się ciekawy problem:
W filmie WŁADCA PIERŚCIENI wersja reżyserska na 3CD, dzwięk jest Dolby Digital 5.1 (ac3 (0x2000) Dolby Laboratories, Inc)(448 kb/s (89/ch x 5 ch) CBR ) FPS:23.976 Robie wszystko zgodnie z poradnikiem Video jest super ale jest problem z dzwiękiem po wrzuceniu do AC3Machine (żeby zmienić FPS) po konwersji pliku, plik nienadaje się do słuchania. Czy ma ktoś pomysł o co chodzi i co z tym zrobić??? Jak będzie czeba to wyślę kawałek pliku |
Cytat:
Dzięki, potestuje :spoko: -=Jollo=- |
aaaa.... sorrry, dts2wav nie dekompresuje plików .dts do .wav tylko umieszcza dane .dts w pliku .wav tak aby można je było wypalić na cd, a wav2dts robi odwrotną operację, więc zmiana rozszerzeń musi nastąpić przy pomocy tych utilków.
|
Cytat:
Przepis teoretyczny (niewypróbowany): - robisz rzecz odwrotną do nagrywania DTS na CD czyli, rippujesz do .wav - zmieniasz rozszerzenie na .dts - karmisz nim DTSParsera naprawiając plik - mając dobry plik .dts rozkodowujesz go do .wav (np. dts2wav) - zmieniasz częstotliwość pliku .wav z 44100Hz na 48000Hz (CoolEdit jest dobry bo ma 3 możliwość w tym kierunku - m.in. z zachowaniem czasu trwania, ale BeSweet też sobie chyba poradzi) - kodujesz plik .wav do .dts - dla pewności jeszcze raz naprawa w DTSParser - możesz dodawać do DVD ;PPPp |
Cytat:
ale polecam też CoolEdit Pozdrawiam |
Witam.
Wszystko jest fajnie. Dodaję sobie polskie napisy do DVD. Zrobiłem już kilka filmów. To samo z divx na dvd - chociaż uważam że to jest nieporozumienie. Ale to jest tylko moja opinia. Ale, no właśnie. Może ktoś podpowie mi jak zrobić takie coś: Mam filmik DVD "The Wall" Pink Floyd. Film jest oki, dźwięk też. Z tym że na płytce jest dźwięk DD. Na płytce audio (cda) mam ścieżkę dźwiękową w DTS. I moje pytanie. Czy istnieje możliwość dodania tej ścieżki do filmu? |
O.K. Doszedlem co nie tak :
w rejestrze systemowym mialem zly wpis bylo [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Avisynth] <> C:\Program files\AviSynth2\Plugins a powinno byc [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Avisynth] <> D:\DVD2SVCD\Avisynth2 Plugins bo w C: mialem Avisynth 2.08 a uzywalem avisyntha 2.07 ktory byl zainstalowany na D: Nie wiem czy to jasne ale dla mnie to jest juz jasne . Dzieki za wskazowki . POZDRAWIAM . |
Cytat:
Dzieki za odpowiedz :)) |
Probowalem i dalej qpa
Ludzie mam zespol dawna :-) |
Cytat:
Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:40. |